FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Moram da pohvalim Veselog, onako kao njegov dežurni kritičar što iz fudbalskih što iz nefudbalskih razloga. 2,3 odlična prodora, izborena 2 žuta. A ni onaj šut nije bio loš uopšte.
Željezničar za život cijeli!
Apsolutno se slazem ,samo me cudi momenat kad je proigraoSudoHusika je napisao/la: ↑02 dec 2020, 23:01Moram da pohvalim Veselog, onako kao njegov dežurni kritičar što iz fudbalskih što iz nefudbalskih razloga. 2,3 odlična prodora, izborena 2 žuta. A ni onaj šut nije bio loš uopšte.

Upravo. Izgubili smo Sadikovica, nemamo bas dva dobra krila koja mogu biti u isto vrijeme na terenu i onda ta 4231 nema smisla. Nadjeno je bas najbolje moguce rjesenje u ovom momentu.braco je napisao/la: ↑02 dec 2020, 22:59To je najbitnije, što smo se uspjeli adaptirati na ono šta imamo. Mislim riječ je o čistoj improvaziciji lo stilo Osim koju samo on umije ali evo izvučen je neki maximum iz postojećeg kadra. Propalo nam je krilo koje smo dogovorili iz glupih razloga (Ajayi), ok idemo se fajtat s ovim što imamo i napravit sistem koji će odgovorat igračima koje imamo.
Joj, protiv Sirokog kad se vrne Kosoric u prvih 11

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Brkic trenutno ni sjena onog golmana prije teske povrede koju je dozivio..
Iskreno, nakon onog ocaja iz prvog poluvremena nisam se nadao da mozemo preokrenuti. Opet je Amar Osim pokazao kakav je genijalac, kakve izmjene je opet covjek napravio(99% trenera ne bi uopste uradilo izmjenu na poluvremenu Bojo-Bekric) i kako je izmjenama i taktikom okrenuo utakmicu u nasu korist..

Joj Dado otkad je došao u Cracoviu uzeo superkup, a u prvenstvu upisao 3 pobjede i remi. A bili 15. na tabeli kad je došao. X factor.LjoZee je napisao/la: ↑02 dec 2020, 23:04Upravo. Izgubili smo Sadikovica, nemamo bas dva dobra krila koja mogu biti u isto vrijeme na terenu i onda ta 4231 nema smisla. Nadjeno je bas najbolje moguce rjesenje u ovom momentu.braco je napisao/la: ↑02 dec 2020, 22:59To je najbitnije, što smo se uspjeli adaptirati na ono šta imamo. Mislim riječ je o čistoj improvaziciji lo stilo Osim koju samo on umije ali evo izvučen je neki maximum iz postojećeg kadra. Propalo nam je krilo koje smo dogovorili iz glupih razloga (Ajayi), ok idemo se fajtat s ovim što imamo i napravit sistem koji će odgovorat igračima koje imamo.
Joj, protiv Sirokog kad se vrne Kosoric u prvih 11![]()

Šta misliš koji je razlog Bojinih slabih igrara? Iskreno on je meni otkad je došao toplo hladno odigrao, a ne samo ovo poslije povrede da li la igra. Došao je s epitetom solidnog tehničara s dobrim motoričkim sposobnostima ali nekako kao da mu nešto fali. Mislio sam da će biti neki igrača ala Tomo Tomić ali mora to bolje.Brkooo je napisao/la: ↑02 dec 2020, 23:06Brkic trenutno ni sjena onog golmana prije teske povrede koju je dozivio..
Iskreno, nakon onog ocaja iz prvog poluvremena nisam se nadao da mozemo preokrenuti. Opet je Amar Osim pokazao kakav je genijalac, kakve izmjene je opet covjek napravio(99% trenera ne bi uopste uradilo izmjenu na poluvremenu Bojo-Bekric) i kako je izmjenama i taktikom okrenuo utakmicu u nasu korist..![]()
![]()
- kontrasviju
- Kontakt:
Bravo lavovi, vrhunska borba u drugom poluvremenu. Miletić sjajan nakon prekida i na prijateljskim i sada. Jako bitna 3 boda po teskom terenu.
Plavo je srce u meni!
FKŽ 1921 🔵⚪
FKŽ 1921 🔵⚪
@Braco, Zanimljivo je bilo da je Bojo prosle sezone ulazio u mnogo sansi, skoro uvijek bio na pravom mjestu kad treba uci u sansu ali kad treba zavrsiti akciju on katastrofalan, realizacija uzasna. Evo ove sezone on je asistirao Stilicu za nas drugi gol protiv Slobode i onda sve uprskao na kraju kad je vise puta "ukopavao dodavanjima" svoje saigrace.
Ja sam vidio da on ne zna da suta, da mu das 10 puta da sutne loptu sa 20 metara lopta bi 10 puta dosla kao dodavanje do golmana. Najslicniji mi je Hajdarevicu, obojca sa loptom na vi, jedina karakteristika im je trcanje, kad se branimo mozemo nekad imati neku korist od njih, ali kad napadamo oni jednostavno smetaju na terenu, u tom trenutku kao da imamo igrace manje u fazi napada.
Razlog zasto nabijamo loptu i ne mozemo imati igru je upravo u tome sto imamo veznjake poput Boje i Hajdarevica koji su sa loptom na vi, veznjake koji ne znaju organizovati igru, povuci loptu, odigrati dodavanje, napraviti visak itd..
Ja sam vidio da on ne zna da suta, da mu das 10 puta da sutne loptu sa 20 metara lopta bi 10 puta dosla kao dodavanje do golmana. Najslicniji mi je Hajdarevicu, obojca sa loptom na vi, jedina karakteristika im je trcanje, kad se branimo mozemo nekad imati neku korist od njih, ali kad napadamo oni jednostavno smetaju na terenu, u tom trenutku kao da imamo igrace manje u fazi napada.
Razlog zasto nabijamo loptu i ne mozemo imati igru je upravo u tome sto imamo veznjake poput Boje i Hajdarevica koji su sa loptom na vi, veznjake koji ne znaju organizovati igru, povuci loptu, odigrati dodavanje, napraviti visak itd..
Svraka,Tomić i Ćulum like thisBrkooo je napisao/la: ↑02 dec 2020, 23:44@Braco, Zanimljivo je bilo da je Bojo prosle sezone ulazio u mnogo sansi, skoro uvijek bio na pravom mjestu kad treba uci u sansu ali kad treba zavrsiti akciju on katastrofalan, realizacija uzasna. Evo ove sezone on je asistirao Stilicu za nas drugi gol protiv Slobode i onda sve uprskao na kraju kad je vise puta "ukopavao dodavanjima" svoje saigrace.
Rodjeni su pitarske picke!
Svraka je bio box to box veznjak koji je cesto zabijao golove, tim golovima nam donosio bodove, nije pretjerano znao nesto sa loptom ali je uvijek bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.1921boy je napisao/la: ↑02 dec 2020, 23:46Svraka,Tomić i Ćulum like thisBrkooo je napisao/la: ↑02 dec 2020, 23:44@Braco, Zanimljivo je bilo da je Bojo prosle sezone ulazio u mnogo sansi, skoro uvijek bio na pravom mjestu kad treba uci u sansu ali kad treba zavrsiti akciju on katastrofalan, realizacija uzasna. Evo ove sezone on je asistirao Stilicu za nas drugi gol protiv Slobode i onda sve uprskao na kraju kad je vise puta "ukopavao dodavanjima" svoje saigrace.
Tomic je isto box to box veznjak, koji nije zabijao puno golova kao Svraka, ali taj igrac nosi vezni red, igrac sa prefinjenijom tehnikom za razliku od npr Svrake, a sto je najvaznije Tomic je igrac koji pravi razliku na terenu. Igrac koji pod pritiskom moze loptu bez panike i nervoze iz faze odbrane donijeti u fazu napada. Mislim da nam jedan ovakav danas fali.
Culum je bio zadnji vezni koji je bio klasicni razbijac, mesar, lopta moze proci ali igrac ne. Sjecam se komentara nakon njegove prve utakmice u nasem dresu. Prijateljska protiv Olimpika,u sezoni kad se Amar drugi put vratio i mi dobili Olimpika ako se ne varam 2:0 na Grbavici, on cak i gol zabio. Svi komentarisali u fazonu,ko je ba ovaj, ubi lik na sredini sve. Amar nakon prijateljske utakmice protiv Dinama iz Zagreba govori na pressu vezano za Culuma da mu ne mozes objasniti da je to prijateljska utakmica i da ne udara

Zadnja izmjena: Brkooo, dana/u 03 dec 2020, 00:15, ukupno mijenjano 1 put.
- MocMahale444
Brko je realan, nije jedan od onih sto sve pod tepih.
Sb je favorit
ali bit ce im tesko.
@ljoze I got u
Sb je favorit

@ljoze I got u
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Teška tekma, težak teren..
Prvo poluvrijeme poprilično loše, nismo bili povezani..
Drugo poluvrijeme vrhunski odrađeno, zabili gol iz prekida, finu polukontru istrčali i Tuce majstorski zabio. Očekivao sam bod, ali može i tri...
Prvo poluvrijeme poprilično loše, nismo bili povezani..
Drugo poluvrijeme vrhunski odrađeno, zabili gol iz prekida, finu polukontru istrčali i Tuce majstorski zabio. Očekivao sam bod, ali može i tri...
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Hajdar je jedan od glavnih igrača, jedina mana što ga sudije kolju sa kartonima, npr. Rahmanović napravi 3 prekršaja i još se na svakom raspravlja sa sudijom i tek dobije žuti, a Hajdar nakon prvog i odmah žuti karton.
Juricic i Zec odlično se poklapaju, ali bit će to još bolje.
Miletić i Ikić moraju igrati zajedno, nadam se da će Kosorić biti opcija sa klupe.
Milicevic ovog momka definitivno pokušati dovesti, Siniša se baš popravio, počeo je pametnije da igra.
Bojo, van forme totalno, baš se to vidi, ali ponovo nekako gura i bori se, nadam se da će na proljeće biti onaj stari.
Veseli, mali je opasan ko plin.
Juricic i Zec odlično se poklapaju, ali bit će to još bolje.
Miletić i Ikić moraju igrati zajedno, nadam se da će Kosorić biti opcija sa klupe.
Milicevic ovog momka definitivno pokušati dovesti, Siniša se baš popravio, počeo je pametnije da igra.
Bojo, van forme totalno, baš se to vidi, ali ponovo nekako gura i bori se, nadam se da će na proljeće biti onaj stari.
Veseli, mali je opasan ko plin.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
-
- Kontakt:
Ko će mu više znati? Ja mu neću oprostiti ovo "spremanje" i mršanje 5 mjeseci. Hej, 5 mjeseci mi njega dovodimo u red, hejbet utakmica nam je falio da proba izboriti faul, penal, neki prodor, nešto. Odlaskom Dade izgubio si i Veselog sve do danas. Uopšte nije ispao fer prema klubu ovakvim ponašanjem.KANA je napisao/la: ↑02 dec 2020, 23:03Apsolutno se slazem ,samo me cudi momenat kad je proigraoSudoHusika je napisao/la: ↑02 dec 2020, 23:01Moram da pohvalim Veselog, onako kao njegov dežurni kritičar što iz fudbalskih što iz nefudbalskih razloga. 2,3 odlična prodora, izborena 2 žuta. A ni onaj šut nije bio loš uopšte.![]()
Željezničar za život cijeli!
Dobro jutro Željovci !
Bekriću hvala ti. Ekipi svaka čast

Bekriću hvala ti. Ekipi svaka čast

- svrakino1921
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ma realno se ima s cim biti zadovoljan, konkurencija je teska a na drugom smo mjestu uz, realno, slabiju igracku postavu u odnosu na konkurente. Sarajevo igra najbolju sezonu, mozda ikad, a opet smo, sa ovim "staronjama", sto Alispahic rece, samo 5 bodova iza.
Ne znam kad je posljednji put bilo da neko pola sezone zavrsi bez poraza, tako da je ovo odlicno, drzimo korak, ganjamo se. Nadam se samo da se tamo na ljeto necemo sjecati Krupe i Mladosti na Grbavici i govorit "sta bi bilo da smo ovo dobili"..
Imamo najbolju odbranu u ligi, najbolji smo klub u gostima... moramo poceti rutinski dobijati utakmice na Grbavici, i zalaganje zadrzati na 200%, rezultat ce doci siguran sam.
Nadam se isto tako da cemo barem one posljednje ligaske utakmice biti na Grbavici, to fali i nama, a i igracima.
Ne znam kad je posljednji put bilo da neko pola sezone zavrsi bez poraza, tako da je ovo odlicno, drzimo korak, ganjamo se. Nadam se samo da se tamo na ljeto necemo sjecati Krupe i Mladosti na Grbavici i govorit "sta bi bilo da smo ovo dobili"..
Imamo najbolju odbranu u ligi, najbolji smo klub u gostima... moramo poceti rutinski dobijati utakmice na Grbavici, i zalaganje zadrzati na 200%, rezultat ce doci siguran sam.
Nadam se isto tako da cemo barem one posljednje ligaske utakmice biti na Grbavici, to fali i nama, a i igracima.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 34 gosta.