SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Raonffa
Kontakt:

Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 16:04

kinder_jaje je napisao/la:Al sve na stranu al gigant Zoran (izvinite) Suko
Kakav idiot, samo me on više nervirao sinoć od same igre na terenu. Yebo mater svoju, deset godina prati ovu generaciju i ne zna razlikovati naše igrače. Pa jedno deset puta je promašio našeg igrača :tokralju: :oops:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 jun 2017, 16:05

Cim ti zavisis od drugih nema od toga hljeba, nije se nikada poklopilo nesto, a uvijek kao nadamo se da ce se poklopiti.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 10 jun 2017, 16:12

tuzlak1987 je napisao/la:Cim ti zavisis od drugih nema od toga hljeba, nije se nikada poklopilo nesto, a uvijek kao nadamo se da ce se poklopiti.
Mi ni od kog ne zavisimo. Drugi nam samo mogu olaksati. Ako nekom srecom pobjedimo preostale 4 idemo minimum u baraz. Ako Grcka kiksa kao sto bi se sigurno moglo desit onda ce nam i manje od 4 pobjede trebati.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 jun 2017, 16:12

Mi sve dobijemo a Grčka dobije Belgiju i Grčka kiksa negdje, odigra neriješeno, mi smo prvi i idemo na SP.
slika

Sve od nas zavisi, sve moramo dobiti do kraja i u baražu smo, ali sa Mešom nemamo šanse za ovo.

Dobije Belgija Grčku i to je to, treba nam samo remi protiv Belgije, valjda možemo to izvući ili neki kiks Grčke do kraja kvala.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 10 jun 2017, 16:19

avenija je napisao/la:
ElCartel11 je napisao/la:Da vam odma kazem, da necemo dobiti sve do kraja. Mi cemo se muciti protiv Kipra koji ce zapeti protiv nas za bracu Grke, a Belgija ce nam opet ocitati lekciju u Zenici.
:rol:
3 utakmice - 2 poraza i 1 nerjeseni ili osvojili 1 od 9 mogucih.
Mislio sam na lekciju koju su nam ocitali u Briselu u ovim kvalifikacijama. Hazard se protiv nas uobrazi u Messija jer ga ocito ne znamo cuvati, De Bruyne, Mertens, Carasco ce pretrcavati nase igrace kao malu djecu, jer smo repka koja ima previse sporih igraca za moderni fudbal. Dodaj jos takticki dvoboj Mesa vs Martinez, neka nam je Bog na pomoci...
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 jun 2017, 16:20

Malo sutra ce Grcka kiksati protiv Kipra, prije cemo mi kiksati na Kipru ili protiv Belgije.

A i Belgiji ce prije oni uzeti bod u Grckoj nego sto cemo mi pobjediti Belgiju..

U biti Grci uzmu bod kod kuce Belgiji i to je to jer mi to dobiti necemo.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 10 jun 2017, 16:21, ukupno mijenjano 1 put.

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 10 jun 2017, 16:21

pinoglavi je napisao/la:
MiiisssskeeBh je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Sve zavisi od okolnosti, recimo sinoć su se Grci branili i nama je trebao taj treći igrač u sredini da ovladamo terenom, i za to nije bilo boljeg izbora od Medunjanina.

A u Irskoj, isto smo trebali tri igrača u sredini, ali ne kako bi imali posjed i kontrolisali igru, jer pod onakvim okolnostima to nije bilo moguće, nego nam je trebao taj treći veznjak kako bi brže i lakše iznijeli loptu i pokušali odigrati neki kontranapad. Smiješno je bilo očekivati da će ti Cocalić ili Medunjanin iznijeti loptu i započeti kontru, tu je tada trebao igrati Salihović i Bešić, čak i onakav rovit.

Sad je to sve gotovo, na kraju je postalo i nevažno, kao i utakmica od sinoć, koja nam više ništa ne znači i o kojoj ne vrijedi puno trošiti riječi. Okrenuti se dalje prema kvalifikacijama, a augustu/septembru moramo dobiti Kipar i Gibraltar, i pretpostavljam da ćemo poslije ta dva meča biti na mjestu koje vodi u baraž za Rusiju.
:thumbup: slazem se za Medu,to sam cak prije utakmice i pisao da on trba igrati
Sve bi to bilo ok da mi nismo Medu prizeljkivali u Dublinu i mislili da je do formacije u prvoj utakmici s Irskom. U drugoj utakmici dobili i Medu i tu formaciju s dodatnim veznim i nista nismo uradili a Medunjanin je izgledao kao totalni amater. Nije on trcao ni kad je bio na vrhuncu karijere a ne sad. Mislim mozda bi i odigrali bolje ali hvatamo se za slamku odnosno greska je sto nam igrac MLS-a nije startao? Da je startao Medunjanin i da smo remizirali pisali bi da je Mesa kreten jer je Medunjanin u prvoj jer bi bili isfrustrirani zato jer je igrac manje i jer eto svi to vidimo osim njega. Da smo igrali sa Cimirotom umjesto Ibisevica bila bi prica da je retard sto je izveo 2 zadnja vezna kad moramo pobjediti. Losi smo mi, prijatelji, losi.
nije to cak morao biti ni Medo,samo neko ko zna igrati lopte,da napravimo smislenu akciju savise od dva dodavanja,da spustimo loptu na zemlju kao zadnjih desetak minuta sa Besicem,ovako Pjanic koliko god veliki majstor bio nije moga sam jer je Jajalo igrac manje na terenu,kao i Visca koji se strogo drzi desne aut linije,a tek kad je jos i Lulic izasao

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 10 jun 2017, 16:26

Nogometni/Fudbalski savez BiH izvinio se Fudbalskoj asocijaciji Grčke zbog dešavanja na Bilinom polju tokom i nakon utakmice BiH-Grčka (0:0).

Saopćenje NS/FSBiH prenosimo u cijelosti:

- Nakon prospavane noći i sklapanja mozaika sa sinoćnje kvalifikacione utakmice „A“ reprezentacija Bosna i Hercegovina - Grčka, želimo se obratiti javnosti u svjetlu svih dešavanja na stadionu Bilino polje.

Prije svega, izražavamo žaljenje i upućujemo izvinjenje Fudbalskoj asocijaciji Grčke zbog incidenta koji se desio po završetku meča, kada je fizički napadnut jedan grčki igrač. NS/FS BiH osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja, bez obzira o kome se radi. Postupak pomoćnog trenera Stephana Giillia bit će analiziran, nakon čega će nadležni organ donijeti odgovarajuću odluku u vezi s tim.

Međutim, treba naglasiti da je navedeni incident krajnji epilog svega što se dešavalo na terenu tokom utakmice. Dobro poznati stil igre reprezentacije Grčke, više grub, nego agresivan, rezultirao je povredama dva naša igrača, koji su morali napustiti teren prije kraja. Senadu Luliću je slomljena jagodična kost i noćas je operiran, a Toni Šunjić je dobio udarac u glavu, srećom, bez težih posljedica. Nažalost, nakon grubog prekršaja u 15 minuti, kada je Lulić dobio žestok udarac laktom u lice, protivnički igrač nije dobio niti žuti karton. Isti slučaj je bio i kod povrede Šunjića.

I onda je sve eskaliralo provokacijom Manolasa, upućenoj našim navijačima, što je bio samo nastavak storije koja je započela u Atini od novembra prošle godine, kada smo doživjeli niz neugodnosti na tribinama i na terenu. Ostalo se dalo vidjeti na snimku. Nažalost, na kraju utakmice naši fudbaleri i pojedinji članovi stručnog štaba nasjeli su na provokacije i odreagovali implusivno i nepromišljeno.

Na kraju želimo izraziti iskrenu zahvalnost vjernim navijačima koji su cijelo vrijeme bodrili ekipu, te našim sponzorima („Ziraat Bank“ i „Milkos“) koji su osigurali besplatne sendviče i vodu, te našim fudbalerima koji su uložili i posljednji atom snage na terenu. Iz ove utakmice moramo izvući pouku te se vratiti na put koji nas vodi na Svjetsko prvenstvo u Rusiju još kompaktniji i snažniji. Put će biti trnovit, ali dok ima šanse, nećemo odustati - piše u saopćenju.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 jun 2017, 16:26

Sa Mešom na klupi, mi nećemo Belgiji bod otkinuti da igramo svake sedmice po dvije tekme, pa tako cijelo ljeto i sve do baraža tamo. Strah me i pomisliti kakvu će on ekipu izvesti protiv njih. Još ako osiguraju plasman, pa izađu sa izmiksanim ili B sastavom, punim momaka koji se moraju dokazati pred SP.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 16:27

Uglavnom, ne zavisimo ni od koga, zavisimo samo i isključivo od nas samih. Da li možemo pobjediti sve četiri utakmice do kraja, to ne znam, al' šansa postoji.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 10 jun 2017, 16:29

Zao mi sto ih nismo jos vise ispebijali...da nauce ciganska vnago jednom za uvijek...sve te sto nosaju transparente noz zica Srebrenica treba tako docekati..jaci smo od njih i treba ih natamburati posteno..ovo je bilo skroz mlako...Francuz nam branio cast..jedan je od nas..viva la France!!!!

Spaha i Kola su me razocarali...pa oni su trebali podrobiti cigane cim su izasli sa terena..da niko ne vidi...citam,kabadahija smirivao situaciju :evil: ..mora da je naograjso negdje...

Sudije je isto trebalo isprebijati, onako "posteno", kako su i sudili... :twisted:

Nemamo se sta plasiti kazni...vec su nas kaznili sa sudijama... :puke: k'o i protiv Nigerije..

Onima sto je zao, neka se prisjete kako ovi shupci nas docekuju...mi nemamo kulturu, a oni je valjda imaju...yebo kulturu, gdje god stignes, zube izbijaj ovim ciganima.. :bih:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

JFH9
Kontakt:

Post Postao/la JFH9 » 10 jun 2017, 16:39

Svrsajevic? :? Njega mozda jedino koristiti u nekoj 3-5-2 formaciji kao wing backa.
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 jun 2017, 16:41

JFH9 je napisao/la:Svrsajevic? :? Njega mozda jedino koristiti u nekoj 3-5-2 formaciji kao wing backa.
Taj lik je sinoc trebao igrati beka, a ne one prevare dvije od stopera.

housestarkfff
Kontakt:

Post Postao/la housestarkfff » 10 jun 2017, 16:45

JFH9 je napisao/la:Svrsajevic? :? Njega mozda jedino koristiti u nekoj 3-5-2 formaciji kao wing backa.
Zar je bolje tu staviti Bicakcic ili Vranjes?

Ne, treba nam pravi desni bek...

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 10 jun 2017, 16:53

Inace sam pozitivan I nadao se jucerasnjoj pobjedi, ali sam govorio da je smjesna prica o 2-3 gola u prvih 45 minuta. Mislim, ljudi se nafuraju kao da ne znaju kako mi sami znamo zahebati, kao da ne znaju kako je sa ovim prgavim idiotima igrati.

Ja mislim da mi baraza necemo vidjeti, jer taman da sa nekim cudom dobijemo I Belgiju, a siguran sam da necemo (mozda nerijeseno), uspjet cemo zeznuti negdje drugo, a ovi ce se provuci nekako I ostati na toj poziciji. Vidim evo na snimcima da su sudije grijesile I to vecinom idu protiv nas te greske, historijski mi inace ispastamo radi sudijskih promaka ili ignorisanja nekih desavanja, ali jako cesto, mi sami smo sebi sanse smanjili za neki uspjeh.

Opet do kraja naravno uz nase, ali ja se ne nadam cemu nakon jucerasnje tekme. Sto neko rece, cim mi zavisimo od drugih I pocnemo racunati, znamo kako to zavrsi.
Sretno BIH :bih:
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 10 jun 2017, 16:56

Murga je napisao/la:
Opet do kraja naravno uz nase, ali ja se ne nadam cemu nakon jucerasnje tekme. Sto neko rece, cim mi zavisimo od drugih I pocnemo racunati, znamo kako to zavrsi.

Kako smo prošle kvalifikacije dobro izračunali? :D

Na Mešino znanje, a Papetovo neznanje sigurno nismo. :mrgreen:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 10 jun 2017, 17:06

Nemojte nas u baraž molim vas, ne treba nam još i ta sramota. Taman još da nas neko i tamo nabije.
Zadnja izmjena: harden, dana/u 10 jun 2017, 17:07, ukupno mijenjano 1 put.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 jun 2017, 17:07

Samo kod nas igraci koji zadnje 2 godine nesto i igraju kao sto su Krunic koji igra bolje zadnje 2 godine od svih nasih krila i ofanzivnih veznjaka sjedi na klupi ili ne igra, Memisevic koji igra bolje od vecine odbrane koja nam bude na terenu ne igra, Hadziahmetovica nema koji igra bolje od vecine veznjaka koji zive na staroj slavi. Ibisevic ima mjesto ispred Bajica u startnoj i td.

Reprezentacija gdje prva postava nije odraz kvaliteta vec odraz starih zasluga.

Prva postava treba biti: Begovic-Kolasinac-Memisevic-Vranjes-Vrsajevic-Lulic-Cimirot-Pjanic-Krunic-Bajic-Dzeko.

Izmjene: Hadziahmetovic, Kodro i Gojak.

Ko ne misli ovako vjerovatno je zaglavio u 2013. godini kada su Medunjanin, Ibisevic, Zukanovic, Bicakcic i Besic odigrali na nivou sezone.
Problem je sto vecina navijaca i zna samo za te igrace, niko nema pojma kakve su sezone imali Memisevic, Cimirot, Bajic, Krunic i ti mladji. Ne znaju ni ko su ti likovi i kako se zovu.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 10 jun 2017, 17:08

BelminM23 je napisao/la:
Murga je napisao/la:

Kako smo prošle kvalifikacije dobro izračunali? :D

Na Mešino znanje, a Papetovo neznanje sigurno nismo. :mrgreen:
Ako se uzdas u to, ja ti ne branim. Ja bih prvi volio da grijesim, pa neka nas obraduju :)
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, klasik, Maverick i 36 gostiju.