RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Crvenarmija
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Crvenarmija » 03 jul 2012, 13:50

Ajdin Nuhić (21) potpisao je ugovor sa Veležom. Ovaj mladi fudbaler potpisao je dvogodišnji ugovor sa „Rođenim“. Tokom proljetne sezone njegove igre pratila je struka „Rođenih“, te je od početka priprema radio sa ekipom. Nuhić je ponikao u Školi fudbala „Bubamara“ i igrao za juniore Sarajeva. U dresu tima sa Koševa, prije dvije sezone, debitovao je na premierligaškoj sceni i ubilježio ukupno 30 nastupa u Premier ligi.

Nakon što se prošlo ljeto povrijedio, tadašnji trener Sarajeva Plišek nije više računao na njegove usluge, te je Nuhić obukao dres Goražda, člana Prve lige FBiH i u proljetnoj polusezoni postigao četiri pogodka.

Nuhić je nosio dres U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine i postigao jedan gol u kvalifikacionim mečevima.
btw najlaksi raspored u zadnje 4 godine
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 03 jul 2012, 14:29

Dobar raspored, jos svinjski u zadnjem kolu :D

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 03 jul 2012, 14:32

DOBAR RASPORED A NIKAD LOSIJU EKIPU NISMO IMALI....

al drago mi je jedno samo sto su nasa djeca vecinom tu.
vise volim njih bodrit nego ove hirose sa strane

pozdrav

FORZA VELEŽ

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 03 jul 2012, 14:33

Neka nam djece valja ih dogodine dzaba pustit u zelju :mrgreen:

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 03 jul 2012, 15:02

Imamo najbolji raspored prvih pet kola da se uigramo za teske utakmice sto je najvaznije nemamo teske utakmice jednu iza druge kao proslo prvenstvo

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 03 jul 2012, 15:09

Jeli se Knezovic prikljucio pripremama ili fali nam znaci jedan lijevi bek da zamjeni Lakicevica i jedan napadac da zamjeni Brkovica jedan iskusni stoper ovaj Zrnanovic nije los sto je igrao u Sarajevu samo neznam koliko trazi po sezoni dali ga moze Velez placati
Trebalo bi i Trebinjca potipsati da popuni mjesto na lijevom beku umjesto Lakicevica moze on biti dobar lijevi bek za ove nase lige

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 03 jul 2012, 16:55

Volio bih da smo na pocetku dobili jace protivnike(natezo sam komsinice pod BB prvo kolo)ali **** ga.Ne valja sto zadnju u vrapcicima igramo sa komsinicama,volio bih da je obratno(znamo kako je proslo ovo zadnje kolo minulog prvenstva,vuk dlaku mijenja ali cud nikad :evil: )Jedino dobro sto se tice rasporeda je sto ne igramo nekoliko jakih utakmica jednu za drugom.Nadam se da ce mo odigrati malo bolje ovo prvenstvo i da ce mo ipak smoci snage i plasirati se napokon iznad "odlicnog"10-tog mjesta ove vema jake PL BiH :P :oops:

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 03 jul 2012, 17:03

Ovo mi se sve ama bas ni malo ne svidja...

Nije losa ideja okrenuti se lokalnim mladim igracima i na njima graditi buducnost - ali potpisivati samo 2 godine ugovore sa igracem od 21 godinu - pa to je suludo.

Stvarno ne mogu da se na cudim kratkovidnosti ljudi u Velezu ... sasvim je izvjesno da ni jedan od tih igraca nece postat igrac do 25te godine - ta nemamo mi maradonu...

Svi ti ugovori su trebali biti ispisani tako da svaki od tih igraca ostaje u Velezu do 25te najmanje - tek tad Velez moze na mladjim igracima zaradit. Ovako, potpisivat sa 21jednogodisnjakom ugovor na 2 godine - pa sasvim je jasno ako imalo valja da ce otic iz Veleza bez nadoknade.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 03 jul 2012, 17:43

MostaracVelezovac je napisao/la:Ovo mi se sve ama bas ni malo ne svidja...

Nije losa ideja okrenuti se lokalnim mladim igracima i na njima graditi buducnost - ali potpisivati samo 2 godine ugovore sa igracem od 21 godinu - pa to je suludo.

Stvarno ne mogu da se na cudim kratkovidnosti ljudi u Velezu ... sasvim je izvjesno da ni jedan od tih igraca nece postat igrac do 25te godine - ta nemamo mi maradonu...

Svi ti ugovori su trebali biti ispisani tako da svaki od tih igraca ostaje u Velezu do 25te najmanje - tek tad Velez moze na mladjim igracima zaradit. Ovako, potpisivat sa 21jednogodisnjakom ugovor na 2 godine - pa sasvim je jasno ako imalo valja da ce otic iz Veleza bez nadoknade.
...ma nasi pametno rade.Uzmu mladog igraca potpisu sa njim godinu-dvije,zatim ga guraju u prvu postavu da stekne potrebno iskustvo i samopouzdanje.Nema veze sto Velez, radi guranja tih mladih i neiskusnih igraca gubi dosta bodova,ipak to sve vrijedi i na kraju se vidi rezultat. ;) I onda tako , taman kad mu isteknu te 2 godine od ugovora, postanu neko ime u PL i solidni igraci ,a sto je jos bitnije, u to vrijeme postanu i slobodni igraci,sto kod nekih nasih visokopozicioniranih klubova PL ne moze nikako proci ne zapazeno, pa mu odmah ponude uslove koje nikako ne mogu odbiti(a to je recimo obecanje da ce ga prodati negdje vani ako to zasluze igrom :roll: ) .Tako da za 2 godine Velez napravi nekoliko veoma dobrih igraca koji uspjesno,i sto je jos bitnije besplatno , nastave karijeru, u trenutno jacim klubovima PL.Ja znam da je Zelji veoma tesko sto mora dovoditi besplatno mlade i perspektivne igrace iz Veleza :mrgreen:,ali Velez kao stabilan i fancijski sredjen klub nikada ne gleda "dlaku u jajetu",tako da veoma rado izadje u susret BH velikanima.Ni Zeljo nije bez obraza,pa kao zahvalu za to, posalju kojeg trecerazrednog igraca iz njihove skole nazad u Velez ili nekog igraca koji je bio dugo povrijedjen pa da u novoj sredini prije ozdravi.Paze se klubovi,svaka cast.
Ovakvim veoma dobrim radom nase struke mi svake godine ostvarujemo nevjerovatne dobre rezultate,a ove minule godine recimo da u zadnjem kolu nismo za protivnika imali velikana iz Gabele sigurno bi na tabeli bili iznad tog nemoguce visokog 10-tog mjesta, sto je nevjerovatan uspjeh za nas klub. :o :oops: :lol:

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 03 jul 2012, 18:11

Ne znam sta da ti kazem na to.

Mozda postoji neka konta u tom svemu. Mozda oni vide nesto sto ja ne vidim. Mozda ovakvom programu kad se klub oslanja samo na svoje igrace predstoji period u kojem se gradi mlada ekipa pa onda s njom zajedno i rastu duzine ugovora - ja stvarno ne znam.

Nadam se da ima tu neka racunica dobra za klub ali ja je na zalost ne vidim.

Igrac od 20 godina mora bit svezan za klub najmanje 4 godine. Onako ko sto su uradili sa Zvonicem.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 03 jul 2012, 21:21

fali nam jedan prvoklasni napadač i lijevi bočni.onda bi ja mislim imali finu ekipicu koja bi bila iznad desetog mjesta :D

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 03 jul 2012, 21:58

Ima ovaj Marsel Mace rekose 2 metra u njemu i jos da je Laki osto da ga pogodi u vugla... :D

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 jul 2012, 22:43

Jes' vidio Đurića kako se kreće, što igra u mladoj reprezentaciji ? :)
Ako je u pola onakav, dobar je za naše prilike
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 03 jul 2012, 23:21

treba pokusati dovesti Mirzu Džafića,slobodan je igrač i dobro bi dosao talentovanom Marselu Maci :D onda bi se mogli nadati necemu u ovoj sezoni PL :mrgreen:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 jul 2012, 23:27

On je u GOŠK-a igrao prije, jel tako ? dao je Sarajevu na Koševu 2 gola, ako se ne varam

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 03 jul 2012, 23:29

ne vjerujem da ce ga dovest jer ima 32 godine

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 jul 2012, 23:34

Ne znam ja koliko ima god, samo sam iznio neke podatke za koje pretpostavljam da su tačni, a o godinama, kako napisah, pojma nemam

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 04 jul 2012, 00:00

"Mirza Ćemalović je postigao dva gola za ekipu „žutih“"

Mislim da ovaj dečko treba dobiti priliku u ovoj sezoni. Ne zbog ova dva gola na treningu, to je najmanji razlog, nego je tu dosta, prošao je i sve selekcije Veleža. Spreman je, borben igrač, MLAD!!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 jul 2012, 00:04

Koliko je njemu godina ? On se vrti u Veležu od 16 godine u prvom timu, a znamo i razlog zašto, i zbog čega,
Da li se popravio u zadnje vrijeme to ne znam, al znam prijašnje razloge :?

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 04 jul 2012, 00:05

Mislim da sad ima 19.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.