BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 11 jul 2014, 16:35

S obzirom da Hummels ima ugovor do 2017.-e sigurno je da ce i naredne 2 sezone igrati za BvB a ukoliko i tada budemo na ovom ili vecem nivou njega ce biti najlakse zadrzati...ako se ipak ne uspije zadrzati ovaj nivo konkurentnosti onda i neka ide.

Reus ce vec biti problem i cak mislim da tu novci i ne igraju veliku ulogu...da je njemu do eura sad bi igrao za Bayern.Momak nema nikavu osvojenu titulu,cak ce propustiti i ovu eventualnu sa reprezentacijom :oops: i sigurno je da ce mu to biti veliki cilj u karijeri...ako i ove sezone ostane bez iste onda se bojim da je za nas izgubljen pa makar mu ponudili i 10 miliona godisnje.
Vec spomenuto na temi :tralala: ali nije shodno da se ponovi...gospodin covjek :tokralju:

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 11 jul 2014, 16:42

Ako ova sezona bude uspješna ne vidim razlog da neko od njih dvojice napusta klub.
Sto se tice para svakim danom sve vise imamo i to je dobro,nemoj porediti još vas budzet i nas,ako si primjetio u zadnjih 5 godina mi smo u strahovitom usponu a to nije mala stvar.
Bitno je da mi igramo svake god LP i da dovodimo adekvatne zamjene i pojacanja, ja mislim da je vrijeme odlaska najboljih igraca iz kluba stvar proslosti i da ce najbolji biti i najbolje placeni.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 11 jul 2014, 17:38

FRANK RIBERY je napisao/la: Ja nisam nikakv mali za tebe, ili me poštuj kao forumaša ili ignoriši.
To se odnosilo ma Kroosa... :thumbup:

================
Hummels je obeć'o titule, a i ja msm da je došlo vrijeme da opet neku uknjižimo... :kafa: Ne računa se Superkup... :wave:

Kuba već trenira :!:
slika
Mnogo me veseli vidjeti Kubu, Subotića, Bendera na terenu. Praktično 3 pojačanja za nas u odnosu na prošlu sezonu. :njanjanja:

Zna li neko kad se priključuju Ramos, Immobile i Ji?
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 11 jul 2014, 19:24

Ramos i Immobile mislim da imaju 4 tjedna poštede od dana povratka sa SP, a Ji nemam pojma...

Što se tiče Hummelsa ako je vjerovati jednom jako pouzdanom izvoru do sada, nažalost on odlazi ovo ljeto pravac Uniteda, no vidjet ćemo, ja se nadam da će pogriješiti no ne sviđa mi se jer smo počeli pratiti dosta stopera na tržištu, mali su postoci oko vjerojatnosti dolaska tih igrača ali mi se ne sviđaju tako da moramo se pripremiti na njegov odlazak koliko god nam teško i žao bilo...

Marco je drugi slučaj, ja bih čak njemu dao više šanse za produljenje ugovora nego Matsu koji ne ode li sada rekao bih gotovo na vrhuncu karijere niti neće a čisto sumnjam da se ne bi okušao u drugoj sredini iako mislim da će i jedan i drugi otići i tu se slažem sa Frankom...

Scenario po meni Hummels ide ovo ljeto u United za 30+ milki a Reus iduće vjerujem također u United, no vidjet ćemo, nadam se da griješim i da će obojica ostati ali moramo biti spremni...

Što god da se desi ne trebamo biti ljuti ni previše razočarani sve dok je Klopp tu, dok je njega biti će i para i novih Hummelsa,Gotzea i Lewatina, on je naša najjača karika, adut i ljudina

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 11 jul 2014, 19:42

Hummels nema šanse da ide. :nene: Zapamti. :zviz: Jednostavno nismo prisiljeni da ga prodamo. Morao bi neko MASNO platit' da ga pustimo, a pitanje je da li postoji cifra za koju bi ga mi pustili. Naravno da postoji, ali niko nije spreman toliko platiti koliko on nama vrijedi. :thumbup:

Nama vrijedi mnogo više nego tih "pišljivih" 30 - 35 mil. koje bi neko izdvojio za njega. Mats je previše privržen klubu i saigračima. To se moglo vidjet' i na SP gdje je nakon postignutih golova trčao u zagrljaj Durmu i Kevinu.

Ginter nije pod MUSS upravo zbog toga što nemamo namjeru nikoga prodati. Da jest već bi završili posao s SCF-om :!: Naši ne žure s njim. Ako sad ne dođe, dolazi sljedeće sezone, a to opet neće značit' da Mats ide. :kafa:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 jul 2014, 20:01

Meni nije jasno kako su neki toliko samouvjereni po pitanju ostanka Hummelsa kao i Reusa a opekli su se mnogo puta do sada? :think:
Bili su i Sahin, Gotze i ostali privrzeni ekipi, pa su na kraju otisli.

Da se razumijemo, ja kao navijac Bayerna ne bih volio da ode Hummels ali treba biti malo realan i barem reci da postoji neka mogucnost da on ode a ne da nema sanse da ce se to desiti isto kao da neki ovdje imaju insajdere u ekipi u vidu Watzkea ili Zorca. :mrgreen:

Edit: Hummy je nominovan za zlatnu loptu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 jul 2014, 21:14

Omerbavarac je napisao/la:Meni nije jasno kako su neki toliko samouvjereni po pitanju ostanka Hummelsa kao i Reusa a opekli su se mnogo puta do sada? :think:
Bili su i Sahin, Gotze i ostali privrzeni ekipi, pa su na kraju otisli.
Razika je i vise nego jasna...Sahin i Gotze imali klauzulu,Hummels je nema tako da se i klub nesto pita.Za Reusa cemo tek da vidimo...

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 12 jul 2014, 00:42

zgmiky je napisao/la:Ramos i Immobile mislim da imaju 4 tjedna poštede od dana povratka sa SP, a Ji nemam pojma...

Što se tiče Hummelsa ako je vjerovati jednom jako pouzdanom izvoru do sada, nažalost on odlazi ovo ljeto pravac Uniteda, no vidjet ćemo, ja se nadam da će pogriješiti no ne sviđa mi se jer smo počeli pratiti dosta stopera na tržištu, mali su postoci oko vjerojatnosti dolaska tih igrača ali mi se ne sviđaju tako da moramo se pripremiti na njegov odlazak koliko god nam teško i žao bilo...

Marco je drugi slučaj, ja bih čak njemu dao više šanse za produljenje ugovora nego Matsu koji ne ode li sada rekao bih gotovo na vrhuncu karijere niti neće a čisto sumnjam da se ne bi okušao u drugoj sredini iako mislim da će i jedan i drugi otići i tu se slažem sa Frankom...

Scenario po meni Hummels ide ovo ljeto u United za 30+ milki a Reus iduće vjerujem također u United, no vidjet ćemo, nadam se da griješim i da će obojica ostati ali moramo biti spremni...

Što god da se desi ne trebamo biti ljuti ni previše razočarani sve dok je Klopp tu, dok je njega biti će i para i novih Hummelsa,Gotzea i Lewatina, on je naša najjača karika, adut i ljudina
Nikad mi nece biti jasan sindrom BL, humels bi trebao vrijediti makar duplo naspram npr. Luiz-a a dortmund I ako ga proda dobit ce manju cifru nego Chelsea za luiza

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 12 jul 2014, 02:02

Ko je prosuo pricu da je Humels blizu Junajteda?

Tu vijest nigdje nisam vidio.

Ne znam da li Dortmund planira dovesti krilnog igraca. Malo su tanki na toj poziciji. Imaju vrijedne igrace, trkace, ali nemaju klasu. Kuba je imao tesku povredu. Ko zna u kakvoj ce formi biti. Obamejang nije klasicno krilo, a ni nesto pretjerano dobar igrac. Hofman se nije posebno istakao u prosloj sezoni. Rojs igra u sredini.

Dakle, itekako bi legao jedan kvalitetan krilni igrac poput recimo Drakslera :). Mozda i Grizmana?

Mada, kako mi se cini, Dortmund je potrosio svotu koju je izdvojio za pojacanja. Nisu prodali nikoga. Samo su trosili. Moguce da su zavrsili sa transferima, osim ako ne odu Humels ili Rojs (malo vjerovatno).
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 12 jul 2014, 09:26

tale07 je napisao/la:Nikad mi nece biti jasan sindrom BL, humels bi trebao vrijediti makar duplo naspram npr. Luiz-a a dortmund I ako ga proda dobit ce manju cifru nego Chelsea za luiza
Ma ziherasi teski.
Svabo ko svabo. Cim vide 5,6 nula odma im zine dupe da zgrabe lovu dok se kupac nije predomislio.

Suarez predje za 90+ mio, a levat za dzabe (i da je imao duzi ugovor nebi uzeli vise od 30 za njeg) .
Porto lupa klauzule od 60-80 mio dok kod nas juda i Reus dobijaju iste od 35+

Najveci Problem u BL je sto se ugovori neproduzuju na vrijeme. Ceka se zadnji momenat, kako bi se ustedilo sto vise, a to onda dolazi na naplatu jer za igraca sa ugovorom od godinu ili dvije vise nemoze unovcit za pravu cijenu.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 12 jul 2014, 13:20

Lokos19 je napisao/la:
tale07 je napisao/la:Nikad mi nece biti jasan sindrom BL, humels bi trebao vrijediti makar duplo naspram npr. Luiz-a a dortmund I ako ga proda dobit ce manju cifru nego Chelsea za luiza
Ma ziherasi teski.
Svabo ko svabo. Cim vide 5,6 nula odma im zine dupe da zgrabe lovu dok se kupac nije predomislio.

Suarez predje za 90+ mio, a levat za dzabe (i da je imao duzi ugovor nebi uzeli vise od 30 za njeg) .
Porto lupa klauzule od 60-80 mio dok kod nas juda i Reus dobijaju iste od 35+

Najveci Problem u BL je sto se ugovori neproduzuju na vrijeme. Ceka se zadnji momenat, kako bi se ustedilo sto vise, a to onda dolazi na naplatu jer za igraca sa ugovorom od godinu ili dvije vise nemoze unovcit za pravu cijenu.
Ovo mi nije neko objašnjenje u smislu neprodužavanja ugovora na vrijeme, Reus je potpisao sa klauzulom koja je operativna poslije tri godine na 35 miliona, da je klub postavio veću klauzulu Reus vjerovatno ne bi pristao, isto tako i Gece, prema tome, ne znam u čemu je kvaka, a to što za Suareza uzimaju 90 miliona, a Lewat ide za 0 Eura, to neka mi objasni neko od onih što BL dižu u nebesa, da opet ne upadam u duge diskusije.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 12 jul 2014, 14:39

opel je napisao/la:Ovo mi nije neko objašnjenje u smislu neprodužavanja ugovora na vrijeme, Reus je potpisao sa klauzulom koja je operativna poslije tri godine na 35 miliona, da je klub postavio veću klauzulu Reus vjerovatno ne bi pristao, isto tako i Gece, prema tome, ne znam u čemu je kvaka,
Kvaka je u plati.
Vece klauzule u ugovoru moras izjednacit vecim platama i premijama. Ako je Reus pristao na 3,5mio platu uz 35mio klauzulu pristao bi i na 50mio klauzulu zu platu od 5mio napr. ;)

3 godine dajes vise po 1,5 = 4,5mio vise troska... al zato igrac donosi 15mio vise pri transferu
Racunica prosta ko pasulj ;) Sam valja imat damu pa se zaletit... fatzke ocigledno to nece, cak i gad su zalihe trocifrene (u mio) i po cijenu da gubimo igraca stoljeca :arrow: ZIHERAS :salut:

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 12 jul 2014, 15:43

samir1909 je napisao/la:Ako ova sezona bude uspješna ne vidim razlog da neko od njih dvojice napusta klub.
Sto se tice para svakim danom sve vise imamo i to je dobro,nemoj porediti još vas budzet i nas,ako si primjetio u zadnjih 5 godina mi smo u strahovitom usponu a to nije mala stvar.
Bitno je da mi igramo svake god LP i da dovodimo adekvatne zamjene i pojacanja, ja mislim da je vrijeme odlaska najboljih igraca iz kluba stvar proslosti i da ce najbolji biti i najbolje placeni.
U strahovitom usponu do finala LP, od tada ne vidim nikakav uspon, nego osipanje i pad individualnog kvaliteta. I gdje su te adekvatne zamjene u zadnje dvije godine? Reus je doveden kao afirmisan igrač, mimo njega niko drugi, Sokratis solidan za ekipu sa velikim ambicijama, Perišić i Šiber promašaji, Miki i Auba ništa posebno nisu pokazali. Ovo tek toliko zbog onih koji tvrde da nema zime jer Klopp štanca stalno velike igrače, pa ne znam gdje su obzirom da oni koji bljesnu jednu sezonu, odmah dižu sidro, a za sada nema više ni takvih osim Reusa sa klauzulom i Hummelsa, a jedna lasta ne čini proljeće.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 jul 2014, 00:06

Mali obećava...

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 13 jul 2014, 04:22

Ovi nasi igraci,malo pa se povrede...bayernovih ..skoro 6-7 igra za repku,niko nije povrijedjen...kod nas Reus pred sam odlazak u Brazil...evo Hummels vec dva puta..da ne govorim za proslu sezonu.
Negdje postoji problem..da li do kondicionog trenera..samih vjezbi..neznam samo je ovo previse.
Daj Boze da nas povrede zaobidju u ovoj novoj sezoni!

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 13 jul 2014, 04:25

Ovi nasi igraci,malo pa se povrede...bayernovih ..skoro 6-7 igra za repku,niko nije povrijedjen...kod nas Reus pred sam odlazak u Brazil...evo Hummels vec dva puta..da ne govorim za proslu sezonu.
Negdje postoji problem..da li do kondicionog trenera..samih vjezbi..neznam samo je ovo previse.
Daj Boze da nas povrede zaobidju u ovoj novoj sezoni!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 jul 2014, 06:05

Mats već neko vrijeme nema vremena da dođe opet na 100%. Svjetsko je prvenstvo, čovjek gine za svoju državu, tako da je nebitno boli li ili ne, on će igrati. Upravo radi toga povreda ne može u potpunosti zacijeliti.

Što se tiče samo sezone, dva igrača su povrijedila ligamente i to je čista nesreća. Povrede kuka (Pisczek) i povreda kičme (Gundogan) u jako rijetke, opet nesreća.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 jul 2014, 14:42

Izgleda da je ipak ovaj dres u pitanju... :facepalm:

slika
PUMA je već počela s prodajom dječijih dresova... :facepalm:
http://de.puma.com/de_DE/kinder/jungs/bekleidung" onclick="window.open(this.href);return false;

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 13 jul 2014, 21:59

Koja katastrofa hebote :facepalm:
Nidje vezze

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 14 jul 2014, 00:04

Joj linija tih sa strane ko oznacena mjesta za parking :facepalm:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.