Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

kobe24
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la kobe24 » 19 avg 2016, 22:26

Mirza veceras na svom nivou, i odbrana je izgledala puno bolje. Kikan i Gorda isto tako dosta dobra utakmica, njih dvojica su veceras sjajno vrtili taj pik i mislim da se Nemanja s Kikanom bolje slaze nego sa Jukom. I ja cu po hiljaditi put ponoviti da mi je besmisleno ovo neuvodjenje Sulejmanovica, cak bi on mogao i otpasti sa spiska (Halilovic umjesto njega). Ne znam cemu prozivanje Buze, po meni veceras bio dosta korektan i koristan, odigrao fino i odbranu a i uzeo nekoliko skokova, jedina greska je ova prodata lopta na kraju utakmice. Musa i Minja ovaj put uzasni.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 19 avg 2016, 22:28

da sumiramo:

eurobasket 2015
ranfoe - gordic - pasalic
sutalo - persic
milosevic - vrabac - buza
stipanovic - bavcic
kikanovic - albijanic
selektor ivanovic

gordic - zahiragic
gajic - musa
milosevic - vrabac - buza - halilovic
teletovic - sulejmanovic
kikanovic - nurkic???
selektor mulaomerovic

zamjene
ranfoe - zahiragic
(sutalo-persic) - (musa-gajic)
stipanovic - sulejmanovic
(bavcic-albijanic) - teletovic

saberi - oduzmi bez nurkica i sa slabijim selektorom i teletovicem je ova ekipa u 5dkg u odnosu na onu sa eurobasketa 2015.
za ocekivati je da ce nas nabiti rusi 20-tak razlike u rusiji
da cemo dobiti svede kod kuce jedno 7-8 razlike
da cemo izgubiti od sveda u gostima 3-4 razlike
da cemo izgubiti od rusa kod kuce 7-8 razlike

ovisno o dvomecu sa svedima odlucivace kos razlika za drugo mjesto.

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 19 avg 2016, 22:28

Ako Gajić otpadne onda Mula fakat nije dobar.
Sulejmanović ne igra zato što ne zna, ne brinite ništa... nije to do odnosa. Gegić isto, Musa je skoro isti ali on igra zato što čovjek ima karakter. Mula je i njemu i Gegiću i Sulejmanoviću obećao minutažu, ali je očigledno ne zaslužuju. :D

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 19 avg 2016, 22:28

HZ1407 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Ima li ko onu statistiku
http://www.fibalivestats.com/u/MSL/314280/
Grazie
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 19 avg 2016, 22:29

Necu puno pametovat al losije pripremne utakmice ne pamtim od mozda 2010 te ako se ne varam i onaj adeco kup sa sabitom , doduse poslije toga smo odigrali solidno EP. Ono sto me najvise rastuzuje pored svega je cinjenica da ce Buza i Vrabac bit u najbolju ruku solidni igraci u osrednjim ligama europe. Buza je imao ok sezonu u belgiji al je on previse pasivan ima sve zivo al nikako da ga prokine i bojim se da je vec kasno za nesto vise od ovog gdje je sad.

Skok pod kosem nam je idalje najveca bojka ove ekipe cak ni sa jusufom nismo izgledali dominantno jednostavno za dobar skok nije dovoljan jedan igrac nego barem 2 3 dobro postavljena igraca no hajde. Ocekujem plasman na EB sve ostalo bi bila velika sramota za nas , al ne razumijem jednu stvar ovakav pristup igri od strane Mirze. Svaka njemu cast on je prelomio tekmu tricom sa 11 metara nakon toga slobodna i dobre reakciji u odbrani pa asistencija za lagano polaganje . Problem nastaje tu sto on ne moze to radit svaku utakmicu to vrlo dobro znamo zbog toga nikad nismo ni prosli prvi krug jer smo gubili tekme koje smo morali uzet onda smo cekali njega da zabije 70 poena da mi prodjemo al to ne ide tako.

Mi nemamo nikakvu rutinu u igri , gordic ja ne znam kako je izdrzao da igra ove tekme sa ovolikom minutazom i svaka mu dala vjerujem da bi kyrie u ovom tempu trcanja bez ideje sigurno fizicki pao. Napadi su nam uzas nisam vidio 2 dobra p n ra citav turnir , mi nemamo mirne ruke sem mirze apsolutno niko nije u stanju da bude na granici 7-10 poena ( sem kikanovica ). Problem je jos veci kad nam je drugi najvazniji igrac Jusuf koji je takodje sklon tome da jednu odigra fantasticno a drugu grozno i gotovo redovno ulazi u probleme s licnim.

Ja sam stvarno nezadovoljan kako ovo sve izgleda , vjerujem da ce to biti bolje u kvalifikacijama a nadam se jos bolje na Euru naredne godine no bojim se da cemo ponovo posrnuti jer jednostavno kroz sve ove godine nismo izgradili rutinu da imamo neke napade u kojima dajemo lagano poene pa ne mora nam svaka prelomna tacka bit ludi repertoar trica nikad nismo okrenuli utakmicu dobrom odbranom i laganim kosevima na drugoj strani parketa....
Ne znam sta da kazem samo se nadam jedno a to je da ova generacija na celu sa Musom nece ispasti kao ova sa buzom doduse od njih je Jusuf jedini uspio ali nama je za buducnost neophodno da u dobre igrace izrastu i sani i njegos.

I najiskrenije se nadam da cemo vise prekinuti tradiciju slanja crnaca kuci nakon odigranog jednog ciklusa kvalifikacija , pa daj ako vec nekome dajes pare sredjujes papirologiju pa neka to bude na duze staze a ne na godinu dana , sve ok ne zavisi to tolko ni od trenera ni od saveza ali brate mili mora postojati neki nivo ozbiljnosti ne moze svaki trener sebi svake godine naturalizovati jednog novog igraca...

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 19 avg 2016, 22:38

neko kritikuje Halilovica, a covjek je danas odigrao vrlo-dobro. Imao sut iz igre 5/5 i nije trosio lopte.
Meni je danas Gordic bio najbolji, volio bi samo da on uzme 2-3 suta vise po mecu.
Milosevic nije bio na nivou, ali je on jedan od nasih bitnijih igraca.
Igramo dobru odbranu, i to ohrabruje, u napadu mora jos neko povuci pored Mirze, nadam se da ce to biti Kikan, jer on to zna, a Juka bi trebao da kupi otpatke i da bude stub odbrane, tako bi nam bio najkorisniji.
Musa se mora malo dozvati, one situacije on inace rijesava zmireci, i vidi se kako mu je krivo, i bice to jos bolje, dobra skola za njega.

I dalje ponavljam, ja vjerujem ovoj ekipi i siguran sam u 3 pobjede u kvalama aBd.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 19 avg 2016, 22:38

remA1 je napisao/la:Ako Gajić otpadne onda Mula fakat nije dobar.
Sulejmanović ne igra zato što ne zna, ne brinite ništa... nije to do odnosa. Gegić isto, Musa je skoro isti ali on igra zato što čovjek ima karakter. Mula je i njemu i Gegiću i Sulejmanoviću obećao minutažu, ali je očigledno ne zaslužuju. :D
Halilovic, Zahiragic, Milosevic znaju, je l'? Buza, Vrabac i pojedini toliko bolji pa igraju opet puno vise od njega, koji ustvari i ne igra? Sulejmanovic je, ako nista, barem vidio Barselonu, ovi nit su, nit ce. Plafon je tu Kvarner, Sibenik, Zagreb. Musa skoro isti k'o Gegic, Boze sacuvaj... Zasluzuje Zahiragic (a nije jedini) minutazu vise u odnosu na Emira, daj bolan :crazy:

I na kraju, sto ga dovede u Cibonu ako ne zna?

Sto se Halilovica tice, mislim na sve ove utakmice, iako je i veceras bilo vise zicera. I Sulejmanovicu bi mozda jedan godio da zakuca, kako bi se taj straj izgubio, ali mozda tamo na klupi doleti neka lopta.

ljubiteljsporta
Kontakt:

Post Postao/la ljubiteljsporta » 19 avg 2016, 22:54

Tracy3McGrady je napisao/la:neko kritikuje Halilovica, a covjek je danas odigrao vrlo-dobro. Imao sut iz igre 5/5 i nije trosio lopte.
Meni je danas Gordic bio najbolji, volio bi samo da on uzme 2-3 suta vise po mecu.
Milosevic nije bio na nivou, ali je on jedan od nasih bitnijih igraca.
Igramo dobru odbranu, i to ohrabruje, u napadu mora jos neko povuci pored Mirze, nadam se da ce to biti Kikan, jer on to zna, a Juka bi trebao da kupi otpatke i da bude stub odbrane, tako bi nam bio najkorisniji.
Musa se mora malo dozvati, one situacije on inace rijesava zmireci, i vidi se kako mu je krivo, i bice to jos bolje, dobra skola za njega.

I dalje ponavljam, ja vjerujem ovoj ekipi i siguran sam u 3 pobjede u kvalama aBd.
Meni je tebe zadovoljstvo čitati, majke mi...ne šupljiram..Volim objektivnost, ali isto tako ne volim ljude koji sve u životu vide na kraju loše i onda čekaju da se dogodi (a uvijek ti dođe loša faza) i kažu "vidiš da sam bio u pravu". To su licemjeri životni...Zato me raduje tvoj optimizam.
Konkretno za večerašnju utakmicu, odbrana nam je bila odlična u presudnim trenucima i dobila utakmicu, čak i uprkos tome što su sudije ono baš domaćinski pogurale Makedonce.. Jučer sam pisao, ključ naših pobjeda, protiv svih , pa i Rusa, je samo u onim koji će se priključiti udarnom dvojcu. Nebojte se, Mirza će biti na svojoj kvoti, Juka će isto tako biti na njoj. Uostalom Mirza evo konstantno rešeta sa parkinga, danas je baš u 2 slučaja lagano smirio Makedonce nakon što su oni izigrali akciju i zabili tricu, on uzme loptu donese je na 10-11 metara i pukne. Dakle, ko će se priključiti udarnom dvojcu. HGordić, Kikanović, Milošević ??? Realno od njih trojice se najviše očekuje. Svi ostali su čista lutrija, ponajviše zbog godina, pa onda i većina zbog određenih nedostataka. E sad ko će se tu ubaciti sa nekih 10-12 poena, da li Musa, Buza, Vrabac, Halilović, Gajić, pa i vječno osporavani Zahiragić, e za te stvari morat ćemo gledati u kašike i viljuške :D :D

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 19 avg 2016, 22:56

da ovako igraju sa ovim pristupom u odbrani kao danas i da ne srljaju u napadu, kada bi izgubili svaku ne bi mi krivo bilo ni sekunde. Ja ne znam samo sta ova djeca po forumu ocekuju od Sulejmanovica, ja juce kad sam ga vidio, pa protvnicki plej je bolje gradjen od njega, odpuhace ga ljudi, nije on jos za ozbiljne kosarke, Musa je svijetla tacka ovih priprema ali vidi se da i on zna srljati vrlo cesto se odbijati od protivnike u kontrama, ne ide to sinko ko protiv one djecice, ali za karakter i pristup 10-ka, Za Mirzu se zna da moze kad hoce. Sto se Jusufa tice, za njega je Kikan jos uvjek doktor napadacke kosarke, i mislim da trebaju dijeliti minutazu pola-pola, Milosevic nista vise od Vrabca nije pokazao na ovim pripremama, ovaj Gajic se nije vidio na terenu u ovo sto je odigrao, nije sutno na kos, a bek je suter, Gordicu svaka cast, stvarno je zalosno sto nema niko ni da odmori covjeka.... Sve u svemu,ova igra sa ovim selektorom me podsjeca na indijansku igru pod vodstvom Sabeta, gdje izgubimo 2 i trecu uhelacimo nekog kao Hrvatsku na EB 2011. Buza i Sulejmanovic out, kao i Gegic vjerovatno.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 19 avg 2016, 22:59

HZ1407 je napisao/la:@pinoglavi

Nosi ustasu kuci ako ga toliko volis.

Ionako je Cernobil nikad volio Bosnu.
Svaka cast na izrazu :thumbup:
Sad procitaj opet post, ako imas imalo mozga u glavi shvatiti ces neke stvari.
Danas sodlina utakmica.
Nad tobom sunce najljepše sja

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 19 avg 2016, 23:18

moze li neko pronaci kako su pripreme odigrali rusija i svedska?
a sto se nas tice, mislim da nam je falio jos jedan turnir.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 19 avg 2016, 23:23

armin dju je napisao/la:Sulejmanovica, ja juce kad sam ga vidio, pa protvnicki plej je bolje gradjen od njega, odpuhace ga ljudi, nije on zabozbilne kosarke
Ocigledno si slabo vidio momak je jak kao bik, a 2 spanska liga gdje je on cesto imao double double je jaca od onih koji je pola ove reprezentacije igralo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 19 avg 2016, 23:28

armin dju je napisao/la:da ovako igraju sa ovim pristupom u odbrani kao danas i da ne srljaju u napadu, kada bi izgubili svaku ne bi mi krivo bilo ni sekunde. Ja ne znam samo sta ova djeca po forumu ocekuju od Sulejmanovica, ja juce kad sam ga vidio, pa protvnicki plej je bolje gradjen od njega, odpuhace ga ljudi, nije on jos za ozbiljne kosarke, Musa je svijetla tacka ovih priprema ali vidi se da i on zna srljati vrlo cesto se odbijati od protivnike u kontrama, ne ide to sinko ko protiv one djecice, ali za karakter i pristup 10-ka, Za Mirzu se zna da moze kad hoce. Sto se Jusufa tice, za njega je Kikan jos uvjek doktor napadacke kosarke, i mislim da trebaju dijeliti minutazu pola-pola, Milosevic nista vise od Vrabca nije pokazao na ovim pripremama, ovaj Gajic se nije vidio na terenu u ovo sto je odigrao, nije sutno na kos, a bek je suter, Gordicu svaka cast, stvarno je zalosno sto nema niko ni da odmori covjeka.... Sve u svemu,ova igra sa ovim selektorom me podsjeca na indijansku igru pod vodstvom Sabeta, gdje izgubimo 2 i trecu uhelacimo nekog kao Hrvatsku na EB 2011. Buza i Sulejmanovic out, kao i Gegic vjerovatno.
Djeca, koja za razliku od tebe ne moraju cekati onih 5 min u 5 utakmica da bi vidjeli kako Sulejmanovic izgleda. Da si odgledao koju njegovu utakmicu, kao sto nisi, znao bi da je on itekako fizicki snazan, ali dzaba je nekome objasnjavati. Ti si vec poznat ovdje kao bubator nebuloza. Sta Zahiragic ima pa je igrao jednu kompletnu utakmicu (najmanje) u ovim pripremnim? Visina, nema je. Kontrola solidna za nasu ligu, sut katastrofalan, kao i uglavnom sve drugo. Ko se to Boga ti toliko istice, pa da i on ne moze dobiti barem 10 min po utakmici, sto hlupas bezveze :S 21 godina je njemu, razlika godina-dvija sa vecinom ovih koji su tu, a igraju vise, nista znacajno dobro. On dobije minut i hajde napolje, ako se i za to patriota sazali. Opet i tebe pitam, sto ga dovede u Cibonu ako nema kvalitet, ako ce ga vrsni abaligaski plejevi otpuhati?

Vi pojedini morate shvatiti da smo mi igrali protiv jedne lose Makedonije, za koju ne igraju gotovo svi igraci koji su godinama tu i koji su cinili okosnicu tima. I opet, vecina meca sami egal bio... Kad se to uzme u obzira, kao i kvalitet Rusije, ova odbrana nije bas tako idealna kao sto se ovdje predstavlja.

Ja nesto ne vjerujem u pretjerano bolju igru u kvalifikacionim utakmicama, ali vjerujem da mozemo do EP-a. Dobiti Svede dva puta, zasto ne i Rusiju u mejdanskom grotlu.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 19 avg 2016, 23:31

armin dju je napisao/la:moze li neko pronaci kako su pripreme odigrali rusija i svedska?
Rusija - Bjelorusija 103:50
Rusija - Gruzija 94:62
Rusija - Ukrajina 82:67
Rusija - Holandija 86:74
Rusija - Gruzija 100:97 (86:86)
Rusija - Poljska 89:77

Svedska - Belgija 65:60
Svedska - Belgija 69:70
Don't believe the hype.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 19 avg 2016, 23:33

Mislim da je najbolji scenario što se tiče kvalifikacija taj da nas Rusi natrpaju kući tridesetak razlike, onda uzimamo Šveđane i dobijamo Ruse kući minimalno koji će taj meč opuštenije odigrati, a onda mi sa 3-1 omjerom idemo kad drugoplasirani.
Mes Que Un Club

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 19 avg 2016, 23:38

nerminh74 je napisao/la:
armin dju je napisao/la:Sulejmanovica, ja juce kad sam ga vidio, pa protvnicki plej je bolje gradjen od njega, odpuhace ga ljudi, nije on zabozbilne kosarke
Ocigledno si slabo vidio momak je jak kao bik, a 2 spanska liga gdje je on cesto imao double double je jaca od onih koji je pola ove reprezentacije igralo
ja momka znam sa youtube klipova ima tehniku i skocnost, kolko je 2 spanska mjerilo ne znam, a slozices se sa mnom da nam bikova u reprezentaciji ne treba, ima ih i previse :urnebes: , a dobro sam ja vidio juce, sitan je on za svoju visinu od 206 jedva ima 100 kila, a igra PF, mozda mirza nije mjerilo al on npr ima 120 cirka :D

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 19 avg 2016, 23:43

akisarajevo92 je napisao/la:
armin dju je napisao/la:moze li neko pronaci kako su pripreme odigrali rusija i svedska?
Rusija - Bjelorusija 103:50
Rusija - Gruzija 94:62
Rusija - Ukrajina 82:67
Rusija - Holandija 86:74
Rusija - Gruzija 100:97 (86:86)
Rusija - Poljska 89:77

Svedska - Belgija 65:60
Svedska - Belgija 69:70
:thumbup: Jarane Rusi odigrali 6 pripremnih a osto im jos jedan turnir u Njemackoj, daboga se ispovredjivali :D, a mi samo 5 tekmi, a Svedska vjervatno jos jedan turnir imaju.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 19 avg 2016, 23:44

armin dju je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
ja momka znam sa youtube klipova ima tehniku i skocnost, kolko je 2 spanska mjerilo ne znam, a slozices se sa mnom da nam bikova u reprezentaciji ne treba, ima ih i previse :urnebes: , a dobro sam ja vidio juce, sitan je on za svoju visinu od 206 jedva ima 100 kila, a igra PF, mozda mirza nije mjerilo al on npr ima 120 cirka :D
On je imao vise kilograma od Mirze iz NBA , sad ne znam koliko Mirza trenutno ima i koliko se udebljao na odmoru. Nisi ti njega mogao vidjet za te dvije tri minute. Njegov glavni adut je snaga i borbenost, a njemu fali malo visine, mislim da bez patika nema preko 204cm i to je hendikep. Ja sam cak mislio i da je previse masivan, te da ce ga to osporiti u igri. Jaci je recimo od Kikanovica i na skoku i u igri ledjima, samo sto Kikan ima visinu i zna pivotirati.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.