FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Leader
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Leader » 11 mar 2011, 21:00

Romariooo je napisao/la:
Leader je napisao/la:Naravno da treba uzeti Sport s velikom rezervom.

Ali ako je ovo istina, ja ne bih imao niš' protiv toga da odu Hleb, Keita i Maxwell za ukupno 30 milja ojra, ali nekako ne vjerujem da će za Bjelorusa dobiti 10 milje, jer mu ugovor istječe na ljeto. Još će se dobiti od Zlatana 24 milje, a za Caceresa ako se dobije išta, bit će dobro, i njemu ugovor istječe ovo ljeto.

I meni je žao Keita ako bi otišao, jer je idealan back-up igrač, ali ako je to radi Thiaga i Cesca, žrtvovao bih njega, a dobilo bi se i dobre pare za igrače koji je već u 30ima.
malo sam provjeravao ovamo i nije tacno da hlebu i caceresu isticu ugovori ovog ljeta, nego onog tamo ljeta u2012. godine, tako da se i a njih mogu dobiti novci, caceres vrijedi sigurno jer je solidan igrac, a hleb je tarlasika, al eto navodno ga zeli neki bogatas
Ja sam gledao na transfermarkt, i tamo piše da im ugovor istječe na ljeto 2011., moguće da griješe. Koji si ti izvor koristio?

Ako je istina da su ugovorom vezani do 2012., još bolje, moći će se onda ipak nekako dobiti 5-10 milja €.
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 11 mar 2011, 21:06

Barcelona ima kostur ekipe koji ce harati još najmanje 5-6 godina...Pique,Busquets,Iniesta,Pedro,Messi,mladi Thiago koji ce biti veliki igrac....sve su to igraci ispod 25 godina (izuzev Inieste koji ima 26) i koji ce i u narednih 5-6 godina biti nosioci igre...nekoliko igraca je vec sa preko 30 godina (Xavi,Puyol,Keita,Abidal) i vrijeme je da se za njih polako pocnu tražiti zamjene.
Nekoliko igraca treba svakako prodati: Bojana koji se nije dokazao, a dobijao je 2 godine prilike od Guardiole za to.
Milita, koji je uništen povredama i nije više taj igrac za nivoa Barcelone...Keite koji vec ima 31 godinu, ali je još uvijek je tražen i cijenjen igrac...Maxwell, solidan igrac ali ništa više od toga - za nivo Barcine igre treba bolji, brži,jaci, prodorniji....da ne pricamo o Keirisonu,Henriqueu,Caceresu,Hlebu koje za koje su date ogromne pare da bi drugi klubovi koriste njihove igrace usluge....to sve treba prodati.

Ono što odmah sad treba jeste jedan stoper...na ljeto dovesti igrace u sve tri linije i odbrambenog i veznog i napadaca ili svjesno forsirati momke iz Barce B ,što bi možda bilo i najbolja opcija...ne moraju to biti svjetske klase (u sistemu koji je razvila Barca i prosjecan igrac djeluje i izgleda kao svjetska klasa), ali moraju biti dobri igraci rezervisti i moraju davati konkretan doprinos igri.
Vidim ,ponovo se prica o Fabregasu...opet kažem, mislim da ni u Barci nisu tolike budale da daju 50 miliona za igraca koji ce vecinu vremena provoditi na klupi...a imaju pred nosom talentovanog Thiaga.

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 11 mar 2011, 21:15

Sutra u 18h katalonski derbi između Barçe B (5.) i Gimnastica Tarragona (17.) na Mini Estadi.

Gimnastic je inače ex-klub Portilla :mrgreen:

HISTORIA CONTINUA...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 mar 2011, 21:18

Leader je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:
Leader je napisao/la:Naravno da treba uzeti Sport s velikom rezervom.

Ali ako je ovo istina, ja ne bih imao niš' protiv toga da odu Hleb, Keita i Maxwell za ukupno 30 milja ojra, ali nekako ne vjerujem da će za Bjelorusa dobiti 10 milje, jer mu ugovor istječe na ljeto. Još će se dobiti od Zlatana 24 milje, a za Caceresa ako se dobije išta, bit će dobro, i njemu ugovor istječe ovo ljeto.

I meni je žao Keita ako bi otišao, jer je idealan back-up igrač, ali ako je to radi Thiaga i Cesca, žrtvovao bih njega, a dobilo bi se i dobre pare za igrače koji je već u 30ima.
malo sam provjeravao ovamo i nije tacno da hlebu i caceresu isticu ugovori ovog ljeta, nego onog tamo ljeta u2012. godine, tako da se i a njih mogu dobiti novci, caceres vrijedi sigurno jer je solidan igrac, a hleb je tarlasika, al eto navodno ga zeli neki bogatas
Ja sam gledao na transfermarkt, i tamo piše da im ugovor istječe na ljeto 2011., moguće da griješe. Koji si ti izvor koristio?

Ako je istina da su ugovorom vezani do 2012., još bolje, moći će se onda ipak nekako dobiti 5-10 milja €.
na wikipediji sam vidio, za hleba pise da je potpisao ugovor u ljeto 2008. na cetiri godine, dakle trebalo bi ta traje da ljeta 2012. za caceresa pise da je potpisao do kraja sezone 2012, al da ima i sevilja mogucnost da ga otkupi za 5 miliona koliko sam skontao

Kao sto izzo rece, sve ove sto su na posudbama treba rasprodati posto-zasto, jedino mislim da nema smisla dovoditi stopera kad je Abidal tu beton betona, a moze igrati jos 2-3 sezone sigurno na vrhunskom nivou. Puyol je mislim vec pred penzijom, godine i povrede ga sve vise muce, tako da bi od naredne sezone on bio idealan za klupe i da ponekad igra kad zatreba jer njegovo iskustvo i znanje neprocjenjivo, mislim da nema sanse da bi mogao odigrati cijelu sledecu sezonu, ali nema veze, tu je Abidal koji se tako mocno pokazao kao stoper da tu nece biti nikakva rupa kad nema Puyola, mislim da bi bilo steta vracati Abidala da igra beka, jer u njegovim godinama, mislim da ima 31, puno je lakse igrati stopera nego beka gdje se trci triput vise
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 11 mar 2011, 21:28

Barca ima kostur ekipe,kao sto rece gore.Ovoj ekipi ne treba puno prepravki,da tako kazem.Najpametnije bi bilo prebaciti Thiaga i Fontasa i forsirati njih,jer momci stvarno imaju talenta,strasni su igraci,pogotovo Thiago.Ne treba gomilati igrace,sto sigurno i nece.Vjerujem da Guardiola zajedno sa upravom vec planira Barcu 2011/2012.

Ovo sto je na posudbama sve prodati,nemaju oni kvaliteta za Barce.Zaraditi nesto na njima,a moze se finih para dobit.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 11 mar 2011, 21:39

nidjo_barca je napisao/la:Barca ima kostur ekipe,kao sto rece gore.Ovoj ekipi ne treba puno prepravki,da tako kazem.Najpametnije bi bilo prebaciti Thiaga i Fontasa i forsirati njih,jer momci stvarno imaju talenta,strasni su igraci,pogotovo Thiago.Ne treba gomilati igrace,sto sigurno i nece.Vjerujem da Guardiola zajedno sa upravom vec planira Barcu 2011/2012.

Ovo sto je na posudbama sve prodati,nemaju oni kvaliteta za Barce.Zaraditi nesto na njima,a moze se finih para dobit.
Pored te dvojice (Alcantare i Fontasa) u B timu ima strašnih potencijala koje ce Wenger i njemu slicni lešinari sigurno razgrabiti...Muniesa je možda i veci talenat od Fontasa, Romeu ima tu nesrecu što u prvom timu vec imaju Busquets i Mascherana na toj poziciji i bice veeelika šteta ako tog momka pokupe a vec ga je lešinar tražio...Jonathan, mlađi brat Giovania Dos Santosa je isto tako velika nada La Masie, igrac sredine terena...ti momci su 4-to plasirani u Secundi pored mnogo iskusnijih timova od sebe, a Barcelona je tim koji zadnjih 10 godina crpi snagu iz sopstvenog pogona, što je višestruko bolja opcija nego kupovina igraca sa strane.
Zadnja izmjena: izzo, dana/u 11 mar 2011, 21:40, ukupno mijenjano 1 put.

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 11 mar 2011, 21:39

Abidala treba promovirati u stopera, a kad zatreba može zaigrati i na LB. U kapetanu još ima dinamita, mora se uzeti u obzir da se č'oek nije pošteno odmorio zbog klupskih i reprezentativnih obveza, naredno ljeto će barem biti djelomično pošteđen reprezentativnih obveza, jer se ne igra ni SP ni EP. Ima u njemu još motivacije i želje, barem još do ljeta 2012. kada se igra EP. Šteta što se nije oprostio od repke, a htjeo je...

Osovina ekipe je mlada i može igrati još barem 5 sezona...nema brige za budućnost dok imamo Zlatnu koku ;)

slika

HISTORIA CONTINUA...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 mar 2011, 21:54

nasa velika prednost su la masia, veliki rasadnik talenata, i to sto imamo b tim u drugoj ligi gdje se na koliko -toliko visokom nivou, a opet bez nekog velikog pritiska mogu dokazivati mladi igraci iz sedmice u sedmicu, bas kao sto to sad cine tiago, fontas i ostali, a povremeno osjete i cari igranja u prvom timu, i to je jedan lijep nacin za zdrav razvoj igraca. cesto smo govorili zasto u nekim utakmicama pep ne povede ove mlade igrace da igraju za prvi tim kad je vec sve rijeseno, mdjutim ja mislim da je to pametna pepova odluka, jer ako bi oni odigrali vise od 5 utakmica za prvi tim, mislim da bi izgubili pravo nastupa za b tim, a samim tim izgubili bi i kontinuitet, a to skodi razvoju jednog igraca.

nasa buducnost je svijetla, prvi tim cine uglavnom mladji igraci koji ce igrati jos dugo i koji su neprikosnoveni, mozemo kupovati onako pomalo i jos podmladjivati neke pozicije ili to pounjavati nasim talentima, a lijepa je stvar sto mozemo i dovoditi talentovanu djecu iz cijelog svijeta koja ce imati priliku da se dokazu prvo u b timu pa onda i na velikoj sceni
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Dushi_Rob
Kontakt:

Post Postao/la Dushi_Rob » 11 mar 2011, 23:59

ne znam sta vi mislite ali meni se thiago cini najvjernijim nasljednikom xavija, samo ako bude dobijao koliko-toliko prilike u prvom timu, moze dogurati jednako daleko kao i xavi !
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 12 mar 2011, 00:08

Dushi_Rob je napisao/la:ne znam sta vi mislite ali meni se thiago cini najvjernijim nasljednikom xavija, samo ako bude dobijao koliko-toliko prilike u prvom timu, moze dogurati jednako daleko kao i xavi !
Ehhhhhhhhh vidjecemo koliko moze biti zamjena Xaviju. Oni tamo se satrase s Ozilom a njega ni do koljena - tako da i Thiago treba vremena i rezultata do Xavija.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 12 mar 2011, 00:10

Dushi_Rob je napisao/la:ne znam sta vi mislite ali meni se thiago cini najvjernijim nasljednikom xavija, samo ako bude dobijao koliko-toliko prilike u prvom timu, moze dogurati jednako daleko kao i xavi !
O Thiagu smo dosta toga rekli i vise puta.Najbolje bi bilo da se on forsira,ali ne smije se stavljati pritisak na njega.Momak ima tek 19 godina,veliki je talenat i siguran sam da ce dobiti svoju sansu,mozda vec sljedece sezone.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

laki
Kontakt:

Post Postao/la laki » 12 mar 2011, 01:16

Romariooo je napisao/la:sport es pise kako je klub vec sad u akciji oko transfera narednog ljeta, svasta se nesto pise, uglavnom kazu kako ce narednih 15 dana biti odlucujuci oko sudbine Cescovog povratka kuci, sta god da im to znacilo, isto tako navodi se kako ce najvjerovatnije keita u bayern za desetak miliona te Hleb u neku sovjetsku ligu isto za desetak miliona, a maxwel navodno odlazi u Zenit, vjerovatno za desetak miliona.

sve ovo naravno treba uzeti s velikom rezervom, ali ne bi bilo lose ako je istina jer bi se lijepa lova uzela za njih, takodje i Milito ce razguliti sigurno, moze se i za njega nesto uzeti, tu je jos i recimo Caceres koji takodje vrijedi desetak miliona ili nesto manje, pa onda za Ibru 25 miliona, tako da ce ovog ljeta biti sigurno lijepih prihoda od prodaje igraca koji nisu toliko vazni, keita i maxwel su sad koliko toliko vazni, al sledece sezone i ja bi se rijesio maxwela ako dovedemo nekog mocnog lijevog beka, Keita ako ode bilo bi mi jako zao, al vjerovatno njegova odlazak ima veze s promocijom tiaga u prvi tim
e sad prije dat maksvela nego keitu...e to bas i ne ide! ovaj drugi nas je umalo kostao prolaska u sljedeci krug lige prvaka...ko prati dovoljno dugo barcelonu skontat ce o cemu pricam! keita je DMF a ne iniesta!
al eto guardiola ga sigurno gotivi jer mu se svidja njegova velika ****, pa mu je drag keita...sve ostale price su beze!

kivi
Kontakt:

Post Postao/la kivi » 12 mar 2011, 01:27

laki je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:sport es pise kako je klub vec sad u akciji oko transfera narednog ljeta, svasta se nesto pise, uglavnom kazu kako ce narednih 15 dana biti odlucujuci oko sudbine Cescovog povratka kuci, sta god da im to znacilo, isto tako navodi se kako ce najvjerovatnije keita u bayern za desetak miliona te Hleb u neku sovjetsku ligu isto za desetak miliona, a maxwel navodno odlazi u Zenit, vjerovatno za desetak miliona.

sve ovo naravno treba uzeti s velikom rezervom, ali ne bi bilo lose ako je istina jer bi se lijepa lova uzela za njih, takodje i Milito ce razguliti sigurno, moze se i za njega nesto uzeti, tu je jos i recimo Caceres koji takodje vrijedi desetak miliona ili nesto manje, pa onda za Ibru 25 miliona, tako da ce ovog ljeta biti sigurno lijepih prihoda od prodaje igraca koji nisu toliko vazni, keita i maxwel su sad koliko toliko vazni, al sledece sezone i ja bi se rijesio maxwela ako dovedemo nekog mocnog lijevog beka, Keita ako ode bilo bi mi jako zao, al vjerovatno njegova odlazak ima veze s promocijom tiaga u prvi tim
e sad prije dat maksvela nego keitu...e to bas i ne ide! ovaj drugi nas je umalo kostao prolaska u sljedeci krug lige prvaka...ko prati dovoljno dugo barcelonu skontat ce o cemu pricam! keita je DMF a ne iniesta!
al eto guardiola ga sigurno gotivi jer mu se svidja njegova velika ****, pa mu je drag keita...sve ostale price su beze!
ko je rekao da je iniesta DMF, nije ni keita DMF.
"Ponekad za jedan osmijeh
treba ti suza sto,
da sreća može se kupit
svak bi je sebi platio".

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 12 mar 2011, 10:30

Samo Puyol nedostaje
Evo neke slike sa treniga u petak
[slika
slika
slika
Nemoze ga ne pique zaustaviti
slika
slika
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 12 mar 2011, 10:33

[youtube][/youtube]

Povreda :twisted: :mrgreen:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 12 mar 2011, 11:21

mandraX je napisao/la:[youtube][/youtube]

Povreda :twisted: :mrgreen:
Zabrino je s ovim Ronalda :)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

DAVID VILLA
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA » 12 mar 2011, 14:21

evo neke slike sa danasnjeg treninga... ;)

slika

slika

slika

slika

slika

slika
Chelsea <3
Barcelona <3
Čelik <3
DAVID VILLA kralj!

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 12 mar 2011, 15:09

Do utakmice sa Realom u ligi ima jos 4 utakmice .
FC Sevilla-FC Barcelona
FC Barcelona-FC Getafe
FC Villarreal-FC Barcelona
FC Barcelona-UD Almería
Moje misljenje da ukoliko dodjemo sa minimalno 3 boda vise od Reala do El Clasica,da je titula 99,9 % nasa.
Pobede kuci protiv Getafea i Almerie su ne izbezne, znaci bilo bi lepo kad bi od ova 2 gostovanja ,jedno dobili a drugo igrali nereseno posto neverujem da cemo bas izgubiti od Villareala.Hipoteticki:Pobedimo sutra Sevillu(sto je veoma realno,vec par sezona ih pobedjujemo u gostima)a igramo nereseno protiv Villareala i dolazimo Realu sa 5 bodova prednosti.Izgubimo od reala i opet smo na 2 boda prednosti.i posle toh meca nam je raspored sledeci:
Barcelona-Osasuna
Real Sosiead-Barcelona
Barcelona-Espanyol
Levante-Barcelona
Barcelona-Deportivo
Malaga-Barcelona
Znaci raspored posle Reala nam je mnogo laksi,jedini malo tezi mec je sa Espanyolom,ali koliko se to moze reci da nam je tesko kad smo ih dobili u gostima 1-5 ?
Znaci lako mozemo da sve meceve posle Reala dobijemo al imamo i ta 2 boda prednosti tako da mozemo i da kiksenmo jedan.
MVP - Messi-Villa-Pedro

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 mar 2011, 15:28

losmi je napisao/la:Do utakmice sa Realom u ligi ima jos 4 utakmice .
FC Sevilla-FC Barcelona
FC Barcelona-FC Getafe
FC Villarreal-FC Barcelona
FC Barcelona-UD Almería
Moje misljenje da ukoliko dodjemo sa minimalno 3 boda vise od Reala do El Clasica,da je titula 99,9 % nasa.
Pobede kuci protiv Getafea i Almerie su ne izbezne, znaci bilo bi lepo kad bi od ova 2 gostovanja ,jedno dobili a drugo igrali nereseno posto neverujem da cemo bas izgubiti od Villareala.Hipoteticki:Pobedimo sutra Sevillu(sto je veoma realno,vec par sezona ih pobedjujemo u gostima)a igramo nereseno protiv Villareala i dolazimo Realu sa 5 bodova prednosti.Izgubimo od reala i opet smo na 2 boda prednosti.i posle toh meca nam je raspored sledeci:
Barcelona-Osasuna
Real Sosiead-Barcelona
Barcelona-Espanyol
Levante-Barcelona
Barcelona-Deportivo
Malaga-Barcelona
Znaci raspored posle Reala nam je mnogo laksi,jedini malo tezi mec je sa Espanyolom,ali koliko se to moze reci da nam je tesko kad smo ih dobili u gostima 1-5 ?
Znaci lako mozemo da sve meceve posle Reala dobijemo al imamo i ta 2 boda prednosti tako da mozemo i da kiksenmo jedan.
dobro si ovo iskalkulisao, samo moramo uzeti u obzir da ce i Real kiksati barem u 2-3 utakmice do kraja.

ja licno vjerujem da cemo sutra Sevilju oderati ko vrecu, protiv Viljareala cemo ili pobijediti nekako gusto kao Valenciju, ili cemo odigrati nerijeseno, a ove dvije kod kuce rutinske pobjede. Mislim da cemo el classico docekati sa 7 bodova prednosti najmanje, i da tu necemo izgubiti, pa cemo tu i obezbijediti titulu, ove utakmice poslije el classica bbice formalnost i lijepa prilika za dokazivanje mladjih igraca, lijepa prilika da Pep promovise Tiaga u prvi tim i da on odigra dosta minuta, a da xavija i Iniestu cuva za lige prvaka.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

izzo
Kontakt:

Post Postao/la izzo » 12 mar 2011, 15:35

Nemojte da se zavaravamo, sa Sevillom ce biti sve osim lagan mec, oni su totalno nepredvidiva ekipa ali posjeduju veliki kvalitet (sigurno za prva 4 mjesta) mada nemaju te rezultate koje bi po igrackom kadru trebali imati.
Opasna je to ekipa koja može svakoga pobjediti, pogotovu na njihovom terenu...ali ako je ko favorit onda je to sigurno Barca.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.