Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la Devil » 31 jan 2013, 12:19

ASD je napisao/la:
Devil je napisao/la: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Moram,jace je od mene.
Da ja tebe prvo pitam da vidim da li stvarno znas o cemu pricas ili ti je razmisljanje onako bas decije.Cuj porede se najbolji. :roll: :lol: :lol: :lol:
Koliko klubova broji Engleska Premier liga ili ti ga skraceno EPL.
Koliko klubova broji Spanska Primera ?
Rezultati u Evropskim takmicenjima su jedino mjerilo kvaliteta.
U kojim to Evropskim takmicenjima ucestvuju ti ostali klubovi iz kojih cemo gledati njihove rezultate ili cemo kvalitet lige ocjenjivati po velikim strucnjacima Devilu i Saurmanu koji unaprijed znaju da bi QPR ili neki drug klub razvalio 2/3 Spanske Lige?
Dragi forumasi,ovo vam je tipican primer kada neko pokusava da se napravi pametan a apsolutno ga ne zanimaju prethodni postovi koje je neko napisao. ;) Ovakvih ljudi mi je vise zao nego onih koji trolluju po svakoj temi pa budu banovani.Taj "veliki strucnjak" Devil kako ga ti nazva iako ne znam cime to zasluzih,jedino ako gledas u odnosu na sebe (@Saurman nek' se brani sam za sebe :mrgreen: ) napisa pre postova ovo...
Devil je napisao/la: Pa o tome ti ja pricam.Kako neko moze da tvrdi da je jedna liga jaca od druge i da pri tome kao svi sretni lupi da je pokazatelj 4 kluba u LP Spanaca naspram 2 EPL.Mislim... :lol: :lol:
Jedini nacin da se dokaze koja je liga kvalitetnija je liga od 40 klubova,po 20 jednih i drugih i opleti. :lol:
Sve ostalo ovo sto mi pricamo svodi se na licni utisak,ali dokaza za to nema.Nekome je lepsi i bolji engleski fudbal (meni npr.) sa raznoraznih strana,nekome je lepsa i bolja Primera (tebi npr.) i i ja i ti mozemo navesti po najmanje 10 stavki zbog cega je to tako a da ne mozemo pobiti suportne ni po kojoj tezi.
Al' ova tema je izgleda i napravljena da nabija smeh koliko mogu da primetim,jer se ozbiljno bar na ovu temu ne moze pricati. ;)
Sad reci opet da veliki strucnjak devil trvdi unapred da ce QPR dobiti nekoga iz Primere ?
Napisano 30.januara u 01:30.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

xGGMU
Kontakt:

Post Postao/la xGGMU » 31 jan 2013, 12:25

FACT : Barcelona, Real Madrid, Inter Milan, Juventus, Chelsea, City and Arsenal have all lost more games than Manchester United since Dec. 2012

GGMU
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 31 jan 2013, 13:31

xGGMU je napisao/la:FACT : Barcelona, Real Madrid, Inter Milan, Juventus, Chelsea, City and Arsenal have all lost more games than Manchester United since Dec. 2012

GGMU
Kakav je ovo amaterski podatak cuj decembar 2012.Mogao si kakvo krace razdoblje napisati mozda recimo 20.1.2013.

Sto se tice i tog podatka vjerujem da je netacan.Barcelona u proteklih 5 mjeseci ima 2 poraza.Jedan od Celtica a drugi od Sociedada.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 31 jan 2013, 13:39

Treba prostrijeti kakvu sergiju da i ovi klubovi iz Španije osjete čari prijelaznog roka.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 31 jan 2013, 13:55

Henderson je napisao/la:Treba prostrijeti kakvu sergiju da i ovi klubovi iz Španije osjete čari prijelaznog roka.
Zar su vise milionska pojacanja potrebna vecini klubova iz Primere?
Uzimam primjer Valencije,trazili su citavo vrijeme krilnog igraca,a iz svoje akademije su "izvukli" Bernata,koji igra sjajno.Normalno da su odustali od ideje za pojacanjem,jer imaju ono sto Englezi nikad nece imati,a to se zove jaka cantera 8-)
Valenciu sam uzeo kao primjer,a gotovo svi klubovi u Primeri posluju na isti nacin,tj.vode vise racuna o domacem proizvodu nego nekim navikanim "zvijezdicama" :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 31 jan 2013, 15:23

I zato prime peticu od Reala. Na svom terenu.
Celik!3,2,2.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 31 jan 2013, 16:05

Die spanischen Fußballclubs müssen künftig ausgeglichene Bilanzen vorlegen, wenn sie neue Profis verpflichten wollen. Dies sieht ein Reglement vor, das die Profi-Liga (LFP) und die oberste spanische Sportbehörde (CSD) in Madrid vorlegten. Danach müssen die Profi-Vereine bis zum 30. April ihre Budgets für die jeweils folgende Saison vorlegen.

Wenn die Ausgaben höher sind als die Einnahmen, dürfen die betreffenden Vereine keine neuen Spieler unter Vertrag nehmen. Die Regelung soll zur kommenden Saison in Kraft treten. «Die spanischen Bestimmungen gehen über das Financial Fairplay der UEFA (Europäische Fußball-Union) hinaus», sagte der LFP-Chef José Luis Astiazarán.

Der CSD-Präsident Miguel Cardenal betonte: «Dies bedeutet einen tiefgreifenden kulturellen Wandel im spanischen Fußball.» Cardenal bezifferte die Gesamtschulden der spanischen Profi-Vereine auf 3,5 Milliarden Euro. Er erinnerte daran, dass 21 der 42 Erst- und Zweitligisten sich in Gläubigerverfahren befinden.

DAS SEX!!!

NEZASLUŽUJETE PRIJEVOD! 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 31 jan 2013, 17:19

AllGunsBlazing je napisao/la:I zato prime peticu od Reala. Na svom terenu.
A neki osmicu od Manchestera,koji manje kupuje i koji ima slabiji tim od Reala :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 31 jan 2013, 19:23

Devil je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Devil je napisao/la: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Moram,jace je od mene.
Da ja tebe prvo pitam da vidim da li stvarno znas o cemu pricas ili ti je razmisljanje onako bas decije.Cuj porede se najbolji. :roll: :lol: :lol: :lol:
Koliko klubova broji Engleska Premier liga ili ti ga skraceno EPL.
Koliko klubova broji Spanska Primera ?
Rezultati u Evropskim takmicenjima su jedino mjerilo kvaliteta.
U kojim to Evropskim takmicenjima ucestvuju ti ostali klubovi iz kojih cemo gledati njihove rezultate ili cemo kvalitet lige ocjenjivati po velikim strucnjacima Devilu i Saurmanu koji unaprijed znaju da bi QPR ili neki drug klub razvalio 2/3 Spanske Lige?
Dragi forumasi,ovo vam je tipican primer kada neko pokusava da se napravi pametan a apsolutno ga ne zanimaju prethodni postovi koje je neko napisao. ;) Ovakvih ljudi mi je vise zao nego onih koji trolluju po svakoj temi pa budu banovani.Taj "veliki strucnjak" Devil kako ga ti nazva iako ne znam cime to zasluzih,jedino ako gledas u odnosu na sebe (@Saurman nek' se brani sam za sebe :mrgreen: ) napisa pre postova ovo...
Devil je napisao/la: Pa o tome ti ja pricam.Kako neko moze da tvrdi da je jedna liga jaca od druge i da pri tome kao svi sretni lupi da je pokazatelj 4 kluba u LP Spanaca naspram 2 EPL.Mislim... :lol: :lol:
Jedini nacin da se dokaze koja je liga kvalitetnija je liga od 40 klubova,po 20 jednih i drugih i opleti. :lol:
Sve ostalo ovo sto mi pricamo svodi se na licni utisak,ali dokaza za to nema.Nekome je lepsi i bolji engleski fudbal (meni npr.) sa raznoraznih strana,nekome je lepsa i bolja Primera (tebi npr.) i i ja i ti mozemo navesti po najmanje 10 stavki zbog cega je to tako a da ne mozemo pobiti suportne ni po kojoj tezi.
Al' ova tema je izgleda i napravljena da nabija smeh koliko mogu da primetim,jer se ozbiljno bar na ovu temu ne moze pricati. ;)
Sad reci opet da veliki strucnjak devil trvdi unapred da ce QPR dobiti nekoga iz Primere ?
Napisano 30.januara u 01:30.
Zali se Platiniju neka uvede tu ligu umjesto postojeceg sistema, a dok se to ne uvede gleda se samo odredjeni broj klubova koji prezentira tu ligu tj. sadasnji sistem.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 31 jan 2013, 20:09, ukupno mijenjano 1 put.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 31 jan 2013, 19:53

Adi_Zepce je napisao/la:
A neki osmicu od Manchestera,koji manje kupuje i koji ima slabiji tim od Reala :mrgreen:
U gostima, sa trecom ekipom(provjeri ako ne vjerujes). Opet ponavljam u gostima. Valencija na svom ispusi 5 komada.
Celik!3,2,2.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 31 jan 2013, 20:11

AllGunsBlazing je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:
U gostima, sa trecom ekipom(provjeri ako ne vjerujes). Opet ponavljam u gostima. Valencija na svom ispusi 5 komada.
Sta nam to govori?
Da je Real toliko jak da moze uvaliti 5 komada ekipi koja igra osminu finala LP?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 31 jan 2013, 20:14

@ASD znas da sam ti vec jednom ranije rekao da je nekada bolje cutati nego se praviti pametan a ustvari ispasti smesan a ne glup.

Zasto bih ja upucivao zalbu na nesta za sta mi apsolutno puca ona stvar.Sam smajliji na kraju govori kakvo je moje razmisljanje povodom toga.A u nastavku ti napisah i da je sve sto se ovde pise decacko prepucavanje,moj tata je bolji od tvog tate.Umesto da pisete o BIH Premijer ligi,da tamo gori od kvalitetne diskusije,da pisete o zemljama u regionu,da pisete o reprezentaciji BIH ovde se vodi i "pada krv" da bi neko dokazao da je Primera bolja od EPL ili obrnuto. :lol: A sta imate od toga,ja ne vidim nikakve koristi.Ustvari vidim,kako se pisu zanimljivi vicevi na temi predvidjenoj za to u poslednje vreme,ova tema se slobodno moze preimenovati u tu sa upisima tipa,gleda se LP i to odredjuje kvalitet nege lige.Pa ovde ne trebas ni Muju,ni Hasu spomenuti ali ti si vec patos od smeha.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 31 jan 2013, 22:32

Devil je napisao/la:@ASD znas da sam ti vec jednom ranije rekao da je nekada bolje cutati nego se praviti pametan a ustvari ispasti smesan a ne glup.

Zasto bih ja upucivao zalbu na nesta za sta mi apsolutno puca ona stvar.Sam smajliji na kraju govori kakvo je moje razmisljanje povodom toga.A u nastavku ti napisah i da je sve sto se ovde pise decacko prepucavanje,moj tata je bolji od tvog tate.Umesto da pisete o BIH Premijer ligi,da tamo gori od kvalitetne diskusije,da pisete o zemljama u regionu,da pisete o reprezentaciji BIH ovde se vodi i "pada krv" da bi neko dokazao da je Primera bolja od EPL ili obrnuto. :lol: A sta imate od toga,ja ne vidim nikakve koristi.Ustvari vidim,kako se pisu zanimljivi vicevi na temi predvidjenoj za to u poslednje vreme,ova tema se slobodno moze preimenovati u tu sa upisima tipa,gleda se LP i to odredjuje kvalitet nege lige.Pa ovde ne trebas ni Muju,ni Hasu spomenuti ali ti si vec patos od smeha.
Licno me zaboli koja je liga najjaca, i nisam neki ljubitelj Spanske Lige, isto mi je,
Na ovom poforumu sumnjam i da cu provoditi vrijeme kada pocne BiH PL jer mi je ta liga daleko najdraza ali to ne znaci da cu je prestati pratiti.
Iako me zaboli za ove dvije lige preko nekih stvari se ne moze preci, a to su:
-Da je svaka liga dobila doredjen broj clanova koji ce ju predstavljati u Evropi i da je jedino njihove rezultate moguce usporedjivati.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 01 feb 2013, 00:00

Adi_Zepce je napisao/la:
Da znas kakav je tada bio sastav Valencije ne bi tu nista pricao.Veci je blam izgubiti 8:2 od na kraju drugoplasirane ekipe,a taj tim na kraju zavrsi kao treci :D

www.valencia-balkan.net

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 feb 2013, 00:30

ASD je napisao/la:
Devil je napisao/la:@ASD znas da sam ti vec jednom ranije rekao da je nekada bolje cutati nego se praviti pametan a ustvari ispasti smesan a ne glup.

Licno me zaboli koja je liga najjaca, i nisam neki ljubitelj Spanske Lige, isto mi je,
Na ovom poforumu sumnjam i da cu provoditi vrijeme kada pocne BiH PL jer mi je ta liga daleko najdraza ali to ne znaci da cu je prestati pratiti.
Iako me zaboli za ove dvije lige preko nekih stvari se ne moze preci, a to su:
-Da je svaka liga dobila doredjen broj clanova koji ce ju predstavljati u Evropi i da je jedino njihove rezultate moguce usporedjivati.
Sam si potvrdio ono sto ja celo vreme pricam,oni ce predstavljati tu ligu i njihove rezultate je moguce usporedjivati.Dakle da li je Real=United,da li je Barca = Chelsea, da li je Totas=Atletico i slicno ali to nije usporedjivanje liga vec usporedjivanje timova iz te dve lige. ;)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 01 feb 2013, 01:43

Adi_Zepce je napisao/la:
Pa i United će isto toliko...
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 01 feb 2013, 11:16

Pa i United će isto toliko...
Nece kolega... ;)
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 03 feb 2013, 15:26

Meni je fascinantno da i ovakva Primera, koja je ostala bez mase sjajnih igrača, u Eurokupovima ima bolje rezultate od financijski napuhanijeg Prema. A šta bi tek bilo da su doma ostali Mata, Torres, Michu, Javi Martinez, David Silva, Cazorla, De Gea, Azpilicueta, Javi Garcia, Monreal, Enrique, Bohan Krkiq, Borja Valero, Alvaro Dominguez, Arteta, Romeu, Reina, Carvajal, Pablo Hernandez, Capel, Granero...
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 04 feb 2013, 01:07

KSIVLE je napisao/la:Meni je fascinantno da i ovakva Primera, koja je ostala bez mase sjajnih igrača, u Eurokupovima ima bolje rezultate od financijski napuhanijeg Prema. A šta bi tek bilo da su doma ostali Mata, Torres, Michu, Javi Martinez, David Silva, Cazorla, De Gea, Azpilicueta, Javi Garcia, Monreal, Enrique, Bohan Krkiq, Borja Valero, Alvaro Dominguez, Arteta, Romeu, Reina, Carvajal, Pablo Hernandez, Capel, Granero...
Opet bi Englezi "dominirali" s Hendersonom,Carollom,Bentom,C.Adamom,Ramsyem,Showcrosom itd,jer su to ipak sve provjerena i kvalitetna igracka imena :mrgreen:

www.valencia-balkan.net

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 04 feb 2013, 18:08

Ja cu da vam kazem sta bi bilo da su ti igraci ostali u Primeri, bilo bi isto ono sta je bilo dok su igrali u Primeri, apsolutna dominacija Engleskih ekipa koje imaju 3 od 4 predstavnika u polufinalu LP a kad kiksaju neku godinu onda 2 od 4. Upravo dolaskom vecine ovih igraca Premiership i ima blagi pad u LP...

Pitanje je glupo da gluplje ne moze biti, to je isto ko da se sad neki fan francuske lige uhvati za glavu i upita koliko bi samo francuska liga bila mocna i jaka da se bogapitaj koliko francuskih igraca iz Premiershipa odlucilo ostati u francuskoj+afrikanci koji su dosli iz francuske lige u Englesku :lol:
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.