Premijer Liga BiH 2010/11

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kji klub će biti šampion 2010/2011

Željezničar
224
35%
Široki Brijeg
30
5%
Borac Banja Luka
112
17%
Zrinjski
20
3%
Sarajevo
129
20%
Velež
27
4%
Sloboda
25
4%
Zvijezda
18
3%
Čelik
51
8%
Slavija
9
1%

Ukupno glasova: 645

Esii TM87
Kontakt:

Re: Premijer Liga BiH 2010/11

Post Postao/la Esii TM87 » 24 mar 2011, 18:55

REANIMATOR je napisao/la:I uefa se pravi pametna,znaju kakava je ovdje situacija,da oni to hoće da pomire narode :roll: !
Ja se nimalo ne sikiram oko suspenzije,neće niko letjeti niti reprezentacija,niti klubovi,ako dođe ta suspenzija 1 aprila,izmjastorisaće nešto uefa i svima dobro,ajd šta sad tolku halubuku dižete,već 20 dana jaučete kako će izbaciti nas uefa na ulicu sve :lol: !
Opustite se,kakve suspenzije,kakvi bakrači!
Oni bolan nece nikog da mire kontas?
Oni hoce savez u kome ce raditi fudbalski radnici,i ljudi koji znaju sta je fudbal...a ne ratni profiteri i kriminalci,zar je to tesko ukapirati :?
1921-2011

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 24 mar 2011, 19:10

ma najbolje uefa da vidi koji klubovi podrzavaju raspad a koji ne i da klubovi koji zele jednog predsjedniika idu u Evropu ,a oni koji ne podrzavaju noga iz Evrope i rjeseno ba!!!

Sigurno da oni koji zele jednog predsjednika su protiv nacionalizma i NE ZELE DA NASI KLUBOVI BUDU "NOGIRANI" IZ SVIH TAKMICENJA!!Dok oni klubovi koji podrzavaju izbacivanje logicno da im se ta zelja ispuni!!!

a sto se tice @jeremije, prvo reci @duleta da nas ne naziva Muslimanima a sebe Srbinom u istom kontekstu, jer Musliman je vjerska a ne etnicka pripadnost!!

izvinjavam se na off topicu. :D :D !!
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 24 mar 2011, 19:27

FS/NS BiH je član UEFE.
UEFA određuje koje uvjete/uslove morate ispuniti da bi bili član iste.
UEFA kaže jedan predsjednik.
UEFU boli k.urac što ovdje žive i srbi i bošnjaci i hrvati.
Onaj ko se u ovoj priči poziva na neko nacionalno pitanje, preglasavanje, k.urce, palce ili je glupa, primitivna, zaostala, retardirana konjina ili je zlonamjeran pa se kao vadi na tu priču.
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 24 mar 2011, 20:06

Mosor1 je napisao/la:
elSaik je napisao/la:Fudbal (a ne samo on) u BiH je počeo propadati onoga dana kada su u Savez i ligu pušteni, prema njihovim pravilima, politički politroni i mrzitelji svega državotvornog. Novi Savez treba biti formiran na normalnom Statut kojem je najbitniji sport fudbal, a istom se trebaju priključiti samo oni koji istinski žele napredak sporta u ovoj državi. Isto važi i za klubove, koji klubovi žele normalno da učestvuju, buyrum, a ovi koji ne žele neka igraju između sebe. Dosta je više kočničara.
Sta ti znaci kocničara.Daj mi jedan primjer gdje je netko nekoga "zakočio"!! ;)
Izbor selektora. Nauštrb kvaliteta istih biraju se prema nacionalnoj pripadnosti. Na taj način ne samo da se onemogućava da sve kategorije imaju kvalitetne trenere ili da dosadašnji nastave bili selektori uprkos tome što neku drugu kategoriju vodi pripadnik istog naroda (primjer: Zukanović nije nastavio voditi mladu repku) nego se omogućava anonimusima kao Branimir Tulić da nam uništavaju ono malo kvalitetnog što imamo. Da ne govorim o tome da čak i selektor A reprezentacije za pomoćnike ne može imati ljude koje hoće već mora gledati da ima jednak broj S-B-H.

edit: I da se ne lažemo, i uopšte mi nije jasno što pokušavate prikazati sliku drugačijom, ispred RSa u NSBiH sjede ljudi koji su tu politički angažovani a dobro znamo svi kakva je politika RS spram BiH kao države. Tako da svaka priča o želji za boljitkom domaćeg sporta možete kolektivno mačku o rep. Ljudi kojima je špica pjevati Bosna nije naša država, titula nam ne treba, koji oficijelno pozivaju na bojkot državne himne u finalnom susretu kupa te iste države, drže lekcije o nekakvom poštovanju i, tobože, oni su napredak samo eto da je kako zadržati mehanizme sabotaže i blokade. Smiješno.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 25 mar 2011, 10:49

Ako želimo i dalje biti članica FIFA I UEFA ne bi smjeli sebi dozvoliti da tim fudbalskim asocijacijam postavljamo ULTIMATUM, "samo tri predsjednika i ništa više". Kad može više od dvijestotinjak država Svijeta imati jednog fudbalskog predsjednika, onda moramo i mi, jer je takav STATUT tih asocijacija čiji i dalje želimo biti članovi.

Očito da smo pogrešno postavili neke stvari u normalnom razmišljanju. Mi smo postavili ultimatum FIFI i UEFI, a ne ono nama. Kada budemo tako posmatrali stvari biće nam mnogo jasnije. Ukoliko želimo postati član određenog kulturno-umjetničko društva, moramo se ponašati po određenim zakonskim propisima istog ili ništa od članstva, bez obzira da li nam se u tom društvu sviđalo ili ne što je tu samo jedan čovjek glavni i provodi propisane norme.

Moram, maksimalno biti prizeman, jer određena grupacija osoba na ovom forumu, pokušava primjeniti neprimjenjivo.

Kako bi se tek ponašali, da imamo složenije državno uređenje od našeg i da imamo mnogo više naroda, kao desetine evropskih i svjetskih zemalja.

Okanimo se ultimatuma, ponašajmo se u skladu sa pravnim normama.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 25 mar 2011, 12:25

sarajlija89 je napisao/la:Jesam sta pogresno napisao..evo bilo ko nek me demantuje...cak sam naveo primjere iz susjednih drzava a i spomenuo da ste i sami osteceni ovim savezom i obajsnio zasto...

pa eto..igrajte sa laktasima i Boksitom u Milicima..ccc...tu cete sigurno bit najbolji...pred 200 gledalaca

Jbt...vama je to u interesu izgleda.Ko jbe sarajevo i zelju...koji imaju vise navijaca ,nego svi ostali zajedno...koji imaju tradiciju i sve ostalo...

To uopce nije vazno :roll:

al nije o tome rijec...govorim da nikome ne odgovara ovaj savez,osim ovim provincijskim klubovima....a vi opet po svom....bez ikakve osnove i argumenata koji nesto znace...eto navedite mi sta su interesi Borca i sta ce dobiti ako nas suspenduju...ako vec zastupate tu tezu...
Ako bas hoces objasnjenje gdje si pogrijesio nema problema, mada sam dobrim dijelom to vec objasnio.

Ajmo poci od pocetka :
Kad govoris o Zeljeznicaru i Sarajevu, kad su oni to bili veliki ?

Odgovor je u vrijeme postojanja SR BIH.
Zasto ?
Zato sto je SR BiH bila centralizovana republika bivse jugoslavije sa sarajevom kao glavnim administrativno-kuturno-sportskim i svakim drugim centrom BiH.
Nije se razvoj klubova desavao nezavisno od razvoja gradova.
Cijela SR BiH je ulagala u Sarajevo, gradila ga u svakom smislu, i tako je u tom kontekstu Saraejvo kao centar svega iznjedrilo dva kluba koja su po dimenzijama bili vise od samog grada Sarajeva, oni su bili Brand BiH u SFRJ, tako su tretirani , tako je u njih ulagano, i na osnovu toga su i bili najbolji sportski kolektivi u BiH u to vrijeme.

I to je lijepo, ali za gradjane Sarajeva , ko to ne bi volio, medjutim svi ostali su radi stvaranja tog brenda u svemu ostalom pa tako i u sportu dobijali na kasicicu.

To znaci velicinu o kojoj govoris za ta dva kluba nije stvorila loikalna sredina ( grad Sarajevo) nego cijela SR BiH.

Sada kada fk sarajevo i fk zeljeznicar zavise samo od kantona sarajevo, stvari su malo drugacije jer kanton Saraejvo je puno manji od SR BiH, i zato ta velicina tih klubova o kojoj ti govoris podrazumjeva da bi oni opet trebali da budu brand BIH.

A vidis tu ima jedan problem, tio zele samo gradjani sarajeva ( makar uglavnom) .

Da se razumijemo, ja nemam nista protiv da fk sarajevo i fk zeljeznicar budu veliki klubovi , da ako mogu osvoje i ligu prvaka, alisamo vidis ja ne zelim da to finansiram,ja zelim da finansiram klub iz mog grada, zelim da Borac igra u ligi sampiona , i tu nastaje konflikt izmedju te dvije zelje.
Ako ce Sarajevo i zeljeznicar biti veliki klubovi, sto im ja zelim, to moraju da budu na trosak samih sebe i lokalne zajednice ( Kantona Sarajevo) koja ih smatra svojim sportskim predstavnikom, nemam nikakav problem s tim da i cirtava Federacija finansira ta dva kluba , ako za to postoji saglasnost svih u Federaciji, ali sam apsolutno siguran, da u Republici Srpskoj ne postoji ni 0,0000000000000000000000000001 % zelje ili saglasnosti dase finansira takav projekat .

Republika Srpska hoce da ima svoj fudbalski Brand a to je Borac, i to otvoreno i jasno kaze , bez lazi i muljanja, i to finansira ( ne jos onoliko koliko bi trebala ali ipak finansira)

Ne mozes tvrditi da su sarajevo i Sarajevo i Zeljeznicar PREDODREDJENI da budu veliki i da nuzno moraju oni pa onda i Velez, Boras i te sto si nabrojao da se bore za sampionsku titulu.
To je nakaradna logika.
Prvak treba da bude najbolji tim , koji to izbori na zelenom terenu.
Ko to i sta u savezu brani Sarajevu ili Zeljeznicaru da budu prvaci, nije to do saveza, to je do tih klubova i ljudi koji ih vode.

Upravo ta logika predodredjenosti je pogresna, jer ona vodi ka onome sa pocetka ovog posta.

Ne mozes na kraju krajeva porediti Srbiju i Hrvatsku sa BiH, oni tamo imaju jedan centar drzave koji svi dozivljavaju kao centar te drzave , to su jednostavne drzave, za razliku od BiH, koja je sve samo ne jednostavna.

Pa ako drzava nije jednostavna, posljedicno i sport ne moze biti tako jednostavan kao tamo

Prema tome, da zakljucim, tvoja je osnovna greska u osnovnoj percepciji, a onda posljedicno grijesis u svemu ostalom

jeremija

Post Postao/la jeremija » 25 mar 2011, 12:46

jovanbl je napisao/la:
sarajlija89 je napisao/la:Jesam sta pogresno napisao..evo bilo ko nek me demantuje...cak sam naveo primjere iz susjednih drzava a i spomenuo da ste i sami osteceni ovim savezom i obajsnio zasto...

pa eto..igrajte sa laktasima i Boksitom u Milicima..ccc...tu cete sigurno bit najbolji...pred 200 gledalaca

Jbt...vama je to u interesu izgleda.Ko jbe sarajevo i zelju...koji imaju vise navijaca ,nego svi ostali zajedno...koji imaju tradiciju i sve ostalo...

al nije o tome rijec...govorim da nikome ne odgovara ovaj savez,osim ovim provincijskim klubovima....a vi opet po svom....bez ikakve osnove i argumenata koji nesto znace...eto navedite mi sta su interesi Borca i sta ce dobiti ako nas suspenduju...ako vec zastupate tu tezu...
Ako bas hoces objasnjenje gdje si pogrijesio nema problema, mada sam dobrim dijelom to vec objasnio.

Ajmo poci od pocetka :

Zasto ?
Zato sto je SR BiH bila centralizovana republika bivse jugoslavije sa sarajevom kao glavnim administrativno-kuturno-sportskim i svakim drugim centrom BiH.
Cijela SR BiH je ulagala u Sarajevo, gradila ga u svakom smislu, i tako je u tom kontekstu Saraejvo kao centar svega iznjedrilo dva kluba koja su po dimenzijama bili vise od samog grada Sarajeva, oni su bili Brand BiH u SFRJ, tako su tretirani , tako je u njih ulagano, i na osnovu toga su i bili najbolji sportski kolektivi u BiH u to vrijeme.

I to je lijepo, ali za gradjane Sarajeva , ko to ne bi volio, medjutim svi ostali su radi stvaranja tog brenda u svemu ostalom pa tako i u sportu dobijali na kasicicu.

To znaci velicinu o kojoj govoris za ta dva kluba nije stvorila loikalna sredina ( grad Sarajevo) nego cijela SR BiH.

Sada kada fk sarajevo i fk zeljeznicar zavise samo od kantona sarajevo, stvari su malo drugacije jer kanton Saraejvo je puno manji od SR BiH, i zato ta velicina tih klubova o kojoj ti govoris podrazumjeva da bi oni opet trebali da budu brand BIH.

A vidis tu ima jedan problem, tio zele samo gradjani sarajeva ( makar uglavnom) .

Da se razumijemo, ja nemam nista protiv da fk sarajevo i fk zeljeznicar budu veliki klubovi , da ako mogu osvoje i ligu prvaka, alisamo vidis ja ne zelim da to finansiram,ja zelim da finansiram klub iz mog grada, zelim da Borac igra u ligi sampiona , i tu nastaje konflikt izmedju te dvije zelje.
Ako ce Sarajevo i zeljeznicar biti veliki klubovi, sto im ja zelim, to moraju da budu na trosak samih sebe i lokalne zajednice ( Kantona Sarajevo) koja ih smatra svojim sportskim predstavnikom, nemam nikakav problem s tim da i cirtava Federacija finansira ta dva kluba , ako za to postoji saglasnost svih u Federaciji, ali sam apsolutno siguran, da u Republici Srpskoj ne postoji ni 0,0000000000000000000000000001 % zelje ili saglasnosti dase finansira takav projekat .

Republika Srpska hoce da ima svoj fudbalski Brand a to je Borac, i to otvoreno i jasno kaze , bez lazi i muljanja, i to finansira ( ne jos onoliko koliko bi trebala ali ipak finansira)

Ne mozes tvrditi da su sarajevo i Sarajevo i Zeljeznicar PREDODREDJENI da budu veliki i da nuzno moraju oni pa onda i Velez, Boras i te sto si nabrojao da se bore za sampionsku titulu.
To je nakaradna logika.
Ko to i sta u savezu brani Sarajevu ili Zeljeznicaru da budu prvaci, nije to do saveza, to je do tih klubova i ljudi koji ih vode.

Upravo ta logika predodredjenosti je pogresna, jer ona vodi ka onome sa pocetka ovog posta.

Ne mozes na kraju krajeva porediti Srbiju i Hrvatsku sa BiH, oni tamo imaju jedan centar drzave koji svi dozivljavaju kao centar te drzave , to su jednostavne drzave, za razliku od BiH, koja je sve samo ne jednostavna.

Pa ako drzava nije jednostavna, posljedicno i sport ne moze biti tako jednostavan kao tamo

Prema tome, da zakljucim, tvoja je osnovna greska u osnovnoj percepciji, a onda posljedicno grijesis u svemu ostalom

AMIN :!: :!: :!:
Srbin sam i tim se ponosim...

PFC

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 25 mar 2011, 12:50

jovanbl je napisao/la:

Ajmo poci od pocetka :

Zasto ?

To je nakaradna logika.

bravo jovane,nek samo sarajevska zupanija financira ta dva kluba,nece federacija davat pare ;)
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 25 mar 2011, 13:34

jovanbl je napisao/la:Republika Srpska hoce da ima svoj fudbalski Brand a to je Borac, i to otvoreno i jasno kaze , bez lazi i muljanja, i to finansira ( ne jos onoliko koliko bi trebala ali ipak finansira)
A zasto ne Rudar ili Leotar ili Slavija? Zasto mora jedan klub biti brend i zasto se mora samo u jedan klub ulagati? Zar to nije ono protiv cega se borite ali u slucaju Zelje i Sarajeva?

Da se razumijemo, ne smeta meni niti me tangira jeli to samo Borac ili samo neki drugi klub ali nema logike da se stalno spominje kako su Zeljo i Sarajevo BILI rezimski klubovi i kako sad niko u RS nece da to bude tako (i ne treba) a onda se potencira SAMO jedan klub u RS na ustrb svih ostalih.
Zar nije logicnije da se pare dijele podjednako, ako se i kad se dijele i da to ne bude glavni izvor finansiranja klubova nego samo mala pomoc od vlasti. A da klubovi zive od vlastitih prihoda.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 25 mar 2011, 13:51

Stole iz Bora je napisao/la:
jovanbl je napisao/la:Republika Srpska hoce da ima svoj fudbalski Brand a to je Borac, i to otvoreno i jasno kaze , bez lazi i muljanja, i to finansira ( ne jos onoliko koliko bi trebala ali ipak finansira)
A zasto ne Rudar ili Leotar ili Slavija? Zasto mora jedan klub biti brend i zasto se mora samo u jedan klub ulagati? Zar to nije ono protiv cega se borite ali u slucaju Zelje i Sarajeva?
ne mora naravno, evo rudar prijedor je blizu evrope, i ako uspije da je izbori ne sumnjam da ce to takmicenje potpomoci vlada rs, igrace na gradskom stadionu u bl , i gradjani banjaluke uz gradjane prijedora napunice gradski stadion i od srca navijati za rudar ( bez obzira na rivalstvo izmedju borca i rudara). I Slavija je dobila pomoc Vade RS kad je igrala evropu npr.

Ali da ne budem licemjer pa da izbjegnem sustinski odgovor, ne mora jedan klub, ali nema para trenutno ni za taj jedan dovoljno ako se hoce nekakav ozbiljniji uspjeh, pa kad vec mora jedan, onda je nekako Borac kao klub iz grada koji svi gradjani RS smatraju svojim centrom logican izbor.

Vejruj da, bez obzira na navijacke rivalitete unutar domaceg takmicenja , to ima podrsku i saglasnost vecine gradjana RS .

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 25 mar 2011, 13:55

Stole iz Bora je napisao/la:

Da se razumijemo, ne smeta meni niti me tangira jeli to samo Borac ili samo neki drugi klub ali nema logike da se stalno spominje kako su Zeljo i Sarajevo BILI rezimski klubovi i kako sad niko u RS nece da to bude tako (i ne treba) a onda se potencira SAMO jedan klub u RS na ustrb svih ostalih.
Zar nije logicnije da se pare dijele podjednako, ako se i kad se dijele i da to ne bude glavni izvor finansiranja klubova nego samo mala pomoc od vlasti. A da klubovi zive od vlastitih prihoda.
posto si editovao post, da ti odgovrim i na ovaj drugi dio.

Najveci dio budzeta borca obezbejdjuje grad Banjaluka kao lokalna zajednica, u prosloj godini nekih 700.000 km je bilo predvidjeno u budzetu grada Banjaluke.

Republika Srpska ne pravi direktne novcane intervencije u Borac, vise pomaze infrastrukturno, ali pomogla je i slaviji npr i da ne nabrajam

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 25 mar 2011, 14:01

Ja, iskreno, nisam za tu opciju nego za onu koju gore spomenuh. Svaki kanton ili regija ili opstina da da neku simbolicnu pomoc "svom" klubu pa da se klubovi potrude da pare ZARADJUJU na normalan nacin.
Ali to bi znacilo da sadasnje strukture vecine klubova moraju biti pod hitno istjerane iz klubova a u iste dovedeni sposobni ljudi u svojim oblastima! Posto zivimo tu gdje zivimo od toga jos dugo nece biti nista nego ce se po klubovima vrtiti nesposobni ljudi pa ce za marketing biti zaduzen neko ko se u zivotu nije sreo sa tim.

EDIT: Spomenuo si da RS gura Borac kao brend pa sam ti zato i postavio ono pitanje.

Bezveze supljiram kad nema nista od toga svega .. ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Grad je nas DS
Kontakt:

Post Postao/la Grad je nas DS » 25 mar 2011, 14:12

Tako je Lesto iz Bora. Klubovi sami moraju da se snalaze.I ne samo klubovi vec masa nekih institucija, organizacija koje su navikle da im grad, drzava pomaze..Pa onda i trose bezze, i kradu i svasta nesto i ne trude se ni milimetra jer znaju da su obezbijeđeni.. Ja kao padobranac upade, jbt.. ;)
Zeleni Zub, nije grub. Zeleni zub nema brata, Zeleni zub je kao stub,Zeleni zub jeste tata.

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 25 mar 2011, 14:17

REANIMATOR je napisao/la:I uefa se pravi pametna,znaju kakava je ovdje situacija,da oni to hoće da pomire narode :roll: !
Ja se nimalo ne sikiram oko suspenzije,neće niko letjeti niti reprezentacija,niti klubovi,ako dođe ta suspenzija 1 aprila,izmjastorisaće nešto uefa i svima dobro,ajd šta sad tolku halubuku dižete,već 20 dana jaučete kako će izbaciti nas uefa na ulicu sve :lol: !
Opustite se,kakve suspenzije,kakvi bakrači!
rade ono za sta UN i EU nema mu.da ;)
1946

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 25 mar 2011, 14:24

Stole iz Bora je napisao/la:Ja, iskreno, nisam za tu opciju nego za onu koju gore spomenuh. Svaki kanton ili regija ili opstina da da neku simbolicnu pomoc "svom" klubu pa da se klubovi potrude da pare ZARADJUJU na normalan nacin.
Ali to bi znacilo da sadasnje strukture vecine klubova moraju biti pod hitno istjerane iz klubova a u iste dovedeni sposobni ljudi u svojim oblastima! Posto zivimo tu gdje zivimo od toga jos dugo nece biti nista nego ce se po klubovima vrtiti nesposobni ljudi pa ce za marketing biti zaduzen neko ko se u zivotu nije sreo sa tim.

EDIT: Spomenuo si da RS gura Borac kao brend pa sam ti zato i postavio ono pitanje.

Bezveze supljiram kad nema nista od toga svega .. ;)
apsolutno se ja s tobom slazem stole u konacni, nema govora to je jedini pravi nacin.
Medjutim za to je potrebno da klub bude samoodrziv i ne samo samoodrziv nego da bude profitabilan.

Ali istina je isto tako da nijedan klub nije postao veliki bez intervencije neke drustvene zajednice, drzave, regije itd.
Uzmi npr Real Madrid, kraljesvski klub , sad je on samoodrziv ali nije uvijek bio zato ga je finansirao direktno spanski kralj nekad u proslosti. Isti slucaj je sa Barselonom, citava katalonija i katalonska vlada ga je gurala i to vidi bas iz politickih razloga kao protivtezu realu.

sad su oba kluba samoodrzivi izuzetno profitavbilni gigagnti, ali kako rekoh nisu uvijek takvi bili.

Mi trebamo klubove da dovedemo u situaciju da opostanu isplativi, a to jos nijedan od klubova nije, a kad budu postali isplativi onda ide sve to o cemu si pricao.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 25 mar 2011, 15:18

Ja sam pokusao o sportskim stvarima govoriti ali ocigledno ovo ne moze bez politike i kod vas se sve svodi na to....

Ko je spomenuo neko drzavno finansiranje Sarajeva,Zelje,Borca,petog,desteog...uopce??? ne govorim o drzavnim projektima toga tipa i otkud sad to...niti je to moguce,niti ima politicke volje za takvo sta(bar kod nas) i klubovi su u principu prepusteni sami sebi...ali opet egzistiraju..ovako ili onako..

Nezz otkud ta prica..zasto prebacujemo lopticu??

Ok..nista tu nije sporno..sta vise,svaka cast.Prepoznali ljudi dobar projekat,mozda ce se i kod nas nesto desiti u Ferderciji,na nivou kantona ...al to me ne interesuje u ovoj prici.Mogo vas je i Abramovich kupit,pa sta??? To je u redu i ne interesuje me...

da se vratimo konkretnim stvarima i poenti price...

Ovdje sam pokusao govoriti o savezu,djelovanju istoga i nacinu njegovoga rada,koji ide na stetu ovim "velikim" klubovima u koje ubrajam i borac...nezz sto ste shvatili da govorim o Sarajevu i Zelji samo,kada sam fino spomenuo i ostale klubove...nemojte izvalicit iz kontexta.

Pa sam naveo primjere,da bi svi ti klubovi sa historijskog aspekta,navijacke baze,tradicije...trebali biti uvijek u vrhu...a zahvaljujuci ljudima u savezu,koji rade po znamo kakvim principima....ne mogu doci do izrazaja na pravi nacin??

ma mozete se vi ljutiti koliko hocete ali tragikomicno je da SB i ostali slicni klubovi,koji nemaju 200 gledalaca na utakmicama,budu ispred svih navedenih velikih klubova.Da ne idem dalje u srz te problematike,sta i kako su na vrhu i zbog cega??

Svi znamo sta i kako...i jedino njima,takvim.ovaj savez moze odgovarati..u suprotnom..ne bi ih ni bilo...

Prvak treba biti ko je najbolji na terenu,ja upravo to zelim i govorim...a ruku na srce..koliko se puta to desilo i ko je odgovoran?? Po kojim principima to ide..ne trebamo se lagati.

Mi zelimo savez koji ce nam omoguciti ravnopravan polozaj,regularnu ligu i sve ostalo...gdje bi stvarni kvalitet mogao doci do izrazaja....koji bi otvorio nove mogucnosti i prosperitet za nasu ligu.

Ne mozes na kraju krajeva porediti Srbiju i Hrvatsku sa BiH, oni tamo imaju jedan centar drzave koji svi dozivljavaju kao centar te drzave , to su jednostavne drzave, za razliku od BiH, koja je sve samo ne jednostavna

Nisam ni pokusao porediti na taj nacin.Ali vidis....vi nicim izazvani i iz kontexta vadite pricu o "Velikom Sarajevu i Zelji" kao na "racun vas nastali" i koji kao takvi uopce ne postoje...pa sam ja spomenuo tamosnje klubove koji su u sjeni najvecih klubova iz tih zemalja,a pri tome su veci od sve i jednog "neravnopravnog" kluba ovdje...otuda to poređenje...

Govorim samo sa sportskog aspekta da se razumijemo :roll: ....zar stvarno mislite da Sarajevo i Zeljeznicar imaju kojim slucajem povlasten polozaj ili je to pak cak i suprotno u vecini slucajeva??? i o kakvoj neravnopravnosti je rijec?? i kakva je situacija u susjednim zemljama...ja mislim da su nasa dva najveca kluba u podređenom polozaju kad se sve sabere... :|

I sami ste bili zrtve ovoga saveza par puta....i nezz sta je vas interes da postojece strukture saveza ostanu nepromjenjene???

Nema objasnjenja za to ako govorimo o samom sportu i prosperitetu istoga...ali posto nije rijec o tome,jasno je da je politika u pitanju i neki politicki ciljevi koji se ostvaruju preko ovoga...

ali jos jednom...sta su stvarni sportski interesi Borca u ovoj prici, ne razumijem....moze li mi neko reci?? bez politickih odgovora bi molio...

razumijem ove iz manjih sredina,koji djeluju radom,zasnovanim na sumnjivim poslovima...i kojima upravo ovakakv savez odgovara.....mozda je i sa vama takav slucaj???

sa pravim savezom,vjerovatno bi se sport vratio sportistima i sta onda??? jel to najveci problem???

Evo predjsednik nek bude srbin,kvalitetan sportski radnik ili pak hrvat...dozivotno moze....sta je problem??
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 25 mar 2011, 15:29

Postaviti savez bez nacionalnog kljuca sa jasnim kriterijima sto se tice klubova, stadion koji ispunjava uslove, transparentno poslovanje, pokrivanje utakmica sa min 5 kamera, zestoke kazne za sudije, jos zesce za pritiske na sudije, uvesti organ koji ce pratiti ispravnost takmicenja i regularnost utakmica, stvoriti jednu drugu ligu sa slicnim kriterijima kao prva, u prvoj ligi max 12 klubova treba da igra, bar prve 2-3 sezone i jos dosta toga primjeniti iz bolje organizovanih saveza shirom Evrope. Najvaznije je ja mislim napraviti pravila koja onemogucavaju klubu netransparentno poslovanje, npr u Sarajevo dodje neki igrac, onaj Muco popaj mu placa grah, daje mu neku lovu i onda od njegovog eventualnog transfera uzme na crno neku cifru. To treba da ide cisto preko racuna i zdravo, ako klub to nije u stanju, ima fino kantonalna liga, tu se igra za grah pa brate igraj tu. Sutra bi potpisao da Sarajevo igra tu kantonalnu ligu ako nije u stanju ispuniti ove uslove, a npr Borac ili Travnik ispune

Fudbal ako hoce naprijed treba ga odvojiti od entiteta, politika, dodika, qraca palaca, nek igraju klubovi koji su spremni da igraju, pa taman to bila cijela rs, meni ne bi smetalo ako na televiziji vidim da se stvarno pocinje u bh igrati dobar fudbal
nema potpisa

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 25 mar 2011, 15:37

Admir_Sa je napisao/la:Postaviti savez bez nacionalnog kljuca sa jasnim kriterijima sto se tice klubova, stadion koji ispunjava uslove, transparentno poslovanje, pokrivanje utakmica sa min 5 kamera, zestoke kazne za sudije, jos zesce za pritiske na sudije, uvesti organ koji ce pratiti ispravnost takmicenja i regularnost utakmica, stvoriti jednu drugu ligu sa slicnim kriterijima kao prva, u prvoj ligi max 12 klubova treba da igra, bar prve 2-3 sezone i jos dosta toga primjeniti iz bolje organizovanih saveza shirom Evrope. Najvaznije je ja mislim napraviti pravila koja onemogucavaju klubu netransparentno poslovanje, npr u Sarajevo dodje neki igrac, onaj Muco popaj mu placa grah, daje mu neku lovu i onda od njegovog eventualnog transfera uzme na crno neku cifru. To treba da ide cisto preko racuna i zdravo, ako klub to nije u stanju, ima fino kantonalna liga, tu se igra za grah pa brate igraj tu. Sutra bi potpisao da Sarajevo igra tu kantonalnu ligu ako nije u stanju ispuniti ove uslove, a npr Borac ili Travnik ispune

Fudbal ako hoce naprijed treba ga odvojiti od entiteta, politika, dodika, qraca palaca, nek igraju klubovi koji su spremni da igraju, pa taman to bila cijela rs, meni ne bi smetalo ako na televiziji vidim da se stvarno pocinje u bh igrati dobar fudbal

A ma to je to...samo,vecini lopova nije u interesu takva liga i savez....ne mogu prati pare i ostvarivati politicke ciljeve, ako bi se takav savez konstituisao....

Sinoc gledam "Odgovorite ljudima",bili su mnogi gosti sa obje strane :roll:

Al kad Paja rece da se u BiH svako 15. dijete bavi fudbalom i da je fudbal tek 3. sport u BiH po masovnosti...sve mi je jasno bilo...

najpopularnija planetarna igra kod nas je tek na 3. mjestu....pa to jos samo ima u 2-3 zemlje na svijetu :cry:

Jbo ovo....dajte nam sportiste u savezu...vratite fudbal sportistima...jbo vas politika...ali ocigledno ne moze bez toga...i na kraju mi,istinski sportski zaljubljenici ispastamo...

al ko te pita...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 25 mar 2011, 15:44

sarajlija89 je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:Postaviti savez bez nacionalnog kljuca sa jasnim kriterijima sto se tice klubova, stadion koji ispunjava uslove, transparentno poslovanje, pokrivanje utakmica sa min 5 kamera, zestoke kazne za sudije, jos zesce za pritiske na sudije, uvesti organ koji ce pratiti ispravnost takmicenja i regularnost utakmica, stvoriti jednu drugu ligu sa slicnim kriterijima kao prva, u prvoj ligi max 12 klubova treba da igra, bar prve 2-3 sezone i jos dosta toga primjeniti iz bolje organizovanih saveza shirom Evrope. Najvaznije je ja mislim napraviti pravila koja onemogucavaju klubu netransparentno poslovanje, npr u Sarajevo dodje neki igrac, onaj Muco popaj mu placa grah, daje mu neku lovu i onda od njegovog eventualnog transfera uzme na crno neku cifru. To treba da ide cisto preko racuna i zdravo, ako klub to nije u stanju, ima fino kantonalna liga, tu se igra za grah pa brate igraj tu. Sutra bi potpisao da Sarajevo igra tu kantonalnu ligu ako nije u stanju ispuniti ove uslove, a npr Borac ili Travnik ispune

A ma to je to...samo,vecini lopova nije u interesu takva liga i savez....ne mogu prati pare i ostvarivati politicke ciljeve, ako bi se takav savez konstituisao....

Sinoc gledam "Odgovorite ljudima",bili su mnogi gosti sa obje strane :roll:

Al kad Paja rece da se u BiH svako 15 dijete bavi fudbalom i da je fudbal tek 3. sport u BiH po masovnosti...sve mi je jasno bilo...

najpopularnija planetarna igra kod nas je tek na 3. mjestu....pa to jos samo ima u 2-3 zemlje na svijetu :cry:

Jbo ovo....dajte nam sportiste u sevezu...vratite fudbal sportistima...jbo vas politika...ali ocigledno ne moze bez toga...i na kraju mi,istinski sportski zaljubljenici ispastamo...

al ko te pita...
Ma najtuznije je sto dodje neko na ovaj sportski forum i umjesto da prica o poboljsanju bh fudbala, on prica o tome sta ce biti sa klubovima u rs. eto sad im je dobro u pm, isto kao i ovima u federaciji :roll: :roll: Bezveze je sto je mladja raja otrovana tim podjelama koje dolaze od dodika i ostalih qraca. Meni ovi u rs nisu jasni nikako, 99% rs navija za Srbiju i nek navija, njihova stvar. Znaci oni uvijek imaju za koga navijati, al sto onda brinu i mjesaju se u ovaj nash fudbal ovde, ako mogu da pomognu jos bolje, al nemoj brate odmagati kao sto rade njihovi predstavnici i savezu, al ovim ne umanjujem krivicu i ovih iz federacije, oni su isto krivi kao i ovi drugi. Jedino rijesenje:

ukinut fudbal na ovim prostorima jer ga ne zasluzujemo ni igrati
nema potpisa

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 25 mar 2011, 15:51

Pa kako ti nije jasno. Samo kroz Bh ligu (kakva god bila) mogu izaci u euro kupove i u evropi cvaknuti koji euro. Njih boli k..a za BH drzavu i a tako i ligu i savez i za sve drugo sto ima prefix BOSANSKOG..sad ruse drzavu kroz fudbal a jarane su nasli u Bevandi i ostalim likovima iz listice i inih . Samo su se malo zahebali....sve do jednog ce ih uefa pomesti celicnom metlom i instalirati u vrh novog saveza ljude koji su i sami bili fudbaleri i znaju kako i sta treba raditi....ja ne brinem igrace se fudbal opet na ovim prostorima ,samo u malo zdravijoj i politicki neopterecenoj atmosferi..!!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.