Fudbalski klub Tomislav odigrao je danas 2:2 sa Jedinstvom iz Bihaća u meču 1. kola Prve lige Federacije BiH, a kako stvari stoje mogao bi domaćin do pobjede za zelenim stolom.
Tomislav i Jedinstvo su podijelil bodove, ali je na ovom meču prekšeno pravilo.
Domaći tim se se nada da će dobiti tri boda za zelenim stolom, a razlog je crveni karton za fudbalera gostiju zaštićenog godišta (U-21). Alden Šetkić je dobio crveni karton u 21. minuti, a gosti nisu uveli fudbalera zaštićenog godišta, što nalaže pravilo, piše Faktor.
Tomislav se odmah javio Komisiji za takmičenje i već u ponedjeljak će stvari biti jasnije, ali čini se da sve vodi ka pobjedi domaćeg tima 3:0 piše pomenuti portal.
O svemu ovome govori i Član 29. Propozicija takmičenja Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2025/2026. koji glasi:
“U sastavu prijavljene ekipe – zapisniku sa utakmice moraju se nalaziti najmanje četiri igrača mlađa od 21 godine života od kojih najmanje tri obavezno moraju početi utakmicu. Najmanje tri igrača do 21 godine života obavezni su biti u igri cijelim tokom prvog poluvremena, a najmanje jedan igrač do 21 godine života obavezan je biti u igri cijelim tokom utakmice. Te igrače mogu zamijeniti drugi igrači, ali klub cijelim tokom prvog poluvremena mora imati najmanje tri igrača do 21 godine, a u preostalom dijelu utakmice mora imati najmanje jednog igrača do 21 godine, što se ne odnosi na izmjenu golmana u slučaju povrede, a u suprotnom klub snosi takmičarske i disciplinske posljedice.
Prva Liga FBiH 2025/26
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Prva Liga FBiH 2025/26
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Samo sto sad vrijeđaš iz huje i nemoci. I samo vrijeđaj, dok to radis barem znam da sve ide kako treba.antisisoja1919 je napisao/la: ↑25 okt 2025, 20:46![]()
![]()
![]()
Aferim, kako si samo to skontao i procitao nas.
Podbadanja ce bit do kraja, bili vi prvi, mi, ili neko deseti.
Al to sto si ti zatucan i ogranicen, to vec nije moj problem.
Eto sad te vrijedjam, a prvi ste.
Pade ti gore ova teza u vodu.
Srce, čast i ponos!
-
antisisoja1919
- Kontakt:
I da, ako vrijedjam, vrijedjam vas ko pojedince, jer tako i zasluzujete.
I ja kad zasluzim, vriejdjajte vi mene.
Al ne uzimajte kolektivno ljude iz Tuzle u svoja usta, jer ima ovdje prekorektnih momaka iz Tuzle koji vam nikad ruznu rijec nisu rekli.
Tako isto i ja izbjegavam kolektivno momke iz Zenice da vrijedjam, bas zbog likova koji to nicim ne zaslužuju.
Mozda prije jesam, sad to maksimalno izbjegavam.
A ostali kako zarade, nek ocekuju isto mjerom da im se vrati.
I ja kad zasluzim, vriejdjajte vi mene.
Al ne uzimajte kolektivno ljude iz Tuzle u svoja usta, jer ima ovdje prekorektnih momaka iz Tuzle koji vam nikad ruznu rijec nisu rekli.
Tako isto i ja izbjegavam kolektivno momke iz Zenice da vrijedjam, bas zbog likova koji to nicim ne zaslužuju.
Mozda prije jesam, sad to maksimalno izbjegavam.
A ostali kako zarade, nek ocekuju isto mjerom da im se vrati.
Volim tebe, više od sebe
-
antisisoja1919
- Kontakt:
Jel huja svaki put kad govoris cinjenice?Venom je napisao/la: ↑25 okt 2025, 20:51Samo sto sad vrijeđaš iz huje i nemoci. I samo vrijeđaj, dok to radis barem znam da sve ide kako treba.antisisoja1919 je napisao/la: ↑25 okt 2025, 20:46![]()
![]()
![]()
Ako jest, ja sam onda stalno pod hujom
A iskreno ako ces, mene klupski fudbal u nasoj drzavi ne zanima evo 2-3 godine unazad, tako da me ne moze u tolikoj mjeri nista iznervirat, pogotovo ako nema veze sa Slobodom
Volim tebe, više od sebe
-
antisisoja1919
- Kontakt:
Nas iz Tuzle ima 3-4 sto smo ****.Sky9 je napisao/la: ↑25 okt 2025, 20:49Od 2008. sam ovdje.antisisoja1919 je napisao/la: ↑25 okt 2025, 20:43Ima tamo skroz dobrih likova, al na temi su vecinom teski slucajevi. Nazalost, to im je maksimalni domet.
Na forumu nema većih kretena. Oduvijek je tako bilo.![]()
Prije smo ih branili od Sarajlija, a ljudi su bili u pravu 101%.
Onda je glavni debil truhlo poveo priču protiv nas. A ostali debili nastavili.
Sve iz jeda što su oni bili u go.vnima Kantonalne lige, a mi u PL...
A njih barem 15-20 ima
Volim tebe, više od sebe
Jel moguće da ovi sa sportsport.ba nijednu rijec, sliku ili video o posjećenosti u Zenici ne mogu napisati/objaviti?
Da je Zeljo u pitanju ovdje bi bar 4 članka bila dosad.
Da je Zeljo u pitanju ovdje bi bar 4 članka bila dosad.
-
antisisoja1919
- Kontakt:
Danas nesto slično se desilo na utakmici Rudar-Zeljo.DamirT je napisao/la: ↑25 okt 2025, 20:50Fudbalski klub Tomislav odigrao je danas 2:2 sa Jedinstvom iz Bihaća u meču 1. kola Prve lige Federacije BiH, a kako stvari stoje mogao bi domaćin do pobjede za zelenim stolom.
Domaći tim se se nada da će dobiti tri boda za zelenim stolom, a razlog je crveni karton za fudbalera gostiju zaštićenog godišta (U-21). Alden Šetkić je dobio crveni karton u 21. minuti, a gosti nisu uveli fudbalera zaštićenog godišta, što nalaže pravilo, piše Faktor.
Tomislav se odmah javio Komisiji za takmičenje i već u ponedjeljak će stvari biti jasnije, ali čini se da sve vodi ka pobjedi domaćeg tima 3:0 piše pomenuti portal.
O svemu ovome govori i Član 29. Propozicija takmičenja Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2025/2026. koji glasi:
“U sastavu prijavljene ekipe – zapisniku sa utakmice moraju se nalaziti najmanje četiri igrača mlađa od 21 godine života od kojih najmanje tri obavezno moraju početi utakmicu. Najmanje tri igrača do 21 godine života obavezni su biti u igri cijelim tokom prvog poluvremena, a najmanje jedan igrač do 21 godine života obavezan je biti u igri cijelim tokom utakmice. Te igrače mogu zamijeniti drugi igrači, ali klub cijelim tokom prvog poluvremena mora imati najmanje tri igrača do 21 godine, a u preostalom dijelu utakmice mora imati najmanje jednog igrača do 21 godine, što se ne odnosi na izmjenu golmana u slučaju povrede, a u suprotnom klub snosi takmičarske i disciplinske posljedice.
I citam da ovo pravilo ne vazi ako igrac zasticenog godista dobije crveni karton.
Sad ne znam kako ide to ako imas mogućnost da napravis izmjenu, a i pored toga ne uvedes novog igraca sa zasticenim godistem
Volim tebe, više od sebe
Eto to je nemoc o kojoj govorim.antisisoja1919 je napisao/la: ↑25 okt 2025, 20:55Jel huja svaki put kad govoris cinjenice?Venom je napisao/la: ↑25 okt 2025, 20:51Samo sto sad vrijeđaš iz huje i nemoci. I samo vrijeđaj, dok to radis barem znam da sve ide kako treba.antisisoja1919 je napisao/la: ↑25 okt 2025, 20:46
![]()
![]()
![]()
A iskreno ako ces, mene klupski fudbal u nasoj drzavi ne zanima evo 2-3 godine unazad, tako da me ne moze u tolikoj mjeri nista iznervirat, pogotovo ako nema veze sa Slobodom
Ne zanima te jer ti je klub irelevantan u svim okvirima, i nista se pozitivno za njega ne moze vezati evo vec godinama unazad. Mene je moj klub zanimao i kad je bio na najnizim granama, a lagano sam mogao dignuti ruke. To je razlika jbg
Srce, čast i ponos!
-
VivaLaLiberta
- Kontakt:
Odlično si opisao samog sebe i sugrađane,aferim.
“Pjesma naša neće stati, za boje ove život ćemo dati!”
-
antisisoja1919
- Kontakt:
Ja bih nakon ovog da zavrsim s tobom svaku diskusiju.Venom je napisao/la: ↑25 okt 2025, 21:04Eto to je nemoc o kojoj govorim.antisisoja1919 je napisao/la: ↑25 okt 2025, 20:55Jel huja svaki put kad govoris cinjenice?
Ne zanima te jer ti je klub irelevantan u svim okvirima, i nista se pozitivno za njega ne moze vezati evo vec godinama unazad. Mene je moj klub zanimao i kad je bio na najnizim granama, a lagano sam mogao dignuti ruke. To je razlika jbg
Jer ne vrijedi, al stvarno ne vrijedi.
Da bi meni pametovao i sudio moras prvo znat sve moje stavove i razloge zasto je ovo ovako.
Al to mogu razumnoj i osobi koja nije manje intelektualna objasnjavat, tebi bas i ne bi vrijedilo.
Volim tebe, više od sebe
Smoriste sa prepucavanjima, ko djeca ste ocm
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
Cudan nacin da kazes da nemas sta pametnije reci. A mene svakako boli briga.antisisoja1919 je napisao/la: ↑25 okt 2025, 21:08Ja bih nakon ovog da zavrsim s tobom svaku diskusiju.Venom je napisao/la: ↑25 okt 2025, 21:04Eto to je nemoc o kojoj govorim.antisisoja1919 je napisao/la: ↑25 okt 2025, 20:55
Jel huja svaki put kad govoris cinjenice?
Jer ne vrijedi, al stvarno ne vrijedi.
Da bi meni pametovao i sudio moras prvo znat sve moje stavove i razloge zasto je ovo ovako.
Al to mogu razumnoj i osobi koja nije manje intelektualna objasnjavat, tebi bas i ne bi vrijedilo.
Srce, čast i ponos!
-
BosnianRahatluk
- Kontakt:
Da , pa to bi znacilo da imamo 3 igraca U21 a uz to i igraca manje.antisisoja1919 je napisao/la: ↑25 okt 2025, 21:02Danas nesto slično se desilo na utakmici Rudar-Zeljo.DamirT je napisao/la: ↑25 okt 2025, 20:50Fudbalski klub Tomislav odigrao je danas 2:2 sa Jedinstvom iz Bihaća u meču 1. kola Prve lige Federacije BiH, a kako stvari stoje mogao bi domaćin do pobjede za zelenim stolom.
I citam da ovo pravilo ne vazi ako igrac zasticenog godista dobije crveni karton.
Sad ne znam kako ide to ako imas mogućnost da napravis izmjenu, a i pored toga ne uvedes novog igraca sa zasticenim godistem
Obavezno je da 3 igraca zavrse I pol. Znaci li to da ih sudija ne smije iskljuciti jer eto moraju zavrsiti I pol.
Isto se desilo i Zelji danas.
Šup.ci odmah poletjeli da otmu i taj bod što ste uzeli...BosnianRahatluk je napisao/la: ↑25 okt 2025, 21:28Da , pa to bi znacilo da imamo 3 igraca U21 a uz to i igraca manje.antisisoja1919 je napisao/la: ↑25 okt 2025, 21:02Danas nesto slično se desilo na utakmici Rudar-Zeljo.
Obavezno je da 3 igraca zavrse I pol. Znaci li to da ih sudija ne smije iskljuciti jer eto moraju zavrsiti I pol.
Isto se desilo i Zelji danas.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Lijepo ti covjek objasnio da ga zanima samo Sloboda kao sto svi znamo da ga zanima a ti o nekoj nemoci.....nema vas na fudbalskoj mapi godinama i ti nama kazes da smo irelevantni.....neki cudan kriterij.....eto mi smo irelevantni a vi ste u rangu TOSK-a i Travnika.....relevantni ste....svaka cast na uspjehuVenom je napisao/la: ↑25 okt 2025, 21:04Eto to je nemoc o kojoj govorim.antisisoja1919 je napisao/la: ↑25 okt 2025, 20:55Jel huja svaki put kad govoris cinjenice?
Zadnju relevantnu tekmu odigrali 2020.Skver je napisao/la: ↑25 okt 2025, 21:30Lijepo ti covjek objasnio da ga zanima samo Sloboda kao sto svi znamo da ga zanima a ti o nekoj nemoci.....nema vas na fudbalskoj mapi godinama i ti nama kazes da smo irelevantni.....neki cudan kriterij.....eto mi smo irelevantni a vi ste u rangu TOSK-a i Travnika.....relevantni ste....svaka cast na uspjehuVenom je napisao/la: ↑25 okt 2025, 21:04Eto to je nemoc o kojoj govorim.antisisoja1919 je napisao/la: ↑25 okt 2025, 20:55
Ne zanima te jer ti je klub irelevantan u svim okvirima, i nista se pozitivno za njega ne moze vezati evo vec godinama unazad. Mene je moj klub zanimao i kad je bio na najnizim granama, a lagano sam mogao dignuti ruke. To je razlika jbg![]()
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
I to protiv nas.
I to izgubili.
Lijepo smo ih ispratili u kanton njihov smrdljivi.
I to izgubili.
Lijepo smo ih ispratili u kanton njihov smrdljivi.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Mozda nas nema na mapi jer smo prihvatili realnost i ponovo iz temelja ponovo poceli gradit klub koji ima neku prespektivu. Mi smo klub iz mezara izvadili, a vi niste i stanju ni na gostovanje otici, o nekom vecem doprinosu je suvisno i govoriti.Skver je napisao/la: ↑25 okt 2025, 21:30Lijepo ti covjek objasnio da ga zanima samo Sloboda kao sto svi znamo da ga zanima a ti o nekoj nemoci.....nema vas na fudbalskoj mapi godinama i ti nama kazes da smo irelevantni.....neki cudan kriterij.....eto mi smo irelevantni a vi ste u rangu TOSK-a i Travnika.....relevantni ste....svaka cast na uspjehuVenom je napisao/la: ↑25 okt 2025, 21:04Eto to je nemoc o kojoj govorim.antisisoja1919 je napisao/la: ↑25 okt 2025, 20:55
Ne zanima te jer ti je klub irelevantan u svim okvirima, i nista se pozitivno za njega ne moze vezati evo vec godinama unazad. Mene je moj klub zanimao i kad je bio na najnizim granama, a lagano sam mogao dignuti ruke. To je razlika jbg![]()
I de majke ti botuj za Azu sda krimosa, i jesi samo za toga, druge stvari su ipak previse za tvoje skromne kapacitete.
Srce, čast i ponos!
-
Nulatridva
- Kontakt:
Ove fukarice kao uvrijeđene mlade, provociraju nazivaju nas raznim pogrdnim imenima (naravno nisu izmislili, nego čuli od drugih), pa im onda neko iz Zenice **** od tave dršku, odma počnu kukati...
E moji Tuzlaci nekad ste bili raja, a sad ste samo jaja...
Sretno, do kantonalne lige, pa se valjda opet nekad sretnemo...
E moji Tuzlaci nekad ste bili raja, a sad ste samo jaja...
Sretno, do kantonalne lige, pa se valjda opet nekad sretnemo...
To bi vi željeli, da i mi odemo u Kanton, sad će 6 godina kako ste niželigaši...
Ali dobro, i prije rata ste bili niželigaši ili borba za opstanak u 1. ligi.
Ali dobro, i prije rata ste bili niželigaši ili borba za opstanak u 1. ligi.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.