U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
Karačić je lojava i vonjava seljačina. Sjeme mu se zatrlo.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Meni je nevjerovatno da jos uvijek postoje ljudi koji misle da u nasim reprezentativnim selekcijama selektori odredjuju ko ce biti pozvan.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
A kako je uopste Nestorovic dobio priliku da vodi reprezentaciju, koji lobiji stoje iza njega?Vucevich je napisao/la:Naravno da odreduju... Kako mislis da su oni levati iz Kozare dobili poziv? Zbog Nestorovica.Pivopija je napisao/la:Meni je nevjerovatno da jos uvijek postoje ljudi koji misle da u nasim reprezentativnim selekcijama selektori odredjuju ko ce biti pozvan.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine ulazi u novi kvalifikacioni ciklus utakmicom sa Lihtenštajnom koja će biti odigrana 28. marta u 15,00 sati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.
Debi na klupi „U-21“ tima BiH imaće novi selektor Vinko Marinović koji je za ovaj susret pozvao 22 igrača:
Nemanja Trkulja (Borac), Goran Karačić (Adanaspor, Turska), Kerim Memija (Vejle BK, Danska), Eldar Čivić (Slovačko, Češka Republika), Advan Kadušić (Sarajevo), Marko Mihojević (Sarajevo), Stjepan Radeljić (Stuttgart, Njemačka), Vladimir Oršolić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Ajdin Redžić (Krupa), Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Kemal Osmanković (Željezničar), Darko Todorović (Sloboda), Ćazim Suljić (Crotone, Italija), Stjepan Lončar (Široki Brijeg), Dženis Beganović (Metalleghe BSI), Mićo Kuzmanović (Mladost DK), Luka Menalo (Široki Brijeg), Nemanja Anđušić (Sarajevo), Demir Peco (Radnik), Almir Aganspahić (Mladost DK), Rijad Kobiljar (Zrinjski), Alen Jurilj (Zagreb, Hrvatska).
Reprezentativci će se okupiti u hotelu „Terme“ na Ilidži u nedjelju, 19. marta u 20,00 sati.
Debi na klupi „U-21“ tima BiH imaće novi selektor Vinko Marinović koji je za ovaj susret pozvao 22 igrača:
Nemanja Trkulja (Borac), Goran Karačić (Adanaspor, Turska), Kerim Memija (Vejle BK, Danska), Eldar Čivić (Slovačko, Češka Republika), Advan Kadušić (Sarajevo), Marko Mihojević (Sarajevo), Stjepan Radeljić (Stuttgart, Njemačka), Vladimir Oršolić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Ajdin Redžić (Krupa), Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Kemal Osmanković (Željezničar), Darko Todorović (Sloboda), Ćazim Suljić (Crotone, Italija), Stjepan Lončar (Široki Brijeg), Dženis Beganović (Metalleghe BSI), Mićo Kuzmanović (Mladost DK), Luka Menalo (Široki Brijeg), Nemanja Anđušić (Sarajevo), Demir Peco (Radnik), Almir Aganspahić (Mladost DK), Rijad Kobiljar (Zrinjski), Alen Jurilj (Zagreb, Hrvatska).
Reprezentativci će se okupiti u hotelu „Terme“ na Ilidži u nedjelju, 19. marta u 20,00 sati.
Tanko je ovo, men se cini.
Nekako nam se dobar trener poklopio sa relativno losom generacijom. Kod nas nikad dva dobra, nazalost...
Nekako nam se dobar trener poklopio sa relativno losom generacijom. Kod nas nikad dva dobra, nazalost...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Karačića na gol to je obligativno.
Golove nećemo davati, ali ćemo ih takođe baš teško primat
Vinko 
Golove nećemo davati, ali ćemo ih takođe baš teško primat
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Što je tanko?kobe24 je napisao/la:Tanko je ovo, men se cini.![]()
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Ma mozda on uspije sklopiti neku solidnu ekipicu koja nece igrati tako lose, jer ima ovdje solidnih momaka iz nase lige. Mislim da smo pogotovo ofanzivno hendikepirani i da ekipa nema napadacki potencija. Dugorocno gledano, slabo ce ko od ovih napraviti neku karijeru i 'pokucati' na vrata A selekcije (naravno, izuzimajuci Amira). Jedino ako guzonja Dzenis prihvati transfer u Celzi...Rokoko87 je napisao/la:Što je tanko?kobe24 je napisao/la:Tanko je ovo, men se cini.![]()
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Demantovat će te brat Dženis.kobe24 je napisao/la:Ma mozda on uspije sklopiti neku solidnu ekipicu koja nece igrati tako lose, jer ima ovdje solidnih momaka iz nase lige. Mislim da smo pogotovo ofanzivno hendikepirani i da ekipa nema napadacki potencija. Dugorocno gledano, slabo ce ko od ovih napraviti neku karijeru i 'pokucati' na vrata A selekcije (naravno, izuzimajuci Amira). Jedino ako guzonja Dzenis prihvati transfer u Celzi...Rokoko87 je napisao/la:Što je tanko?kobe24 je napisao/la:Tanko je ovo, men se cini.![]()
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Sad gledam ovaj spisak, bez sumnje najslabija generacija u zadnjih 10-tak godina, bar po imenima, nadam se da ce nas demantovati na terenu
Don't believe the hype.
Al ovo mi je nešto najgore, znači dok je iz naše lige spisak je tanak po imenima, ali kad stoji uz ime nekog tamo Bayern Munch II onda je generacija jaka, iako on kroz nekoliko godina počne igrati u 6oj ligi jugakisarajevo92 je napisao/la:Sad gledam ovaj spisak, bez sumnje najslabija generacija u zadnjih 10-tak godina, bar po imenima, nadam se da ce nas demantovati na terenu
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Prosla generacija je individualno bila duplo, ako ne i troduplo jaca od ove. Ali zato su bili qarina kao ekipa. Uz to dodas Lorda na klupi i imas logican debakl. Ovaj spisak igraca je skup ovih sto su igrali sa starijim u proslom ciklusu i igracima koji su bili clan U19 prije nekoliko godina. Nista novo. Malo sam iznenadjen. Jer se inace nadje barem neki "dijasporac" na prvom spisku. Vidjetcemo sta ce Vinko uraditi sa ovom generacijom igraca. Ja nemam neka velika ocekivanja jer imamo tesku grupu i poprilicno slabu ekipu ali ako ih Vinko spremi da izgledaju kao prava ekipa onda bi se moglo nesto i ocekivati. Vrijeme ce pokazati.
Na ovom spisku ima dosta igraca koji ce biti veliki upticnici. Trkulja brani u Prvoj Ligi, Karacica nema ni na mapi u Turskoj, Osmankovic klupa, Andjusic los, Orsolic i Jurilj u drugoj Hrvatskoj, Memija u drugoj Danskoj, Radeljic u kantonalnoj tamo u Njemackoj, Suljic isto rijetko kad igra za Crotone..
Kako je nekako vidim ovu ekipu 4-2-3-1:
Karacic
Memija - Mihojevic - Orsolic - Civic
Redzic - Hadziahmetovic
Menalo - Gojak - Peco
Kuzmanovic
Na ovom spisku ima dosta igraca koji ce biti veliki upticnici. Trkulja brani u Prvoj Ligi, Karacica nema ni na mapi u Turskoj, Osmankovic klupa, Andjusic los, Orsolic i Jurilj u drugoj Hrvatskoj, Memija u drugoj Danskoj, Radeljic u kantonalnoj tamo u Njemackoj, Suljic isto rijetko kad igra za Crotone..
Kako je nekako vidim ovu ekipu 4-2-3-1:
Karacic
Memija - Mihojevic - Orsolic - Civic
Redzic - Hadziahmetovic
Menalo - Gojak - Peco
Kuzmanovic
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
-
edinjo-bih
- Kontakt:
Spisak je vec bolji od onog sto smo navikli u zadnje vrijeme. jos uvijek je to jako slabo i moramo sirom evrope/usa traziti pojacanja. drago mi je da je c. suljic opet tu, pa redzic, hadziahmetovic, kuzmanovic,... . 
Ne pratim toliko mlađe reprezentacije, pa mi oprostite na neupućenosti. Zinedin još nije postao U21 reprezentativac?
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
Ma on je trenutno sa U19 ekipom i ubrzo igraju kvalifikacioni turnir za EP u tom uzrastu. Vjerovatno ce poslije toga na narednim spiskovima biti sa ovom U21 selekcijom. To bar ja prizeljkujem i vjerujem da ce se tako i desiti.HankMoody je napisao/la:Ne pratim toliko mlađe reprezentacije, pa mi oprostite na neupućenosti. Zinedin još nije postao U21 reprezentativac?
-
edinjo-bih
- Kontakt:
meni nekako on i gojak izgledaju kao bas isti tip igraca. ocekujem aBd dobre igre malog a. suljica u juniorskoj.
-
bordobijeli
- Kontakt:
Nikad losija U 21 . al kod nas je sve naopako mozda nas iznenade .
Pa i normalno je da tek nekolicina iz naših U21 dogura do A reprezentacije.kobe24 je napisao/la:Dugorocno gledano, slabo ce ko od ovih napraviti neku karijeru i 'pokucati' na vrata A selekcije (naravno, izuzimajuci Amira).
Evo baš sam sad brzinski prelistao Soccerway da pogledam nekoliko prethodnih generacija, uglavnom ovako:
Iz prošle generacije smo dobili Bajića i Hodžića. Možda bude nešto od Miloševića i nekog od golmana, ali ne bih se kladio. Dakle zasad 2-3 igrača, no tek ćemo vidjeti koliko će njih ostati na duže staze.
Ciklus prije toga je kao istaknute igrače dao Krunića, Grahovca i Duljevića... Grahovac je danas otišao u Kazahstan, a za ovu drugu dvojicu je još uvijek upitno hoće li ikad postati bitni članovi A reprezentacije. Imao je i Zakarić par nastupa. Sve u svemu, u vrh glave dvojica, a moguće i manje će se zadržati u A timu.
Vraćajući se još jedan kvalifikacioni ciklus unazad, stižemo do one Đurićeve generacije koja je za razliku od prethodno spomenutih imala dosta dobar nastup u grupnoj fazi. Osim Đurića, kroz ovaj ciklus su manje ili više igrali Bešić, Zahirović, Stevanović i Višća. Zahirović i Stevanović su na kraju ispali epizodni reprezentativci, Višća i Bešić imaju svoj značaj. Opet dvojica koji su ostali kao dugoročni članovi reprezentacije.
I još jedna generacija prije toga nam je dala Vranješa i Šunjića.
Dakle vidimo da je neki prosjek po U21 generaciji dva igrača. O trenutnoj je još rano govoriti, ali treba imati na umu da je i Gojak je dio trenutne U21 generacije. Dodaj još Hadžiahmetovića, Redžić bi mogao biti perspektivan ako ode iz Krupe, možda još neko se pokaže ali to je to.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.