Balja brate mozes li ti nama reći do kada je potpisan ugovor sa Milenkom? Bio bi ti zahvalan na odgovoru.elvirbaljic je napisao/la: ↑05 apr 2023, 17:20Sta da ti kazem, znam skim smo pregovarali, sta su nam nudili, a doveli smo to sto imamo .. Hajde sobzirom da je jasno bilo da ove godine idemo samo na opstanak mislio sam da moze to ova ekipa izboriti, ali bogami tanko..Hazre je napisao/la: ↑05 apr 2023, 17:08Vole oni da rade sa "nekim menadzerima" ne trebas mi nista govoriti. Znam dosta. Znam da su nudjeni bolji igraci a dovedeni Hadzic Hasanbegovic itd...(nisu bili skupi ti igraci). Problem sto tu ljudi odlucuju koji su zidari mesari...nismo profesionalno ni 20%elvirbaljic je napisao/la: ↑05 apr 2023, 16:59
Ma nije Milenko kriv sto oni ne mogu dupli pas odigrati. Dva pasa treci je pogresan, pogledaj kretanja bekova kod prva dva gola....Jednostavno tanka ekipa.
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
-
- Kontakt:
Ja govorim konkretno za danasnju utakmicu, svaki treci pas bio je pogresan, kretanja bez lopte pogresna...Apsolutno se slazem da trener snosi odgovornost kao i igraci za blamaze u proteklih trinaest utakmica.Beledija je napisao/la: ↑05 apr 2023, 17:25Kažeš neznaju dva pasa sastaviti.elvirbaljic je napisao/la: ↑05 apr 2023, 16:30Nije ovdje problem Milenko, problem je limitirana ekipa. Nemas beka bekom, stoper znas da visi u zraku ali mora igrati, nemas napadaca, ne moze ovdje mnogo bolji trener uraditi nista..Onaj ko je dovodio igrace snosi odgovornost.
...... Pantelić internacionalac
.......Ivaniadze - isto
.....Subašić ...-Željo, tc- bar tri godine u pl
... Čelik -Rijeka, ŽELJO tc...
Gavrić internacinalac-100 g. u pl bih
....Kuzmanović 10 godina + PROFI
.... Mehidić - više od 10 g. profi
Nukić 5 godina skoro standarni u pl bih
Hadžić dugogodišnji profi...neću spominjati ŠUKIJA IAKO JE I ON TRĆA SEZONA U TC. Ako takvi igrači nez. dva pasa sastavit a trener nije kriv onda ja na sebe preuzimam svu odgovornost.
Tuzla City / Sloga Simin Han
-
- Kontakt:
Ne znam zasto pitas, ali nije problem Milenka zamjeniti, sa njim se dogovoris u dvije rijeci..Do kraja sezone je ugovor, uz mogucnost produzenja dalje.Tc955 je napisao/la: ↑05 apr 2023, 17:31Balja brate mozes li ti nama reći do kada je potpisan ugovor sa Milenkom? Bio bi ti zahvalan na odgovoru.elvirbaljic je napisao/la: ↑05 apr 2023, 17:20Sta da ti kazem, znam skim smo pregovarali, sta su nam nudili, a doveli smo to sto imamo .. Hajde sobzirom da je jasno bilo da ove godine idemo samo na opstanak mislio sam da moze to ova ekipa izboriti, ali bogami tanko..Hazre je napisao/la: ↑05 apr 2023, 17:08
Vole oni da rade sa "nekim menadzerima" ne trebas mi nista govoriti. Znam dosta. Znam da su nudjeni bolji igraci a dovedeni Hadzic Hasanbegovic itd...(nisu bili skupi ti igraci). Problem sto tu ljudi odlucuju koji su zidari mesari...nismo profesionalno ni 20%
Ma nisam nigdje mogao naći informaciju na koliko je potpisan ugovor a interesiralo me da li se covjeku vjeruje i dal postoji sansa da nas i sledece sezone vodi. Al sam dobio odgovor od tebe i hvala ti jos jednom.elvirbaljic je napisao/la: ↑05 apr 2023, 19:43Ne znam zasto pitas, ali nije problem Milenka zamjeniti, sa njim se dogovoris u dvije rijeci..Do kraja sezone je ugovor, uz mogucnost produzenja dalje.Tc955 je napisao/la: ↑05 apr 2023, 17:31Balja brate mozes li ti nama reći do kada je potpisan ugovor sa Milenkom? Bio bi ti zahvalan na odgovoru.elvirbaljic je napisao/la: ↑05 apr 2023, 17:20
Sta da ti kazem, znam skim smo pregovarali, sta su nam nudili, a doveli smo to sto imamo .. Hajde sobzirom da je jasno bilo da ove godine idemo samo na opstanak mislio sam da moze to ova ekipa izboriti, ali bogami tanko..
-
- Kontakt:
Nema na cemu drug.. Milenko nije najbolja ali vjerovatno ni najlosija opcija. Za nesto izbiljo treba najmanje tri cetiri igraca , dati mu sansu pa ako je sposoban nek proba nesto uraditi, ako nije traziti ozbiljnog trenera.Tc955 je napisao/la: ↑05 apr 2023, 19:54Ma nisam nigdje mogao naći informaciju na koliko je potpisan ugovor a interesiralo me da li se covjeku vjeruje i dal postoji sansa da nas i sledece sezone vodi. Al sam dobio odgovor od tebe i hvala ti jos jednom.elvirbaljic je napisao/la: ↑05 apr 2023, 19:43Ne znam zasto pitas, ali nije problem Milenka zamjeniti, sa njim se dogovoris u dvije rijeci..Do kraja sezone je ugovor, uz mogucnost produzenja dalje.
Problem Citya su smijesni igraci nedovoljni kvalitetni.
Tuga je gledati Nukica, Sukilovica i Karica ti momci ne mogu u Gradini igrati.
Tuga je gledati Nukica, Sukilovica i Karica ti momci ne mogu u Gradini igrati.
-
- Kontakt:
Ja ne bih puno o rezultatu. Jeste težak poraz ali nisam ni očekivao da ih možemo dobiti.
Ja bih malo o "igračima" o nekom Panteliću kojeg su pojedinci ovde najavljivali kao da dolazi Messi. A od ova dva Pantelića ne možemo sastaviti jednog dobrog. Slično i Hadzić, vidimo zasto nije igrao u Zrinjskom. Lik je izgubljeni slučaj.
Mi nemamo odbrane, nemamo sredine a posebno nemamo napada. Zato i jesmo na poziciji na kojoj smo.
Također pohvalio bih Ultrase. Skoro da ih je danas bilo više nego nas (ja sam gledao samo prvo poluvrijeme i vidio da nije vrijedno radi ovakve utakmice mrznuti se). Daj Boze da nas je bilo 250. A polufinale kupa se igra. Ne govorim za fanatike, ali prosječan covjek koji prati sport nije ni znao da danas ima neka utakmica u gradu. Klub uopće ne zanima taj segment, pa stoga se ni ja ne brinem previše za taj klub. Marketing nikakav. Nemaš gdje kupiti dres. Umjesto da se zakupe one led reklame po gradu dan dva prije utakmice kod nas se i ne zna za utakmicu. Bitno je da se dođe u ložu, da igra ko treba igrati i njima izgleda dovoljno.
Sjecam se utakmica kad smo imali po 3-4 hiljade, a sad će ovaj mali pretvoriti klub u svoju igračku. Samo neka ovako nastave pa ce biti broj gledatelja dvocifren.
Ja bih malo o "igračima" o nekom Panteliću kojeg su pojedinci ovde najavljivali kao da dolazi Messi. A od ova dva Pantelića ne možemo sastaviti jednog dobrog. Slično i Hadzić, vidimo zasto nije igrao u Zrinjskom. Lik je izgubljeni slučaj.
Mi nemamo odbrane, nemamo sredine a posebno nemamo napada. Zato i jesmo na poziciji na kojoj smo.
Također pohvalio bih Ultrase. Skoro da ih je danas bilo više nego nas (ja sam gledao samo prvo poluvrijeme i vidio da nije vrijedno radi ovakve utakmice mrznuti se). Daj Boze da nas je bilo 250. A polufinale kupa se igra. Ne govorim za fanatike, ali prosječan covjek koji prati sport nije ni znao da danas ima neka utakmica u gradu. Klub uopće ne zanima taj segment, pa stoga se ni ja ne brinem previše za taj klub. Marketing nikakav. Nemaš gdje kupiti dres. Umjesto da se zakupe one led reklame po gradu dan dva prije utakmice kod nas se i ne zna za utakmicu. Bitno je da se dođe u ložu, da igra ko treba igrati i njima izgleda dovoljno.
Sjecam se utakmica kad smo imali po 3-4 hiljade, a sad će ovaj mali pretvoriti klub u svoju igračku. Samo neka ovako nastave pa ce biti broj gledatelja dvocifren.
Jeste, imali ste posjete i od 7000 sjeti se
Ali od toga 6000 slobodasa i 500 penzionera kojim je svejedno ko igra

Ali od toga 6000 slobodasa i 500 penzionera kojim je svejedno ko igra

Ne može se nikom ništa suditi po današnjoj utakmici.Momci su odradili trening utakmicu uoči Grbavice gdje idemo po pobjedu akoBogda.Igrači su uz Milenka i to je odlična činenica.Vjerujem da povredaMehidića nije teže prirode.Drago mi je da je danas Hadžić bio starter.Očekujem ga u startnoj postavi i na Grbavici.Kuzmanovića i Gavrić neće igrati.Diabi je pokazao ponovo , da je vrlo-dobar igrač.Očito je da i on ima neku povredu pa ulazi sa klupe u igru.Utakmica na Grbavici protiv Željezničara je lijepa prilika za nas.Uvjeren sam da nećemo izgubiti a nadam se pobjedi.
Dobar je tvoj optimzam @ tuzlac koji ja na žalost ne dijelim. Kako da se suprostavimo Želji još bez Kuzmanovića. SLažem se da je zrinja svjetlosnu god. ispred nas, problem je što su i ostali timovi što bolji što motiviraniji. Kako Nukić misli zaustaviti Santosa, kako Šuki i ČELIK DA pariraju Krpi ko će dati gol kad nema MIŠIĆA NITI Kuzmanovića kako da Pantelić kreira neku šansu kad je danas imao 5 dodira s loptom za poluvrijeme
Po stoti put,Nukić ne zna igrati beka.
Izostanak Kuzmanovića jeste hendikep ali nije nenadoknadiv.Mislim da ga Đ.Pantelić može kvalitetno zamijeniti.Danas me Hadžić ponovo nakon Borca ,uvjerio da se vraća u ekipu.Diabija ako imadnemo jedno poluvrijeme bit će vrlo-dobro.Tu je i Karjašević.Dakle:
fejzić
ćorić
čeliković
šukilović
mehidić
diabi (karjašević)
d.pantelić
đ.pantelić
subašić
ivaniadze
hadžić
Izostanak Kuzmanovića jeste hendikep ali nije nenadoknadiv.Mislim da ga Đ.Pantelić može kvalitetno zamijeniti.Danas me Hadžić ponovo nakon Borca ,uvjerio da se vraća u ekipu.Diabija ako imadnemo jedno poluvrijeme bit će vrlo-dobro.Tu je i Karjašević.Dakle:
fejzić
ćorić
čeliković
šukilović
mehidić
diabi (karjašević)
d.pantelić
đ.pantelić
subašić
ivaniadze
hadžić
Bošnjaković: Tri greške, tri gola
KUP BIH05/04/2023 u 17:36 h
Trener Tuzla Cityja nakon poraza od Zrinjskog u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu
Milenko Bošnjaković poslije poraza svoje ekipe od Zrinjskog (0:3) nije imao mnogo toga zamjeriti svojim igračima jer su naišli na kvalitetniju ekipu.
- Tri greške tri gola. Pokušavali smo, borili smo se. Naletili smo se na Zrinjski koja je ozbiljna ekipa. Momcima ne zamjeram mnogo, probaš, pokušaš, nismo uspjeli. Mi se okrećemo prvenstvu, imamo svoje probleme, imamo svoje ciljeve do kraja sezone, rekao je Milenko Bošnjaković, pa nastavio:
- Teška situacija, ali nećemo se predati do zadnje utakmice. Osjeća se kod momaka strah od poraza, psihologija je čudo. Dajemo im podršku, kažem, nekada uspijemo, nekada ne.
Tuzla City u 25. kolu Premijer lige BiH igra protiv Željezničara.
KUP BIH05/04/2023 u 17:36 h
Trener Tuzla Cityja nakon poraza od Zrinjskog u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu
Milenko Bošnjaković poslije poraza svoje ekipe od Zrinjskog (0:3) nije imao mnogo toga zamjeriti svojim igračima jer su naišli na kvalitetniju ekipu.
- Tri greške tri gola. Pokušavali smo, borili smo se. Naletili smo se na Zrinjski koja je ozbiljna ekipa. Momcima ne zamjeram mnogo, probaš, pokušaš, nismo uspjeli. Mi se okrećemo prvenstvu, imamo svoje probleme, imamo svoje ciljeve do kraja sezone, rekao je Milenko Bošnjaković, pa nastavio:
- Teška situacija, ali nećemo se predati do zadnje utakmice. Osjeća se kod momaka strah od poraza, psihologija je čudo. Dajemo im podršku, kažem, nekada uspijemo, nekada ne.
Tuzla City u 25. kolu Premijer lige BiH igra protiv Željezničara.
Kod nas da je bolja situacija i atmosfera u klubu i da s njim igramo sljedeće sezone u 'gostima' na Tušnju i da bude 7k navijača oni ce reci da je njih približno k'o i nas.
Svjesni su samo nece da priznaju da im mi nabijamo prosjek kad gostujemo! I sad ce biti 5k na Tušnju kad budemo igrali sa njima, samo me strah prljavi radnjih da nece pod ucijenom traziti bodove od nas ako im bude potrebno, nešto u fazonu pustite nas nece vam Azmir tražiti pozajmicu ili ako ispadnu da traže pozajmicu kako bi nas izbacili a oni da ostanu..Šta kazu sredio nam Azmir 3 boda prošle sezone protiv Borca, pitam se samo kako njima nije uspio srediti prošlo kolo..
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!
Dobro došli na temu....svaki dan sve nas je više i više.samirr je napisao/la: ↑06 apr 2023, 03:48Kod nas da je bolja situacija i atmosfera u klubu i da s njim igramo sljedeće sezone u 'gostima' na Tušnju i da bude 7k navijača oni ce reci da je njih približno k'o i nas.
Svjesni su samo nece da priznaju da im mi nabijamo prosjek kad gostujemo! I sad ce biti 5k na Tušnju kad budemo igrali sa njima, samo me strah prljavi radnjih da nece pod ucijenom traziti bodove od nas ako im bude potrebno, nešto u fazonu pustite nas nece vam Azmir tražiti pozajmicu ili ako ispadnu da traže pozajmicu kako bi nas izbacili a oni da ostanu..Šta kazu sredio nam Azmir 3 boda prošle sezone protiv Borca, pitam se samo kako njima nije uspio srediti prošlo kolo..
Veliš da će vas biti 5k protiv nas.MAŠ'ALLAH,TUZLA DEFINITIVNO IMA GRADSKI DERBI.samirr je napisao/la: ↑06 apr 2023, 03:48Kod nas da je bolja situacija i atmosfera u klubu i da s njim igramo sljedeće sezone u 'gostima' na Tušnju i da bude 7k navijača oni ce reci da je njih približno k'o i nas.
FK ŽELJEZNIČAR - FK TUZLA CITY 08.04.2023 20:00 ,TV prenos MOJA TV
Glavni sudija:Gedžić Darko – Brčko
A 1 -Mulasmajić Tarik – Tešanj
A 2 - Zelenika Marko – Mostar
4 - Martinović Josip – Čapljina
Kontrolor suđenja:Terzić Husein – Travnik
Delegat:Čovčić Ferid – Goražde
Glavni sudija:Gedžić Darko – Brčko
A 1 -Mulasmajić Tarik – Tešanj
A 2 - Zelenika Marko – Mostar
4 - Martinović Josip – Čapljina
Kontrolor suđenja:Terzić Husein – Travnik
Delegat:Čovčić Ferid – Goražde
..............ALLAHU UHDŽUBNA ANIL KAVMIZ-ZALIMIN

DARKO GEDŽIĆ

DARKO GEDŽIĆ
"Danas je FK Željezničar, na iznenađenje većeg dijela sportske javnosti u Bosni i Hercegovini, objavio da je dogovoren sporazumni raskid saradnje s dosadašnjim šefom stručnog štaba, Edisom Mulalićem. On s klupe sarajevskog velikana odlazi nakon dva vezana minimalna poraza u Hercegovini, prvo od Leotara u ligi, a onda od Veleža u kupu."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.