Trigger je napisao/la:Čestitke za ostvarenu pobjedu i odavno neviđenu želju da se napravi čudo.
Očigledno je bilo, u prvom poluvremenu, da će se teško moći i protiv onog pajaca od sudije - penal...pa priznat gol tek na intervenciju pomoćnog..hrpa bezveznih žutih na samom početku (strašno opterećenje za igrače...)...sve mi se čini da je ušla ona Krunućeva (prečka) ili Mikićeva (fila) lopta u gol da bi ga poništio iz nekog 'njegovog' razloga....
Što se tiče igre, neki su napravili analizu - Devilova mi je nekako najbliža... Ipak, malo analize od mene
Kako god ko ovo shvatio -
utakmica nije bila na visokom nivou a Borac ima snage za puni tempo cca 50 minuta i još nekih 15-ak za 'održavanje'....
Odbarana je i dalje bolji dio tima, ali to može i da zabrinjava, jer Stakić+Marković nisu isto što i Trivunović (Stakić)+Ćorić, to je očito, za onog ko hoće da vidi. Žarić među boljima!? Raspudić nije bek i bilo je 'propuha' po toj strani. Šteta, jer je Raspudić odličan "razbijač" na poziciji zadnjeg veznog i kad je u sredini tada je Borčeva igra mnogo čvršća.
Stakić nesigurniji nego obično (to može biti posljedica neuigranosti (ili nepovjerenja) sa Markovićem koji je solidan stoper ali, da ne pretjerujemo - vrhunski nikako, ni za ovu našu PL.
Kovačević nije nivo za jak Borac, a Vidaković je najbolji kad uđe s klupe i odigra nekih 20-25 minuta... Stajić opet na pogrešnoj poziciji, Stupar na krilu, i još ispade dobar (!)
Najbolji, najkvalitetniji su bili (a inače i jesu) izvrsni Krunić, veteran Mikić i sve bolji mladi Grahovac. Ovaj momak odlično napreduje nakon povrede, a ja sam davno napisao da je njemu mjesto više 'naprijed' da nikako ne valja da igra u zadnjoj veznoj liniji, jer je najopasniji kad je bliže suparničkom golu. Avdukić, za njega je sve rećeno od prije.
Činjenice: Borac nema prave bekove, fali i još jedan jak defanzivniji "veznjak", krila pogotovo. "Špic" i nije tako problematičan kad je tu Stajić, koji dobro otvara prostor za ubacivanje Krunića, Grahovca...
I pored sjajnog uspjeha - pobjede protiv Makabija uz svo uvažavanje navijačke euforije - meni Borac ne djeluje nimalo jače ni čvrše (a o "lepršavosti igre za 'ere' Stojnića ni govora) u odnosu na šampionsku ekipu.
Možda će biti kad dođu ta veličanstvena pojačanja koja se ovdje neprestano najvaljuju!???
Cvetković - i dalje smatram da nije trener za Borac (a volio bi da se varam) i vrijeme će sve pokazati. Za sad djeluje ona 'narodna - nova metla dobra u početku - mada je opet pokazao da ne zna kad treba i koga treba mijenjati ....
I kad se sve sumira - sve je lijepo sve je krasno...nije šala pobjediti puno bogatiju i ipak kvalitetniju ekipu koja je imala i startnu 'debelu' pomoć sudije.... Međutim, bez euforije - moglo se primjetiti u drugom poluvremenu da su Izraelci igrali mnogo manje prepotentno i da se činilo da mogu dati go kad god im zatreba...možda nisam u pravu, ali tako mi je izgledalo....
Još jednom čestitke za pobjedu i poboljšanje koeficijenta za BiH, a nek vam je sretno u prvenstvu - trebaće vam podosta sreće da odbranite titulu....
E pa stvarno moram prokomentarisati ovu "analizu".Ovo boldovano mi je momentalno poparalo oci.Pa kako mozes to reci?!Jos te smatram za vrsnog poznavaoca fudbala,i onda izvalis tako nesto.Pricao sam sa dosta ljudi nakon utakmice,mladjim,a i starijim,oni stariji su se slozili da je ovo jedna od najbolje odigranih utakmica Borca poslije rata!
Dalje,sto se Markovica tice,odnosno njega i Stakica kao stoperskog para,jedina mana je neuigranost!Nista vise,a to da su bolji stoperski par bili Staka i Leo,ili ne daj boze Staka i Petric,okaci macku o rep.Vule nije u klubu vec duze vrijeme,tako da o njemu ni ne vrijedi raspravljati.Za Boku Raspudica se slazem,momak je najbolji na poziciji "razbijaca",znaci zadnjeg veznog,i tu je sigurno morao igrati umjesto Kovacevica,koji nije nista pokazao i zbog kojeg je primljen prvi gol.Medjutim,tu opravdanje pronalazim,da je trener Cvetkovic imao viziju,da pokusa sa Bokom,a onda ubaci Stupara,koji bi donio dodatnu brzinu i eksplozivnost,sto mu je donekle i uspjelo.Uglavnom,tu smo saglasni,Boka je najbolji na zadnjem veznom.
Greske Stakica,vec sam rekao,sigurno nisu plod njegovog kvaliteta vec te neuigranosti,samo dvije utakmice su igrali zajedno,i to obe protiv Makabija,a vjerujem da ce to biti puno bolje u prvenstvu.Za Markovica se ne bih slozio,momak je bar na prvu,odlican stoper,i mislim da ce nasa odbrana u ligi biti opet najbolja,ili sigurno jedna od najboljih.
Sto se ostatka tice,tu si rekao,Stajic nije igrao na prirodnoj poziciji,Krunic,Mikic i Grahovac,medju boljima na terenu,to stoji.Slazem se da je Vidakovic najbolji kao dzoker s klupe.
Tebi Borac ne izgleda nimalo jace,ni cvrsce?Pa nista,jedino da smo pobjedili Arsenal,ili mozda Inter,onda da kazes da dobro izgledamo na terenu...Nista bice valjda bolje do godine.
Ja ne kazem da je Borac jaci,ali sigurno nismo slabiji,kako nas svi zele predstaviti.Doci ce jos par igraca,i time ce se kockice u ekipi sloziti,uostalom vidjecete kada pocne sezona.I ne znam sta ti ocekujes,pod tim "velicanstvena" pojacanja?!Ako dodju,a valjda ce doci,to ce biti pojacanja sasvim solidna za nasu ligu,cak bih rekao vrhunska,dovoljna za borbu za sami tron,i to treba biti dovoljo.Zar trebamo dovesti mozda Zlatana Muslimovica koji ima platu kao pola naseg tima?Ili mozda Bogunovica koji trazi 7 000 evra mjesecno,a ko zna,zna kakve su prosjecne plate u nasoj ligi.
I za tvoju informaciju,trener je pokupio simpatije sve i jednog igraca,koji ga postuju i imaju odlicno misljenje,a i odnos s njim.Na treninzima se radi odlicno,bolje usudjujem se reci,nego ikada.Fizicka spremnost je na jako visokom nivou,za nase uslove.
I na kraju ova zadnja boldovana recenica,cisto omalovazavanje.Priznajem da sam mislio da zelis najbolje Borcu,ali citajuci tvoje postove,shvatio sam da si zloban,i da koristis svaku priliku da "pristojno" popljujes sve sto radi Borac.Od uprave,igraca,navijaca,rada u klubu,trenera,ma komplet.Nama navijacima je sasvim dovoljno to,sto je Borac prije tri godine igrao derbi sa Proleterom iz Teslica,a sinoc je pobjedio Makabi iz Haife u prelijepoj fudbalskoj predstavi.Napredak je ocigledan,a onaj ko to ne vidi ili je slijep ili glup.Bilo kako bilo,nama obicnim "smrtnicima" je to sasvim dovoljno.Male stvari su potrebne za srecu.
A ti nastavi "pristojno prcati",nadam se da ces progutati sve jednu losu rijec koju si napisao,kada pocne sezona.
Zivi bili,pa vidjeli.Pozdrav