FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
ma drukčije ćemo mi i ući u teže utakmice. moj je utisak da nismo ušli u utakmicu sa mentalnim sklopom "lako ćemo", al' da se definitivno jesmo opustili oba puta čim smo poveli sa dva razlike.
ubjedljivo najbolju dionicu u odbrani smo odigrali u tuzli do prekida i tu treba tražiti i rješenje.
ubjedljivo najbolju dionicu u odbrani smo odigrali u tuzli do prekida i tu treba tražiti i rješenje.
e živi bili pa vidjeli dokle će u karijeri sadiković, a dokle su veliki (ali samo za naše lige) zeba i bekrić. eto upamti ovo. negativac.Valter je napisao/la:Iako nisam promjenio mišljenje u vezi Adžema da on nije za prvog tima, mislim da sa ovakvim igračima u vezi (Sadiković, Hasanović) ni Sir Alex Ferguson nebi uspio ovu igru učiniti tečnom. Danas smo igrali sa samo dva igrača u vezi, koji su inače jako loši, ali za to nije kriv Adžem, pa on i nema drugih igrača u rosteru. Ima još samo Tomića. Kako je Sir Amar Osim dozvolio da sve igrače iz veze (Zolotić, Svraka, Jamak) rasproda a da nikoga na toj poziciji ne dovede, vjerujem da niko ne smije ni upitati a kamo li mu zamjeriti. Pa kada to Sir Amare može, što ste vi doveli Zebu i Bekrića, trebali ste i bez njih uzeti prvenstvo da im ne dajemo nepotrebno visoke plate. Trenutni rezultati su protiv mene i onih koji misle da je ovo loše, ali brate loše je. Bude tu i tamo neki bljesak ali bez iole kvalitetnijih veznih igrača ekipa se ne može napraviti. U nas trenutno jedino donekle vrijedi Tomić iako ni on nije ni blizi prošlogodišnjih igara, a onaj jadni Sadiković ni kriv ni dužan mora da igra.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: FK Željezničar
Al ga seres kvalitetnoValter je napisao/la:Iako nisam promjenio mišljenje u vezi Adžema da on nije za prvog tima, mislim da sa ovakvim igračima u vezi (Sadiković, Hasanović) ni Sir Alex Ferguson nebi uspio ovu igru učiniti tečnom. Danas smo igrali sa samo dva igrača u vezi, koji su inače jako loši, ali za to nije kriv Adžem, pa on i nema drugih igrača u rosteru. Ima još samo Tomića. Kako je Sir Amar Osim dozvolio da sve igrače iz veze (Zolotić, Svraka, Jamak) rasproda a da nikoga na toj poziciji ne dovede, vjerujem da niko ne smije ni upitati a kamo li mu zamjeriti. Pa kada to Sir Amare može, što ste vi doveli Zebu i Bekrića, trebali ste i bez njih uzeti prvenstvo da im ne dajemo nepotrebno visoke plate. Trenutni rezultati su protiv mene i onih koji misle da je ovo loše, ali brate loše je. Bude tu i tamo neki bljesak ali bez iole kvalitetnijih veznih igrača ekipa se ne može napraviti. U nas trenutno jedino donekle vrijedi Tomić iako ni on nije ni blizi prošlogodišnjih igara, a onaj jadni Sadiković ni kriv ni dužan mora da igra.

hajd sto serete kad gubimo i kad lose ide umjesto da date podrsku, al sto serete nakon pet uvezanih pobjeda... nemojte bit papci... Adžem iz ovog sto imamo izvlaci maksimum i ja mu skidam kapu, cak i ima jos mjesta za napredak.. skontao je finu taktiku sa Vareom, Nedom i Bajićem i fino to funkcionise,samo da se odbrana dozove i bice to odlicno. Nemojte srat puno dajte podrsku imamo mladu ekipu, nemamo para al imamo dusu i nasu djecu koja ginu i treba podrzati ovo moglo bi svasta biti do kraja. Sad Siroki i Borac obje utakmice ostati neporazen i odlicno
- ficobahtic
- Kontakt:
Odlicna igra i utakmica danas i ako je falilo par igraca sa kojima nasa ekipa djeluje mnogo snaznije..
Bodovi su upisani i to je najvaznije, a prostora za napredak ima jos definitivno...
Zaista ne mogu da shvatim ove tipove sto kritikuju tek tako da se napise neka kritika? Ako vec imas kritiku onda reci konkretno sta to nije valjalo a ne trpati sve u isti kos od 2009-2014 godine?
Odbrana skripi ali je to najvise zahvaljujuci losoj igri defanzivaca u veznom redu (cist primjer je kako "Spaha" u repki izgleda kao amater kad ispred sebe nema jakog defanzivca). Ne volim da kritikujem momke ali je Hasanovic danas ubjedljivo najlosiji pojedinac meca bio, da nije imao asistenciju u 94 minuti covjek bi pomislio da nije ni igrao nikako. Ja nisam primjetio da je i jednu jedinu loptu on danas presjekao, nek' me neko ispravi ako grijesim a onda sa takvom igrom glavnog defanzivca i odbrana djeluje kao pogubljena? Takodjer Memija jako los (propuh po njegovoj strani), a to je i Adzem vidio pa ga izveo na pol., jer ocito je da se mnogo bolje snalazi na poziciji krila.
Pitanje koje se postavlja je vrlo jednostavno, hocemo li da igramo jace u defanzivi ili u napadu???
Ako hocemo da pojacamo defanzivni dio veznog reda onda treba igrati sa dva zadnja vezna i mnogo bolje ce ovo izgledati u odbrani, ali tad se mora na klupi ostaviti jedan od igraca koji igraju blize protivnickom golu (Varea, Turkovic, Bajic, Sadikovic). Uglavnom poenta je da fali igrac tipa Zolotic i sve bi ovo mnogo ljepse i sigurnije djelovalo!

Bodovi su upisani i to je najvaznije, a prostora za napredak ima jos definitivno...
Zaista ne mogu da shvatim ove tipove sto kritikuju tek tako da se napise neka kritika? Ako vec imas kritiku onda reci konkretno sta to nije valjalo a ne trpati sve u isti kos od 2009-2014 godine?

Odbrana skripi ali je to najvise zahvaljujuci losoj igri defanzivaca u veznom redu (cist primjer je kako "Spaha" u repki izgleda kao amater kad ispred sebe nema jakog defanzivca). Ne volim da kritikujem momke ali je Hasanovic danas ubjedljivo najlosiji pojedinac meca bio, da nije imao asistenciju u 94 minuti covjek bi pomislio da nije ni igrao nikako. Ja nisam primjetio da je i jednu jedinu loptu on danas presjekao, nek' me neko ispravi ako grijesim a onda sa takvom igrom glavnog defanzivca i odbrana djeluje kao pogubljena? Takodjer Memija jako los (propuh po njegovoj strani), a to je i Adzem vidio pa ga izveo na pol., jer ocito je da se mnogo bolje snalazi na poziciji krila.
Pitanje koje se postavlja je vrlo jednostavno, hocemo li da igramo jace u defanzivi ili u napadu???
Ako hocemo da pojacamo defanzivni dio veznog reda onda treba igrati sa dva zadnja vezna i mnogo bolje ce ovo izgledati u odbrani, ali tad se mora na klupi ostaviti jedan od igraca koji igraju blize protivnickom golu (Varea, Turkovic, Bajic, Sadikovic). Uglavnom poenta je da fali igrac tipa Zolotic i sve bi ovo mnogo ljepse i sigurnije djelovalo!
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!
Ko je dao onu loptu bajicu kod 5 gola, dobro je proturio.
hasanović. vjerovatno i jedino što je danas dobro uradio, presjekao, povukao i odlično podvalio loptu.
ultrassa1921 je napisao/la:manijak pravi baa https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hph ... e=54830872tmtmtmtm je napisao/la:Bajic-Turkovic-Varea![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
drugi gol varea nedo
![]()
![]()
![]()
baja 3 gola
![]()
![]()
al ljudi nedo je na tabletama hahahahaha na kraju utakmice skace tamo pred jugom ko da je osvojio titulu hahahah e pa ono je ludjak neki dobar
![]()
![]()
odbrana
![]()
![]()
ljubite noge ovoj trojici gore i seji....

Tesko da covjek moze puno toga napraviti kad je ostavljen sam na vjetrometini. Realno, mi smo danas igrali, s obzirom na afinitete, tri centrafora, plus uzmi u obzir njegov work rate, i koliko je defanzivno orjetisan. Gattuso se ne bi dobro proveo danas, a ne HasanovicChWilla je napisao/la:hasanović. vjerovatno i jedino što je danas dobro uradio, presjekao, povukao i odlično podvalio loptu.
- champions1921
Nesto ozbiljno ne stima na relaciji odbrana-Antolovic.. Ko je vise kriv ne bih znao reci ali nazad nikad nismo bili losiji..
Bajic, Turkovic
Ima li veceras snimak na areni?
Bajic, Turkovic

Ima li veceras snimak na areni?
BUDI ŽELJO !!!
Na cemu je Bucan
Kad se zaleti ludilo
fino danas bilo na Grbavici, uvijek isti ljudi na istom mjestu, ostalim mozda treba pozivnice na kucnu adresu slati

Kad se zaleti ludilo

fino danas bilo na Grbavici, uvijek isti ljudi na istom mjestu, ostalim mozda treba pozivnice na kucnu adresu slati

Željeznicar za život cijeli !
ma neće ni kod koga drugog više ljudi gledati zvijezdu. iako i ja jesam očekivao bar jednu milju više nego protiv viteza, a bilo je otprilike isto.
- ficobahtic
- Kontakt:
Razumijem da Adzem forsira nesto ofanzivniju varijantu ali brate mozes bar tri lopte uzeti za 90 minuta, Dado je danas odigrao tri puta bolje defanzivno i dobio nekoliko udaraca za razliku od Hasanovica koji nikad nije tamo gdje treba da bude... Kad igrac primi loptu i okrene se on tek onda ide prema njemu ali je naravno tad vec prekasno...Astren je napisao/la:Tesko da covjek moze puno toga napraviti kad je ostavljen sam na vjetrometini. Realno, mi smo danas igrali, s obzirom na afinitete, tri centrafora, plus uzmi u obzir njegov work rate, i koliko je defanzivno orjetisan. Gattuso se ne bi dobro proveo danas, a ne HasanovicChWilla je napisao/la:hasanović. vjerovatno i jedino što je danas dobro uradio, presjekao, povukao i odlično podvalio loptu.
Antolovica natjerati da trci svaki trening po 5km najmanje, djeluje kao da mu se spava na golu, nikakve zustrine i energicnih intervencija koje golman mora raditi na utakmici...On krene korak pa stane, pa opet korak pa stane...To je najgore stvar za golmana...Dozovi se i trzni malo majka mu stara i ako treba pokupi sve ispred sebe da dodjes do lopte.
corleone87 je napisao/la:Po meni Bogdanovic kako je usao doslo je do poremecaja u odbrani..

@ficobahtic (za prvi komentar)

Nije mi jasno zašto pojedini kritikuju Zeljkovića,

Kleo sam se u Antolovića al´, lik je kod mene ispucao sve kredite, loše je reagovao kod sva tri gola! Ne znam jesu li se, pri potpisu ugovora, dogovorili da "mora igrat´" al´, definitivno je zaslužio klupu, šta god da su se dogovorili. Željo mora biti prioritet! Pogotovo sad ide kup utakmica od koje mnogo ne očekujemo, treba šansu dat´ Kjosevskom, nek´Tola malo ohladi, u prelošoj je formi.

P. S. Evo pogledajte, gdje je Zeljković a gdje je Bogdanović!
https://www.youtube.com/watch?v=nIKy0rd ... u.be&t=32s
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 27 sep 2014, 21:16, ukupno mijenjano 1 put.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
-
- Kontakt:
VIDEO: Pogledajte golove Plavih u pobjedi nad Zvijezdom
http://fkzeljeznicar.ba/video-pogledajt ... dom/11846/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fkzeljeznicar.ba/video-pogledajt ... dom/11846/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ficobahtic
- Kontakt:
Bogdanovica sam i zaboravio (frajer opasno konkurise kao najlosije pojacanje koje je stiglo na Grbavicu ikad). Sigurno da je i njegov ulazak doprinio da i onako losa odbrana postane jos losija a kad odbrana nije na nivou onda i golman nije siguran i svakako da losoj formi Antolovica kumuje i losa igra zadnje linije.
Sreca je samo pa Adzem sve ovo vidi i sigurno da ce traziti rjesenja tamo gdje najvise skripi..
http://fkzeljeznicar.ba/adzem-gledaoci- ... -ne/11815/" onclick="window.open(this.href);return false;
Neznam da li se vi slazete ali ja bih probao seju na zadnjem veznom, kad vec probamo sve varijante onda zasto ne i ovo? Jak je u duelu i moze brzo prenijeti loptu na protivnicku polovinu. Ispada da je odbrana u Tuzli bila na mnogo vecem nivou sa Enisom nego sa nasim "klasicnim stoperima"...Hajd budi pametan..??
Sreca je samo pa Adzem sve ovo vidi i sigurno da ce traziti rjesenja tamo gdje najvise skripi..
http://fkzeljeznicar.ba/adzem-gledaoci- ... -ne/11815/" onclick="window.open(this.href);return false;
Neznam da li se vi slazete ali ja bih probao seju na zadnjem veznom, kad vec probamo sve varijante onda zasto ne i ovo? Jak je u duelu i moze brzo prenijeti loptu na protivnicku polovinu. Ispada da je odbrana u Tuzli bila na mnogo vecem nivou sa Enisom nego sa nasim "klasicnim stoperima"...Hajd budi pametan..??
najbolja partija odbrane sigurno u ovoj sezoni. enis odigrao bez greške. čak je i zeljković bio na dobrom kursu da to isto učini, da nije bilo prekida vjerovatno ga i ne bi primili, bili smo u odličnom ritmu.
ne bi se slozio sa tobom primili smo 3 gola kako najbolja partija.ChWilla je napisao/la:najbolja partija odbrane sigurno u ovoj sezoni. enis odigrao bez greške. čak je i zeljković bio na dobrom kursu da to isto učini, da nije bilo prekida vjerovatno ga i ne bi primili, bili smo u odličnom ritmu.
Ako sam ja dobro skont´o, oni govore o utakmici u Tuzli, protiv Slobode.
Slažem se!

Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 27 sep 2014, 21:29, ukupno mijenjano 2 puta.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
mislim na tuzlu, nadovezujem se na kraj prethodnog posta.