Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

anonimni
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la anonimni » 07 jan 2012, 17:36

Bilal je napisao/la:
jasko_juve je napisao/la:jest malo off pitanje al sam skoro procitao da od nove godine ce bit pogodnosti u bhtelecomu za korisnike adsl-a..da ce biti brzi paketi i tako..sad udjoh na speedtest sve isto..zna li neko odkad ce to ic il da li ce uopste bit povecanja brzina???hvala..
Zna li neko hoce li za Moja TV pakete povecavati brzinu?
mislim da korisnicima moje TV neće povećavati brzinu, a za ADSL nisam siguran kako ide
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 07 jan 2012, 17:49

Koji je najlaksi naci za pronaci driver za graficku na netu tj. da li postoji neka stranica za besplatno skidanje? Ako moze neko da to pojasni!! Unapred zahvalan! :)
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 07 jan 2012, 18:36

moustapha je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la: I sad, eto, ne poznaje bas po vlastitom priznanju cijeli taj koncept, software, i sve ostalo, prvo ga downloadati, instalirati, i klikne na synchronize i prebaci mu SVU glazbu sa pc-a na ipod i jos ga pritom npr. i ''zakljuca'' da bude strogo povezan s tim pc-om/itunesom.
Zasto je to jednostavnije od spojio ipod s pc-em, otvorio MM ili WMP ili nebitno, zna se na sto mislim - program koji svatko ima na pc-u, prepozna mu uredjaj, i jednostavno prebacuje copy/paste fileove koje sam ustvari zeli prebaciti.
Pa i Winamo mora preuzeti, instalirati. Uostalom to je koncept koji poznat svakom prosjecnom korisniku, jer to skoro svakodnevno radi.
Poenta cijele price je da sa iTunesom ima vise mogucnosti kada to radi. Problem je sto iPod gledas, striktno kao uredjaj za muziku, a veliki broj korisnika ga koristi za sire potrebe.

Nakon toga iPod moze sinkronizovati i na drugom racunaru, ne postoji striktno ogranicenje na jedan.
Pa, WMP i slicni programi su nesto sto svatko jednostavno ima, manje vise. Kome pada na pamet 'teski' itunes skinuti za slusanje glazbe? Malo ljudi.
Veliki broj korisnika da, mozda, no sumnjam da bi netko tko ga u sve te svrhe koristi pitao uopce kako ga spojiti na pc da se prebaci glazba, zar ne.
Ima i boljih alternativnih managera od itunes, a ovi programi sto manje-vise svi ionako imaju i baziraju se na drag and drop ili copy/paste sustavu su tu kao primjer da mu je nepotrebno komplicirati s itunesom. Jednostavno mu nema potrebe. Eto ja imam ipod classic (za vozilo) i ipod nano (za osobnu uporabu) pa nemam itunes instaliran nego alternativni ipod manager, a ne mozes jednostavnije od obicnih gore navedenih programa za lagano dopunjavanje liste i pjesama, bez da svaki put sinkroniziras bazu.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 07 jan 2012, 18:56, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 07 jan 2012, 18:43

anonimni je napisao/la:
Bilal je napisao/la:
jasko_juve je napisao/la:jest malo off pitanje al sam skoro procitao da od nove godine ce bit pogodnosti u bhtelecomu za korisnike adsl-a..da ce biti brzi paketi i tako..sad udjoh na speedtest sve isto..zna li neko odkad ce to ic il da li ce uopste bit povecanja brzina???hvala..
Zna li neko hoce li za Moja TV pakete povecavati brzinu?
mislim da korisnicima moje TV neće povećavati brzinu, a za ADSL nisam siguran kako ide
Korisnici Moja TV su pretplatnici na Net Flat 1, pa ne vidim razlog zašto i njima ne bi povećali? Sigurno hoće, a što se tiče ostalih, brzine se povećavaju etapno. Znači, može se očekivati u narednih nekoliko da nam svima povećaju brzinu.
Nekima su već 31. 12 povećali a nekima će kasnije. Malo strpljenja.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 07 jan 2012, 21:14

Korisnici Moja TV su pretplatnici na Net Flat 1, pa ne vidim razlog zašto i njima ne bi povećali? Sigurno hoće, a što se tiče ostalih, brzine se povećavaju etapno. Znači, može se očekivati u narednih nekoliko da nam svima povećaju brzinu.
Nekima su već 31. 12 povećali a nekima će kasnije. Malo strpljenja.[/quote]
ja sam čuo onako kako sam napisao, ubrzo ćemo vidjeti ko je bio u pravu, a volio bih da to budeš ti :)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 07 jan 2012, 21:24

BigBen je napisao/la:Koji je najlaksi naci za pronaci driver za graficku na netu tj. da li postoji neka stranica za besplatno skidanje? Ako moze neko da to pojasni!! Unapred zahvalan! :)
Skines Uniblue Driver Scanner 2012 i rijesis se svih muka ;)
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 jan 2012, 22:49

Unknown Genius je napisao/la: Korisnici Moja TV su pretplatnici na Net Flat 1, pa ne vidim razlog zašto i njima ne bi povećali? Sigurno hoće, a što se tiče ostalih, brzine se povećavaju etapno. Znači, može se očekivati u narednih nekoliko da nam svima povećaju brzinu.
sta lupaš ba tuda, useri moja tv imaju netflat 2, i prije je bio hajmo reci netflat1 od marta jer su tad ubacili nove pakete tj dosao flat a useri moje tv su dobili vecu brzinu s 1mbs na 2mbs downloada

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 08 jan 2012, 01:01

Nisam znao gdje da pitam, pa eto ovde :mrgreen:

Zna li neko zasto ne mogu da un-checkiram na Pes 2012 settings ono Wait for vsync, mislim mogo sam ranije al sam formatiro disk i sad nanovo kad sam instaliro sve, ne mogu da "disable" ovaj vsync
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 08 jan 2012, 01:11

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
Unknown Genius je napisao/la: Korisnici Moja TV su pretplatnici na Net Flat 1, pa ne vidim razlog zašto i njima ne bi povećali? Sigurno hoće, a što se tiče ostalih, brzine se povećavaju etapno. Znači, može se očekivati u narednih nekoliko da nam svima povećaju brzinu.
sta lupaš ba tuda, useri moja tv imaju netflat 2, i prije je bio hajmo reci netflat1 od marta jer su tad ubacili nove pakete tj dosao flat a useri moje tv su dobili vecu brzinu s 1mbs na 2mbs downloada
Kao prvo ne obraćaj mi se tako. Hvala.
Kao drugo eto vidjet ćeš, kako ja znam nemaju svi NF 2, bar sam ja tako čuo. Uglavnom meni momak koji radi tamo kaže da će svima povećati brzinu, jer ne treba posebno isticati pretplatnike Moja TV kad već pripadaju nekom paketu.

Ne znam što uopšte i odgovaram takvom derištu, al' eto.

starmo94
Kontakt:

Post Postao/la starmo94 » 08 jan 2012, 11:21

Vidim da ovdje ima nekih koji bi mi mogli pomoci ,pa eto ako netko zna molim da mi odgovori ...

Znaci, formatirao sam laptop i nakon toga integrirana graficka koja je prije formatiranja radila normalno, vise je nije bilo.Skinuo sam driver i instalirao ,a nakon toga kad god bih pokusao upaliti laptop,on bi se sam pri onom djelu "Starting Windows" restartirao. :? Opet sam ga formatirao , a jedina graficka je ona Standard VGA ,koja ne moze ni Solitaire pokrenut ... :?

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 08 jan 2012, 13:34

Unknown Genius je napisao/la:
Kao prvo ne obraćaj mi se tako. Hvala.
Kao drugo eto vidjet ćeš, kako ja znam nemaju svi NF 2, bar sam ja tako čuo. Uglavnom meni momak koji radi tamo kaže da će svima povećati brzinu, jer ne treba posebno isticati pretplatnike Moja TV kad već pripadaju nekom paketu.

Ne znam što uopšte i odgovaram takvom derištu, al' eto.
jesam ti ja nesto opsovao? jesam te nazvao nekakvim ruznim rijecima? svi koji imaju moja tv sa internetom njima je brzina sa 2mbs download. a to sto neki imaju posebno internet a posebno moja tv, to je druga stvar

Semirr
Kontakt:

Post Postao/la Semirr » 08 jan 2012, 14:21

kada pokrenem jednu igricu izbaci mi ovo : requires at least 640MB of free swap file space.Please free the required space and re-run the game.
Nekada se pokrene i normalno sve radi,a nekada mi samo ovo izbacuje

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 08 jan 2012, 14:32

jesam ti ja nesto opsovao? jesam te nazvao nekakvim ruznim rijecima? svi koji imaju moja tv sa internetom njima je brzina sa 2mbs download. a to sto neki imaju posebno internet a posebno moja tv, to je druga stvar
Malo kulture nije na odmet.
Uglavnom, vidjet ćemo ko je u pravu. Živ mi bio.

starmo94
Kontakt:

Post Postao/la starmo94 » 08 jan 2012, 17:29

starmo94 je napisao/la:Vidim da ovdje ima nekih koji bi mi mogli pomoci ,pa eto ako netko zna molim da mi odgovori ...

Znaci, formatirao sam laptop i nakon toga integrirana graficka koja je prije formatiranja radila normalno, vise je nije bilo.Skinuo sam driver i instalirao ,a nakon toga kad god bih pokusao upaliti laptop,on bi se sam pri onom djelu "Starting Windows" restartirao. :? Opet sam ga formatirao , a jedina graficka je ona Standard VGA ,koja ne moze ni Solitaire pokrenut ... :?
Itko :?:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 08 jan 2012, 23:33

Moze li mi neko reci kako mogu posvijetliti sliku u 'flash playeru'? Slika mi bude tamna kada gledam klipice na youtube ili tekmu na streamu,. Sta god je snimano u malo tamnijoj atmosferi meni je ekran gotovo crn. Strasno me to nervira, a ne znam kako posvijetliti. Za vas poznavaoce kompica vjerovatno smijesno pitanje, al' jbg kada ne znam :mrgreen: .

Kompic mi je krntija, ali ne vjerujem da radi toga moram gledati crn ekran. Isto mi je bilo u windows media playeru, ali sam tu nasao opciju i podesio kako treba. Ovaj flash player mi pojede zivce :twisted: .

Pomagajte ljudi ako boga znate :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 09 jan 2012, 14:05

a da probas preko monitora nastimati?

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 09 jan 2012, 15:26

Najlakse preko monitora ili u zavisnosti koju graficku koristis, moze preko nVidia Control Centra ili ovog drugog od ATi-a.
#divovi

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 jan 2012, 16:09

Ne moze preko monitora, posvjetlio sam do kraja. Graficku kartu sam izvadio i dao drugu jer mu je trebala radi nekakvih igrica :mrgreen: . Sada imam samo integrisano, vjerovatno 32 ili 64 MB rama, ne sjecam se :mrgreen: . Evo sada kada sam usao u system u control panel, vidim da je prijavljena ta integrisana graficka sa svojim brojem. Moze li se na njoj posvijetliti? Gdje da nadjem tu opciju?

A nikako mi nije jasno kako se sa flash playera ne moze posjvetliti,.. Ima settings, ali ne vidim opciju enhacements ili nesto slicno?

Mustafa, hvala za upute za skajp. Sada radi.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

starmo94
Kontakt:

Post Postao/la starmo94 » 09 jan 2012, 20:39

starmo94 je napisao/la:Vidim da ovdje ima nekih koji bi mi mogli pomoci ,pa eto ako netko zna molim da mi odgovori ...

moze i na pp ....

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 09 jan 2012, 22:45

Zanima me SopCast, mogu li se ovi kanali sto nadjem preko neta spremiti negdje? Evo recimo sky sports sam nasao i ubacim u onaj tab gore da gledam ali ne mogu ga spremiti nigdje.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ASD i 9 gostiju.