Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

niho1987
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la niho1987 » 18 maj 2012, 19:04

mozak je napisao/la:Široki je trebao biti kažnjen duplo više, ali navikli smo kada je široki u pitanju.
Sarajevo je realno kažnjeno, jer broj zapaljenih baklji i tuča sa redarima, loša organizacija..
Željo je trebao biti kažnjen zbog paljenja baklji od strane njihovih navijača, ali delegat nije vidio željine navijače, jer važi zabrana za goste, pa on sve sveo na bordo adresu!
Mlađi Osim je trebao biti kažnjen zbog seljačkog istupa barem simbolično. Ovaj put imamo i video dokaz, ali izgleda da kod te komisije stoji ona"bez upotrebe moderne tehnike", što je delegat vidio, vidio je!
Sve u svemu, nema napretka ovoj ligi dok ima povlaštenih i nepovlaštenih!
U zadnja dva kola očekujem nastavak, odnosno rast belaja, protehnike, seljakluka, gonjanja sudija..itc itc
Organizator utakmice je bio FK Sarajevo i oni trebaju da odgovaraju za sve propuste u organizaciji. Nije Željo kriv zbog propusta obezbjedjenja i ne moze Željo uticati na to hoce li neko doci na utakmicu ili ne.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 18 maj 2012, 19:16

niho1987 je napisao/la:
mozak je napisao/la:Široki je trebao biti kažnjen duplo više, ali navikli smo kada je široki u pitanju.
Sarajevo je realno kažnjeno, jer broj zapaljenih baklji i tuča sa redarima, loša organizacija..
Željo je trebao biti kažnjen zbog paljenja baklji od strane njihovih navijača, ali delegat nije vidio željine navijače, jer važi zabrana za goste, pa on sve sveo na bordo adresu!
Mlađi Osim je trebao biti kažnjen zbog seljačkog istupa barem simbolično. Ovaj put imamo i video dokaz, ali izgleda da kod te komisije stoji ona"bez upotrebe moderne tehnike", što je delegat vidio, vidio je!
Sve u svemu, nema napretka ovoj ligi dok ima povlaštenih i nepovlaštenih!
U zadnja dva kola očekujem nastavak, odnosno rast belaja, protehnike, seljakluka, gonjanja sudija..itc itc
Organizator utakmice je bio FK Sarajevo i oni trebaju da odgovaraju za sve propuste u organizaciji. Nije Željo kriv zbog propusta obezbjedjenja i ne moze Željo uticati na to hoce li neko doci na utakmicu ili ne.
Nije ni BH savez organizirao kvalifikacijsku utakmicu u Norveškoj, ali nas je bakljada od strane naših navijača mogla koštati izbacivanjem reprezentacije iz svih rangova takmičenja.

Budi malo realan a ne pristran.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 18 maj 2012, 19:23

Sarajevo zbog bakljade = 5 000 KM

listica, bakljada ,transparenti haskih pritvorenika,navijac uletio i udario pomocnog sudiju,pogodili predmetom gostujuceg trenera, fasisticko navijanje =3 000 KM i jos smijesna kazna 1 utakmica bez prisustva kao et neka steta kad im ionako dodje 50 ljudi na utakmicu :lol:

Stvarno ako je ovo normalna kazna Komiteta onda "svaka im cast" samo nek nastave :roll:
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 18 maj 2012, 19:27

Nistsa ovaj komitet nije bolji od prethodnog saveza ;) samo u ovom su zvucnija imena,al djaba kada je sve ostalo isto.. smijesna kazna za ono sto se desavalo u SB :lol:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 18 maj 2012, 19:34

Kazna je morala biti maksimalna, ali mislim da je ovdje proradio jak loby NK Siroki Brijeg....ne znam zasto su propustili da kazne Zeljeznicar jer su i njihovi navijaci bacali baklje na derbiju, mozda je razlog sto gostujucim navijacima nije dozvoljeno da prisustvuju a vec ako su bili ko je kriv za to???

Inace komitet je uradio sjajne stvari i zaista se vidi napredak narocito mislim na sudenje skoro da vise nije bitno ko je domacin a ko je gost i to je super..!!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 maj 2012, 19:39

slana_krv je napisao/la:Kazna je morala biti maksimalna, ali mislim da je ovdje proradio jak loby NK Siroki Brijeg....ne znam zasto su propustili da kazne Zeljeznicar jer su i njihovi navijaci bacali baklje na derbiju, mozda je razlog sto gostujucim navijacima nije dozvoljeno da prisustvuju a vec ako su bili ko je kriv za to???

Inace komitet je uradio sjajne stvari i zaista se vidi napredak narocito mislim na sudenje skoro da vise nije bitno ko je domacin a ko je gost i to je super..!!
Od kuda znas da su zeljini ?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 18 maj 2012, 19:44

Momci nemojte biti glupi i govoriti da je Zeljo trebo biti kaznjen na Kosevu zbog navijaca.
Nije bio organizovan dolazak bas kao i pitari u Travniku cini mi se i na Otoci.Znaci greska organizatora a ne Zeljina.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 18 maj 2012, 19:45

Sve u svemu mnogo je kombinacija, a SportSport.ba daće i neku svoju prognozu raspleta u borbi za goli premijeligaški život.

Premijer liga, 29. kolo:
Travnik - Rudar 1
Olimpic - Leotar 1
GOŠK - Čelik 1
Borac - Slavija 1
Sloboda - Velež 1

30.kolo:
Čelik - Travnik 1
Rudar - Zrinjski 1
Leotar - Željezničar 1 - samo ako im Pusti Zeljo, jer onakav Leotar sigurno ne moze dobit Zelju posteno.
Slavija - Sloboda 1
Velež - GOŠK

U ovom slučaju stanje na dnu tabele bi izgledalo ovako:
10. Travnik 34
11. Rudar 34
12. Leotar 33
13. Slavija 32
14. Sloboda 32
15. GOŠK 32
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 18 maj 2012, 19:46

pile87 je napisao/la:
slana_krv je napisao/la:Kazna je morala biti maksimalna, ali mislim da je ovdje proradio jak loby NK Siroki Brijeg....ne znam zasto su propustili da kazne Zeljeznicar jer su i njihovi navijaci bacali baklje na derbiju, mozda je razlog sto gostujucim navijacima nije dozvoljeno da prisustvuju a vec ako su bili ko je kriv za to???

Od kuda znas da su zeljini ?
Teorija zavjere...nije ti losa ta, :D mene cisto informativno zanima sta se desi i ko odgovara kad se pojave gostujuci navijaci, nevezano za gradski derbi.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 18 maj 2012, 19:49

ako se pojave u dijelu koji je inače na stadionu za gostujuće navijače, domaćinu slijedi kazna, al' ako dođu na neku tribinu namijenjenu domaćim navijačima (neorganizovano i bez obilježja) i grupišu se, nema kazne ako nema izgreda
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 18 maj 2012, 19:50

fukara87 je napisao/la: Leotar - Željezničar 1 - samo ako im Pusti Zeljo, jer onakav Leotar sigurno ne moze dobit Zelju posteno.
Maksimalno im je X.Cisto sumnjam da ce nasi popustiti iako nema nekog znacaja za nas.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 maj 2012, 19:53

slana_krv je napisao/la:Teorija zavjere...nije ti losa ta, :D mene cisto informativno zanima sta se desi i ko odgovara kad se pojave gostujuci navijaci, nevezano za gradski derbi.
Pa organizovanog dolaska navijaca Zelje nije bilo, znaci jedina mogucnost je losa organizacija utakmice!
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 18 maj 2012, 19:54

anonimni je napisao/la:ako se pojave u dijelu koji je inače na stadionu za gostujuće navijače, domaćinu slijedi kazna, al' ako dođu na neku tribinu namijenjenu domaćim navijačima (neorganizovano i bez obilježja) i grupišu se, nema kazne ako nema izgreda
Logicno, ali u slucaju da dode do izgreda bilo kakve vrste odgovara navijac jer je dosao na svoju odgovornost, bez obzirta na kojoj se tribini nalazi, domacin nije duzan da odgovara ako se bilo sta desi..mislim da je tako postavljen pravilnik.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 18 maj 2012, 19:55

pa kako je na domaćim utakmicama, tako je i sad, valjda.. :?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 18 maj 2012, 23:21

Daj bola o čemu se više priča?
Sve je viđeno!
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 19 maj 2012, 01:51

lijepo je vidjeti da raja trci na stadione, da se prica o mogucnosti nestajanja karti, evo primjer Grbavica i Tuzla gdje ce se siguran sam traziti karta vise,zatim mislim da ce i na Otoci raja pohrliti da vidi zanimljivu utakmicu..ovo je dokaz da se svi ti ljudi mogu skupiti i da ima jos raje koja zeli dolaziti na utakmice, ali da se nesto desava bilo sta, evo Željo duplu krunu i naravno mora se napuniti dupke pun stadion, ali primjer Slobode i njenih navijaca koji su tavorili sa nekih 200-300 ljudi pretvorio se u bajku mogu reci, da se i tu trazi karta vise sad zaista je lijepo,znaci treba malo raju animirati skratiti ligu garantujem da u ovoj drzavi ima ljudi koji zele odgledati utakmicu a da se pritom stadion napuni, znam sve karta dzaba i to ali moze se i prilagoditi toj raji na neki nacin
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 19 maj 2012, 11:33

Moja prognoza - GOŠK gubi obje utakmice i ispada.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 maj 2012, 11:42

Samo da ova dva kola ne upropaste sudije ispnjavanjem naloga "nekih" takmo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 19 maj 2012, 11:43

anonimni je napisao/la:ako se pojave u dijelu koji je inače na stadionu za gostujuće navijače, domaćinu slijedi kazna, al' ako dođu na neku tribinu namijenjenu domaćim navijačima (neorganizovano i bez obilježja) i grupišu se, nema kazne ako nema izgreda
odakle ti ovo? baš je tako formulisano to pravilo? ne vjerujem da uopšte postoji neko pravilo, osim da je zabranjen organizovani dolazak gostujućih navijača.
domaćin treba biti kažnjen za bilo kakve probleme koji se dese na tribini. nebitno ko ih je napravio, jer nema gostujuće skupine na tribinama, samo gledaoci. ako neko opet spomene Robijaše u Travniku da razjasnim. Travnik je kažnjen zbog ubacivanja baklji i vrijeđanja Komiteta. baklje su bacali Robijaši, a vrijeđali su i Robijaši i domaći navijači. za delegata Robijaša nije bilo, što je jasno napisao u izvještaju, iako su bili izdvojeni u sektor za "gostujuće" navijače.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 19 maj 2012, 12:01

I ja mislim da GOŠK gubi čuo sam da imaju finansijskih problema i da ispadaju namjerno i svjesno jer je za njih tako malu sredinu PL prevelik zalogaj realno. ;)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.