FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ponovo se sva priča vratila na "prepucavanje" saopštenjima ,i opet se pravi krivac odnosno najveći krivac nigdje ne spominje.Naravno riječ je o krovnoj fudbalskoj organizaciji kojoj je ova liga zadnja rupa na svirali. Nepostojanje jasnog i učinkovitog sistema organizacije takmičenja rezultira ovakvim dešavanjima.Savez nema ni želju ni volju a pogotovo jaja da vodi ovo takmičenje ni po babu ni po stričevima.Mešetari i kvazi fudbalski administrativci se mogu sekirati oko repke jer ona donosi lovu a ovdje po bh livadama jer nam stadioni i na to liče nek se budale i naivni ganjaju.Zato nam se i dešava da na stadionima nema uslova ni sportskih ni bezbjedonosnih da gostujući navijači dođu organizovano NA VRIJEME na uakmicu.Koja je svrha praćenja jednog sportskog događaja od nekog tamo sedamdesetog min.Da se razumijemo i kod nas gostujući navijači uvjek iz navodno bezbjedonosnih razloga budu uvedeni sa popriličnim zakašnjenjem.Fudbal gubi svrhu ako ga nema ko gledati.Đaba se dobra strana bh fudbala "ubi" da privuče gledaoce.
Dok god ne bude postojala jasna pravila o organizaciji i neophodnim uslovima na svakom stadionu i jasna odgovornost saveza i klubova nema napredka.Tu mislim i na jasno i dovoljno odvojen dio za goste,poseban ulaz itd.Zna se sve a ne da nakon cjelodnevnog maltretiranja pustiš navijačku grupu u stadion bez ikakve kontrole po sistemu samo uđi i napravi belaj.Dobro je pa su samo baklje unešene.
Ovako klub plati kaznu zbog baklji,policija trenira strogoću i radi po principu da se uzme lova i opleti po svima .svakako su napušeni,ovakvi onakvi.
Da ne budem pogrešno shvaćen iste probleme ima Željo skupo plaćene zaštitare i mup koje njihov posao naprosto ne interesuje.Teško je klubovima organizovati sigurnu utakmicu ,kad se tome doda uzavrela navijačka strat onda ni gostujuća delegacija ne može biti sigurna
I još samo jedna o samoj tekmi.Sve je to bilo dovoljno dobro ali me nekako najviše obradovalo kako je E.Sadiković odigrao.Ko zna možda mu je to pravo mjesto i detalj kod prvog gola Ka se Varea raduje sa momcima.Dok god imamo taj timski duh nema sekiracije
Dok god ne bude postojala jasna pravila o organizaciji i neophodnim uslovima na svakom stadionu i jasna odgovornost saveza i klubova nema napredka.Tu mislim i na jasno i dovoljno odvojen dio za goste,poseban ulaz itd.Zna se sve a ne da nakon cjelodnevnog maltretiranja pustiš navijačku grupu u stadion bez ikakve kontrole po sistemu samo uđi i napravi belaj.Dobro je pa su samo baklje unešene.
Ovako klub plati kaznu zbog baklji,policija trenira strogoću i radi po principu da se uzme lova i opleti po svima .svakako su napušeni,ovakvi onakvi.
Da ne budem pogrešno shvaćen iste probleme ima Željo skupo plaćene zaštitare i mup koje njihov posao naprosto ne interesuje.Teško je klubovima organizovati sigurnu utakmicu ,kad se tome doda uzavrela navijačka strat onda ni gostujuća delegacija ne može biti sigurna
I još samo jedna o samoj tekmi.Sve je to bilo dovoljno dobro ali me nekako najviše obradovalo kako je E.Sadiković odigrao.Ko zna možda mu je to pravo mjesto i detalj kod prvog gola Ka se Varea raduje sa momcima.Dok god imamo taj timski duh nema sekiracije
Zadnja izmjena: reks, dana/u 22 sep 2014, 13:01, ukupno mijenjano 1 put.
- SarajlijaTM
Jarane,NIJE! normalno da neko gadja igraca na terenu,pa ko god on bio,samo to vama do mozga ne dolazi.tuzlak1987 je napisao/la:Dobro Dzole, sve smo mi kriviSvi pricate nesto, a sve pricaju ovi koji nisu bili..
Ljudi sa zapada uvijek napadaju tudje delegacije, ne samo protiv vas. Jednostavno jer ti se par metara iza ledja neko raduje, tebi ekipa gubi, a oni slave gore i onda covjek pukne i to nervira. A zna se da Bosanci nisu Skandinavci ..
Sjever sve korektno odradio do trenutka kada ste vi bacili baklju u ljude na zapadu.
Prvi navijaci koji su utrcali na teren su navijaci Zelje kod prvog gola.
Navijaci koji su zapoceli incident su navijaci Zelje.
Navijaci koji su odstranjeni su navijaci Zelje.
Izlezavanje kod desne aut linije pored sjevera ne treba komentarisat, sve scenski odradjeno. Kao da nisu znali da ce ih neko gadjat, normalno da ce te gadjat kad namjerno legnes pored aut linije blizu Fukara i krades vrijeme kod 1:2
To da je Stanic mucki provokator i da ga mrze sve ekipe i svi navijaci osim vas i to necete nikad priznat. Ali je mucki provokator, vama je to lijepo kad on vadi drugima zivce svojim ala Barca potezima ali ostalima ne..
Krivite Kuduza, kod ona dva starta mislim da nije ni dotakao vase igrace..sudija je to dobro i vidio, sad sto vasi to teatralno rade sa se sacuva rez pred kraj to ne uzimate u obzir
A pogledaj ovaj klip par puta i zapitaj se jesu li amar,gredic i siljak zapoceli bilo kakav incident!
[youtube][/youtube]
I odhebite vise sa slobodom,arhivirani ste,a mi picimo dalje

- storm_raider
- Kontakt:
+1rodom s Mejtaša je napisao/la: Ja zato ne vidim razloga zašto bi se igrači Slobode na Grbavici dočekivali na nož. Navijači im svakako neće doći i ne treba praviti nikakvu tenziju. Pritisnuti kao što i svakog pritisnemo i probati dobiti i to je sve.
Bas tako! Ja sam iznenadjen koliko su fer odigrali i bez prigovora. Za primjer, pogotovo kada se zna u kakvom je okruzenju ova utakmica pripremana. Nasi igraci se ne bi bolje ponijeli od ovoga.
Sport je lijek za tijelo i duh.
-
- Kontakt:
Mehimic je zasluzio crveni karton na vise prilikarodom s Mejtaša je napisao/la:Ćudo su se naši oglasili.
Gledao sam utakmicu skoro 2 i po puta (obje reprize plus drugo poluvrijeme live) i ne mogu dušu griješiti, ali do ulaska Kuduza meni je sve bilo fer na terenu. Bilo je faulova sa obje strane, što je normalno i uvijek ih ima. Čak je Željo imo više faulova do prekida - statistika faulova se povremeno pojavljivala na Areni. Iznenađujuće fer utakmica, a malte ne se rat najavljivao. Kad je ušao Kuduz počeo je svoju nemoć iskaljivati na Memiji. Nakon prekida je skroz izgubio kompas i morao je van.
Ja ne znam osim njega da je neko nešto od njihovih igrača napravio. Bureković je solidno sudio da ne kažem vrlo dobro kakvu su mu utakmicu uvalili. Igrači Slobode mu nisu otežavali, nije bilo prigovora, hajki, nagurivanja ma ništa. Evo nekoliko primjera koji kod nas pa ni Grbavici ne mogu proći bez tenzija i prigovora, a gor eprođoše bez problema:
Njihov napad sudija prekide zbog offside-a (ispravna odluka, ali nije se baš odmah vidjelo dok nisu pustili kameru iz drugog ugla) - njihov igrač nije a rekao, niti je pogledao sudiju, otrča mirno nazad. Pa onda kod našeg drugog gola gdje je Nedo pametno na momenat zastao i izbjegao offiside nije baš situacija kojoj su naše sudije dorasle - niko opet od Slobodinih igrača nije prišo sudiji - nekoliko je diglo ruku čisto refleksno itd. itd.
Tako da ja odavno više fer utakmicu na terenu između Želje i Slobode nisam gledao - Kuduz se malo pogubio i to je sve. Imali smo mi utakmica gdje su onakvi ko Kuduz bili ko janjad kakvih je krkana bilo i šta nas je sve lomilo.
Ja zato ne vidim razloga zašto bi se igrači Slobode na Grbavici dočekivali na nož. Navijači im svakako neće doći i ne treba praviti nikakvu tenziju. Pritisnuti kao što i svakog pritisnemo i probati dobiti i to je sve.
a... pehari su tu
Varea: Nastaviti u istom ritmu!
Željezničar se, sa možda najtežeg gostovanja do sada, vratiti sa nova tri boda i učvrstiti se u vrhu tabele. Danima su iz Tuzle podgrijavali atmosferu pred duel starih rivala, a čini se kako je to najviše naštetilo zapravo domaćoj ekipi, što je bila karta na koju je trener tima sa Grbavice Admir Adžem i računao.
Tuzlaci su očito izgorili u želji da savladaju Željezničar, koji je golovima Varee i Turković stigao do pobjede, a utisak su pokvarili navijači, koji su prekinuli utakmicu na 15 minuta.
Nakon što je u Kup utakmici protiv Slobode iz Mrkonjić-Grada, postigao svoj prvijenac u dresu Želje, Argentinac Juan Manuel Varea potvrdio je odličnu formu golom u Tuzli.
"Sretan sam zbog prvijenca. Trebao mi je gol da dobijem na samopouzdanju i sada će biti mnogo lakše", kaže nam Varea, koji objašnjava kako mu je itekako dobro došla pauza u kojoj se maksimalno spremio.
"U dobrom smo nizu i sada moramo samo tako nastaviti. Uspjeli smo slaviti u četiri gostujuće utakmice, od pet koliko smo igrali, a sada samo moramo nastaviti u istom ritmu i kući. Sloboda je bila naš najteži ispit do sada i najbitnije je bilo pobijediti, jer u derbijima jedna greška može presuditi. Srećom, igrali smo sa mnogo samopouzdanja i to nam se vratilo, iako je zaista bilo teško za igrati. Međutim, nije bitno kako smo igrali, već činjenica da smo uspjeli osvojiti tri boda."
Rotacije
Naredni susret Željezničar će igrati protiv Zvijezde, a trener plavih Admir Adžem ne može računati na kartonirane Srđana Stanića i Tomislava Tomića, dok se u ekipu vraća Sead Bučan.
"Imamo igrače koji mogu zamijeniti Stanića i Tomića, tako da sam uvjeren da se njihovo odsustvo neće osjetiti na terenu", nada se Varea, koji je za kraj dodao da se odlično na terenu slaže sa Bajićem i Turkovićem, koji je nakon prvijenca protiv Viteza, pogodio i u Tuzli protiv Slobode.
Sin Aljoše Asanovića na probi
Mladi 23-godišnji hrvatski fudbaler, koji igra na stoperskoj poziciji Antonio Asanović, karijeru bi mogao nastaviti u redovima Željezničara.
Hrvatski defanzivac, inače sin proslavljenog hrvatskog fudbalera Aljoše Asanovića, danas će doputovati u Sarajevo i priključiti se Željezničaru.
"Dolazi da ga pogledamo i ukoliko se pokaže na treninzima, možda i ostane. Međutim, ne znamo u kakvom je stanju, tako da ne mogu unaprijed govoriti o tome da li će ostati ili ne", kazao je menadžer Želje Amar Osim.
Željezničar se, sa možda najtežeg gostovanja do sada, vratiti sa nova tri boda i učvrstiti se u vrhu tabele. Danima su iz Tuzle podgrijavali atmosferu pred duel starih rivala, a čini se kako je to najviše naštetilo zapravo domaćoj ekipi, što je bila karta na koju je trener tima sa Grbavice Admir Adžem i računao.
Tuzlaci su očito izgorili u želji da savladaju Željezničar, koji je golovima Varee i Turković stigao do pobjede, a utisak su pokvarili navijači, koji su prekinuli utakmicu na 15 minuta.
Nakon što je u Kup utakmici protiv Slobode iz Mrkonjić-Grada, postigao svoj prvijenac u dresu Želje, Argentinac Juan Manuel Varea potvrdio je odličnu formu golom u Tuzli.
"Sretan sam zbog prvijenca. Trebao mi je gol da dobijem na samopouzdanju i sada će biti mnogo lakše", kaže nam Varea, koji objašnjava kako mu je itekako dobro došla pauza u kojoj se maksimalno spremio.
"U dobrom smo nizu i sada moramo samo tako nastaviti. Uspjeli smo slaviti u četiri gostujuće utakmice, od pet koliko smo igrali, a sada samo moramo nastaviti u istom ritmu i kući. Sloboda je bila naš najteži ispit do sada i najbitnije je bilo pobijediti, jer u derbijima jedna greška može presuditi. Srećom, igrali smo sa mnogo samopouzdanja i to nam se vratilo, iako je zaista bilo teško za igrati. Međutim, nije bitno kako smo igrali, već činjenica da smo uspjeli osvojiti tri boda."
Rotacije
Naredni susret Željezničar će igrati protiv Zvijezde, a trener plavih Admir Adžem ne može računati na kartonirane Srđana Stanića i Tomislava Tomića, dok se u ekipu vraća Sead Bučan.
"Imamo igrače koji mogu zamijeniti Stanića i Tomića, tako da sam uvjeren da se njihovo odsustvo neće osjetiti na terenu", nada se Varea, koji je za kraj dodao da se odlično na terenu slaže sa Bajićem i Turkovićem, koji je nakon prvijenca protiv Viteza, pogodio i u Tuzli protiv Slobode.
Sin Aljoše Asanovića na probi
Mladi 23-godišnji hrvatski fudbaler, koji igra na stoperskoj poziciji Antonio Asanović, karijeru bi mogao nastaviti u redovima Željezničara.
Hrvatski defanzivac, inače sin proslavljenog hrvatskog fudbalera Aljoše Asanovića, danas će doputovati u Sarajevo i priključiti se Željezničaru.
"Dolazi da ga pogledamo i ukoliko se pokaže na treninzima, možda i ostane. Međutim, ne znamo u kakvom je stanju, tako da ne mogu unaprijed govoriti o tome da li će ostati ili ne", kazao je menadžer Želje Amar Osim.
-
- Kontakt:
BRAVO za ovaj tekst... vidi se ko je gospoda a ko seljak.
VTŽ
VTŽ
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
šta će ovo biti, hoće li ova kiša u snijeg preći...sve se slažem s džoletom 

- tuzlak1987
- Kontakt:
Mehidic se zove covjek, imao jedan faul u prvom poluvremenu, zakasnjeli start. Nista namjerno..pobjedesve je napisao/la:Mehimic je zasluzio crveni karton na vise prilikarodom s Mejtaša je napisao/la:Ćudo su se naši oglasili.
Gledao sam utakmicu skoro 2 i po puta (obje reprize plus drugo poluvrijeme live) i ne mogu dušu griješiti, ali do ulaska Kuduza meni je sve bilo fer na terenu. Bilo je faulova sa obje strane, što je normalno i uvijek ih ima. Čak je Željo imo više faulova do prekida - statistika faulova se povremeno pojavljivala na Areni. Iznenađujuće fer utakmica, a malte ne se rat najavljivao. Kad je ušao Kuduz počeo je svoju nemoć iskaljivati na Memiji. Nakon prekida je skroz izgubio kompas i morao je van.
Ja ne znam osim njega da je neko nešto od njihovih igrača napravio. Bureković je solidno sudio da ne kažem vrlo dobro kakvu su mu utakmicu uvalili. Igrači Slobode mu nisu otežavali, nije bilo prigovora, hajki, nagurivanja ma ništa. Evo nekoliko primjera koji kod nas pa ni Grbavici ne mogu proći bez tenzija i prigovora, a gor eprođoše bez problema:
Njihov napad sudija prekide zbog offside-a (ispravna odluka, ali nije se baš odmah vidjelo dok nisu pustili kameru iz drugog ugla) - njihov igrač nije a rekao, niti je pogledao sudiju, otrča mirno nazad. Pa onda kod našeg drugog gola gdje je Nedo pametno na momenat zastao i izbjegao offiside nije baš situacija kojoj su naše sudije dorasle - niko opet od Slobodinih igrača nije prišo sudiji - nekoliko je diglo ruku čisto refleksno itd. itd.
Tako da ja odavno više fer utakmicu na terenu između Želje i Slobode nisam gledao - Kuduz se malo pogubio i to je sve. Imali smo mi utakmica gdje su onakvi ko Kuduz bili ko janjad kakvih je krkana bilo i šta nas je sve lomilo.
Ja zato ne vidim razloga zašto bi se igrači Slobode na Grbavici dočekivali na nož. Navijači im svakako neće doći i ne treba praviti nikakvu tenziju. Pritisnuti kao što i svakog pritisnemo i probati dobiti i to je sve.
-
- Kontakt:
a sta cemo za drugo? sta bi kad je Tomica s ledja pokupio? sta bi kad se iz sprinta zapucao i udario E. Sadikovica iako je lopta vec bila vani i nije imao sanse da je stigne ?tuzlak1987 je napisao/la: Mehidic se zove covjek, imao jedan faul u prvom poluvremenu, zakasnjeli start. Nista namjerno..
Bilo je jos situacija ali se sad ne sjecam
a... pehari su tu
raspravljate se sa frajerom koji na činjenicu da nam je delegacija napadnuta u svečanoj loži odgovara sa "pa kod nas sve napadnu".
i ono nešto traži, nešto prigovara, a sasvim je normalno i opušteno da delegacije napadaju u svečanoj loži.
i ono nešto traži, nešto prigovara, a sasvim je normalno i opušteno da delegacije napadaju u svečanoj loži.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa gdje zivimo, u Bosni ili Skandinaviji. Kada se radujes par metara od domacih navijaca to ljude iznervira..Sta ocekujes osim da te napadnu i da ti psuju..ChWilla je napisao/la:raspravljate se sa frajerom koji na činjenicu da nam je delegacija napadnuta u svečanoj loži odgovara sa "pa kod nas sve napadnu".
Ja sam vam i prije utakmice govorio da ce ih napasti sigurno..
Nakon izjave Osima kada je Sloboda ispala gdje se pravio mangup vas nema sta cuditi, ne mozes reagovati kako reagujes i ocekivati da neko bude dobar prema tebi..
@tuzlak to je ona tribina za koju kazete da su dede i djeca pa ne moze biti opravdanje kad nspadnete nekog da to tako ide a kad vas napadnu djeca i dede. Hvala Bogu dolazi normalna ekipa i normalni ljudi iduce kolo Tuzla apsolvirana.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
iliti drugim riječima, ono što je svugdje na svijetu nenormalno i incident, vama je normalno. a problem je kad vam se uzvrati, tek onda je to incident.
ti si papak i klub vam je papanski. to se drukčije ne može reći. nek' se ne uvrijede svi stanovnici tuzle, nemaju razloga.
ti si papak i klub vam je papanski. to se drukčije ne može reći. nek' se ne uvrijede svi stanovnici tuzle, nemaju razloga.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Covjece tu nije niko uzvracao vec su Manijaci bacili baklju dvije u domacu publiku i onda su ovi krenuli na manijake i poceo je "verbalni sukob". Vidi se da od vas niko nije ni bio na utakmici, a dajete mi argumente neke. I napad na vasu delegaciju je bio samo verbalni, mozda pokoja prazna flasica. Tada ovi iz Sarajeva nisu ni bili na stadionu, bili ovi tm iz t kantona sjedili i gledaliChWilla je napisao/la:iliti drugim riječima, ono što je svugdje na svijetu nenormalno i incident, vama je normalno. a problem je kad vam se uzvrati, tek onda je to incident.
Do tog trenutka nit smo vas lomili na terenu nit vas je publika gadjala..
I ne znam sta sad pokusavas da napravis od ove lige Evropsku ligu, hajmo onda poceti od toga. Hajmo kazniti Slobodu zbog propusta i Leotar, Zeljeznicar, Velez i Gosk zbog namjestanja. To bi bilo dobro za start..
gdje je to normalno da napadaju delegacije u ložama, papak?
Evo na radio Kalman bas rasprava oko utakmice sloboda -zeljo .. zovu navijaci pa pricaju sta je bilo ...
Ne shvatam sta ce navijaci ovog nizerazrednog kluba jos uvijek na nasoj temi. Prije tekme palili provocirali nesto shatro prijetili kako ce oni ovo oni ono, ako dodjemo da cemo dobiti batine (tim likovima sam oplakao), a onda dodje armija navijaca i pojede vas za dorucak dok ste se svi samo povukli pred tom istom armijom iako ste vrsili pritisak i neke ultra prijetnje u vise navrata prije utakmice. Ljudi vam "zaplesali" pred citavom Tuzlom i vas i dalje nije stid dolaziti na ovu temu pogotovo taj @tuzlak i onaj smijesni @staragarda.
Prije tekme oni sila satro gdje ces u Tuzli se mangup praviti, a sad kad si se pravio mangup ide prica "Jao vi napadali starce" bla bla. Ponizeni ste, bar bi ja bio. Znaci hvala vas Tuzlaci zivota mi toliko sam vam oplakao ovih dana da niste svjesni.
A sad molim vas, vozdra s teme i bavite se svojim stvarima, pa opet u narednoj polusezoni nadam se da necete imati neke poslove bas u vrijeme kada je tekma na Grbavici pa nijedne fukare nema.
GG BB
Prije tekme oni sila satro gdje ces u Tuzli se mangup praviti, a sad kad si se pravio mangup ide prica "Jao vi napadali starce" bla bla. Ponizeni ste, bar bi ja bio. Znaci hvala vas Tuzlaci zivota mi toliko sam vam oplakao ovih dana da niste svjesni.
A sad molim vas, vozdra s teme i bavite se svojim stvarima, pa opet u narednoj polusezoni nadam se da necete imati neke poslove bas u vrijeme kada je tekma na Grbavici pa nijedne fukare nema.

Zeljeznicar 1921
One can have no smaller or greater mastery than mastery of oneself.
- Leonardo da Vinci
One can have no smaller or greater mastery than mastery of oneself.
- Leonardo da Vinci
- tuzlak1987
- Kontakt:
A ova liga je normalna?ChWilla je napisao/la:gdje je to normalno da napadaju delegacije u ložama, papak?
Amar ih je doveo u tu situaciju, njih poslao gore kod domacih navijaca. A on gledao iz svlacionice. Junacina..
nije to normalno niti običaj ni u ovoj ligi, kakva je da je. nije ni u prvoj federacije. samo je papcima normalno.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Rekoh ti razmak je par metara, raduje ti se neko iznad glave. Nisam ja pravio stadion ali je iritantno kad ti se raduje neko iza glave..ChWilla je napisao/la:nije to normalno niti običaj ni u ovoj ligi, kakva je da je. nije ni u prvoj federacije. samo je papcima normalno.
Zadnji put se to mozda desilo sezonu kada je Sloboda ispadala protiv Borca. Previse se radovali, ljudima prekipilo..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.