Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Goalgetter
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Goalgetter » 26 feb 2014, 20:03

calcio je napisao/la:Vama je izgleda mrznja prema Susicu potpuno pomutila razum. ;)
Mislim na ove starije forumase, ne na ove ocigledne placenike koje je Fahraon poslao (mogao je vala poslati neke malo pismenije placenike ali eto).
Ako mislis na mene, otkud ti to da mrzim Susica? Kritika = mrznja. :roll:

Ako ne mislis na mene, ok, onda nista. (;

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 26 feb 2014, 20:06

damir_82 je napisao/la:
TMovac je napisao/la:
damir_82 je napisao/la: Pa logicno da ce traziti da razgovara sa trenerom reprezentacije, sta ce njemu Murat Jaha ili Denijal Piric (ili ove sto navede)? Na pocetku za uspostavljanje kontakta da, ali onda se trazi taj razgovor sa selektorom reprezentacije, jos ti dobrovoljno dodju i nazovu te Emir Spahic, Edin Dzeko, ali taj koji odlucuje i drzi palicu je Susic.

Susic odlucuje sada, trenutno...Kao sto to radi Del Bosque u Spaniji, Kovac u Hrvatskoj, a sutra...ko to zna......
Valjda gledaju ukupnu perspektivu u timu, a ne rijec selektora, ma ko on bio, jer je to promjenjiva kategorija...
Ili Morten Olsen
Koliko god da je tu, i koliko god bio uspjesan ili ne, selektor je ipak promjenjiva kategorija!
Naravno da jest. Ali su i igraci. Danas si TOP a vec sutra mozes biti flop. Tako da svi gledaju da iskoriste priliku kada je dobiju, jer ne znaju da li ce je dobiti ponovo. Sve je to kocka druze. Igraci mogu bljesnuti pa propasti poput Kucukovica, ili sjati čitavu karijeru poput Ibre. Isto tako selektori mogu imati tu nesreću da budu selektori samo 1 tekmu poput Kodre, ili mogu biti poput Olsena koji je vec 15 god selektor Danske.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 26 feb 2014, 20:19

TMovac je napisao/la: Naravno da jest. Ali su i igraci. Danas si TOP a vec sutra mozes biti flop. Tako da svi gledaju da iskoriste priliku kada je dobiju, jer ne znaju da li ce je dobiti ponovo. Sve je to kocka druze. Igraci mogu bljesnuti pa propasti poput Kucukovica, ili sjati čitavu karijeru poput Ibre. Isto tako selektori mogu imati tu nesreću da budu selektori samo 1 tekmu poput Kodre, ili mogu biti poput Olsena koji je vec 15 god selektor Danske.
Slazem se..Jako puno faktora utice na karijeru igraca, zato i kazem da bi igraci trebali gledati svoju ukupnu perspektivu u timu.. Obecanje Susica moze vaziti za jednu utakmicu, a to je ono sto, cini mi se, vecina ovdje propagira... Kaparisati igraca, pa onda pratiti njegov razvoj! Sa tim razmisljanjem moracemo djecu od 16 godina kaparisati zvanicnom tekmom za A reprezentaciju!
Poenta moje price je da Susic ne moze obecati potencijalnom igracu, reprezentativcu druge drzave, bilo sta sto bi trebalo biti bitno za njegovo opredjeljenje! Valjda je kontakt pokazatelj da je na radaru, i da ce biti pozvan ako pozivom zasluzi! Sve sto moze reci Susic u eventualnom kontaktu moze i neko ko ce biti imenovan od strane saveza, ili sam predsjednik Begic, sto je i uradio u slucaju Kolasinca!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 26 feb 2014, 21:54

Modic pozvan u mladu reprezentaciju BiH.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 26 feb 2014, 22:02

emil02in je napisao/la:Modic pozvan u mladu reprezentaciju BiH.

Gdje si to našao?

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 26 feb 2014, 22:28

Adnan Maric (17) iz Svedskog GAISA prelazi u Swansea. Momak koji nije zadovoljio "ukuse" naseg U17 selektora...
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 feb 2014, 22:33

ovo za Modića je pravi potez, ovakva praksa se treba nastaviti i u budućnosti ;) ovog momka što je prešao u Swansea, pozvati u repku, pa zatim Halvadžića i Suljića, itd

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 26 feb 2014, 22:51

Chinaglia je napisao/la:ovo za Modića je pravi potez, ovakva praksa se treba nastaviti i u budućnosti ;) ovog momka što je prešao u Swansea, pozvati u repku, pa zatim Halvadžića i Suljića, itd
Pa gdje je taj spisak za mladu repku?

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 feb 2014, 22:54

ne znam, ovo sam pročitao na sc.ba, a kao izvor su naveli neku stranicu koja prati AC Milan

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 26 feb 2014, 23:30

Ali koji Modić? Andrej je odavno naš, Mihael igra za Srbiju i to bi bila već vijest i po'.

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 27 feb 2014, 00:08

Chinaglia je napisao/la:ne znam, ovo sam pročitao na sc.ba, a kao izvor su naveli neku stranicu koja prati AC Milan
:lol:
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 27 feb 2014, 12:20

http://www.fotbollskanalen.se/landslag/ ... r-sverige/" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo i Hrgota je sva objasnio. Najbolje je da se mi okrenemo domacim igracima i da se ne zaludjujemo nekim igracima iz dijaspore.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 27 feb 2014, 12:31

dinoze je napisao/la:http://www.fotbollskanalen.se/landslag/ ... r-sverige/

Evo i Hrgota je sva objasnio. Najbolje je da se mi okrenemo domacim igracima i da se ne zaludjujemo nekim igracima iz dijaspore.
A sta je rekao ? "U ovom momentu igram za Svedsku", sto je , izgleda, sasvim dovoljno da ga patriJote proglase izdajnikom .
Rekao je i da bi volio u svedsku A selekciju !? Pa sta ce reci !? " Ne, cijelog zivota cu cekati da me Safet i Sead pozovu u voljenu Bih!" :roll:
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 27 feb 2014, 12:35

Pa nije ni rekao dali ce to promjeniti ili da razmislja o promjeni. ( da ih malo zagolica ) Ipak on ima 21 godinu i trebao bi se odluciti.
Sve u svemu svima je jasno od pocetka da ce on igrati za Svedsku. Zato sam i rekao da je nabolje da se okrenemo igracima iz PL a dijasporski igraci neka se sami nude ako zele tako da nam bude jasno ko zeli a ko ne zeli da igra za BiH.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 27 feb 2014, 12:41

dinoze je napisao/la:Pa nije ni rekao dali ce to promjeniti ili da razmislja o promjeni. ( da ih malo zagolica ) Ipak on ima 21 godinu i trebao bi se odluciti.
Sve u svemu svima je jasno od pocetka da ce on igrati za Svedsku. Zato sam i rekao da je nabolje da se okrenemo igracima iz PL a dijasporski igraci neka se sami nude ako zele tako da nam bude jasno ko zeli a ko ne zeli da igra za BiH.
Pa on je svedski reprezentativac! Kad aktuelni svedski reprtezentativac kaze "U OVOM MOMENTU igram za Svedsku", tu nesto ima . Nece govoriti ono sto bi ti ili ja zeljeli , nego ono sto njemu odgovara ! U Svedskoj ce izjavljivati da bi volio igrati za Svedjane , u BiH da bi vilio igrati za BiH... Pitanje je ko je brzi i ko ima sta da mu ponudi.
Nasi ga ni telefonom nisu nazvali, niti razmisljaju o njemu :roll:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 27 feb 2014, 12:45

dinoze je napisao/la:http://www.fotbollskanalen.se/landslag/ ... r-sverige/

Jeste stvarno nam je to najbolje, pa cemo se boriti protiv Luxemburga za 5 mjesto, a Safet ce kao prvi napustiti kormilo. :mrgreen: Nego toliko smo se vec naradili i napatili za ove igrace da ih dobijemo, mozeli neko dodati kakvu maramicu Susicu i ovima iz saveza da obrisu znoj od rada. :lol:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 27 feb 2014, 12:46

bezveze raspravljate o Hrgoti,ja ne znam da je frajer ikada spomenuo Bosnu u kontekstu igranja za nas. znam da je imao opciju sa Hrvatskom, ali nikad nista od toga, mislim da mu je Svedska uvijek bila jedini izbor

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 27 feb 2014, 12:48

dinoze je napisao/la:Zato sam i rekao da je nabolje da se okrenemo igracima iz PL a dijasporski igraci neka se sami nude ako zele tako da nam bude jasno ko zeli a ko ne zeli da igra za BiH.
To je definitivno i namjera ljudi u koji godinama vladaju domacim fudbalom. Oni ne mogu primirisati medjunarodnim, milionskim transferima i od reprezentacije ce napraviti domacu , kokosarsku firmu za prodaju domaceg poluproizvoda. Bice tu uvijek pokoja zvijezda, da se ima uz koga prilijepiti skart , ali ce vecina ce biti igraci iza marginalnih menadzerskih agencija ...

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 27 feb 2014, 12:51

maximusdecimus je napisao/la:bezveze raspravljate o Hrgoti,ja ne znam da je frajer ikada spomenuo Bosnu u kontekstu igranja za nas. znam da je imao opciju sa Hrvatskom, ali nikad nista od toga, mislim da mu je Svedska uvijek bila jedini izbor
Ma nije pitanje sta je on izjavio ili nije izjavio, pitanje je sta su nasi ucinili dfa ga pridobiju!?
Sjecas se slucaja sa Suboticem? Kodro i Bola otisli, popricali s deckom, on rekao da zeli igrati za Srbiju i dovidjenja, nek ti je sretno. Nema ljutnje, nema prepiirki...Ovako , niko ne mrda dupetom, se sve svodi na izmisljene, ili ne, intervjue , pa se onda vode ratovi :roll:

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 27 feb 2014, 13:01

Mladi Zmaj iz Goražda potpisuje za Swansea City

Sedamnaestogodišnji Adnan Marić iz Goražda uskoro će potpisati ugovor s engleskim premijerligašem Swansea City.

Talentirani Adnan će za početak igrati za Swansea drugi tim (U21). Izuzetno nadareni veznjak spreman je i, kada za to dođe vrijeme, igrati i za bh. reprezentaciju.

"Tokom ove i naredne sedmice Adnan treba da obavi ljakarske preglede nakon čega će uslijediti i potpisivanje ugovora i prvi treninzi" rekao je bh. novinsku agenciju Patria (NAP), Adnanov otac Nermin.

Marići su porijeklom iz Goražda. Nakon agresije na BiH, trbuhom za kruhom otišli su u švedski Geteborg. Adnan se rodio u Švedskoj 1997. godine, ali su se njegovi roditelji ubrzo nakon toga vratili u Goražde.

"Ado je prve korake napravio na Drini", kaže Nermin za NAP.

Tri godine kasnije Marići su se ponovo odselili u Geteborg. Fudbal je Adnan počeo trenirati sa šest godina. I već tada je pokazivao veliki talenat. Kao dijete išao je na probe u HSV, Utrecht, Fulham.

S 15 godina potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor sa švedskim GAIS-om.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 28 gostiju.