RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Dobersdorf.Vrijeme idealno za igru, teren vrlo dobar. Gledalaca 50. Sudije : Kozma (glavni) Bazol Bedak (svi iz Mađarske). Strijelci: 1:0 Mešanović (23), 2:0 Jungr (67).
VELEŽ: Bobić (od 74. Hamzabegović), Merzić, Mahinić, Kajtaz, Kodro, Zvonić (od 80. Hajdarović), Demić, Serdarević (od 59. Nuhić), Hebibović (od 68. Škaljić), Ćemalović, Okić JIHLAVA: Blažek, Šourek, Tecl, Obert, Vaculik, Kučera, Tlusty, Mešanović, Kolousek, Karlek,
Josi Igrali su još : Kosak , Gavric, Gabriel da Silva, Jungr
Dosta zanimljiva utakmica viđena je danas u duelu Veleža i Jilhave. Možda je i činjenica da je ovo Česima generalka pred prvenstvo, jer za sedam dana gostuju u Pragu kod Slavije uticala na činjenicu da Jilhava utakmicu otvori sa par oštrijih startova, što je podiglo „tenziju“ na utakmicu. Ipak, sve je završilo u granicama fer i korektnog. U prvih 15. minuta ravnopravna igra. Nakon toga Jilhava preuzima inicijativu i u 23. minuti postiže pogodak. Na sredini terena fudbaleri Jilhave oduzimaju loptu i kreću u kontranapad. BH internacionalac Muris Mešanović ulazi sa lijeve strane u kazneni prostor i sa nekih 15-tak metara matira Bobića. Nakon primljenog gola, fudbaleri Veleža se organizuju i pružaju znatno bolji otpor, što je rezultiralo činjenicom da je lopta mnogo više bila u nogama „Rođenih“. U 40 minuti prva prava prilika za Velež. Dubinska lopta za Hebibovića po desnoj strani, koji je ubacuje na vrh peterca, ali odbrana Jilhave u zadnji momenat otklanja opasnost od svog gola. Na startu drugog dijela po jedna dobra šansa na obje strane. U 55. minuti najbolja šansa na utakmici za „Rođene“. Merzić odličnim centaršutem ubacuje u šesnaesterac Jilhave. Okić se nalazi neometan od protivničkih igrača , ali slabo zahvata loptu na nekih 10 metara od gola i ona završava pored desne stative golmana Blažeka. Kazna za propušteno dolazi 12 minuta kasnije. Nakon centaršuta sa lijeve strane, na vrhu 16-terca dobro prima loptu Jungr i niskim i preciznim šutem šalje loptu u desnu stranu gola Veleža. Nakon primljenog gola ponovo su „Rođeni“ ti koji dominiraju terenom i više drže loptu u nogama, dok fudbaleri Jilhave prijete iz kontranapada. U 75 minuti debituje i mladi golman Mirza Hamzabegović. Priliku da pokaže svoj talenat ima već u 83. minuti, kada odlično reaguje i zaustavlja šut po zemlji napadača Jihlave Josija. Do kraja treba istaći dobar pokušaj Nuhića sa nekih 23 metara.
VELEŽ: Bobić (od 74. Hamzabegović), Merzić, Mahinić, Kajtaz, Kodro, Zvonić (od 80. Hajdarović), Demić, Serdarević (od 59. Nuhić), Hebibović (od 68. Škaljić), Ćemalović, Okić JIHLAVA: Blažek, Šourek, Tecl, Obert, Vaculik, Kučera, Tlusty, Mešanović, Kolousek, Karlek,
Josi Igrali su još : Kosak , Gavric, Gabriel da Silva, Jungr
Dosta zanimljiva utakmica viđena je danas u duelu Veleža i Jilhave. Možda je i činjenica da je ovo Česima generalka pred prvenstvo, jer za sedam dana gostuju u Pragu kod Slavije uticala na činjenicu da Jilhava utakmicu otvori sa par oštrijih startova, što je podiglo „tenziju“ na utakmicu. Ipak, sve je završilo u granicama fer i korektnog. U prvih 15. minuta ravnopravna igra. Nakon toga Jilhava preuzima inicijativu i u 23. minuti postiže pogodak. Na sredini terena fudbaleri Jilhave oduzimaju loptu i kreću u kontranapad. BH internacionalac Muris Mešanović ulazi sa lijeve strane u kazneni prostor i sa nekih 15-tak metara matira Bobića. Nakon primljenog gola, fudbaleri Veleža se organizuju i pružaju znatno bolji otpor, što je rezultiralo činjenicom da je lopta mnogo više bila u nogama „Rođenih“. U 40 minuti prva prava prilika za Velež. Dubinska lopta za Hebibovića po desnoj strani, koji je ubacuje na vrh peterca, ali odbrana Jilhave u zadnji momenat otklanja opasnost od svog gola. Na startu drugog dijela po jedna dobra šansa na obje strane. U 55. minuti najbolja šansa na utakmici za „Rođene“. Merzić odličnim centaršutem ubacuje u šesnaesterac Jilhave. Okić se nalazi neometan od protivničkih igrača , ali slabo zahvata loptu na nekih 10 metara od gola i ona završava pored desne stative golmana Blažeka. Kazna za propušteno dolazi 12 minuta kasnije. Nakon centaršuta sa lijeve strane, na vrhu 16-terca dobro prima loptu Jungr i niskim i preciznim šutem šalje loptu u desnu stranu gola Veleža. Nakon primljenog gola ponovo su „Rođeni“ ti koji dominiraju terenom i više drže loptu u nogama, dok fudbaleri Jilhave prijete iz kontranapada. U 75 minuti debituje i mladi golman Mirza Hamzabegović. Priliku da pokaže svoj talenat ima već u 83. minuti, kada odlično reaguje i zaustavlja šut po zemlji napadača Jihlave Josija. Do kraja treba istaći dobar pokušaj Nuhića sa nekih 23 metara.
OPRAVDANJA NEMA 

-
- Kontakt:
Moglo je ovo bit i 5:0.
Trebaju Rodjeni jos puno hljeba jest.
Trebaju Rodjeni jos puno hljeba jest.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
- el-fighter
- Kontakt:
Evo od sutra pocinju radovi na stadionu. Postavit ce se novih 500 stolica, tako da cemo ispuniti uslove koje je postavio Komitet za licenciranje. Jos jedna + za ovu Upravu, koja ponovo radi dobru stvar. Ekipa je na pripremama u Austriji i nadam se da ce Dzafic ekipu maksimalno spremiti za pocetak prvenstva.
FORZA VELEZ
FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Gdje ce se postavljat tacno , nece valjda iza gola ?el-fighter je napisao/la:Evo od sutra pocinju radovi na stadionu. Postavit ce se novih 500 stolica, tako da cemo ispuniti uslove koje je postavio Komitet za licenciranje. Jos jedna + za ovu Upravu, koja ponovo radi dobru stvar. Ekipa je na pripremama u Austriji i nadam se da ce Dzafic ekipu maksimalno spremiti za pocetak prvenstva.
FORZA VELEZ

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
neka neko postavi koju sliku, kada budu postavljene ove stolice........ 

superel-fighter je napisao/la:Evo od sutra pocinju radovi na stadionu. Postavit ce se novih 500 stolica, tako da cemo ispuniti uslove koje je postavio Komitet za licenciranje. Jos jedna + za ovu Upravu, koja ponovo radi dobru stvar. Ekipa je na pripremama u Austriji i nadam se da ce Dzafic ekipu maksimalno spremiti za pocetak prvenstva.
FORZA VELEZ

Valjda ce postavljati na velikoj tribini (gdje su dolazili gostujuci navijaci) i da nece jos mjenjati i one stolice iznad svlacionica(jer su bez naslonjaca), nemam pojma gdje ce smjestiti tih 500 stolica

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Mislim ljudi da će u broj tih 500 stolica ući i zamjena starih, dotrajalih stolica, i da će se time zaokružiti taj broj, zajedno s onim djelom gdje reče prethodni forumaš da je namijenjeno za gostujuće navijače, al ne znam, vidjeti ćemo
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
**** stolice sto nestavljaju krov na onu veliku tribinu trebaju to zavrsiti , onda reflektore kad moze Modrica Maxima moze i Velez
Rodeni je napisao/la:**** stolice sto nestavljaju krov na onu veliku tribinu trebaju to zavrsiti , onda reflektore kad moze Modrica Maxima moze i Velez
zato što ćemo igrati domaće utakmice u zenici ako se stolice ne stave.
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Neka stolica.Svaki pomak je hvale vrijedan.
A krov,šta će nam krov kad u nas nikad ne pada normalno,uvijek naheravo,po vjetru
No,stadion,odnosno tribine su takve kakve su i ne mislim da bi neka enormna investicija bila postaviti krov na najveću tribinu.
A krov,šta će nam krov kad u nas nikad ne pada normalno,uvijek naheravo,po vjetru

No,stadion,odnosno tribine su takve kakve su i ne mislim da bi neka enormna investicija bila postaviti krov na najveću tribinu.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.

malo bivseg zajednickog kluba i njegovih utakmica na b.b!
-
- Kontakt:
Prva ljubav zaborava nema.
Bekicu, haj sad fino iskopaj onaj Velezov sal sto krijes pod krevetom i ove sezone prvo kolo dodji tamo gdje te srce vuce.
Bekicu, haj sad fino iskopaj onaj Velezov sal sto krijes pod krevetom i ove sezone prvo kolo dodji tamo gdje te srce vuce.

http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Srce vuce pod Bijeli Brijeg na stadion!MostaracVelezovac je napisao/la:Prva ljubav zaborava nema.

Bjež' ba bekiću, ajd tamo na Zrinje topic, fulio si topic, znamo zašto si došao ovdje, da nas dražiš 

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- tepsija
- Kontakt:
Znao sam.
Čim je Beky došao ovdje,znao sam da je neki cirkus.
E gdje nađe sliku sa Tanom u prvom timu?

Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
-
- Kontakt:
Koliki je kapacitet stadiona u Vrapčićima? Glavna tribina 2500-2700, 250 iznad svlačionica i vaša navijačka to je negdje oko 3300-3500.
Koliko ste puta napunili tih 3300-3500 zadnjih 20 godina? Jednom ili ni jednom?
Koliko ste puta napunili tih 3300-3500 zadnjih 20 godina? Jednom ili ni jednom?
- tepsija
- Kontakt:
Bilo nas je jednom tisuću i pol.
Mobilizirali po kućama.
Mobilizirali po kućama.
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
Amer Jugo potpisao za Gradinu
Nekadašnji fudbaler Veleža Amer Jugo od danas je novi član Gradine iz Srebrenika, novog premijerligaša Bosne i Hercegovine.
Jugo se proteklih dana nalazio na probi u češkoj ekipi Karvine, gdje je stigao na preporuku svog velikog prijatelja Admira Vladavića, ali nije uspio dogovoriti transfer, pa se vratio u Bosnu i Hercegovinu te će od naredne sezone nositi dres Gradine iz Srebrenika.
Ovaj igrač sredine terena rođen je 1982. godine u Trebinju, a veći dio svoje karijere proveo je u redovima mostarskog Veleža.
Nekadašnji fudbaler Veleža Amer Jugo od danas je novi član Gradine iz Srebrenika, novog premijerligaša Bosne i Hercegovine.
Jugo se proteklih dana nalazio na probi u češkoj ekipi Karvine, gdje je stigao na preporuku svog velikog prijatelja Admira Vladavića, ali nije uspio dogovoriti transfer, pa se vratio u Bosnu i Hercegovinu te će od naredne sezone nositi dres Gradine iz Srebrenika.
Ovaj igrač sredine terena rođen je 1982. godine u Trebinju, a veći dio svoje karijere proveo je u redovima mostarskog Veleža.
- samo_lijevo
- Kontakt:
hoce Beky da dokaze da Tana nije samo grijao klupu.tepsija je napisao/la:Znao sam.

pa sad barem znamo ko je tanin potrcko

znaci nije vise MostaracVelezovac

Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.