RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Poslije rata bukvalno na livadi igrali, oteli nam sve, gurnuli nas u drugu ligu, pojedinci ga srozali na najniže grane po pitanju svega i još mnogo, mnogo toga. E pa zato '' dalje'' stoji .
Who dares, wins !
Mostarac zaboravio si nabrojatii poslijeratno srozavanje kluba i od 'nasih"ljudi (koji nije mali)MostaracVelezovac je napisao/la:A zasto ce ti to "i dalje"?NeToBoLa je napisao/la:Valjda će se i dijaspora malo aktivirati i pojaviti na ovim prijateljskim utakmicama da se igračima pokaže da nas ima svugdje, da smo i dalje institucija za sve.
Do rata Velez je bio najvise rangiran BH klub na UEFA listi ikada. Bili smo 53ci kad je Manchester United bio 100 i neki.
Poslije rata se borili sa nacionalistima i na lijevoj i na desnoj strani grada da klub odrzimo i prezivimo usprkos granatama od strane cetnika, konc logoru na nasem stadionu i kradji stadiona odradjenoj od ustasa i politickoj izdaji i nozu u ledja za taj isti stadion od strane balija.
I evo opet nakon prezivljavanja nemoguceg, u zadnjih 12 mjeseci, odigrali smo vise medjunarodnih utakmica sa renomiranim stranim klubovima nego i jedan BH klub. I opet cemo to ponovit sad u Austriji.
Prvi smo koji su kupili bus Velezu. Najvise fundraising ( crvenih veceri) odradili da pobjedimo i nacionaliste i nase protivnike na terenu.
Jelto nismo institucija?

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
-
- Kontakt:
Rodjak, pa nabrojo sam i jedne i druge i trece - pa valjda tu svak moze sebi po jednog "naseg" naci. Mozda sam izostavio jevreje i rome. Samo nas oni nisu rusili - mozda si na te mislio? 

http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
MostaracVelezovac je napisao/la:Rodjak, pa nabrojo sam i jedne i druge i trece - pa valjda tu svak moze sebi po jednog "naseg" naci. Mozda sam izostavio jevreje i rome. Samo nas oni nisu rusili - mozda si na te mislio?
rušili na sejdić i finci

ma da, velež je opstao u nemogućim uslovima, a to je znak da je institucija. kada sve ide protiv njega, a on iz godine u godinu opstaje. činjenica je da je velež srednja žalost klub po posljeratnim rezultatima u bih, ali bolje i to nego da se ugasi. propada nam univerzitet, propada nam bolnica, ništa se ne gradi, uspješnih klubova u drugim sportovima ne možemo ni pomisliti da imamo, više turista obiđe međugorje godišnje nego stari most - poenta, kakvo je stanje u gradu, velež je pravo čudo. samo treba svak gurati koliko može i do kad može.
nego, danas prva prijateljska sa olimpicom na bjelašnici

U koliko sati je ta prijateljska ?
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Nisi me razumioMostaracVelezovac je napisao/la:Rodjak, pa nabrojo sam i jedne i druge i trece - pa valjda tu svak moze sebi po jednog "naseg" naci. Mozda sam izostavio jevreje i rome. Samo nas oni nisu rusili - mozda si na te mislio?

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
-
- Kontakt:
u 6 sati.Maestro^^ je napisao/la:U koliko sati je ta prijateljska ?
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
-
- Kontakt:
- The_Target
- Kontakt:
Dobar post , dobar post .... Velez kao latmus papir kroz njega se ogleda donekle sudbina ovog grada ! dasta nego gurati al ne idealizirati !!kajl je napisao/la:MostaracVelezovac je napisao/la:Rodjak, pa nabrojo sam i jedne i druge i trece - pa valjda tu svak moze sebi po jednog "naseg" naci. Mozda sam izostavio jevreje i rome. Samo nas oni nisu rusili - mozda si na te mislio?
rušili na sejdić i finci
ma da, velež je opstao u nemogućim uslovima, a to je znak da je institucija. kada sve ide protiv njega, a on iz godine u godinu opstaje. činjenica je da je velež srednja žalost klub po posljeratnim rezultatima u bih, ali bolje i to nego da se ugasi. propada nam univerzitet, propada nam bolnica, ništa se ne gradi, uspješnih klubova u drugim sportovima ne možemo ni pomisliti da imamo, više turista obiđe međugorje godišnje nego stari most - poenta, kakvo je stanje u gradu, velež je pravo čudo. samo treba svak gurati koliko može i do kad može.
nego, danas prva prijateljska sa olimpicom na bjelašnici
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Pf , ne valja to , 1-1 sa Slavijom . Valjda ce protiv Olimpika biti bolje .
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Prva pripremna utakmica „Rođenih“ u novoj sezoni završena je remijem, iako po prikazanoj igri fudbaleri Veleža bili su mnogo bliže pobjedi. Prvu izgledniju priliku „Rođeni“ imaju u 6. minuti. Kajtaz iz slobodnog udarca ubacuje, a Zvonić na drugoj stativi glavom šutira pored gola. Slavija do vodećeg pogodka dolazi u 10. minuti. Sa desne strane korner izvodi Vidić, u šesnaestercu slabo reaguje odbrana Veleža, a praktično sa gol crte loptu u mrežu šalje Dudo. „Rođeni“ u 40. minuti bilježe dobru priliku, kada Okić šutira, ali lopta odlazi pored gola.
U nastavku na teren je izašla druga jedanaestorka. Mnogo dominantniji Velež u odnosu na suparnika vidjeli smo upravo u nastavku. U 52. minuti Jaganjac kao „brzi ekspres“ bježi po lijevoj strani i odlično ubacuje u šesnaesterac, a Škaljić iz odlične prilike glavom šutira u golmana Tomovića. Tri minute kasnije Velež poravnava rezultat. Serdarević je ovaj put ubacio sa desne strane, a Škaljić se „iskupio“ za promašaj iz prethodne prilike i glavom loptu poslao u mrežu Slavije. Nakon poravnanja Velež još više pojačao pritisak, ali odbrana gostiju uvijek u posljednji trenutak otklanja opasnost od svog gola. U 77. minuti Škaljić izlazi sam pred golmana i topovski šutira sa vrha šesnaesterca, ali golman Tomović odličnom reakcijom loptu izbija u korner.
Velež – Slavija 1:1 (0:1)
Bjelašnica. Gledalaca 50. Vrijeme vruće, teren pogodan za igru. Glavni sudija: Mirza Tičić (Sarajevo), pomoćnici: Admir Šehović i Dženan Milić (oba iz Sarajeva). Žuti karton: Idrizović (Slavija). Strijelac: 0:1 Dudo (10), 1:1 Škaljić (55).
VELEŽ: Bandović (od 46. Bobić), Merzić (od 46. Knežević), Kodro (od 46. Hebibović), Mahinić (od 46. Kazazić), Kajtaz (od 46. Mehremić), Zvonić (od 46. Nuhić), Jazvin (od 46. Marić (od 73. Ćurić), Demić (od 46. Serdarević), Hajdarović (od 46. Škaljić), Okić (od 46. Mace (od 73. Zuhrić), Ćemalović (od 46. Jaganjac).
SLAVIJA: Dujković (od 46. Tomović), Svitlica (od 64. Janković), Benović (od 46. Popović), Papaz (od 64. Urta), Aleksić (od 46. Ojdanić), Perišić, Dudo (od 64. Idrizović), Mirosavljević (od 46. Mamić), Rašević, Dudić (od 55. Peljto), Vidić (od 46. Pušara)
U nastavku na teren je izašla druga jedanaestorka. Mnogo dominantniji Velež u odnosu na suparnika vidjeli smo upravo u nastavku. U 52. minuti Jaganjac kao „brzi ekspres“ bježi po lijevoj strani i odlično ubacuje u šesnaesterac, a Škaljić iz odlične prilike glavom šutira u golmana Tomovića. Tri minute kasnije Velež poravnava rezultat. Serdarević je ovaj put ubacio sa desne strane, a Škaljić se „iskupio“ za promašaj iz prethodne prilike i glavom loptu poslao u mrežu Slavije. Nakon poravnanja Velež još više pojačao pritisak, ali odbrana gostiju uvijek u posljednji trenutak otklanja opasnost od svog gola. U 77. minuti Škaljić izlazi sam pred golmana i topovski šutira sa vrha šesnaesterca, ali golman Tomović odličnom reakcijom loptu izbija u korner.
Bjelašnica. Gledalaca 50. Vrijeme vruće, teren pogodan za igru. Glavni sudija: Mirza Tičić (Sarajevo), pomoćnici: Admir Šehović i Dženan Milić (oba iz Sarajeva). Žuti karton: Idrizović (Slavija). Strijelac: 0:1 Dudo (10), 1:1 Škaljić (55).
VELEŽ: Bandović (od 46. Bobić), Merzić (od 46. Knežević), Kodro (od 46. Hebibović), Mahinić (od 46. Kazazić), Kajtaz (od 46. Mehremić), Zvonić (od 46. Nuhić), Jazvin (od 46. Marić (od 73. Ćurić), Demić (od 46. Serdarević), Hajdarović (od 46. Škaljić), Okić (od 46. Mace (od 73. Zuhrić), Ćemalović (od 46. Jaganjac).
SLAVIJA: Dujković (od 46. Tomović), Svitlica (od 64. Janković), Benović (od 46. Popović), Papaz (od 64. Urta), Aleksić (od 46. Ojdanić), Perišić, Dudo (od 64. Idrizović), Mirosavljević (od 46. Mamić), Rašević, Dudić (od 55. Peljto), Vidić (od 46. Pušara)
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
-
- Kontakt:
ne sviđa mi se ovo.ćemalović igrao u prvoj postaviMaestro^^ je napisao/la:Prva pripremna utakmica „Rođenih“ u novoj sezoni završena je remijem, iako po prikazanoj igri fudbaleri Veleža bili su mnogo bliže pobjedi. Prvu izgledniju priliku „Rođeni“ imaju u 6. minuti. Kajtaz iz slobodnog udarca ubacuje, a Zvonić na drugoj stativi glavom šutira pored gola. Slavija do vodećeg pogodka dolazi u 10. minuti. Sa desne strane korner izvodi Vidić, u šesnaestercu slabo reaguje odbrana Veleža, a praktično sa gol crte loptu u mrežu šalje Dudo. „Rođeni“ u 40. minuti bilježe dobru priliku, kada Okić šutira, ali lopta odlazi pored gola.

-
- Kontakt:
Sto? Kakav je Cemalovic? Igra li kako? Ja ga nisam nikad gledo.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Jel ovo Skaljic napadaca igrao ?
Vi Mirzu volili ili ne, mislim da ćete ga morati gledati. On je bio tu prošle sezone, i zna Džafa šta može očekivati od njega, dok ostale napadače poput Macea još uvijek ne zna dovoljno. To je svugdje tako, 2 igrača koja imaju sličnu kvalitetu, uvijek je 1. onaj kojeg više poznaje..
Iskreno, možete biti zadovoljni ovim rezultatom. Šta možete očekivati od ovako mlade postave,očekujem remi i protiv Olimpika, 0:0 ili 1:1
Mislim da je pobjeda bila ono nezamisliva, potrebno je još uigravanja za pobjedu
Iskreno, možete biti zadovoljni ovim rezultatom. Šta možete očekivati od ovako mlade postave,očekujem remi i protiv Olimpika, 0:0 ili 1:1
Mislim da je pobjeda bila ono nezamisliva, potrebno je još uigravanja za pobjedu

-
- Kontakt:
jeste,i kodro je igrao u odbrani.mislim da džafa još traži sastav za prvu tekmu.a ćemalović je ja mislim potencijal ali da nam on igra čitavu sezonu nevjerujem ali vidjecemo sasatv protiv olimpika kakav je.remi bi bio dobar,jer je olimpic ipak europski klubvm22 je napisao/la:Jel ovo Skaljic napadaca igrao ?

Zadnja izmjena: Crvenarmija, dana/u 08 jul 2012, 23:29, ukupno mijenjano 1 put.
Sada si baš ispao mangup sa tim navodnicima. Olimpic je Veležom prije svega prijateljski klub a u srijedu kao da je bitan rezultat. Treneri još traže ekipe.Crvenarmija je napisao/la:jeste,i kodro je igrao u odbrani.mislim da džafa još traži sastav za prvu tekmu.a ćemalović je ja mislim potencijal ali da nam on igra čitavu sezonu nevjerujem ali vidjecemo sasatv protiv olimpika kakav je.remi bi bio dobar,jer je olimpic ipak "europski klub"vm22 je napisao/la:Jel ovo Skaljic napadaca igrao ?
-
- Kontakt:
u koliko je utakmica?ekran je napisao/la:Sada si baš ispao mangup sa tim navodnicima. Olimpic je Veležom prije svega prijateljski klub a u srijedu kao da je bitan rezultat. Treneri još traže ekipe.Crvenarmija je napisao/la:jeste,i kodro je igrao u odbrani.mislim da džafa još traži sastav za prvu tekmu.a ćemalović je ja mislim potencijal ali da nam on igra čitavu sezonu nevjerujem ali vidjecemo sasatv protiv olimpika kakav je.remi bi bio dobar,jer je olimpic ipak "europski klub"vm22 je napisao/la:Jel ovo Skaljic napadaca igrao ?
Nisam siguran, mislim u 18. Olimpic je sa Slavijom igrao u 18.30, ali sada Velež organizuje utakmicu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.