deyo je napisao/la:Čestitke prvacima
A ovo ispod bi trebalo svakako predložiti na kraju sezone pa da vidimo sta kapiteni misle, nije nimalo loša ideja
UstanikSBII je napisao/la:Mislim da bi savez trebao od iduce sezone nadopuniti pravila koje se odnose na momcadi koje ne "nastupe" u tom kolu! Recimo prvi put ti se desi protivnik dobija sluzbeno 3:0 i ekipi koja nije nastupila oduzima se 1 bod ako se ponovi isto oduzimaju se 3 boda. Za treci prekrsaj 7 bodova itd. Ovo je smjesno postalo da pojedine ekipe gotovo i neigraju kad vide da nemaju sta izgubiti. Savez na tome mora poraditi za iducu sezonu!
Evo da i ja dam svoje misljenje.Po meni ovo bi bilo malo efikasno.Cak sta vise mislim da bi bilo i kontraproduktivno.
Razlog: Evo da uzmemo za primjer FK Primitivce iz ove sezone.Sta konkretno dobijamo ako im oduzmemo bod,dva ili deset.Hoce li ih to natjerati da tipuju?Po meni nece.Ta tri igraca su iz raznorazni razloga prestala tipovati.Oduzimanjem bodova ih neces natjerati da tipuju.Znaci po meni neefikasno srestvo.Cak i mozda kontraproduktivno.Zamislite da se ovo desi na startu sezone (a vecinom se zna desiti) i mi im oduzmemo bod,dva pet....Ti igraci vise ne zele tipovati.Potrebno je pronaci nove igrace.E sad to postaje problem jer ti novi igraci trebaju poceti sa velikim zaostatkom u bodovima za drugim timovima i to ih destimulise.Sto znaci da je tesko onda pronaci igrace za taj tim.
Ovu sezonu savez je radio u "krnjem" sastavu i ima neki stvari za kritiku.Prije svega u azuriranju podataka.No posto smo samo nas dva radili i ovo je super odradjeno.Licno ja sam se malo zamorijo i uradim samo "svoj" dio posla i to je to.Kolwga Mokes je odradio veci dio posla i svaka mu cast.U 21.sezoni je potreban i treci clan i da onda i savez vise vremena posveti ovim timovima sto ne tipuju u vidu pp kapitenu ili pronalazku novi igraca.
Ovim putem cestitam na osvajanju titule:
Green Dragons
legenda reala©
Cartman
Aerials