FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

amypitar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la amypitar » 10 mar 2016, 13:26

Ma daleko je i Slobada od neke igre.
Sjetim se Koseva u prvom dijelu sezone nisu centra kako valja prosli.Sumnjam da su 2-3 puta opucali po golu.
Ja ne sumnjam u prolaz ni jedne sekunde.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 10 mar 2016, 13:28

Normalno da trebamo dati podrsku,pgt jer nista nije izgubljeno.Ovo je trenutno najteze gostovanje u ligi,bilo je tesko i kad su bili na kraju a pgt sad kad su na vrhu.Mi smo jucer realno slabo odigrali bar prvo poluvrijeme,ubili su nas u sredini.Jesic def mora Kovacevica na zadnjeg veznog ili Dzemu a izbaciti jednog spica jer onako ne moze.
Imamo tih def u ekipi pa neka kombinuje.Kova,Dzemo,Mihojevic svi mogu i stopera a i zadnjeg veznog igrati pored Rustema.
Emersona osloboditi,poslati ga malo gore kao i Stojceva jer se vidi da lik zna,al ne moze onako.Mora biti blizi golu.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 10 mar 2016, 13:29

Mnogo kritika bi se moglo izreci,i to opravdanih, i na Jesica,igrace,upravu...
Ali mislim da je u ovom momentu najproduktivnije,i sa nase strane najefikasnije sto mozemo uraditi da budemo kao jedno i da pruzimo podrsku nasoja ekipi.
Dakle umjesto psovki i dobacivanja ajmo probati sa maksimalnom podrskom.
Vidimo i sami da su se psovke,uvrede i kritike aa tribina pokazale samo kontraproduktivnim.
A na kraju sezone ce se svakako nesto morati drasticno mijenjati. A sad kako je tako je,moramo izgurati do kraja.

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 10 mar 2016, 13:30

MortemHz je napisao/la:MORAMO PODRZATI KLUB, TREBAJU NAS VISE NEGO IKAD!
:thumbup: :bih:
SARAJEVO

ali1974
Kontakt:

Post Postao/la ali1974 » 10 mar 2016, 13:30

SVAKA ČAST +1 :clap: :clap: :clap:
SARAJEVO ŠAMPION

TITO je umro u 15,05 sati a u 15,10 smo već bili u go...ma...

BTX
Kontakt:

Post Postao/la BTX » 10 mar 2016, 13:33

svaka cast i od mene :tokralju:
Članovi kluba u 1985. godini

Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892

Članovi kluba u 2015. godini

Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500

Koktrijeb
Kontakt:

Post Postao/la Koktrijeb » 10 mar 2016, 13:40

Evo sad kad se malo smirilo ovo prepucavanje, samo da vas pitam kako vam nije jasno da vam upravu maze oci sa svim ovim desavanjima, Sarajevo od pocetka priprema ne pokazuje nikakvu igru a i na Tusnju se ne pamti da je neka ekipa lose odigrala.

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 10 mar 2016, 13:45

Zbog svega što se desilo jucer, utakmica je pala u drugi plan. Polaka pocinjem sumnjati u sve ovo što Ješic radi. Ocito je da protiv jacih ekipa ne možemo igrati sa ovom taktikom 4-4-2, jer svaka ozbiljnija ekipa ce iskoristiti našu prazninu na sredini terena. Šta tek reci na greške zadnje linije, pa ono je kriminilno kakav smo prvi gol primili. Jedino što mi se jucer svidjelo je izjava Jesica, nakon utakmice. U suštini je sve receno...
miden je napisao/la:Izvukli smo najgoreg mogucek protivnika, tako da nisam optimista što se tice ove tekme. Nadao sam se konama.
To je bio moj komentar, kada sam saznao da smo izvukli Slobodu. Nadam se da ce se raja malo noložiti i u utorak ih docekati, onako kako su to i zaslužili.

Azmir(kabadahija) može imati milione i milione, al dzaba kada još iz opanaka nije izašao. Sjetit ce se mnogi njegove izjave u smislu, kako bi on puno više napravio sa Slobodom, samo da je imao pare kao mi. Nešto je u tom smislu bilo. Pokazao je jucer pravo lice, a i šljam koji je bio na tribinama. Razumijem da su to neka sitne psovke, kada se covjek iznervira, ali spominjati mrtvu djecu, mrtvog Vedrana, Ješicu mrtvu cerku je pokazatelj koliko je taj šljam od ljudi iskompleksiran. Kompleks glavnog grad, to nikada necu shvatiti.
Das Ist Walter

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 10 mar 2016, 13:53

Od tri utakmice mi smo super odigrali u Mostaru.Na Kosevu nas najveci problem je bio podcjenjivanje i opustanje u tekmi sa Celikom.Ocito smo nasjeli na stari fazon fale ovi oni igraci,te lako cemo.U Tuzli se po meni nije moglo ni igrati.Vec danima se spremao linc Bekicima i Jesicu.Da ce biti svega i svacega bilo je jasno kad je Jesic prilazio klupi koja pripada gostima.Spominjanje mrtve kcerke i cetnika.Pred. Kusturica je izvrijedjan u lozi ,pa psovke na Selimovica.Napad na Bekicevu porodicu na tribini itd.

Trebalo je sve to izdrzati,istrpiti,gledati da ti neka budala nogu slomi.

Sta se sve desavalo,a imaju i dokazi ovaj rezultat je za pohvalu.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 10 mar 2016, 14:00, ukupno mijenjano 4 puta.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 10 mar 2016, 13:53

FrancescoTotti je napisao/la:@pitarbordo i @hilmo, tek na kraju sezone imate pravo da sudite Jesicu a i ovim igracima
Ja samo sudim na osonovu dosadašnjeg, tj. ne sudim nego iznosim svoje viđenje, nigdje nisam nikog tjerao, ako jesam pokaži mi i da odmah tražim od admina da mi izbriše nalog.
Samo Saraj'vo.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 10 mar 2016, 13:54

Saopštenje Udruženja Bordo prijatelji 1946

Posljednji napad na Dinu Selimovića, direktora FK Sarajevo na izlazu sa stadiona Tušanj u Tuzli, samo je jedan u nizu
pokušaja da se primitivno i krajnje neprimjereno FK Sarajevo na silu uvuče u prostor koji nema veze sa fudbalom i svim
pozitivnim što sport donosi sa sobom. I, odmah da bude jasno, napad na Dinu Selimovića je napad na FK Sarajevo.

Cilj napadača je bio uvući FK Sarajevo na prostor gdje vlada podzemlje, gdje pravila kreiraju oni koji su fudbal i sport u BiH
decenijama držali na samom dnu. FK Sarajevo je najveća prepreka njihovim ambicijama da zadrže kontrolu nad bh fudbalom.
Posljednjih godina FK Sarajevo uveo je revoluciju bh nogomet, i sport u cjelini. Rekonstruisan je klub koji je bio pred gašenjem,
vraćeni su milionski dugovi državi i povjeriocima, doveden je investitor, sagrađen moderan sportski kamp i Akademija.
Sa konsolidacijom kluba došli su i sportski rezultati

Pozitivne promjene nisu ostale neprimjećene kako u BiH tako ni izvan granica naše države. Mnogi klubovi u BiH,
po uzoru na FK Sarajevo, odlučili su se na pozitivne promjene u svojim redovima. Mijenjaju se statuti, dovode se u Uprave
uspješni i ljudi sa integritetom, a transparentnost podiže na viši nivo... Po receptu FK Sarajevo mnogi sada nastoje vratiti
fudbal i sport u BiH. Nažalost, postoje i oni koji žele uspjeh preko noći. Oni još uvijek vjeruju da svojim mešetarenjima
i siledžijskim ponašanjem mogu ostvariti rezultat iako nisu stvorili osnove. Njihovim sportskim neuspjesima uvijek je krivac FKS.

U Tuzli je na primitivan i siledžijski način napadnut direktor FK Sarajevo Dino Selimović. Napao ga je domaćin,
predsjednik uprave Slobode Azmir Husić. Povod je, navodno, nezadovoljstvo suđenjem na utakmici Sloboda - Sarajevo
koja je završena pobjedom domaćina 2:1. Možda se u nekim ranijim vremenima nezadovoljstvo suđenjem ispoljavalo
siledžijskim ponašanjem ali se teško oteti dojmu da su uzroci mnogo dublji. Činjenica je da je pred Slobodom vrlo težak
period. Klub mora uplatiti višemilionski dug na ime poreza državi. Rok je sve kraći a politička podrška sve više retorička
a sve manje konkretna, finansijska. Zbog toga je donekle razumljiva nervoza u "tuzlanskom čudu" koje je za vrlo kratko
vrijeme od takmičara Prve lige Federacije došao do prvog mjesta Premijer lige. Uspjesi, na žalost, ne prate finansijska
potraživanja i licenca je upitna. Primjer FK Sarajevo koje je za godinu dana vratilo sve dugove prema državi ne ide u prilog
kreatorima "tuzlanskog čuda". Izgleda da Husićev model poslovanja ima određenih nedostataka pa se okrenuo prema
provjerenom principu: ako želiš sakriti probleme i ujediniti poklonike pronađi neprijatelja.
Što je neprijatelj moćniji to je uspjeh izvjesniji.
...
Vjerovatno su ljudi, koji sada upravljaju FK Sarajevo, bili svjesni šta ih očekuje ako žele napraviti ovo što je FKS sada.
Niko ne zna sa kakvim preprekama i podmetanjima se oni susreću u svom radu ali mi, Bordo prijatelji 1946,
koji smo svjedočili u najtežim trenucima kada se Klub spašavao, tražimo od nadležnih institucija , od javnosti i svih poštenih
sportskih aktera da konačno stanu u kraj siledžijama, mešetarima i svima onima koji žele zaustaviti napredak FK Sarajevo
i svih onih naprednih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini.

Udruženje Bordo prijatelji 1946
F.K.SARAJEVO

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 10 mar 2016, 14:06

odkad pratim ovaj forum za hilmu niko ne valja ... al haj , sjecam se njegovih postavki gdje je hebibovic bio udarnoj postavi i nezamjenjiv :D
al aj sve na stranu svi smo mi hordasi , ja licno vjerujem jesicu , nije problem sto ga je cijela premijer liga uzela na zub , nego sto smo i mi pokupili pa i mi nesto prigovaramo a jos dodju stranci pa kazu jesic u talu s nekim a mi se tu zaljepimo ....vidis da nam raskol prave , sve ce ucinit da sarajevo zaustave ... Jesicu povedi momke do pobijede !

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 10 mar 2016, 14:15

HeraklitMracni je napisao/la:odkad pratim ovaj forum za hilmu niko ne valja ... al haj , sjecam se njegovih postavki gdje je hebibovic bio udarnoj postavi i nezamjenjiv :D
al aj sve na stranu svi smo mi hordasi , ja licno vjerujem jesicu , nije problem sto ga je cijela premijer liga uzela na zub , nego sto smo i mi pokupili pa i mi nesto prigovaramo a jos dodju stranci pa kazu jesic u talu s nekim a mi se tu zaljepimo ....vidis da nam raskol prave , sve ce ucinit da sarajevo zaustave ... Jesicu povedi momke do pobijede !
Zasto seres? Hilmo je jako dobar i strucan forumas i pokazi malo postovanja prema njemu, da pratis forum znao bi da je upravo Hilmo taj koji medju prvima pruza podrsku treneru, igracima i upravi.

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 10 mar 2016, 14:26

Ja sam prvi reko ako Jesic izgubi u Mostaru da ga treba otjerati,ali covjek je iz 2 utakmice osvojio 4 boda koje bi svi potpoisali prije pocetka polusezone.Kako smo ih osvojili to je najmanje bitno i nigdje se ne pise ,ali u Mostaru je igra bila dobra i bili smo blizi pobjedi ,protiv Celika nije nesto bila ali se pobjedilo.Ovo jucer je bilo sto se tice rezultata dobro ali protiv krkana se nije moglo igrati, najbolje vam pokazuje broj zutih koje su papci dobili sad zamislite koliko ih nije dosudio da ne bi dobili crveni.Pogledajte kako su dali golove iz nase greske i prekida,a ta je greska radi terena koji je bio oranica.Govore da nismo imali nijednnu sansu na ss.ba govore da smo imali dvije i da smo fulili sa dva metra.Gdje su te njihove sanse ,gdje ta sjajna igra koju su krkani pokazali,ti pasovi akcije?Kakva je igra ekipe koja dobije toliki broj zutih kartona?Mislite da se moglo nesto odigrati po onakom terenu i protiv takvih krkana koji nisu dali prjenos jer su znali kako ce igrati,eto nek mi nismo napravili ni jednu sansu gdje su njihove?O krkanima sa tribina ne vrjedi pricati,mozes mrziti klub,grad ali najvece tragedije ne smjes psovati nikad ,to su poremeci i bolesni umovi mene je stid s kim i kakvim debilima zivimo.Treba podrsku dati jer smo u igri za oba trofeja ,pobjedom u Prijedoru i kiksevima krkana u Vitezu i kiksu Zrinjskog prilazimo na 4 boda najmanje.
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 10 mar 2016, 14:34

Na kalman radio od 16 h emisija u vezi jucerasnje utakmice , bit ce neki gosti ...

BordoDiv
Kontakt:

Post Postao/la BordoDiv » 10 mar 2016, 14:36

svi ce oni gledati u nasa ledza a na ledzima pise fk sarajevo, ima od muke svoje da pocrkaju sarajevo sampion

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 10 mar 2016, 14:37

Majkl je napisao/la:Ja sam prvi reko ako Jesic izgubi u Mostaru da ga treba otjerati,ali covjek je iz 2 utakmice osvojio 4 boda koje bi svi potpoisali prije pocetka polusezone.Kako smo ih osvojili to je najmanje bitno i nigdje se ne pise ,ali u Mostaru je igra bila dobra i bili smo blizi pobjedi ,protiv Celika nije nesto bila ali se pobjedilo.Ovo jucer je bilo sto se tice rezultata dobro ali protiv krkana se nije moglo igrati, najbolje vam pokazuje broj zutih koje su papci dobili sad zamislite koliko ih nije dosudio da ne bi dobili crveni.Pogledajte kako su dali golove iz nase greske i prekida,a ta je greska radi terena koji je bio oranica.Govore da nismo imali nijednnu sansu na ss.ba govore da smo imali dvije i da smo fulili sa dva metra.Gdje su te njihove sanse ,gdje ta sjajna igra koju su krkani pokazali,ti pasovi akcije?Kakva je igra ekipe koja dobije toliki broj zutih kartona?Mislite da se moglo nesto odigrati po onakom terenu i protiv takvih krkana koji nisu dali prjenos jer su znali kako ce igrati,eto nek mi nismo napravili ni jednu sansu gdje su njihove?O krkanima sa tribina ne vrjedi pricati,mozes mrziti klub,grad ali najvece tragedije ne smjes psovati nikad ,to su poremeci i bolesni umovi mene je stid s kim i kakvim debilima zivimo.Treba podrsku dati jer smo u igri za oba trofeja ,pobjedom u Prijedoru i kiksevima krkana u Vitezu i kiksu Zrinjskog prilazimo na 4 boda najmanje.

Sve si u potpunosti upravu.
U Mostaru smo ima li odlican teren i optimalne uslove za igru.Ekipu koja se zeljela nasigravati,i ima li smo dobru igru.Na zalost u Prijedoru nas ocekuje opet oranica,tezak teren.Nece tu biti igre,sigurno ziva muka i preskakanje igre za tri boda.Znaci pobjediti na misice.
U revansu protiv Slobode ce ro biti druga prica.
Nema razloga frci u igri smo za sve.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 mar 2016, 14:38

Majkl je napisao/la:Ja sam prvi reko ako Jesic izgubi u Mostaru da ga treba otjerati,ali covjek je iz 2 utakmice osvojio 4 boda koje bi svi potpoisali prije pocetka polusezone.Kako smo ih osvojili to je najmanje bitno i nigdje se ne pise ,ali u Mostaru je igra bila dobra i bili smo blizi pobjedi ,protiv Celika nije nesto bila ali se pobjedilo.Ovo jucer je bilo sto se tice rezultata dobro ali protiv krkana se nije moglo igrati, najbolje vam pokazuje broj zutih koje su papci dobili sad zamislite koliko ih nije dosudio da ne bi dobili crveni.Pogledajte kako su dali golove iz nase greske i prekida,a ta je greska radi terena koji je bio oranica.Govore da nismo imali nijednnu sansu na ss.ba govore da smo imali dvije i da smo fulili sa dva metra.Gdje su te njihove sanse ,gdje ta sjajna igra koju su krkani pokazali,ti pasovi akcije?Kakva je igra ekipe koja dobije toliki broj zutih kartona?Mislite da se moglo nesto odigrati po onakom terenu i protiv takvih krkana koji nisu dali prjenos jer su znali kako ce igrati,eto nek mi nismo napravili ni jednu sansu gdje su njihove?O krkanima sa tribina ne vrjedi pricati,mozes mrziti klub,grad ali najvece tragedije ne smjes psovati nikad ,to su poremeci i bolesni umovi mene je stid s kim i kakvim debilima zivimo.Treba podrsku dati jer smo u igri za oba trofeja ,pobjedom u Prijedoru i kiksevima krkana u Vitezu i kiksu Zrinjskog prilazimo na 4 boda najmanje.
oni pale Srpska sela, a govore da su to muslimanska sela koja gore...taj nivo
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

MosaaRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la MosaaRajvosa » 10 mar 2016, 14:41

ultrasstyle_tz je napisao/la:
oni pale Srpska sela, a govore da su to muslimanska sela koja gore...taj nivo
Plus nas je sjebao sudija jer je trebao dati drugi zuti kod penala, onda onaj penal nad Duljevićem sto nije svirao...Znaci direktno nas je zakinuo za crveni i jos jedan penal! Al hajd morao je biti malo domacinski nastrojen.. :kafa:
Dobro, ljudi nisu naglasili da se Grbavica pravi za sezonu 2021/2022..
Ko radi, taj grijesi...
Skupi pare sad za folije da se to sve umota do boga pitaj kad...
Stari cirkusanti!

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 10 mar 2016, 14:42

HeraklitMracni je napisao/la:Na kalman radio od 16 h emisija u vezi jucerasnje utakmice , bit ce neki gosti ...

Da slusam krkansku muziku i debila voditelja ne pada mi na pamet.Jos garant ce se javiti iskompleksirani građani koji ne gledaju nasu ligu i govorice da nam je liga smece i da oni ne idu na utakmice.Jos ce se garant javiti Sasa Vugdalic .Ne pada mi na pamet
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, Fudo i 32 gosta.