FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Trigger » 21 jul 2011, 17:46

The Groomlake je napisao/la:ovaj tenkre trigger je pravi..on i njegove analize..jarane nisi bio na tekmi šuti malo,te priče kad hoću mogu dati t o zajebi malo..nekažem da nisu ušli malo kako se kaže klaj klaj ali ka dje kruna zabio prvi gol i kad je stadion eksplodirao, e onda počinje borba za njihov goli život u fudbalskom smislu naravno vidio sam takvih napucavanja kakvih nisam vidio od žnj ekipa u ovoj našoj kikiriki ligi lopte nasumično izbijane samo da dođu do daha.Naravno u nečemu se slažem da Borac nema daha za više od 50-60min paklenog ritma..ali zar taj ritam nije trebao donijeti prednost i da piše 4-1 na semaforu??tako rade iskusne i velike ekipe utrpaju na vrijeme i onda drugo poluvrijeme otaljavanje i kraj tekme..ovako ostaju gole činjenice Borac u svemu nadvisio velikog rivala,nadigrao pobijedio.to će ti potvrditi svaki objektivni navijač u banjaluci.prije trećeg gola su držali im loptu 2-3min prije nego što je žara dobio loptu i gurnuo malom vidakoviću....A ako ćeš glumiti insajdera zajebi to nemožeš znati neke stvari više od mene jer kad bih iznio zaljuljao bih se forum ovaj..zato malo ohani sa recenzijama i gledaj svoja posla..ili onaj dado koji pametuje koliko ima došljaka u banjaluci koliko starosjedioca..manite se banjaluke bolan gledaj svoja posla budi objektivan a ko šta i kako to nije u vašem domenu..pozdrav sa starčevice,borac i banjaluka zauvijek.
Hvala "majstore znanja i pameti"!
Ja tebe neću vrijeđati, takve stvari prepuštam onima koji ma to priliči.

Ako si ti skont'o šta si napisao po pitanju mog posta - 'analize' - svaka ti čast (osim da sam ja izgleda "tvoj problem")!

A što se tiče pisanja o Borcu ili bilo kojem klubu, gradu....eee, neće moći da me iko otjera osim onih koji imaju ovlaštenje za to. Ti, nikako. A svoje mišljenje ću pisati kad god mi je ćeif pa sviđalo se ili ne to nekom.
I zašto bi se "manili Banja Luke i Borca"????
Da to nije slučajno nečije "eksluzvno pravo"!? - To je bosansko-hercegovački grad i klub i to ti sve samo po sebi kaže.

I da, zašto li bi se to ovaj Forum 'zaljuljo' kad bi ti, k'o eto, 'progovorio' sa svojim velikim znanjem? Svašta! :o
Bosno moja poharana....

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 21 jul 2011, 19:14

Trigger je napisao/la:Čestitke za ostvarenu pobjedu i odavno neviđenu želju da se napravi čudo.
Očigledno je bilo, u prvom poluvremenu, da će se teško moći i protiv onog pajaca od sudije - penal...pa priznat gol tek na intervenciju pomoćnog..hrpa bezveznih žutih na samom početku (strašno opterećenje za igrače...)...sve mi se čini da je ušla ona Krunućeva (prečka) ili Mikićeva (fila) lopta u gol da bi ga poništio iz nekog 'njegovog' razloga.... :evil:

Što se tiče igre, neki su napravili analizu - Devilova mi je nekako najbliža... Ipak, malo analize od mene :oops:

Kako god ko ovo shvatio - utakmica nije bila na visokom nivou a Borac ima snage za puni tempo cca 50 minuta i još nekih 15-ak za 'održavanje'....
Odbarana je i dalje bolji dio tima, ali to može i da zabrinjava, jer Stakić+Marković nisu isto što i Trivunović (Stakić)+Ćorić, to je očito, za onog ko hoće da vidi. Žarić među boljima!? Raspudić nije bek i bilo je 'propuha' po toj strani. Šteta, jer je Raspudić odličan "razbijač" na poziciji zadnjeg veznog i kad je u sredini tada je Borčeva igra mnogo čvršća.
Stakić nesigurniji nego obično (to može biti posljedica neuigranosti (ili nepovjerenja) sa Markovićem koji je solidan stoper ali, da ne pretjerujemo - vrhunski nikako, ni za ovu našu PL.
Kovačević nije nivo za jak Borac, a Vidaković je najbolji kad uđe s klupe i odigra nekih 20-25 minuta... Stajić opet na pogrešnoj poziciji, Stupar na krilu, i još ispade dobar (!) :o
Najbolji, najkvalitetniji su bili (a inače i jesu) izvrsni Krunić, veteran Mikić i sve bolji mladi Grahovac. Ovaj momak odlično napreduje nakon povrede, a ja sam davno napisao da je njemu mjesto više 'naprijed' da nikako ne valja da igra u zadnjoj veznoj liniji, jer je najopasniji kad je bliže suparničkom golu. Avdukić, za njega je sve rećeno od prije.
Činjenice: Borac nema prave bekove, fali i još jedan jak defanzivniji "veznjak", krila pogotovo. "Špic" i nije tako problematičan kad je tu Stajić, koji dobro otvara prostor za ubacivanje Krunića, Grahovca...
I pored sjajnog uspjeha - pobjede protiv Makabija uz svo uvažavanje navijačke euforije - meni Borac ne djeluje nimalo jače ni čvrše (a o "lepršavosti igre za 'ere' Stojnića ni govora) u odnosu na šampionsku ekipu.
Možda će biti kad dođu ta veličanstvena pojačanja koja se ovdje neprestano najvaljuju!???

Cvetković - i dalje smatram da nije trener za Borac (a volio bi da se varam) i vrijeme će sve pokazati. Za sad djeluje ona 'narodna - nova metla dobra u početku - mada je opet pokazao da ne zna kad treba i koga treba mijenjati ....

I kad se sve sumira - sve je lijepo sve je krasno...nije šala pobjediti puno bogatiju i ipak kvalitetniju ekipu koja je imala i startnu 'debelu' pomoć sudije.... Međutim, bez euforije - moglo se primjetiti u drugom poluvremenu da su Izraelci igrali mnogo manje prepotentno i da se činilo da mogu dati go kad god im zatreba...možda nisam u pravu, ali tako mi je izgledalo....

Još jednom čestitke za pobjedu i poboljšanje koeficijenta za BiH, a nek vam je sretno u prvenstvu - trebaće vam podosta sreće da odbranite titulu....
E pa stvarno moram prokomentarisati ovu "analizu".Ovo boldovano mi je momentalno poparalo oci.Pa kako mozes to reci?!Jos te smatram za vrsnog poznavaoca fudbala,i onda izvalis tako nesto.Pricao sam sa dosta ljudi nakon utakmice,mladjim,a i starijim,oni stariji su se slozili da je ovo jedna od najbolje odigranih utakmica Borca poslije rata!

Dalje,sto se Markovica tice,odnosno njega i Stakica kao stoperskog para,jedina mana je neuigranost!Nista vise,a to da su bolji stoperski par bili Staka i Leo,ili ne daj boze Staka i Petric,okaci macku o rep.Vule nije u klubu vec duze vrijeme,tako da o njemu ni ne vrijedi raspravljati.Za Boku Raspudica se slazem,momak je najbolji na poziciji "razbijaca",znaci zadnjeg veznog,i tu je sigurno morao igrati umjesto Kovacevica,koji nije nista pokazao i zbog kojeg je primljen prvi gol.Medjutim,tu opravdanje pronalazim,da je trener Cvetkovic imao viziju,da pokusa sa Bokom,a onda ubaci Stupara,koji bi donio dodatnu brzinu i eksplozivnost,sto mu je donekle i uspjelo.Uglavnom,tu smo saglasni,Boka je najbolji na zadnjem veznom.

Greske Stakica,vec sam rekao,sigurno nisu plod njegovog kvaliteta vec te neuigranosti,samo dvije utakmice su igrali zajedno,i to obe protiv Makabija,a vjerujem da ce to biti puno bolje u prvenstvu.Za Markovica se ne bih slozio,momak je bar na prvu,odlican stoper,i mislim da ce nasa odbrana u ligi biti opet najbolja,ili sigurno jedna od najboljih.

Sto se ostatka tice,tu si rekao,Stajic nije igrao na prirodnoj poziciji,Krunic,Mikic i Grahovac,medju boljima na terenu,to stoji.Slazem se da je Vidakovic najbolji kao dzoker s klupe.

Tebi Borac ne izgleda nimalo jace,ni cvrsce?Pa nista,jedino da smo pobjedili Arsenal,ili mozda Inter,onda da kazes da dobro izgledamo na terenu...Nista bice valjda bolje do godine. :roll:

Ja ne kazem da je Borac jaci,ali sigurno nismo slabiji,kako nas svi zele predstaviti.Doci ce jos par igraca,i time ce se kockice u ekipi sloziti,uostalom vidjecete kada pocne sezona.I ne znam sta ti ocekujes,pod tim "velicanstvena" pojacanja?!Ako dodju,a valjda ce doci,to ce biti pojacanja sasvim solidna za nasu ligu,cak bih rekao vrhunska,dovoljna za borbu za sami tron,i to treba biti dovoljo.Zar trebamo dovesti mozda Zlatana Muslimovica koji ima platu kao pola naseg tima?Ili mozda Bogunovica koji trazi 7 000 evra mjesecno,a ko zna,zna kakve su prosjecne plate u nasoj ligi.

I za tvoju informaciju,trener je pokupio simpatije sve i jednog igraca,koji ga postuju i imaju odlicno misljenje,a i odnos s njim.Na treninzima se radi odlicno,bolje usudjujem se reci,nego ikada.Fizicka spremnost je na jako visokom nivou,za nase uslove.

I na kraju ova zadnja boldovana recenica,cisto omalovazavanje.Priznajem da sam mislio da zelis najbolje Borcu,ali citajuci tvoje postove,shvatio sam da si zloban,i da koristis svaku priliku da "pristojno" popljujes sve sto radi Borac.Od uprave,igraca,navijaca,rada u klubu,trenera,ma komplet.Nama navijacima je sasvim dovoljno to,sto je Borac prije tri godine igrao derbi sa Proleterom iz Teslica,a sinoc je pobjedio Makabi iz Haife u prelijepoj fudbalskoj predstavi.Napredak je ocigledan,a onaj ko to ne vidi ili je slijep ili glup.Bilo kako bilo,nama obicnim "smrtnicima" je to sasvim dovoljno.Male stvari su potrebne za srecu.

A ti nastavi "pristojno prcati",nadam se da ces progutati sve jednu losu rijec koju si napisao,kada pocne sezona.

Zivi bili,pa vidjeli.Pozdrav

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 21 jul 2011, 20:34

Velikan bez podrške: BANJALUKO, SRAMOTI SE!

Večeras se tvoj velikan, Borac, borio tebi za čast i za čast tvojih sugrađana. Ipak, ponovo si se osramotila. Ne ti, nego ti isti ljudi koji su dio tebe, koji su “veliki Banjalučani”.

Ti isti ljudi koji pune gradski stadion kada dolaze Željezničar i Sarajevo, kada su tu isključivo i jedino kada Borcu ide, kada niže pobjede.

To su pokazali i ovaj put. Neka se sramote. Svi! Za rezultat treba da se radi, da se bori, na kraju i da se živi za njega i ideale. Šta su ti isti ljudi uradili kada nam je Borac igrao po kojekakvim zabitima i probijao se iz godine u godinu? Zapitajte se!

Koliko je tih istih ljudi bilo na stadionu kada je velikan iz Platonove, kako ga od milja zovemo, igrao u prvoj ligi RS? O utakmicama u gostima da i ne govorim! Taj isti Borac je uz svoje Lešinare izgurao sve to, prošao od pakla do raja, do nekima jako dugo čekanog evropskog takmičenja i odjednom su svi tu, svi “veliki Banjalučani”, sve veliki navijači kluba sa Vrbasa…

E pa večeras ste svi pokazali ko ste i šta ste! Borac je iz Izraela došao sa negativnoim rezultatom, koji nije garantovao prolaz dalje. Ipak, to se nije odrazilo na terenu. Borac se borio! Poveo je sa 1:0 i za malo da na poluvrijeme ode sa 4:1. Da skeptici, sa 4:1. Pun stadion bi progutao Izraelce, sigurno! Da, to bi bilo sjajno,ali… Sada ste pokazali koliko vjere ima kod vas, koliko volite taj isti Borac koji je dio svih nas, koji vam je navukao osmjehe na lica nebojeno puta, pa i tim istim pobjedama protiv Sarajlija, u vama očigledno najvažnijim utakmicama.

Sada kada je trebalo da se ti isti momci poguraju, da ima se da ona iskra koja će ih gurati na terenu nema vas! Stadion poluprazan! Stidite se! Ipak, tu su ljudi koji dišu za klub sa Vrbasa, tu su Lešinari, ljudi koji žive za taj isti Borac, koji su to pokazali nebrojeno puta do sada, koji su vjerovali i na 1:5 iz Izraela, koji su nosili Borac do pobjede nad Makabijem. Da skeptici, do pobjede nad timom koji ima devet puta veći budžet od banjalučkog velikana!

Svaka vam čast momci. Svaka čast i ljudima koji su sinoć bili n Gradskom stadionu , bili dio priče o Borcu i Ligi Šampiona.

Evropska turneja je ove godine završena za Borac. Ljudi koji ga zaista vole biće tu i protiv Kozare…A gdje ćete tada biti vi gospodo? Hoćete li opet čekati rezultate Borca pa da budete “veliki Banjalučani”? Hoćete li opet da opet budete moderni i navijate za klub koji niže uspjehe?

Ma bravo. Lešinareva ljubav prema klubu nije mjerljiva rezultatima kluba. On će biti tu! Uvijek,svuda i kad god.

Svaka vam čast momci, pokazali ste još jednom kako se čuva i osvjetljava obraz svog grada i voljenog kluba!
Odlican tekst, stvarno nisam mogao ni zamisliti da stadion nece biti pun. Pa ne igramo 50 evropskih utakmica godisnje pa da je tesko stalno izdvajati 10 ili 20 KM.

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 21 jul 2011, 21:33

jubitubi je napisao/la:
Trigger je napisao/la:Čestitke za ostvarenu pobjedu i odavno neviđenu želju da se napravi čudo.
Očigledno je bilo, u prvom poluvremenu, da će se teško moći i protiv onog pajaca od sudije - penal...pa priznat gol tek na intervenciju pomoćnog..hrpa bezveznih žutih na samom početku (strašno opterećenje za igrače...)...sve mi se čini da je ušla ona Krunućeva (prečka) ili Mikićeva (fila) lopta u gol da bi ga poništio iz nekog 'njegovog' razloga.... :evil:

Što se tiče igre, neki su napravili analizu - Devilova mi je nekako najbliža... Ipak, malo analize od mene :oops:

Kako god ko ovo shvatio - utakmica nije bila na visokom nivou a Borac ima snage za puni tempo cca 50 minuta i još nekih 15-ak za 'održavanje'....
Odbarana je i dalje bolji dio tima, ali to može i da zabrinjava, jer Stakić+Marković nisu isto što i Trivunović (Stakić)+Ćorić, to je očito, za onog ko hoće da vidi. Žarić među boljima!? Raspudić nije bek i bilo je 'propuha' po toj strani. Šteta, jer je Raspudić odličan "razbijač" na poziciji zadnjeg veznog i kad je u sredini tada je Borčeva igra mnogo čvršća.
Stakić nesigurniji nego obično (to može biti posljedica neuigranosti (ili nepovjerenja) sa Markovićem koji je solidan stoper ali, da ne pretjerujemo - vrhunski nikako, ni za ovu našu PL.
Kovačević nije nivo za jak Borac, a Vidaković je najbolji kad uđe s klupe i odigra nekih 20-25 minuta... Stajić opet na pogrešnoj poziciji, Stupar na krilu, i još ispade dobar (!) :o
Najbolji, najkvalitetniji su bili (a inače i jesu) izvrsni Krunić, veteran Mikić i sve bolji mladi Grahovac. Ovaj momak odlično napreduje nakon povrede, a ja sam davno napisao da je njemu mjesto više 'naprijed' da nikako ne valja da igra u zadnjoj veznoj liniji, jer je najopasniji kad je bliže suparničkom golu. Avdukić, za njega je sve rećeno od prije.
Činjenice: Borac nema prave bekove, fali i još jedan jak defanzivniji "veznjak", krila pogotovo. "Špic" i nije tako problematičan kad je tu Stajić, koji dobro otvara prostor za ubacivanje Krunića, Grahovca...
I pored sjajnog uspjeha - pobjede protiv Makabija uz svo uvažavanje navijačke euforije - meni Borac ne djeluje nimalo jače ni čvrše (a o "lepršavosti igre za 'ere' Stojnića ni govora) u odnosu na šampionsku ekipu.
Možda će biti kad dođu ta veličanstvena pojačanja koja se ovdje neprestano najvaljuju!???

Cvetković - i dalje smatram da nije trener za Borac (a volio bi da se varam) i vrijeme će sve pokazati. Za sad djeluje ona 'narodna - nova metla dobra u početku - mada je opet pokazao da ne zna kad treba i koga treba mijenjati ....

I kad se sve sumira - sve je lijepo sve je krasno...nije šala pobjediti puno bogatiju i ipak kvalitetniju ekipu koja je imala i startnu 'debelu' pomoć sudije.... Međutim, bez euforije - moglo se primjetiti u drugom poluvremenu da su Izraelci igrali mnogo manje prepotentno i da se činilo da mogu dati go kad god im zatreba...možda nisam u pravu, ali tako mi je izgledalo....

Još jednom čestitke za pobjedu i poboljšanje koeficijenta za BiH, a nek vam je sretno u prvenstvu - trebaće vam podosta sreće da odbranite titulu....
E pa stvarno moram prokomentarisati ovu "analizu".Ovo boldovano mi je momentalno poparalo oci.Pa kako mozes to reci?!Jos te smatram za vrsnog poznavaoca fudbala,i onda izvalis tako nesto.Pricao sam sa dosta ljudi nakon utakmice,mladjim,a i starijim,oni stariji su se slozili da je ovo jedna od najbolje odigranih utakmica Borca poslije rata!

Dalje,sto se Markovica tice,odnosno njega i Stakica kao stoperskog para,jedina mana je neuigranost!Nista vise,a to da su bolji stoperski par bili Staka i Leo,ili ne daj boze Staka i Petric,okaci macku o rep.Vule nije u klubu vec duze vrijeme,tako da o njemu ni ne vrijedi raspravljati.Za Boku Raspudica se slazem,momak je najbolji na poziciji "razbijaca",znaci zadnjeg veznog,i tu je sigurno morao igrati umjesto Kovacevica,koji nije nista pokazao i zbog kojeg je primljen prvi gol.Medjutim,tu opravdanje pronalazim,da je trener Cvetkovic imao viziju,da pokusa sa Bokom,a onda ubaci Stupara,koji bi donio dodatnu brzinu i eksplozivnost,sto mu je donekle i uspjelo.Uglavnom,tu smo saglasni,Boka je najbolji na zadnjem veznom.

Greske Stakica,vec sam rekao,sigurno nisu plod njegovog kvaliteta vec te neuigranosti,samo dvije utakmice su igrali zajedno,i to obe protiv Makabija,a vjerujem da ce to biti puno bolje u prvenstvu.Za Markovica se ne bih slozio,momak je bar na prvu,odlican stoper,i mislim da ce nasa odbrana u ligi biti opet najbolja,ili sigurno jedna od najboljih.

Sto se ostatka tice,tu si rekao,Stajic nije igrao na prirodnoj poziciji,Krunic,Mikic i Grahovac,medju boljima na terenu,to stoji.Slazem se da je Vidakovic najbolji kao dzoker s klupe.

Tebi Borac ne izgleda nimalo jace,ni cvrsce?Pa nista,jedino da smo pobjedili Arsenal,ili mozda Inter,onda da kazes da dobro izgledamo na terenu...Nista bice valjda bolje do godine. :roll:

Ja ne kazem da je Borac jaci,ali sigurno nismo slabiji,kako nas svi zele predstaviti.Doci ce jos par igraca,i time ce se kockice u ekipi sloziti,uostalom vidjecete kada pocne sezona.I ne znam sta ti ocekujes,pod tim "velicanstvena" pojacanja?!Ako dodju,a valjda ce doci,to ce biti pojacanja sasvim solidna za nasu ligu,cak bih rekao vrhunska,dovoljna za borbu za sami tron,i to treba biti dovoljo.Zar trebamo dovesti mozda Zlatana Muslimovica koji ima platu kao pola naseg tima?Ili mozda Bogunovica koji trazi 7 000 evra mjesecno,a ko zna,zna kakve su prosjecne plate u nasoj ligi.

I za tvoju informaciju,trener je pokupio simpatije sve i jednog igraca,koji ga postuju i imaju odlicno misljenje,a i odnos s njim.Na treninzima se radi odlicno,bolje usudjujem se reci,nego ikada.Fizicka spremnost je na jako visokom nivou,za nase uslove.

I na kraju ova zadnja boldovana recenica,cisto omalovazavanje.Priznajem da sam mislio da zelis najbolje Borcu,ali citajuci tvoje postove,shvatio sam da si zloban,i da koristis svaku priliku da "pristojno" popljujes sve sto radi Borac.Od uprave,igraca,navijaca,rada u klubu,trenera,ma komplet.Nama navijacima je sasvim dovoljno to,sto je Borac prije tri godine igrao derbi sa Proleterom iz Teslica,a sinoc je pobjedio Makabi iz Haife u prelijepoj fudbalskoj predstavi.Napredak je ocigledan,a onaj ko to ne vidi ili je slijep ili glup.Bilo kako bilo,nama obicnim "smrtnicima" je to sasvim dovoljno.Male stvari su potrebne za srecu.

A ti nastavi "pristojno prcati",nadam se da ces progutati sve jednu losu rijec koju si napisao,kada pocne sezona.

Zivi bili,pa vidjeli.Pozdrav

Kvalitet igre Borca će najbolje pokazati naredno kolo Uefa takmičenja, kada Željo igra sa Makabijem, a Sarajevo protiv ništa lošije Sparte. Ja bih bio presretan ako Željo uspije dobiti Makabi makar u Sarajevu, a vidjećemo kako će proći večeras kvalitetno Sarajevo. Sarajevo je imalo poprilično slabog protivnika, a Šerif ove godine nije šta. Imam osjećaj da ni Haifa nema snagu Hapoela, ali ne vjerujem da bi Željeo ili Sarajevo nešto bolje prošli. Što se mene tiče jako sam zadovoljan kako je Borac predstavio BiH, i definitivno je jedan od favorita za PL. Gledao sam vaših par utkamica prošle sezone, i to je tu negdje, ali nepratim toliko Borac da bih mogao reći da li ste lošiji ili bolji, prvesntvo je dugo i odlučuje puno drugih sitnih ali jako značajnih detalja.
Neke ljude jednostavno moraš ignorisati, jer sve ostalo je čisto gubljenje vremena.

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 21 jul 2011, 21:49

Rade Paprica 9 je napisao/la: Kvalitet igre Borca će najbolje pokazati naredno kolo Uefa takmičenja, kada Željo igra sa Makabijem, a Sarajevo protiv ništa lošije Sparte. Ja bih bio presretan ako Željo uspije dobiti Makabi makar u Sarajevu, a vidjećemo kako će proći večeras kvalitetno Sarajevo. Sarajevo je imalo poprilično slabog protivnika, a Šerif ove godine nije šta. Imam osjećaj da ni Haifa nema snagu Hapoela, ali ne vjerujem da bi Željeo ili Sarajevo nešto bolje prošli. Što se mene tiče jako sam zadovoljan kako je Borac predstavio BiH, i definitivno je jedan od favorita za PL. Gledao sam vaših par utkamica prošle sezone, i to je tu negdje, ali nepratim toliko Borac da bih mogao reći da li ste lošiji ili bolji, prvesntvo je dugo i odlučuje puno drugih sitnih ali jako značajnih detalja.
Neke ljude jednostavno moraš ignorisati, jer sve ostalo je čisto gubljenje vremena.
Ma ne mozes to brate tako porediti.Nije ti to mjerilo snage kluba,nikad nije ni bilo,nikad nece ni biti.Borac je sinoc nadigrao i pobjedio Makabi iz Haife,Zeljeznicar igra protiv Makabija iz Tel Aviva,koji je sezonu zavrsio cak 25 bodova iza Borcevog protivnika.I ako Zeljeznicar ispadne,sta ja trebam reci,e pa mi smo znaci puno bolji od njih?Ne,to nikako nije tako,i utakmice u kvalifikacijama,bilo LE ili LS,nisu mjerilo za dalji razvoj dogadjaja u PLBiH.

Sezona pocinje za dvije sedmice,i tu cemo vidjeti kako ko igra,a nakon nekoliko pocetnih kola,izdvojice se klubovi favoriti,i izmedju njih ce se birati sampion.

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 21 jul 2011, 21:57

jubitubi je napisao/la:
Rade Paprica 9 je napisao/la: Kvalitet igre Borca će najbolje pokazati naredno kolo Uefa takmičenja, kada Željo igra sa Makabijem, a Sarajevo protiv ništa lošije Sparte. Ja bih bio presretan ako Željo uspije dobiti Makabi makar u Sarajevu, a vidjećemo kako će proći večeras kvalitetno Sarajevo. Sarajevo je imalo poprilično slabog protivnika, a Šerif ove godine nije šta. Imam osjećaj da ni Haifa nema snagu Hapoela, ali ne vjerujem da bi Željeo ili Sarajevo nešto bolje prošli. Što se mene tiče jako sam zadovoljan kako je Borac predstavio BiH, i definitivno je jedan od favorita za PL. Gledao sam vaših par utkamica prošle sezone, i to je tu negdje, ali nepratim toliko Borac da bih mogao reći da li ste lošiji ili bolji, prvesntvo je dugo i odlučuje puno drugih sitnih ali jako značajnih detalja.
Ma ne mozes to brate tako porediti.Nije ti to mjerilo snage kluba,nikad nije ni bilo,nikad nece ni biti.Borac je sinoc nadigrao i pobjedio Makabi iz Haife,Zeljeznicar igra protiv Makabija iz Tel Aviva,koji je sezonu zavrsio cak 25 bodova iza Borcevog protivnika.I ako Zeljeznicar ispadne,sta ja trebam reci,e pa mi smo znaci puno bolji od njih?Ne,to nikako nije tako,i utakmice u kvalifikacijama,bilo LE ili LS,nisu mjerilo za dalji razvoj dogadjaja u PLBiH.

Sezona pocinje za dvije sedmice,i tu cemo vidjeti kako ko igra,a nakon nekoliko pocetnih kola,izdvojice se klubovi favoriti,i izmedju njih ce se birati sampion.

Nerazumjem baš šta si htio reći, ali se slažemo da igra u Europi nema veze sa domaćom ligom. Meni Borac u ove dvije utakmice nije izgledao niti bolje niti lošije od onoga što sam ih gledao prošle sezone, ali nepratim toliko Borac da bih sad mogao reći neki svoj sud. Ono što je bila poenta mog posta je da su i Sarajevo i Željo imali puno lakši posao od Borca. Šerif baš tanak, iako plačaju milionima, a Orebro živa kriza, i shvaćeni ozbiljno samo zato što dolaze iz Švedske, inače nisu ništa bolji od nekih ekipa sa Islanda ili Malte. Sad tek treba da se vidi kako su radili i trgovali Željo i Sarajevo.

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 21 jul 2011, 22:06

Rade Paprica 9 je napisao/la: Nerazumjem baš šta si htio reći, ali se slažemo da igra u Europi nema veze sa domaćom ligom. Meni Borac u ove dvije utakmice nije izgledao niti bolje niti lošije od onoga što sam ih gledao prošle sezone, ali nepratim toliko Borac da bih sad mogao reći neki svoj sud. Ono što je bila poenta mog posta je da su i Sarajevo i Željo imali puno lakši posao od Borca. Šerif baš tanak, iako plačaju milionima, a Orebro živa kriza, i shvaćeni ozbiljno samo zato što dolaze iz Švedske, inače nisu ništa bolji od nekih ekipa sa Islanda ili Malte. Sad tek treba da se vidi kako su radili i trgovali Željo i Sarajevo.
Okej,ma nisam ni ja tebe najbolje uhvatio,ali sad sam procitao,pa sam shvatio sta si htio reci. :mrgreen:

Borac je dobio najtezeg moguceg protivnika,mislim cak da je s najvecim koeficijentom medju nosiocima,nisam siguran.Jednostavno,Izraelci su Izraelci,puno ulazu,puno daju,naravno da ce puno i dobiti.Makabi iz Haife ove sezone cilja na grupnu fazu LS,i to je to.

Nadam se da ce Zeljeznicar uspjeti proci ovaj drugi Makabi,jer su oni dosta slabiji i od Hapoela i od ovog naseg Makabija.Samo se ne treba bojati,igrati pametno,i rezultat bi trebao doci.

Meni je samo drago da je moj Borac casno odigrao sinoc,i da smo pobjedili jednu takvu velicinu od kluba,i zato ne dopustam da iko omalovazava to.Ne govorim za tebe. :)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 22 jul 2011, 01:42

Razlog nešto lošije posjete možda leži i u skupim kartama...

Moje mišljenje!

Ili je jednostavno raja nezainteresovana...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 22 jul 2011, 08:39

Ma skupe karte, hostapleri, cuj cijene 10, 20 i 30 KM, pa otac sa dva mala sina treba min 30KM da ode na utakmicu.
Realno trebalo je da bude: 6, 12 i 20KM, bio bi pun garant. 8-)

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 22 jul 2011, 12:00

Pa moglo bi se i reci da su poskupe bile. A Borcevoj pobjedi se nema ama bas nista prigovoriti i ona je itekako mjerodavna. Ovi sto kazu da je Maccabiju falilo motiva,sta bi tek onda rekli za Borac koji je imao minus od 4 gola?!
Neiskustvo (citaj:levatski golovi) i kratka klupa su odlucili pobjednika,nista drugo. Ovo drugo bi vas moglo dobro kostat i u prvenstvu.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 22 jul 2011, 13:40

Ma nije da je raja nezainteresovana,ili da ne vole Borac,daleko od toga,razlog su prvenstveno skupe karte,i na kraju krajeva rezultat od 5:1,koji je malo ko vjerovao da se moze nadoknaditi,pa je mozda i to u manjoj mjeri uticalo na posjecenost.

Cijene karata su bile,ma sramotne,i ne znam kako u doba ovakve krize,kako ih nije sramota uopste objaviti takve brojke.Jbt za istok 10km,koji nije ni natkriven,niti ista,a za zapad 20km,a lafo VIP zona,(koja je inace,sredina zapada)30km...I sad vi zamislite da je padala kisa pola dana,cas hoce,cas nece,nesto oblacno,i hoce,sto kaze kolega,hoce otac sa dva sina da ode,da pogleda premijerni nastup Borca u LS,protiv velike ekipe Makabija.I mora platiti 60km,ako nece da mu pokisnu djeca,a plata mu je 500km mozda...Ma lopovluk stvarno.

Karte su ste trebale sracunati,fino,eto 6km istok,10km zapad,i eto taj VIP za guzonje 20km.Stadion bi bio krcat.Ali eto,volimo pare...A mozga nemamo.

@brajla95
Brajla sine popij lijek.

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 22 jul 2011, 13:59

Tako skupe karte poslije odrona u Izraelu su stvarno bezobrazuk... Pa tu su se trebale stavit minimalne cijene karata, da se stadion sto vise popuni i dadne podrska igračima kad im je najteže! Nama su karte bile 5KM i 10KM u prvoj utakmici protiv Šerifa!
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 22 jul 2011, 16:24

babilonTM je napisao/la:Tako skupe karte poslije odrona u Izraelu su stvarno bezobrazuk... Pa tu su se trebale stavit minimalne cijene karata, da se stadion sto vise popuni i dadne podrska igračima kad im je najteže! Nama su karte bile 5KM i 10KM u prvoj utakmici protiv Šerifa!
kolko su bile prosle godine na kosevu poslije ODRONA protiv Hapoela...
sto ih provociras , oni bar zabise u dvije tekme 4 gola tim izraelcima a tvoj klub u dvije tekme prosle god fasova 6 a ne zabi nijedan...STRASNO...i to 5 kom u 35 min prvog pol ...
Da ste Banjalucani imali samo jos 10 % srece na svojoj strani ...prosli bi 100%

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 22 jul 2011, 16:40

FCS-FCS je napisao/la:
babilonTM je napisao/la:Tako skupe karte poslije odrona u Izraelu su stvarno bezobrazuk... Pa tu su se trebale stavit minimalne cijene karata, da se stadion sto vise popuni i dadne podrska igračima kad im je najteže! Nama su karte bile 5KM i 10KM u prvoj utakmici protiv Šerifa!
kolko su bile prosle godine na kosevu poslije ODRONA protiv Hapoela...
sto ih provociras , oni bar zabise u dvije tekme 4 gola tim izraelcima a tvoj klub u dvije tekme prosle god fasova 6 a ne zabi nijedan...STRASNO...i to 5 kom u 35 min prvog pol ...
Da ste Banjalucani imali samo jos 10 % srece na svojoj strani ...prosli bi 100%

Ko provocira ba... Jesam li nešto rekao protiv Borca i navijača ? Svaka im čast, bolji su bili od nas, ali nisu uspjeli jbg. Šta se ti dupelizac odmah javljaš... Za karte protiv Hapoela na Koševu ne znam, a ako su bile približe ovima i to je bezobrazluk. U takvoj tekmi naplatiti najjeftiniju kartu 10 KM sramota...i nije važno je li to Željo, Borac, Sarajevo...
A od sad ako se hoćeš lizat sa navijačima Borca, to nemoj raditi preko mojih postova i ubacivati riječi koje nisam rekao!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 22 jul 2011, 16:53

Karte na Koševu protiv Hapoela bile 5 jug, istok 10 i zapad 15...Možda za istog i zapad marka gore-dole, ali je za jug bilo 5 KM jer i dan danas imam kartu... :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 22 jul 2011, 17:04

Sead Bucan pred potpisom za Borac.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 22 jul 2011, 20:06

kakav je taj?
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 22 jul 2011, 21:00

Gdje je onaj sto me je nap'o kad sam rek'o da ce doci Adin Dzafic?
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 22 jul 2011, 21:03

Bučan je odličan igrač za našu ligu. Frajer je brz, eksplozivan, malo slab na nogama al' igrač koji ima mjesto u 15 od 16 ekipa u BiH( samo nema u Želji :mrgreen: ). Šalu na stranu igra krilo, po potrebi beka! ;)

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 22 jul 2011, 21:15

Kada bi dosli Dzafic i Bucan bili bi jaci nego prosle godine, igracki, naravno ovde ce svi reci da nije tako ali boze moj... ;)

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.