FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bojler
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bojler » 12 mar 2016, 19:57

Meni je najtuznije sto smo se mi prodali a nista dobili nismo vala isti ti je **** il 4 mjesto il 6,7 mogli smo to i sa beze igracima

BordoArmy88
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BordoArmy88 » 12 mar 2016, 19:58

Evander je napisao/la:@badboy, odlican post. Svaka cast!

Za nas bi bila najbolja opcija da Tan digne ruke i kaze evo vam sve ovo, ne zanima te me vise. Ali to se na zalost nece desiti.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Nisi ti baš dobar u vugla ako tako razmišljaš... misliš da bi bez Adže uspio vratiti dugove, izgraditi kamp za Akademiju (i prvi tim koji sada tu trenira), imati redovne plate itd. ili ti je draže da nas (opet) vode i lože domaći mafijaši kao blekic,muco itd. Svašta...
Zadnja izmjena: BordoArmy88, dana/u 12 mar 2016, 20:00, ukupno mijenjano 1 put.

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 12 mar 2016, 19:59

Mene bi najviše obradovalo da vidim novu garnituru ljudi u upravi i novog trenera.

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 12 mar 2016, 20:00

BordoArmy88 je napisao/la:

Za nas bi bila najbolja opcija da Tan digne ruke i kaze evo vam sve ovo, ne zanima te me vise. Ali to se na zalost nece desiti.

Nisi ti baš dobar u vugla ako tako razmišljaš... misliš da bi bez Adže uspio vratiti dugove, izgraditi kamp za Akademiju (i prvi tim koji sada tu trenira), imati redovne plate itd.?!
I sta mi imamo od toga?
Imaju li ostale ekipe Amidzu i uspjevaju li opstati?
Jesmo li to mi bolji u neceu od ostalih?

Jesmo li prodali klub da bi postali ovo danas sto smo?
Pa na virslama smo bez problema plasirali se u Europu.

MartinSco
Kontakt:

Post Postao/la MartinSco » 12 mar 2016, 20:03

mikimaus je napisao/la:
argentarium80 je napisao/la:
mikimaus je napisao/la:Tek sada shvatamo da to nece biti liga prvaka , jer ocigledno je da je Tan sad samo potrosac nasih talenata i novaca
Mene zanima kojih vasih talenata...Radovca, Barbarica..Jedino Duljevic sto vrijedi za kupiti ovo ostalo nece niko ni za dzaba....
Parama od Cimirota nema traga , mogli smo uzeti 5 igraca da valja od njegovog transfera , niti jednog nismo dobili
Osim Velkoskog, ja ne znam kojeg je igraca Sarajevo ikad kupilo.. (I Saranovica) :lolno:
IDEMO PONOVO!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 12 mar 2016, 20:04

I koja je onda razlika,navijacki gledano i rezultatski,izmedu Baljkovog i Tanovog Sarajeva???
A cilj jednog fudbalskog kluba valjda i jesu rezultati i navijaci...
Oteli su nam klub i pretvorili ga u neciji privatni biznis,a zauzvrat mi (navijaci) nista nismo dobili,nista
:thumbdown: :puke:

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 12 mar 2016, 20:06

Nisi ti baš dobar u vugla ako tako razmišljaš... misliš da bi bez Adže uspio vratiti dugove, izgraditi kamp za Akademiju (i prvi tim koji sada tu trenira), imati redovne plate itd. ili ti je draže da nas (opet) vode i lože domaći mafijaši kao blekic,muco itd. Svašta...
Ma pusti idiota vidis da je covjeku svanulo danas.Cijeli dan se raspisao o tome da je on vidovita dzemila,da smo se prodali kinezu(klasicna strumfovska) i sta sve nNe mogu njemu ni da repliciram da dobijem ban zbog ovakvog lika
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 12 mar 2016, 20:06

Za godinu dana ce imati klub bez publike i navijaca...a u nama ce ostati samo sjeta i nostalgija na voljeni klub...vise i ne igraju u bordo dresovima
:puke:

MosaaRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la MosaaRajvosa » 12 mar 2016, 20:06

VanCipelic je napisao/la:Nikakav povratnik nam ne treba osim ako se ne zove Husref Musemic...
Jedini koji mi pada na pamet je Jagodic.Svi znamo kako su njegove ekipe igrale, ne kazem da su igrale odlicno nego znamo otprilike njegov rukopis, nije nepoznanica. Mozemo se mi gadjati imenima poput Simundzije, Krunicica i slicnim, koja su nedostizna i kojima je nasa liga nepoznanica jer bi i oni moza poput ovog naseg celavca potcjenili istu..

edit: Kodro nije los ali sumnjam da bi on dosao ovdje ikad vise. A od svih silnih bivsih trenera, osim Husrefa, pozdravio bih povratak Cale Janjosa(poslijednjih put igrali igru koja je imala glavu i rep).

+1
Sa calom smo imali igru, bas sto kazes imali smo i glavu i rep.
Dobro, ljudi nisu naglasili da se Grbavica pravi za sezonu 2021/2022..
Ko radi, taj grijesi...
Skupi pare sad za folije da se to sve umota do boga pitaj kad...
Stari cirkusanti!

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 12 mar 2016, 20:08

Znaci prevareni smo!A dino samo suti

BordoArmy88
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BordoArmy88 » 12 mar 2016, 20:08

Evander je napisao/la: I sta mi imamo od toga?

slika

slika

slika

Ne uspijeva ti taj spin pljuvanja Adže, ali nikako! :nene:

PS. Serete max., nije Tan kriv što DOMAĆI (namjerno velikim slovima pa ko skonta...) diletanti ne znaju voditi klub! :kafa:
Zadnja izmjena: BordoArmy88, dana/u 12 mar 2016, 20:10, ukupno mijenjano 2 puta.

LQZI
Kontakt:

Post Postao/la LQZI » 12 mar 2016, 20:09

Nismo igrali dobro, nismo dominirali kako se ocekuje, a i pored toga smo mogli pobijediti. Previse ocekujemo, nisu ovo kvalitetni igraci. Nisu puno bolji od ostalih, svaka ekipa koja se bori i gine anulira njihove tehnicke i takticke prednosti.

Duljevic - promasio penal, sutirao po zemlji gdje je blato usporilo loptu. Komplikuje, stalno kasni sa zadnjim pasom, koji je u 80posto situacija los i ide predaleko i prebrzo od igraca. Time anulira svoju fizicku dominaciju, kojom stvara prostor i sanse kako za go tako i za odlucujuci pas.

Benko - bori se, ali je promasio glavom sa 11 metara, sam ko duh, jedan od 3 dobra centarsuta. + Promasio 1 na 1 s golmanom. Svi razapinju odbranu nakon greske zbog koje se primi pogodak, a niko ne razapinje napadaca koji uradi to isto, samo u napadu. Pokloni protivniku dva gola.

Kramar- lik ide u blok u kaznenom prostoru podignutih ruku.

Okic- tek usao i gubi loptu, pa pusta lika da istrci kontru, odbrana mora da stize protivnika umjesto da okic ispravlja svoju gresku. Samo stao.

- Previse pogresnih dodavanja, ne znaju dodati prvom do sebe.
- Ne znaju centrirati kad su sami po 3 sekunde. Ne znaju pogoditi lika u glavu sa sesnesterca.
- Driblaju u kaznenom prostoru, a svi osim naseg golmana i dva odbrambena u kaznenom. To ne moze ni Messi.
- Ne znaju procijeniti let lopte. Precesto ih preleti ili odskoci ispred njih.

To su greske igraca koje trener ne moze ispraviti, jer bi to trebali znati. To im je poso. Nema on njih sta to uciti.

Jesic napravio dobar potez sa dvije izmjene na pocetku drugog poluvremena. Da nije usao Okic vjerovatno bi pobijedili, jer je licilo na nesto dok on nije usao. Uopste ne izgledaju da su fizicki spremniji od ostatka lige, a to je trebalo da pravi prevagu.

Ima jos toga, samo se dzaba nerviram.

Samo mi je zao sto smo mogli opet osvojiti titulu jer sloboda ima tezak raspored. Prije pocetka sam mislio da cemo mi i zrinjski da se borimo. I dalje mislim da ce sloboda pasti, samo je pitanje da li ce to ko iskoristiti ili ne.
Zadnja izmjena: LQZI, dana/u 12 mar 2016, 20:13, ukupno mijenjano 3 puta.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 12 mar 2016, 20:10

Mislim da ja i u vrijeme Dragana Jovica Sarajevo jako lijepo igralo.

Sad opet dolazi sve na vidjelo i sto se kasnilo sa izgradnjom kampa, sto se i dalje kasni..
Uvalili mam pricu da se trava nije primila, i druge suplje price..
Al dobro, svakako smo ovce..

MartinSco
Kontakt:

Post Postao/la MartinSco » 12 mar 2016, 20:12

LQZI je napisao/la:Nismo igrali dobro, nismo dominirali kako se ocekuje, a i pored toga smo mogli pobijediti. Previse ocekujemo, nisu ovo kvalitetni igraci. Nisu puno bolji od ostalih, svaka ekipa koja se bori i gine anulira njihove tehnicke i takticke prednosti.

Duljevic - promasio penal, sutirao po zemlji gdje je blato usporilo loptu. Komplikuje, stalno kasni sa zadnjim pasom, koji je u 80posto situacija los i ide predaleko i prebrzo od igraca. Time anulira svoju fizicku dominaciju, kojom stvara prostor i sanse kako za go tako i za odlucujuci pas.
Benko - bori se, ali je promasio glavom sa 11 metara, sam ko duh, jedan od 3 dobra centarsuta. + Promasio 1 na 1 s golmanom. Svi razapinju odbranu nakon greske zbog koje se primi pogodag, a niko ne razapinje napadaca koji uradi to isto samo u napadu. Pokloni protivniku dva gola.
Kramar- lik ide u blok u kaznenom prostoru podignutih ruku.
Okic- tek usao i gubi loptu, pa pusta lika da istrci kontru, odbrana mora da stize protivnika umjesto da okic ispravlja svoju gresku. Samo stao.

- Previse pogresnih dodavanja, ne znaju dodati prvom do sebe.
- Ne znaju centrirati kad su sami po 3 sekunde. Ne znaju pogoditi lika u glavu sa sesnesterca.
- Driblaju u kaznenom prostoru, a svi osim naseg golmana i dva odbrambena u kaznenom. To ne moze ni Messi.
- Ne znaju procijeniti let lopte. Precesto ih preleti ili odskoci ispred njih.

To su greske igraca koje trener ne moze ispraviti, jer bi to trebali znati. To im je poso. Nema on njih sta to uciti.

Jesic napravio dobar potez sa dvije izmjene na pocetku drugog poluvremena. Da nije usao Okic vjerovatno bi pobijedili, jer je licilo na nesto dok on nije usao. Uopste ne izgledaju da su fizicki spremniji od ostatka lige, a to je trebalo da pravi prevagu.

Ima jos toga, samo se dzaba nerviram.

Samo mi je zao sto smo mogli opet osvojiti titulu jer sloboda ima tezak raspored. Prije pocetka sam mislio da cemo mi i zrinjski da se borimo. I dalje mislim da ce sloboda pasti, samo je pitanje da li ce to ko iskoristiti ili ne.
:thumbup:
IDEMO PONOVO!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 12 mar 2016, 20:12

SiouxLukavac je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Utakmicu nisam gledao, ne znam ni hoću li!
JEŠIĆU ODLAZI
Hilmo, legendo, šta ti misliš o upravi, Dini, Kusti i ostalim?
Ljudi se bore i rade, griješe što je normalno, ali mi najviše smeta što vjeruju pogrešnim ljudima. Zahvaljujući njima smo stali na noge, osvojili dva trofeja i još mnogo puta se radovali. Ja im to ne mogu zaboraviti i nešo veliko treba da se desi da im okrenem leđa. Međutim isto tako zahvaljujući njima i time što u vjerovali pogrešnim ljudima (čitaj Abdulahu Ibrakoviću) smo tu gdje jesmo. Dosta stvari ima koje mi svi znamo ali ne želimo o tome pričati. Dolazak igrača, nastupi igrača, razlog dolaska Ješića itd.
Zahvaljujući greškama uprave smo u ovolikom zaostatku, i sa jako lošom igrom ili bolje rečeno bez igre.

Utakmica u utorak će biti najteža od početka sezone, iz mnogo razloga, svi ih znate da ne ponavaljam. Zato sve ovo moramo zaboraviti što prije i mobilizirati se da klubu; upravi, stručnom štabu, igračima pružimo podršku i da krenemo u operaciju spašavanja sezone. Današnjim remijem mi smo izgubili sve šanse za titulu prvaka, okrenuti se kupu i probati zadržati tu treću poziciju koja sigurno vodi u evropska natjecanja.

Ukoliko kojim slučajem se desi da ne izborimo Evropu, što je itekako moguće, moralno bi bilo od sviju, Kusturice, Hujića, Kantardžića, Delića, Selimovića da podnesu ostavke. Ja ih ne tjeram ali u ovakvim okolnostima i sa mogućnostima koje imamo neizboriti nastup u Evropi za FK Sarajevo je bruka.

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 12 mar 2016, 20:14

Vidis, ja bas mislim suprotno,

Mi moramo biti strpljivi kao navijaci u podpunosti stati iza Tana i njegove ekipe i istrajati na ovom putu. Ako je Tan dao jos jednu sansu upravi da porave sto su napravili onda i mi trebamo dati istu. Ako ne daj boze vidimo da ekipa u upravi vodi ka udaljavanju Tana iz kluba tada kao nikad ranije trebamo biti jedinstveni da otjeramo koga god treba iz kluba a da zadrzimo Tana.Sad za sad so podrska i nista vise..

Nas ne treba da interesuju, Zahirovici, Stevanovici, Misimovici, kojekakvi Bugari itd, itd...to je prica koju smo prosli i koja je interesantna nekom drugom.

Zaradjeni novac treba da ide u AKADEMIJU! Prvo u trenere koji tamo radeo u uslove za razvoj, a odmah zatim u skauting. Mi sa uslovima koje cemo imati moramo biti u stanju da godisnje privucemo (ako treba kupimo) 10-15 vrhunskih mladih talenata iz BiH ali i iz regiona - drzava u kojima takav kamp/projekat i prilika za razvoj realno ne postojji (CG, Kosovo, Albanija, Makedonija). Od tih 10-15 mladica, godisnje treba da izadje 2-3 igraca za prvi tim tipa Dulje, Cimija, ili onog nekadasnjeg Radovca, koji ce imati taj kvalitet vise u odnosu na komplet ligu da osvajaju titule i koji ce nakon par sezona prodajom donositi obrtna sredstva i zaradu klubu i investitoru.
Jedina finta je da za ovo treba par godina ili mozda neka vise da se zavrti krug... Do tada treba biti uporan, raditi s cim raspolazemo i biti zadovoljan ako u procesu nesto uzmemo..

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 12 mar 2016, 20:16

Evander je napisao/la: I sta mi imamo od toga?

[img]http://www.fksarajevo.ba/assets/uploads/articles/titula-prvaka-otvorenje-trening-centra-otplata-poreskog-duga-sta-je-obiljezilo-2015-godinu-fk-sarajevo.jpg[/img]

[img]http://bet-live.ba/newsfiles/2015/03/velika-kup-bih-sar.png[/img]

[img]http://www.sa-c.net/images/stories/fk_sarajevo_kamp_butmir_2.jpg[/img]

Ne uspijeva ti taj spin pljuvanja Adže, ali nikako! :nene:

PS. Serete max., nije Tan kriv što DOMAĆI (namjerno velikim slovima pa ko skonta...) diletanti ne znaju voditi klub! :kafa:
I drugi su uzimali titule, uzat ce i ove sezone, a nikom se nisu prodali.
Jesmo se prodali za jednu titulu?

Sorry, to meni nije dovoljno.
Koliko znam, prica je bila "Europsko Sarajevo", a od toga ocito nista nema.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 12 mar 2016, 20:17

A sta ja i ti imamo od toga sto su vraceni dugovi i izgraden kamp???
Sta tako ti svega!?
Trofeje smo (povremeno) osvajali i prije i igrali u Europi itd.
Bar smo bili rahatniji u smislu da nismo puno ni ocekivali.
A sada imamo najgoru poslijeratnu ekipu na okupu,trenera lakrdijasa,sumnjivu Upravu i covjeka koji je nas klub pretvorio u svoj privatni biznis

VivaLasVegas
Kontakt:

Post Postao/la VivaLasVegas » 12 mar 2016, 20:19

Ne mogu ni ja Dinu i Edisa krivit, oni su nas izvadili iz govanca, ali brate mora se nesto bar promjenit. Jesic nije pokazao ono sto je najavljivao. Mislim da je domaci trener uvijek bolji od stranog. Ima i ovde dobrih trenera.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 12 mar 2016, 20:21

Uglavnom dosta toga ce se znati poslije utakmice kupa,ako ispadnemo!Ako prodjemo zazmirit ce se upravi doni itd!Ja sad cekam tuzbu da vidim jel azmir bio u pravu!Ako jeste onda se znas izhod ove i prosle sezone!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Serha i 13 gostiju.