Čestitke za ostvarenu pobjedu i odavno neviđenu želju da se napravi čudo.
Očigledno je bilo, u prvom poluvremenu, da će se teško moći i protiv onog pajaca od sudije - penal...pa priznat gol tek na intervenciju pomoćnog..hrpa bezveznih žutih na samom početku (strašno opterećenje za igrače...)...sve mi se čini da je ušla ona Krunućeva (prečka) ili Mikićeva (fila) lopta u gol da bi ga poništio iz nekog 'njegovog' razloga....
Što se tiče igre, neki su napravili analizu - Devilova mi je nekako najbliža... Ipak, malo analize od mene
Kako god ko ovo shvatio - utakmica nije bila na visokom nivou a Borac ima snage za puni tempo cca 50 minuta i još nekih 15-ak za 'održavanje'....
Odbarana je i dalje bolji dio tima, ali to može i da zabrinjava, jer Stakić+Marković nisu isto što i Trivunović (Stakić)+Ćorić, to je očito, za onog ko hoće da vidi. Žarić među boljima!? Raspudić nije bek i bilo je 'propuha' po toj strani. Šteta, jer je Raspudić odličan "razbijač" na poziciji zadnjeg veznog i kad je u sredini tada je Borčeva igra mnogo čvršća.
Stakić nesigurniji nego obično (to može biti posljedica neuigranosti (ili nepovjerenja) sa Markovićem koji je solidan stoper ali, da ne pretjerujemo - vrhunski nikako, ni za ovu našu PL.
Kovačević nije nivo za jak Borac, a Vidaković je najbolji kad uđe s klupe i odigra nekih 20-25 minuta... Stajić opet na pogrešnoj poziciji, Stupar na krilu, i još ispade dobar (!)
Najbolji, najkvalitetniji su bili (a inače i jesu) izvrsni Krunić, veteran Mikić i sve bolji mladi Grahovac. Ovaj momak odlično napreduje nakon povrede, a ja sam davno napisao da je njemu mjesto više 'naprijed' da nikako ne valja da igra u zadnjoj veznoj liniji, jer je najopasniji kad je bliže suparničkom golu. Avdukić, za njega je sve rećeno od prije.
Činjenice: Borac nema prave bekove, fali i još jedan jak defanzivniji "veznjak", krila pogotovo. "Špic" i nije tako problematičan kad je tu Stajić, koji dobro otvara prostor za ubacivanje Krunića, Grahovca...
I pored sjajnog uspjeha - pobjede protiv Makabija uz svo uvažavanje navijačke euforije - meni Borac ne djeluje nimalo jače ni čvrše (a o "lepršavosti igre za 'ere' Stojnića ni govora) u odnosu na šampionsku ekipu.
Možda će biti kad dođu ta veličanstvena pojačanja koja se ovdje neprestano najvaljuju!???
Cvetković - i dalje smatram da nije trener za Borac (a volio bi da se varam) i vrijeme će sve pokazati. Za sad djeluje ona 'narodna - nova metla dobra u početku - mada je opet pokazao da ne zna kad treba i koga treba mijenjati ....
I kad se sve sumira - sve je lijepo sve je krasno...nije šala pobjediti puno bogatiju i ipak kvalitetniju ekipu koja je imala i startnu 'debelu' pomoć sudije.... Međutim, bez euforije - moglo se primjetiti u drugom poluvremenu da su Izraelci igrali mnogo manje prepotentno i da se činilo da mogu dati go kad god im zatreba...možda nisam u pravu, ali tako mi je izgledalo....
Još jednom čestitke za pobjedu i poboljšanje koeficijenta za BiH, a nek vam je sretno u prvenstvu - trebaće vam podosta sreće da odbranite titulu....
Bosno moja poharana....