NK Travnik

Moderator/ica: GracanicaAA

mujoisuljo
Kontakt:

Re: NK Travnik

Post Postao/la mujoisuljo » 28 apr 2013, 20:48

kako Travnik sebi zakomplicira situaciju, golemo.Da su dobili kući Rudara Gošk vjerovatno nebi imao više volje da se Bori i predali bi se.Ovako sad Travnik u najtežoj situaciji, ali meč lopta je u Gabeli.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 04 maj 2013, 08:34

Travnik pred gostovanje u Trebinju

Nakon nastavka blijedih igara na Piroti Vezire očekuje daleko i teško gostovanje u Trebinju.

Na Policama će se Travnik pokušati „vaditi“ za loše rezultate u posljednjim kolima iako će statistika pokazati da Trebinje i nije baš pogodno tlo za takvo što .U klubu je upaljena crvena lampica koja pokazuje da je vrag odnio šalu .
„ Ekipa je prepolovljena , u Trebinju ne mogu računati na 5 standardnih igrača .Ipak,vrijedno smo trenirali i tokom prvomajskih blagdana jer nemamo pravo na novi neuspjeh.Leotar ne može ni gore ni dole na tabeli pa to vidimo kao našu šansu da u jednoj obostrano dobroj igri pokušamo napraviti dobar rezultat ,“ istakao je Nermin Bašić trener Travnika.
Bašić ne može računati na požutjele Simeunovića , Kovačevića i Elvedina Varupu , dok su povrijeđeni Isaković i Lihovac .Veziri su na put ka Trebinju krenuli danas nakon treninga .
Vjerovatni sastav : Fejzić , Laštro , Ribić , N.Varupa , Tabaković , Terzić , An.Čurić , Zatagić , Hećo , Popović , Turković.
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 04 maj 2013, 20:10

Cestitke ...Pa nisu valjda ocekivali da cemo mi gledati kako nas izbacuju iz lige ...Ipak je ovo Travnik... ;)
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 04 maj 2013, 21:01

VEZIRI NA POLICAMA OSVOJILI 3 VAZNA BODA
Pobjedom u Trebinju protiv Leotara rezultatom 1:3 Travnik je došao do zlata vrijednih bodova u grčevitoj borbi za opstanak.

Zahvaljujući katastrofalnim reakcijama odbrane Leotara Travnik je već nakon prvog poluvremena riješio pitanje s obzirom da se na odmor otišlo pri rezultatu 0:3.

Prvo je u 13. minuti pogodio Zatagić. Poslije lijepe akcije igrač Travnika je sjanim volejom pogodio donji desni ugao. U 33. minuti kapiten domaćih propušta jednu dubinsku loptu do koje dolazi Popović i lobuje nemoćnog Rajića. Nekoliko minuta poslije skoro pa identičan gol za ubjedljivih 0:3.

U drugom poluvremenu domaći su zaigrali nešto bolje pa su u 73. minuti preko Stojčeva smanjili na 1:3.

Do kraja utakmice nije bilo promjena te su Veziri došli osvojili vjerovatno i ključne bodove u borbi za opstanak u BH Telecom Premier ligi.
Inace ovo je treca pobjeda Travnicana na gostovanjima ovo proljece,na kojima su skupili vise bodova nego na Piroti...

Leotar - Travnik 1:3 (Stojčev/Zatagić, Popović 2x)

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 07 maj 2013, 17:28

TRAVNIK- ŠIROKI

U okviru 27.kola PL BiH nogometaši Travnika u srijedu na Piroti dočekuju momčad Širokog Brijega.

Nakon pobjede u Trebinju Vezirima je za opstanak potrebna nova „trica“.

„ Moramo razbiti strah od igranja na domaćem terenu . Vrijeme je za drugu proljetnu domaću pobjedu kojom bi ovjerili tri boda iz Trebinja . Široki je izuzetno kvalitetna ekipa a mi ćemo probati iskoristiti njihovu usmjerenost ka Kup takmičenju . Konačno na raspolaganju imam sve nogometaše i uz , nadam se , veliku podršku navijača imamo osnova za optimizam , „ istakao je Nermin Bašić trener Travnika.

Duel sa Širokim počinje u 17,30 a sudiće ga Muamer Bureković iz Zenice te pomoćnici Davor Beljo (Mostar) i Mirko Gojić (Doboj).

Vjerovatni sastav : Fejzić , Laštro , Ribić , Terzić , Grabus , N.Varupa , Zatagić , Hećo , An.Čurić , Turković , Popović.

ENI news

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 08 maj 2013, 16:36

Hajde da rjesimo ovaj opstanak do Subote,imamao mi kvalitet za to...neka i para malo ali jbg.,sada smo dotjerali cara do duvara... :D

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 08 maj 2013, 17:49

komsije vama se stvarno neda,pa gosk gubi u zenici 2-0,vi kuci ood sirokog od 12 minute 0-1 :evil: pobjedom skoro pa ostajete,al ima jos vremena da se igra...

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 08 maj 2013, 19:54

Zasluzena pobjeda Travnika bla,bla,bla,bla ,bla ,bla...ma pustili nas ljudi kao i Goska proslo kolo.Dobro je.
Kao komentar utakmice reci cu samo jednu stvar.Zamisli utakmicu u kojoj Travnik nije dobio zuti karton cini mi se nijedan ,a pobjedio...Sve receno.
U Subotu uz, cujem na stadionu,direktan prenos na BHT u Gabeli protiv GOSK a treba nam bod za ostanak siguran.
Ako to uradimo u sta sam uvjeren nema se sta vise igrati.Ako Gabeljani pak dobiju moraju dobiti u Prijedoru koji ce im pustiti svi ce reci,ali i nije bas tako.Ako komsije iz Zenice u subotu dobiju gore a treba im, Rudar sumnjam da ce se igrati da pusti GOSKU.Jest da idu u Srebrenik,mislim na Rudara zadnju ali nece to niko pametan rizikovati.Ako kojim slucajem dobiju i Rudara onda ih ceka Borac koji ide Sirokom ,pa ceka nas.Dobice obe i u Gabeli posto se vidi sta Olimpik radi ce im trebati sigurno pobjeda za Evropu.E ako GOSK dobije sve te 3 tekme i zasluzuje da ostane u ligi.Ako pak dobiju 2 i odigraju 1 nerjeseno,misli dobiju nas, onda bi mogla igrati gol razlika.Zadnju nam dolazi Zvjezda i to bi onda bila veoma zanimljiva situacija.
To su varijante ,ali ja sam ipak za onu prvu .Hajmo ne izgubiti u Gabeli i rjesiti sve probleme,garantujem da smo bolji,jer ako zavisis od drugih zna se kako to uglavnom zavrsi... ;)

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 10 maj 2013, 16:52

GOSK-Travnik
Nakon dvije vezane pobjede nad Leotarom i Širokim , nogometaši Travnika u subotu gostuju u Gabeli.

U derbiju začelja mogao bi biti poznat i drugi putnik u niži rang . Travnik na noge GOŠK-u putuje sa zalihom od 4 boda viška .

„ Ekipa je mirna i svjesna da sve može biti riješeno nakon 90 minuta u Gabeli . Domaćin se nezasluženo nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli a još mi je u sjećanju naš duel na Piroti koji je , iako je završen bez golova , bio jedan od kvalitetnijih u PL BiH . No, domaćin ima imperativ pobjede pa očekujem njihovu napadačku igru , „ istakao je Nermin Bašić trener Travnika.

U redovima Travnika nema povrijeđenih niti suspendovanih igrača . Ekipa je otputovala u Hercegovinu dan prije meča kako bi meč dočekala u miru i tišini .

Vjerovatni sastav : Fejzić , Terzić , Ribić , Laštro , E.Varupa , Grabus , An.Čurić , N.Varupa , Popović , Simeunović , Hećo .

Sutra po pobjedu ,idemo tamo kompletni i mislim da ni sekunde niko ne smije razmisljati o porazu.Idemo dolje pokazati kome je gdje mjesto.Sigurno imamo kvalitet za to.Bolji smo.

LG97DM
Kontakt:

Post Postao/la LG97DM » 11 maj 2013, 21:23

Nemojte se uvrijediti, ali danas se vidilo sve... Kvalitetniji smo i bolji od vas
Los días que tu juegas, son todo lo que soy.

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 11 maj 2013, 23:06

Prije svega cestitke GOSK u na zasluzenoj pobjedi.
Za ovaj poraz smo sami itekako krivi po ko zna koji put ,a ekipa koja toliko grijesi i u kontinuitetu ponavlja greske i zasluzuje da se nalazi tu gdje jest.
Na pocetku nismo dali ono sto smo morali dati i sto je bilo nemoguce promasiti.Onda PONOVO posmatranje lopte od strane naseg golmana koju svaki golman na svijetu mora izici i uhvatiti.Ja vise ne znam koliko smo bodova prosuli zbog njega ove sezone.Ista pogreska kao i protiv Sarajeva.Onda opet najiskusniji igrac napravi kardinalnu gresku na sredini i nedostizna prednost.u drugom pol.tu je to negdje bilo.Curic pogodi precku i nece da udje .Primjetna nervoza u ekipi i to je to.
Sto je najgore i ostali rezultati su katastrofalni.Borac porazen i moze se desiti da mu tekma u Gabeli nece puno znaciti ako Olimpik dobije Celika zadnju.Protiv nas ce sigurno igrati i to je siguran poraz,iako poslije ovoga cudnog poraza po meni u Sirokom moze biti da su ljudi i odustali od Evrope.Ali kako onda objasniti X na Otoci.
Izgleda da se kljucna tekma za nas igra u Prijedoru.Rudar i ako izgubi ima popravni u Srebreniku,ali smije li rizikovati da pusti.Hajde znaj sta je s Borcem .Ako su odustali onda i mi imamo sansu ,ne smije se ni Rudar igrati.
Uglavnom sta god osvoji GOSK u Prijedoru i mi moramo u B.Luci .Inace ispadamo.
Prije ovog kola nije tako izgledalo ,ali smo sada najveci kandidati za ispadanje.Nazalost tako je.Sta ce biti vidjecemo.A bice svasta imam osjecaj...

LG97DM
Kontakt:

Post Postao/la LG97DM » 12 maj 2013, 09:48

vidovitadjemila je napisao/la:Prije svega cestitke GOSK u na zasluzenoj pobjedi.
Za ovaj poraz smo sami itekako krivi po ko zna koji put ,a ekipa koja toliko grijesi i u kontinuitetu ponavlja greske i zasluzuje da se nalazi tu gdje jest.
Na pocetku nismo dali ono sto smo morali dati i sto je bilo nemoguce promasiti.Onda PONOVO posmatranje lopte od strane naseg golmana koju svaki golman na svijetu mora izici i uhvatiti.Ja vise ne znam koliko smo bodova prosuli zbog njega ove sezone.Ista pogreska kao i protiv Sarajeva.Onda opet najiskusniji igrac napravi kardinalnu gresku na sredini i nedostizna prednost.u drugom pol.tu je to negdje bilo.Curic pogodi precku i nece da udje .Primjetna nervoza u ekipi i to je to.
Sto je najgore i ostali rezultati su katastrofalni.Borac porazen i moze se desiti da mu tekma u Gabeli nece puno znaciti ako Olimpik dobije Celika zadnju.Protiv nas ce sigurno igrati i to je siguran poraz,iako poslije ovoga cudnog poraza po meni u Sirokom moze biti da su ljudi i odustali od Evrope.Ali kako onda objasniti X na Otoci.
Izgleda da se kljucna tekma za nas igra u Prijedoru.Rudar i ako izgubi ima popravni u Srebreniku,ali smije li rizikovati da pusti.Hajde znaj sta je s Borcem .Ako su odustali onda i mi imamo sansu ,ne smije se ni Rudar igrati.
Uglavnom sta god osvoji GOSK u Prijedoru i mi moramo u B.Luci .Inace ispadamo.
Prije ovog kola nije tako izgledalo ,ali smo sada najveci kandidati za ispadanje.Nazalost tako je.Sta ce biti vidjecemo.A bice svasta imam osjecaj...
Iskreno, ja mislim da vam Varupa nije trebao igrati nikako. Valjda ga je trener stavio na iskustvo, ne znam, ali Ramović ga je prolazio k'o mašina, već u prvoj minuti je umalo pao gol. Kasnije Varupa griješi, Ramović je to iskoristio i zabio gol... Simeunović vam je dobar (valjda je to on, broj 11, desni vezni), brz je... Golman vam je loš, iskreno, poslije gola na jos nekoliko prekida je lose reagirao... Ipak, ja bi vise volio da uz Gradinu ispadne jedan klub iz RS
Los días que tu juegas, son todo lo que soy.

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 12 maj 2013, 09:53

Travniku je utakmica sa Borcem tekma sezone.Rudaru i Gosku je dovoljan po bod ,da bi u zadnjem kolu Gosk rjesavao svoju sudbinu.Zbog boljeg medjusobnog skora u prednosti su navedeni klubovi u odnosu na Travnik.
Travnik mora uzeti bod iz BL.

travnik
Kontakt:

Post Postao/la travnik » 12 maj 2013, 13:43

Realno GOSK juce bio puno bolji i zasluzeno dobio. Mi nikog nemozemo krivit za namjestanje u zadnjim kolima i govorit da nas je neko izbazio ili da su se svi okomili da nas izbace. jednostavno sami smo krivi sto smo dosli u ovakvu situaciju. Za siguran opstanak potrebne dvije pobjede protiv Borca i Zvijezde sto je po meni jako tesko pogotovo protiv Borca u BL

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 13 maj 2013, 17:00

svejedno je napisao/la:Travniku je utakmica sa Borcem tekma sezone.Rudaru i Gosku je dovoljan po bod ,da bi u zadnjem kolu Gosk rjesavao svoju sudbinu.Zbog boljeg medjusobnog skora u prednosti su navedeni klubovi u odnosu na Travnik.
Travnik mora uzeti bod iz BL.
Dovoljan je bod GOSKu i Rudaru pod uslovom da GOSK dobije zadnju Borca .Ako je Borac odustao od Evrope kaop sto se nagadja onda ni mi nismo bez sanse u B.Luci.Ako bi uzeli bod gore ima tu jos jedna varijanta.Olimpik mora dobiti u Bjeljini ,a nije bas u situaciji Radnik da im tako lako pusti.Jer sta oni znaju ,u slucaju boda Travnika u B.Luci oni se zadnju vade na Kosevu.A sta ako ovaj blesavi Siroki odigra u Gradaccu i dobije Zvjezdu.Hajde znaj.Eto i njih da direktno s nama odlucuju ovdje.Tada nam treba 2 razlike za opstanak zadnje kolo.Ja jos ipak mislim da je odlucujuca tekma za sve GOSK -Borac...
Ma sta ce tu sve jos biti ....A ako ispadnemo ,kako rekose sami smo krivi i niko drugi nego mi...

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 13 maj 2013, 17:10

samo da kazem :D ne vjerujem da je borac odustao od evrope, jer je to jedini nacin da se ispliva iz dugova (hajd to malo sto ce dobiti od UEFE vec sto ce nam onda i vlasti pomoci radi dobijanja licence) tako da mislim da ce borac ici na pobjedu ;) pa gledajte da uzmete bodove negdje :D

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 13 maj 2013, 17:12

delko je napisao/la:samo da kazem :D ne vjerujem da je borac odustao od evrope, jer je to jedini nacin da se ispliva iz dugova (hajd to malo sto ce dobiti od UEFE vec sto ce nam onda i vlasti pomoci radi dobijanja licence) tako da mislim da ce borac ici na pobjedu ;) pa gledajte da uzmete bodove negdje :D
Ma nemojte vi izgubiti u Gabeli i nema problema sve rjeseno ... :D

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 13 maj 2013, 17:14

delko je napisao/la:samo da kazem :D ne vjerujem da je borac odustao od evrope, jer je to jedini nacin da se ispliva iz dugova (hajd to malo sto ce dobiti od UEFE vec sto ce nam onda i vlasti pomoci radi dobijanja licence) tako da mislim da ce borac ici na pobjedu ;) pa gledajte da uzmete bodove negdje :D
Oko licence vam vlasti više ne mogu pomoći. Ako ste stvari završili, završili ste. I žalbeni rok je već istekao.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 13 maj 2013, 17:15

vidovitadjemila je napisao/la:
hehe pa da i to, ako borac uzme travnika (sto znaci da ne odustaje) onda ce i GOSKA :)

ma dobit ce borac licencu samo da uzmemo trece mjesto ;)

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 13 maj 2013, 17:19

delko je napisao/la:
vidovitadjemila je napisao/la:
hehe pa da i to, ako borac uzme travnika (sto znaci da ne odustaje) onda ce i GOSKA :)

ma dobit ce borac licencu samo da uzmemo trece mjesto ;)
Igracki ga zasluzujete sigurno i vise od toga ,ali realno ne valja kada zavisis od drugih a mi smo u najvjerovatnije takvoj situaciji poslije iduceg kola.Nadam se da idete u Evropu a mi da ostajemo u ligi...sta ce biti vidicemo .Sa srecom... ;)
Zadnja izmjena: vidovitadjemila, dana/u 13 maj 2013, 17:20, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.