FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DzoleZeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DzoleZeljo » 22 sep 2014, 11:47

Uuuuuuuuuuuu, konacno pravi odgovor sa nase strane.

Pravo za nasu upravu i apsolutna podrska.

A ljudski mozak je stvarno plitak, posebno ovih Tuzlaka, jer kada te neko DRUGI kriv za SOPSTENI NEUSPIJEH a imao si 30 kola da se vadis, onda stvarno je svaka daljna raspava suvisna...

Zasto?

Cista matematika. U ligi imas 30 kola, i ta ista Sloboda sebe dovede da zavisi sve od zadnjeg kola gdje opet imaju sve u svojim nogoma. Medutim, sta se tu dogodi, ta ista Sloboda kojoj fakticki treba bod iz tog zadnjeg kola ne uputi adekvatan udaradim ka golu svog tadasnjeg protivnika. I kako to obicno biva kod nas u narodu, krivica se prebacuje na nekoga drugog, a vidjeti sebe kao glavnom krivca za tu sitvaciju je za "NEDAJ BOZE".

Da bi stvar bila gora, mediji koji ovo dobro svi znaju jer je UEFA vodila istragu i obustavila istu jer apsolutno nije bilo nikakvog materijala, jos vise zakuhaju sitvaciju svojim lazima gdje su samim tim DOVELI U PITANJE ZIVOTE NASIH SVIH MOMAKA DOLE.

Zbog toga, jos jednom VELIKI RESPEKT nasoj upravi za ovaj fantastican izlazak u javnost, ali bi im takoder preporucio da svim medijima koji su ovu sitvaciju dovodili do usijanja sa svojim propagadnim tekstovima, automatski obustava bilo kakav vid saradnje niti mogucnost povratka na istu.

@tuzlak1987

Po tvojoj konstataciji prica na forumu u narednih nekoliko minuta ce izgledati sljedece:

Ko je poceo rat?

Vidis, to je problem svega. Naslov naseg teksta ti je valjda rekao nesta, ali ne, ti opet po plitkom razmisljaju. Valjda je bitno zasto je dovedeno do ovoga svega, a ne posljedice istog.
Danima se Tuzla pripremala za RAT protiv Zeljeznicara, isti onaj RAT kojeg je vas SUPAK IBRAKOVIC pripremao CELIK i Zenicu za RAT protiv ZELJE u uzvratu kupa pa dobise po dupetu u sred Zenice, tri puta. ;)
Vi ocigledno samo i razumijete jezik batine.

Ja se sada mogu kladiti da vasa delegacije uopste nece ni doci na Grbavicu a da ce Vam par igraca namjreno dobijati crvene kartone da izbjegnu gostovanje sa iste. ;)
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 22 sep 2014, 11:52, ukupno mijenjano 1 put.

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 22 sep 2014, 11:51

Dakle, četiri pobjede zaredom u prvenstvu. Ali u sve četiri utakmice je bilo problema. Radnik nas nadigrao u prvom poluvremenu; Drina nam u Zvorniku izjednačila u 60. minuti; protiv Viteza penal i crveni karton; protiv Slobode primamo gol odmah nakon prekida. Sve četiri utakmice su mogle krenuti u potpuno drugom pravcu. S jedne strane, to mora i dalje za ekipu biti poziv na oprez, i pred ovu utakmicu sa Zvijezdom, od koje mnogi očekujemo da bude napokon jedna lagana pobjeda, jer se pokazalo da nam se život može zakomplikovati i protiv realno slabijih ekipa od nas, i kod kuće i na strani, ali je s druge strane ovo vrlo ohrabrujuće, jer smo sve te različite situacije uspjeli prevazići i pobijediti sve četiri te utakmice.

Pobjedom protiv Zvijezde zaokružili bismo na najbolji mogući način ovaj, na papiru, relativno lakši dio rasporeda, i dokazali bismo, prije svega sami sebi, što je i najvažnije, da je borba za Evropu ove sezone sasvim realna. Ipak, opet se treba sjetiti one dvije loše utakmice protiv Širokog i Zrinjskog na Grbavici i osvajanja samo jednog boda. Da sve bude još više obeshrabrujuće, između je bio i onaj remi protiv Slavije, tako da su mnogi poslije toga sumnjali i u našu borbu za Evropu. Ovim nizom pobjeda smo se skroz vratili, Evropa je, kažem, realna, ali i dalje nam ostaje da pokažemo da li možemo i nešto više od toga. Borac na strani i Velež kod kuće će biti dobre provjere za to. Te dvije utakmice mogu biti i dobra najava šta očekivati od nas u derbiju sa pitarima u 13. kolu. Tek ako taj dio prođe dobro, možemo početi pričati realnije i o samom vrhu. Dotad, prvo pobijediti Zvijezdu, za nastavak odličnog niza, koji će nam omogućiti da u te teže utakmice uđemo malo opuštenije.
FK Željezničar 1921

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 sep 2014, 11:51

DzoleZeljo je napisao/la:Uuuuuuuuuuuu, konacno pravi odgovor sa nase strane.

I kako to obicno biva kod nas u narodu, krivica se prebacuje na nekoga drugog, a vidjeti sebe kao glavnom krivca za tu sitvaciju je za "NEDAJ BOZE".
Pa u ovom saopstenju vi upravo to radite sto ti gore pises.

jos vise zakuhaju sitvaciju svojim lazima gdje su samim tim DOVELI U PITANJE ZIVOTE NASIH SVIH MOMAKA DOLE.
Nemoj molim te. Kakve zivote? Ko vas je dirao, vi zapoceli incident..Prije dan ih hvalite sto su onakvi bili, sada im ugrozeni zivoti bili :facepalm:

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 22 sep 2014, 11:55

A ljudski mozak je stvarno plitak, posebno ovih Tuzlaka.

Zasto?

Cista matematika. U ligi imas 30 kola, i ta ista Sloboda sebe dovede da zavisi sve od zadnjeg kola gdje opet imaju sve u svojim nogoma. Medutim, sta se tu dogodi, ta ista Sloboda kojoj fakticki treba bod iz tog zadnjeg kola ne uputi adekvatan udaradim ka golu svog tadasnjeg protivnika. I kako to obicno biva kod nas u narodu, krivica se prebacuje na nekoga drugog, a vidjeti sebe kao glavnom krivca za tu sitvaciju je za "NEDAJ BOZE".

Da bi stvar bila gora, mediji koji ovo dobro svi znaju jer je UEFA vodila istragu i obustavila istu jer apsolutno nije bilo nikakvog materijala, jos vise zakuhaju sitvaciju svojim lazima gdje su samim tim DOVELI U PITANJE ZIVOTE NASIH SVIH MOMAKA DOLE.

Zbog toga, jos jednom VELIKI RESPEKT nasoj upravi za ovaj fantastican izlazak u javnost, ali bi im takoder preporucio da svim medijima koji su ovu sitvaciju dovodili do usijanja sa svojim propagadnim tekstovima, automatski obustava bilo kakav vid saradnje niti mogucnost povratka na istu.

@tuzlak1987

Po tvojoj konstataciji prica na forumu u narednih nekoliko minuta ce izgledati sljedece:

Ko je poceo rat?

Vidis, to je problem svega. Naslov naseg teksta ti je valjda rekao nesta, ali ne, ti opet po plitkom razmisljaju. Valjda je bitno zasto je dovedeno do ovoga svega, a ne posljedice istog.
Danima se Tuzla pripremala za RAT protiv Zeljeznicara, isti onaj RAT kojeg je vas SUPAK IBRAKOVIC pripremao CELIK i Zenicu za RAT protiv ZELJE u uzvratu kupa pa dobise po dupetu u sred Zenice, tri puta. ;)
Vi ocigledno samo i razumijete jezik batine.

Ja se sada mogu kladiti da vasa delegacije uopste nece ni doci na Grbavicu a da ce Vam par igraca namjreno dobijati crvene kartone da izbjegnu gostovanje sa iste. ;)
Samo Azmiru Husiću, i još 2 ljudi iz uprave Slobode treba omogućiti normalne uslove za gledanje utakmice na Grbavici, jer su i pored poraza svoje ekipe prava gospoda bili, ostale docekat kako su oni nas docekali, a nekim njihovim fudbalerima je bolje da ne dolaze na Grbavicu..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 22 sep 2014, 11:55

A ljudski mozak je stvarno plitak, posebno ovih Tuzlaka.

Zasto?

FKS je imalo u toj sezoni iste rezultate u utakmicama sa Leotarom. Matematički su i oni onda krivi za ispadanje Slobode.

Kako je ova moja rečenica glupa, tako je glupa i sva priča da smo krivi za ispadanje Slobode. Jesmo, krivi smo jer smo dobili Slobodu. Oni nek se kupaju, a vjerovatno će i ove godine strepiti do zadnjeg kola i opet će im neko biti kriv. Kada oni gađaju ciglama našu klupu to je odlična atmosfera na stadionu Tušanj. Kada nas na nož godinama dočekuju, to je sve u žaru sportske borbe. Ma da, naravno. I jesu za druge lige.

Mišljenja sam da smo se trebali pozabaviti i suđenjem na ovoj utakmici. Krvoločni startovi, posebno na Turkoviću i mladom Memiji je sudija trebao daleko oštrije sankcionisati. Bila su najmanje dva starta za direktan crveni karton (udaranje igrača bez lopte i to baš u kost), a Sloboda je dobila svega dva žuta kartona, kao i mi. Liga nam i jest ovakva zato što više moraš čuvati noge nego misliti o igri.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 22 sep 2014, 11:56

Prošla je dugo najavljivana utakmica između Slobode i Željezničara poslije koje su, valjda, najzadovoljniji mediji koji su izvještavajući o ovom susretu povećavali tiraž ili klikove. Čini se da su tome jedino i težili u danima pred utakmicu. Članci o Tuzlacima gladnim osvete ili navodnoj krivici našeg Kluba za ispadanje Slobode iz Premijer lige 2012. godine su preplavili sportske stranice naših medija, a samo rijetki su na cijelu priču pokušali gledati iz druge perspektive (primjera radi, vidjeti tekst ”Iz epizode zablude: Da, Željezničar je kriv za ispadanje Slobode iz lige” objavljen na portalu Radio Sarajevo.

U takvom ozračju, akteri ovog susreta su dočekali subotu. Od samog dolaska delegacije FK Željezničar na Stadion Tušanj, bilo je jasno da je publika, u najmanju ruku, neprijateljski nastrojena prema nama. Moramo priznati da nas to nije iznenadilo. Ipak, sam tok susreta je proticao relativno mirno (čitati: podnošljivo), barem do 48. minute i prvog pogotka našeg tima, kada svečanu ložu zasipaju kišobrani i flaše (poneki od tih predmeta su završili i na našim glavama). Pojedinci sa zapadne tribine Tušnja, koje jednostavno ne možemo nazvati fudbalskom publikom, su pokušali ući u svečanu ložu i fizički se obračunati sa članovima predsjedništva našeg kluba, a da pri tome ni zaštitari ni policajci nisu vidjeli potrebu da poduzmu bilo šta čime bi zaustavili njihovo divljanje. Na insitiranje naših predstavnika da im se omogući “normalno” gledanje ostatke utakmice, policijski službenik u u loži domaćeg tima (koja je fizički odvojena od lože u kojoj smo mi bili smješteni) poručuje “da možemo ići ako nam se ne sviđa”?! Nismo otišli. U međuvremenu su gospodin Azmir Husić (kojem se ovim putem zahvaljujemo na izuzetno korektnom odnosu i gostoprimstvu), kao i pripadnici zaštitarske agencije koja je obezbjeđivala utakmicu (kojima se, također, mora priznati da su svoj posao obavljali mnogo profesionalnije od već spomenutog policijskog službenika i ostatka pripadnika MUP Tuzlanskog Kantona) donekle uspjeli smiriti situaciju koja je privremeno postala podnošljiva. Naime, to je trajalo samo do dolaska naših navijača i prekida utakmice. Pojedinci su tada skoro ušli u svečanu ložu, a naša delegacija je istu bila prinuđena napustiti. Apsurdno, naša delegacija ni u tim trenucima nije imala nikakvu zaštitu.

Po starom običaju, u danima poslije utakmice se opet mnogi bave posljedicama, a ne uzrocima dešavanja na tribinama. Niko se ne pita zašto su naši navijači ušli stadion tek u 70. minuti utakmice. Niko se ne pita ni zašto je na stadionu Tušanj u toku odigravanja utakmice visokog rizika dozvoljena slobodna prodaja alkohola? Hoće li se iko zapitati zašto naši navijači nikada nisu imali probleme na brojnim evropskim utakmicama, nego su u više navrata čak i dobijali pohvale policijskih organa evropskih zemalja? Naravno, označavanje navijača bilo kojeg kluba kao grupe huligana je popularno i odnosno nešto što uspješno prolazi pred onima koji površno prate ili nikako ne prate dubinu ovih dešavanja. Istovremeno se zanemaruje činjenica da su isti ti zabrinuti autori dan ranije “podgrijavali” atmosferu, dodajući ulje na vatru. To je ujedno i najopasnije, jer se tako odvraća pažnja sa stvarnih uzroka.

Nažalost, ni ovaj tekst neće promijeniti percepciju javnosti o prosječnom fudbalskom navijaču. Neće ni umanjiti neopravdani gnjev tuzlanske publike prema našem Klubu. Tužno je što neće vratiti pažnju na odigranu utakmicu dva stara sportska rivala. Ipak, vrijedi pokušati, pa možda dio javnosti i shvati da je rješenje nešto na čemu moramo raditi zajedno.

fkzeljeznicar.ba

I cisto da se zna:

[youtube][/youtube]

Husicu i ostaloj gospodi svaka cast!
Sport je lijek za tijelo i duh.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 22 sep 2014, 11:58

Bravo za obavjestenje :clap:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 22 sep 2014, 11:59

Dobro, uvijek je Tuzla bila mesarsko gostovonja, a kada ti dode na Grbavicu pocne izlezavanje u 3 min susreta.

Ja ti iskreno govorim, da ce pojedini njihovi igraci preskakati gostovanje na Grabavici. Zivi bili pa vidjeli kada budu crvene dobijali kolo prije. To je taj mentalitet valjda, tj da si jak kad si u coporu a kad si sam, bolje da me nema...

EDIT: I da, kako je moguce da se pije pivo na njihovom stadionu, a kod nas zabranjeno?

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 22 sep 2014, 12:08

Sjajan tekst :thumbup:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 sep 2014, 12:12

Dobro Dzole, sve smo mi krivi :salut: Svi pricate nesto, a sve pricaju ovi koji nisu bili..

Ljudi sa zapada uvijek napadaju tudje delegacije, ne samo protiv vas. Jednostavno jer ti se par metara iza ledja neko raduje, tebi ekipa gubi, a oni slave gore i onda covjek pukne i to nervira. A zna se da Bosanci nisu Skandinavci ..

Sjever sve korektno odradio do trenutka kada ste vi bacili baklju u ljude na zapadu.

Prvi navijaci koji su utrcali na teren su navijaci Zelje kod prvog gola.
Navijaci koji su zapoceli incident su navijaci Zelje.
Navijaci koji su odstranjeni su navijaci Zelje.

Izlezavanje kod desne aut linije pored sjevera ne treba komentarisat, sve scenski odradjeno. Kao da nisu znali da ce ih neko gadjat, normalno da ce te gadjat kad namjerno legnes pored aut linije blizu Fukara i krades vrijeme kod 1:2
To da je Stanic mucki provokator i da ga mrze sve ekipe i svi navijaci osim vas i to necete nikad priznat. Ali je mucki provokator, vama je to lijepo kad on vadi drugima zivce svojim ala Barca potezima ali ostalima ne..
Krivite Kuduza, kod ona dva starta mislim da nije ni dotakao vase igrace..sudija je to dobro i vidio, sad sto vasi to teatralno rade sa se sacuva rez pred kraj to ne uzimate u obzir

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 22 sep 2014, 12:19

Ako nije niko do sad pohvalio igru Enisa Sadikovica, evo ja moram :) . Kad sam u prvom poluvremenu vidio neko sa kosicom pravi klizeci na centru, bas sam se bio obradovao jer sam mislio da je to bio Dado, baš sam pomislio napokon počeo igrati odgovornije u defanzivi a ustvari to je bio Enis.
Čovjek je odigrao skoro bez greške..moze se reći da uopšte nije lošiji na stoperu od igrača koji pokrivaju tu poziciju.
Što implicira u kolikom smo kanalu ove godine sto se tiče CB. Ja bih ga volio vidjeti i iduću utakmicu u prvoj.

Kako se vama činio Anes na ovoj tekmi, nije imao neki poseban učinak, ali moram reći da Ani ima nešto u svojoj igri što dosta obećava.

Nydalen
Kontakt:

Post Postao/la Nydalen » 22 sep 2014, 12:19

Odlicno obavjestenje od strane kluba.

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 22 sep 2014, 12:27

Sami ste svojim komentarima i najavama najavili belaj.. I uostalom prvo su vasi navijaci tj. ova publika sa zapada pocela nasu delegaciju gadajati svime i svacime, a razlog je ?? Sto smo dali go hahah To samo u tuzli ima.. I jos nase pustili u 70. minuti i onda se jos cude nakon svega sto su nasi prekinuli.. Naravno da to ne opravdavam, ali bolje je da ste malo pripazili sa rusilackim najavama i ponasali se sportski kako bi trebalo da vam dolikuje.. Ali ste daleko od toga, na nivou kantonalne lige, a ne druge iz koje ste upravo dosli ...
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 22 sep 2014, 12:30

Nemojte vise spominjati Slobodu jer su prosla dva dana od utakmice i mi smo zavrsili sa njima do drugog dijela sezone kad budu oni nama gostovali.Sada se okrenuti Zvijezdi i samo sa navijacima Zvijezde treba vrsiti diskusiju.
VTŽ :salut:

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 22 sep 2014, 12:39

Ćudo su se naši oglasili.

Gledao sam utakmicu skoro 2 i po puta (obje reprize plus drugo poluvrijeme live) i ne mogu dušu griješiti, ali do ulaska Kuduza meni je sve bilo fer na terenu. Bilo je faulova sa obje strane, što je normalno i uvijek ih ima. Čak je Željo imo više faulova do prekida - statistika faulova se povremeno pojavljivala na Areni. Iznenađujuće fer utakmica, a malte ne se rat najavljivao. Kad je ušao Kuduz počeo je svoju nemoć iskaljivati na Memiji. Nakon prekida je skroz izgubio kompas i morao je van.
Ja ne znam osim njega da je neko nešto od njihovih igrača napravio. Bureković je solidno sudio da ne kažem vrlo dobro kakvu su mu utakmicu uvalili. Igrači Slobode mu nisu otežavali, nije bilo prigovora, hajki, nagurivanja ma ništa. Evo nekoliko primjera koji kod nas pa ni Grbavici ne mogu proći bez tenzija i prigovora, a gor eprođoše bez problema:
Njihov napad sudija prekide zbog offside-a (ispravna odluka, ali nije se baš odmah vidjelo dok nisu pustili kameru iz drugog ugla) - njihov igrač nije a rekao, niti je pogledao sudiju, otrča mirno nazad. Pa onda kod našeg drugog gola gdje je Nedo pametno na momenat zastao i izbjegao offiside nije baš situacija kojoj su naše sudije dorasle - niko opet od Slobodinih igrača nije prišo sudiji - nekoliko je diglo ruku čisto refleksno itd. itd.
Tako da ja odavno više fer utakmicu na terenu između Želje i Slobode nisam gledao - Kuduz se malo pogubio i to je sve. Imali smo mi utakmica gdje su onakvi ko Kuduz bili ko janjad kakvih je krkana bilo i šta nas je sve lomilo.
Ja zato ne vidim razloga zašto bi se igrači Slobode na Grbavici dočekivali na nož. Navijači im svakako neće doći i ne treba praviti nikakvu tenziju. Pritisnuti kao što i svakog pritisnemo i probati dobiti i to je sve.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 22 sep 2014, 12:40

Kuduz ni u jednoj drugoj ligi ne bi završio ovu utakmicu :bih: :bih: :bih:

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 22 sep 2014, 12:48

arelinho je napisao/la:Nemojte vise spominjati Slobodu jer su prosla dva dana od utakmice i mi smo zavrsili sa njima do drugog dijela sezone kad budu oni nama gostovali.Sada se okrenuti Zvijezdi i samo sa navijacima Zvijezde treba vrsiti diskusiju.
Ma pusti diskusiju sa TZ i sl, nego ti meni raeci kad je trening danas? :D
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 22 sep 2014, 12:49

U nas u lozi kad je Zrinjski dao gol , normalno predstavnici kluba u lozi proslavili gol nije im niko po rijeci rekao a u tuzli kao zabranjeno navijati za goste.. Seljacine jucer sam vidio snimak fuj zna li se koga su napali u lozi?! Pozzz

diplomatija
Kontakt:

Post Postao/la diplomatija » 22 sep 2014, 12:51

Sto neko vec reče Tuzla pokorena, idemo dalje, doživjeli su poraz na terenu, o tribinama da o ne pricam, ali im se treba i zahvaliti na fer i korektnoj igri na terenu, izuzimajući svakako našeg bivšeg ćelavog klempavog..

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 22 sep 2014, 12:58

tm8782 je napisao/la:
arelinho je napisao/la:Nemojte vise spominjati Slobodu jer su prosla dva dana od utakmice i mi smo zavrsili sa njima do drugog dijela sezone kad budu oni nama gostovali.Sada se okrenuti Zvijezdi i samo sa navijacima Zvijezde treba vrsiti diskusiju.
Ma pusti diskusiju sa TZ i sl, nego ti meni raeci kad je trening danas? :D
U 16

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.