FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Cesc je sklon ozljedama, ali bi to u Barceloni riješili. I Messi se prije dolaska Pepa znao često ozljeđivati, ne samo on i ostali igrači (Motta, Edmilson, Eto'o, Xavi...). A gle sad, Messi čvršći nego ikad, teško ga je srušiti.
Sjećam se prije par godina, neki su na HRT-u govorili kako bi se Cesc (tada oko 22 godine) mogao istrošiti kao igrač (i zbog ozljeda) kada bude imao +25 godina, možda se to sada i događa. Vjerujem da bi mu promjena kluba dobrodošla, u Barceloni bi zaigrao za klub za kojeg navija od malih nogu, već poznaje klub i neke igrače u njemu a pokraj njih bi bio još bolji i došli bi prvi veliki klupski trofeji, sigurno je gladan trofeja nakon tolikih sušnih sezona s Arsenalom.
A kad-tad će Barcelona trebati dovesti jednog veznjaka kao zamjena za Xavia, a Cesc je idealan, a još k tome je u najboljim godinama i može igrati još barem 7 dobrih sezona.
Cijena: 40-45 MIL. eura je prihvatljivo.
Sjećam se prije par godina, neki su na HRT-u govorili kako bi se Cesc (tada oko 22 godine) mogao istrošiti kao igrač (i zbog ozljeda) kada bude imao +25 godina, možda se to sada i događa. Vjerujem da bi mu promjena kluba dobrodošla, u Barceloni bi zaigrao za klub za kojeg navija od malih nogu, već poznaje klub i neke igrače u njemu a pokraj njih bi bio još bolji i došli bi prvi veliki klupski trofeji, sigurno je gladan trofeja nakon tolikih sušnih sezona s Arsenalom.
A kad-tad će Barcelona trebati dovesti jednog veznjaka kao zamjena za Xavia, a Cesc je idealan, a još k tome je u najboljim godinama i može igrati još barem 7 dobrih sezona.
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.
HISTORIA CONTINUA...
HISTORIA CONTINUA...
Leader je napisao/la:Cesc je sklon ozljedama, ali bi to u Barceloni riješili. I Messi se prije dolaska Pepa znao često ozljeđivati, ne samo on i ostali igrači (Motta, Edmilson, Eto'o, Xavi...). A gle sad, Messi čvršći nego ikad, teško ga je srušiti.
mislim da ovakav Cesc ne vrijedi ni tih 40 miliona, to je ogromna cifra, pa realna cijena Inieste je 50 miliona, a fabregas od njega vrijedi sigurno duplo manje, ja mislim ako on bude dolazio da nece biti placen vise od 30 miliona, a tu mozda bude ukljucen i neki nas igrac, u protivnom ne bi ga trebalo ni dovoditi, nego se osloniti na Tiaga, dati mu puno prostora pa nek mali se pokaze
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Možda sada ne vrijedi 40 milja, ali on ima ugovor s Arsenalom još 3,4 sezone i Englezi nisu tol'ko željni da ga se riješe, pa će gledati kako zavući ruku što dublje u džep Barceloni. A još je i aktualni svjetski prvak.Romariooo je napisao/la:mislim da ovakav Cesc ne vrijedi ni tih 40 miliona, to je ogromna cifra, pa realna cijena Inieste je 50 miliona, a fabregas od njega vrijedi sigurno duplo manje, ja mislim ako on bude dolazio da nece biti placen vise od 30 miliona, a tu mozda bude ukljucen i neki nas igrac, u protivnom ne bi ga trebalo ni dovoditi, nego se osloniti na Tiaga, dati mu puno prostora pa nek mali se pokaze
Ja mislim da on vrijedi tih 40ak milja kada se pogleda njegova čitava karijera. FCB je spreman dati max. 45 milja za njega.
Ako je RMCF dao za Pepea 30 milja, vrijedi i Cesc 40 milja

HISTORIA CONTINUA...
HISTORIA CONTINUA...
Iskreno meni ga je pun kur.c i ne svidza mi se da se sad pojavi. Yebo Mesija za tu zvijezdu i njegov prelazak u Blaugranu. Stvarno bih volio da zavrsi u Arsenalu - yebo ga on vise. Moze Barsa bez njega. Ovdje je bila zelja da se djeca vrate kuci a on budalas toliko zagulio da ga i ne treba vracat. .... Eto im ga ... polako al sigurno on pokazuje da nema onaj karakter koju mi imamo. To su mu oni zvizduci napokon i pokazali....losmi je napisao/la:petak 18.FCB1899 je napisao/la:Kada je izvlačenje žrijeba Lige Prvaka?
Sve je izvesnije da ce Fabregas preci u Barcu sto se meni ne svidja puno.
Ali ako vec dodje,onda bi trebalo da ode Afellay ili Keita.Da ipak ima mesta i za Thiaga.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
ma realovi transferi nisu odraz realnog stanja, to sto oni rade neke ludorije ne mora znaciti da moramo i mi to pratiti. Ne mozemo se orjentisati na osnovu takvih transfera, kao sto po meni ni tores ne vrijedi recimo 60 miliona ili Caroll 40 miliona.Leader je napisao/la:Možda sada ne vrijedi 40 milja, ali on ima ugovor s Arsenalom još 3,4 sezone i Englezi nisu tol'ko željni da ga se riješe, pa će gledati kako zavući ruku što dublje u džep Barceloni. A još je i aktualni svjetski prvak.Romariooo je napisao/la:mislim da ovakav Cesc ne vrijedi ni tih 40 miliona, to je ogromna cifra, pa realna cijena Inieste je 50 miliona, a fabregas od njega vrijedi sigurno duplo manje, ja mislim ako on bude dolazio da nece biti placen vise od 30 miliona, a tu mozda bude ukljucen i neki nas igrac, u protivnom ne bi ga trebalo ni dovoditi, nego se osloniti na Tiaga, dati mu puno prostora pa nek mali se pokaze
Ja mislim da on vrijedi tih 40ak milja kada se pogleda njegova čitava karijera. FCB je spreman dati max. 45 milja za njega.
Ako je RMCF dao za Pepea 30 milja, vrijedi i Cesc 40 milja
ja bi licno prije dao te pare za Bale-a, koji je i mladji od Cesca i bolji igrac na svojoj poziciji, nego cesc na svojoj, a uz to nam je sigurno triput potrebniji nego Cesc
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Idealno bi bilo ovo ljeto dovesti LB (Bale, Bastos ili Coentrao), a na ljeto 2012. Cesca za 30 milja + Afellay.Romariooo je napisao/la:ma realovi transferi nisu odraz realnog stanja, to sto oni rade neke ludorije ne mora znaciti da moramo i mi to pratiti. Ne mozemo se orjentisati na osnovu takvih transfera, kao sto po meni ni tores ne vrijedi recimo 60 miliona ili Caroll 40 miliona.
ja bi licno prije dao te pare za Bale-a, koji je i mladji od Cesca i bolji igrac na svojoj poziciji, nego cesc na svojoj, a uz to nam je sigurno triput potrebniji nego Cesc
HISTORIA CONTINUA...
HISTORIA CONTINUA...
tako i ja kontam, pogotovo ako osvojimo ove sezone sve, onda i Pep naredne sezoen moze da radi neke rizicnije poteze, kao npr da mladog Tiaga promovise u prvi tim i da ga koristi kao prvu zamjenu Xaviju i Iniestu, cime bi Tiago dobio veliku minutazu i odgovornost, pa ako se pokaze neka on bude nasljednik Xavija, ako se vidi da to nije to, onda dovesti Cesca ili nekog treceg. Isto tako po meni mogao bi uraditi i sa mladim fontasom. Po meni to bi bilo idealno, nekako sam ubijedjen da bi uz pravu sansu u prvom timu tiago i Fontas dokazali kako nam ne treba niko drugi, i vjerujem nekako da ce to Pep i uraditi jer to je nekako njegova politika, isto tako je umjesto Ronaldinhu i Decu, ulogu prvih violina u ekipi dao Messiju, Xaviju i Iniesti sto je tada bio rizican potez, a isto tako znao je Pep rizikovati i sa tad maldim i anonimnim igracima kao sto su Pike, Sergio i Pedro, i svi su oni postali svjetske klase pod Pepovom palicom, vjerujem da ce takvu politiku nastaviti i sa Tiagom i Fontasom.Leader je napisao/la:Idealno bi bilo ovo ljeto dovesti LB (Bale, Bastos ili Coentrao), a na ljeto 2012. Cesca za 30 milja + Afellay.Romariooo je napisao/la:ma realovi transferi nisu odraz realnog stanja, to sto oni rade neke ludorije ne mora znaciti da moramo i mi to pratiti. Ne mozemo se orjentisati na osnovu takvih transfera, kao sto po meni ni tores ne vrijedi recimo 60 miliona ili Caroll 40 miliona.
Jedino na toj poziciji lijevog beka sad trentutno nemamo svjetsku klasu igraca, niti imamo mladog igraca koji puno obecava, zato tu po meni ne bi trebalo stedjeti i dovesti nekog od ove trojice koji su i moj i tvoj izbor, te isto tako nekoga u napadu jer ni tu sad trenutno u mladjim kategorijama nemamo nekog super talenta a Bojan ne moze definitivno da odogovoti zahtjevima nasim, al za razliku od lijevog beka tu nam i ne treba bas neka top svjetska klasa, moze se dovesti nekog puno jeftiniji koji bi se fino mogao uklopiti u nas stil igre i dati neki solidan doprinost, mozda ne bi bilo lose da Pato tu uleti al samo ako bude jeftin, nikako nesto da ga placamo astronomski
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Siguran sam da će se na ljeto dovesti il stoper ili LB, pošto će Milito vjerojatno postati bivši. Puyol, Pique, Abidal te mladi Fontas i Bartra (Muniesa) su dovoljni za stoperske pozicije, i pomalo te mlađe uvoditi u igru u CDR, te ponekada u Primeri i CL.
Meni je Bale favorit, al' neće se Spursi htjeti ga prodati, pogotovo nakon ove sezone kada su izborili 1/4 CL i još ako izbore CL sljedeću sezonu, tražili bi sigurno najmanje 45 milja eura, što je previše. Stoga mi se Bastos i Coentrao ili netko 3. čini izglednijom opcijom. Za ovog potonijeg se i RMCF zanima, obojica bi vrijedili cca. 15-25 milja eura, taman kol'ko će se dobiti od prodaje Zlatana.
Thiago je već prva "kupovina" za sljedeću sezonu, i njemu davati priliku da stalno igra u CDR, ponekada u Primeri i CL. Do ljeta 2012., ako/kad dođe Fabregas, Keita i(li) Afellay bi već mogli biti ex, Cesc i Iniesta bi bile prve violine na CMF, Xavi i Thiago rezerve.
Što se napada tiče, ako već treba nekog dovoditi onda je to špic, al' da je besplatan/jeftin rutiner, koji će pošteno odraditi 2,3 sezone, taman kad Villa bude zrel za klupu, a do tad bi La Masia mogla izbaciti napadača, pa neće biti potrebe za dovođenjem Pata, čiji bi dolazak gušio prostor mladim igračima iz La Masie.
Meni je Bale favorit, al' neće se Spursi htjeti ga prodati, pogotovo nakon ove sezone kada su izborili 1/4 CL i još ako izbore CL sljedeću sezonu, tražili bi sigurno najmanje 45 milja eura, što je previše. Stoga mi se Bastos i Coentrao ili netko 3. čini izglednijom opcijom. Za ovog potonijeg se i RMCF zanima, obojica bi vrijedili cca. 15-25 milja eura, taman kol'ko će se dobiti od prodaje Zlatana.
Thiago je već prva "kupovina" za sljedeću sezonu, i njemu davati priliku da stalno igra u CDR, ponekada u Primeri i CL. Do ljeta 2012., ako/kad dođe Fabregas, Keita i(li) Afellay bi već mogli biti ex, Cesc i Iniesta bi bile prve violine na CMF, Xavi i Thiago rezerve.
Što se napada tiče, ako već treba nekog dovoditi onda je to špic, al' da je besplatan/jeftin rutiner, koji će pošteno odraditi 2,3 sezone, taman kad Villa bude zrel za klupu, a do tad bi La Masia mogla izbaciti napadača, pa neće biti potrebe za dovođenjem Pata, čiji bi dolazak gušio prostor mladim igračima iz La Masie.
HISTORIA CONTINUA...
HISTORIA CONTINUA...
- DAVID VILLA 7'
- Kontakt:
Rijeci su suvisne

Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !
[youtube][/youtube]
sry za spam ali dinho je barsina legenda
nekad je ovako i za barsu zabijao
sry za spam ali dinho je barsina legenda

.
- adas_barca
- Kontakt:
majsor...koliko nas samo ima koji smo zavoljeli barcu i fudbal zbog njegacatalonia je napisao/la:[youtube][/youtube]
sry za spam ali dinho je barsina legenda![]()

Dinho je nasa legenda i kad neko postavi video na kojem on sjedi i jede kospe, to nije spam, zbog svega sto je dao nasem klubu. Lijepo je vidjeti ga kako uziva u Brazilucatalonia je napisao/la:[youtube][/youtube]
sry za spam ali dinho je barsina legenda![]()
nas klub je imao velike igrace (krojf, maradona, romario, stoickov, ronaldo, rivaldo, sad xavi messi iniesta) sva ce njihova imena ostati upisana zlatnim slovima u istoriji fudbala, narocito ime Leo Messi, najveci ikad, ali Ronaldinho ce uvijek ostati upamcen kao jedan od najvecih, mozda i najveci madjionicar freestyler u istoriji svjetskog fudbala
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Hocemo Thiaga i više minuta za njega, a ne Fabregasalosmi je napisao/la:petak 18.FCB1899 je napisao/la:Kada je izvlačenje žrijeba Lige Prvaka?
Sve je izvesnije da ce Fabregas preci u Barcu sto se meni ne svidja puno.
Ali ako vec dodje,onda bi trebalo da ode Afellay ili Keita.Da ipak ima mesta i za Thiaga.

A Dinho je velika legenda kluba, majstor ostaje majstor.
bubimir je napisao/la:Ako dobijemo naredne tri utakmice u Primeri, gotovo je.
onda bi imali vjerovatno desetak bodova prednosti ispred reala, i u ligaskom el classicu bilo bi nepopisivo vidjeti nase rezervne igrace tipa afelay, boyan, tiago, fontas i kompanija, a onda tri dana kasnije u finalu kupa ih masakrirati s najjacom postavom odmornom
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Grijehota je ne spomenuti Kubalu, najbolji igrač FCB prošlog stoljeća, a ima to još dosta imena (Zamora, Samitier, Luis Suarez, Kocsis, Ramallets, Koeman...).Romariooo je napisao/la:nas klub je imao velike igrace (krojf, maradona, romario, stoickov, ronaldo, rivaldo, sad xavi messi iniesta) sva ce njihova imena ostati upisana zlatnim slovima u istoriji fudbala, narocito ime Leo Messi, najveci ikad, ali Ronaldinho ce uvijek ostati upamcen kao jedan od najvecih, mozda i najveci madjionicar freestyler u istoriji svjetskog fudbala
U Barceloni su igrali neka od najvećih imena u svjetskom nogometu, ali igrači poput Cruyffa, Maradone, Romaria...se nisu proslavili nažalost u Barceloni, nego su se ili proslavili u nekom drugom klubu ili u reprezentaciji, dok je to s Messiem obrnut slučaj, što me veseli.
HISTORIA CONTINUA...
HISTORIA CONTINUA...
Barceloni možda bude i dovoljno da 11 kola prije kraja, pobijedi svih 5 domaćih utakmica (Getafe, Almeria, Osasuna, Espanyol i Deportivo) da bi po 3.x zaredom osvojila Primeru.Romariooo je napisao/la:bubimir je napisao/la:Ako dobijemo naredne tri utakmice u Primeri, gotovo je.
onda bi imali vjerovatno desetak bodova prednosti ispred reala, i u ligaskom el classicu bilo bi nepopisivo vidjeti nase rezervne igrace tipa afelay, boyan, tiago, fontas i kompanija, a onda tri dana kasnije u finalu kupa ih masakrirati s najjacom postavom odmornom
FCB je do kraja dovoljno 6 pobjeda, a raspored je povoljan. Računajmo da uz ovih +7 FCB si može priuštiti 2,3 kiksa, a RMCF će do kraja kiksati barem još 2x.
HISTORIA CONTINUA...
HISTORIA CONTINUA...
sport es pise kako je klub vec sad u akciji oko transfera narednog ljeta, svasta se nesto pise, uglavnom kazu kako ce narednih 15 dana biti odlucujuci oko sudbine Cescovog povratka kuci, sta god da im to znacilo, isto tako navodi se kako ce najvjerovatnije keita u bayern za desetak miliona te Hleb u neku sovjetsku ligu isto za desetak miliona, a maxwel navodno odlazi u Zenit, vjerovatno za desetak miliona.
sve ovo naravno treba uzeti s velikom rezervom, ali ne bi bilo lose ako je istina jer bi se lijepa lova uzela za njih, takodje i Milito ce razguliti sigurno, moze se i za njega nesto uzeti, tu je jos i recimo Caceres koji takodje vrijedi desetak miliona ili nesto manje, pa onda za Ibru 25 miliona, tako da ce ovog ljeta biti sigurno lijepih prihoda od prodaje igraca koji nisu toliko vazni, keita i maxwel su sad koliko toliko vazni, al sledece sezone i ja bi se rijesio maxwela ako dovedemo nekog mocnog lijevog beka, Keita ako ode bilo bi mi jako zao, al vjerovatno njegova odlazak ima veze s promocijom tiaga u prvi tim
sve ovo naravno treba uzeti s velikom rezervom, ali ne bi bilo lose ako je istina jer bi se lijepa lova uzela za njih, takodje i Milito ce razguliti sigurno, moze se i za njega nesto uzeti, tu je jos i recimo Caceres koji takodje vrijedi desetak miliona ili nesto manje, pa onda za Ibru 25 miliona, tako da ce ovog ljeta biti sigurno lijepih prihoda od prodaje igraca koji nisu toliko vazni, keita i maxwel su sad koliko toliko vazni, al sledece sezone i ja bi se rijesio maxwela ako dovedemo nekog mocnog lijevog beka, Keita ako ode bilo bi mi jako zao, al vjerovatno njegova odlazak ima veze s promocijom tiaga u prvi tim
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Naravno da treba uzeti Sport s velikom rezervom.
Ali ako je ovo istina, ja ne bih imao niš' protiv toga da odu Hleb, Keita i Maxwell za ukupno 30 milja ojra, ali nekako ne vjerujem da će za Bjelorusa dobiti 10 milje, jer mu ugovor istječe na ljeto. Još će se dobiti od Zlatana 24 milje, a za Caceresa ako se dobije išta, bit će dobro, i njemu ugovor istječe ovo ljeto.
I meni je žao Keita ako bi otišao, jer je idealan back-up igrač, ali ako je to radi Thiaga i Cesca, žrtvovao bih njega, a dobilo bi se i dobre pare za igrače koji je već u 30ima.
Ali ako je ovo istina, ja ne bih imao niš' protiv toga da odu Hleb, Keita i Maxwell za ukupno 30 milja ojra, ali nekako ne vjerujem da će za Bjelorusa dobiti 10 milje, jer mu ugovor istječe na ljeto. Još će se dobiti od Zlatana 24 milje, a za Caceresa ako se dobije išta, bit će dobro, i njemu ugovor istječe ovo ljeto.
I meni je žao Keita ako bi otišao, jer je idealan back-up igrač, ali ako je to radi Thiaga i Cesca, žrtvovao bih njega, a dobilo bi se i dobre pare za igrače koji je već u 30ima.
HISTORIA CONTINUA...
HISTORIA CONTINUA...
malo sam provjeravao ovamo i nije tacno da hlebu i caceresu isticu ugovori ovog ljeta, nego onog tamo ljeta u2012. godine, tako da se i a njih mogu dobiti novci, caceres vrijedi sigurno jer je solidan igrac, a hleb je tarlasika, al eto navodno ga zeli neki bogatasLeader je napisao/la:Naravno da treba uzeti Sport s velikom rezervom.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.