Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

sarajlija89
Kontakt:

Re: FC Juventus Torino

Post Postao/la sarajlija89 » 28 jan 2010, 23:49

Trasimaco je napisao/la:Sarajlija care, kako si ti 100% ubijeđen da je to istina? Mozes li te price uopste zvati istinom?

jarane...pa cinjenice su da su interovi ljudi bili ti koji su nam presudili...cinjenice..ne moras meni vjerovat..provjeri......ko su ti ljudi u savezu i telecomu koji je odigrao tu glavnu ulogo..procitajte pa istrazite..da ne bude da sam ja sta reko subjektvno...

a pitanje je vremena kad ce se istina saznat
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 28 jan 2010, 23:50

jel ovo chieliniju progledao kroz prste sudija direktan crveni?
lopta bar 30 m daleko
http://img64.imageshack.us/i/marioh.gif/
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 28 jan 2010, 23:54

Juvebalkan.com i njihove žalopojke i baljezgarije niko i ne uzima za ozbiljno...osim navijaca Juventusa,naravno...što je razumljivo i prirodno na neki nacin...taj portal je odlican poligon za stvaranje teorija zavjere,urota i svakakvih mitova.
Ipak je Italija uređena zemlja u kojoj pravosuđe funkcioniše,što je na svojoj koži najbolje osjetio Juventus a i njegov bivši gazda (a ne predsjednik kako neki naivci misle) Moggi.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 29 jan 2010, 00:37

Interfan88 je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:jel ovo chieliniju progledao kroz prste sudija direktan crveni?
lopta bar 30 m daleko
http://img64.imageshack.us/i/marioh.gif/
Ispade ovdje Juve neka zrtva, al et, svaka ti cast sto si ovo postavio, da nebude da pricamo u prazno...

da ne zaboravim..interu nije sudio cist penal,kako to niste spomenuli..a bio je cist penal....al ozb

jbo vas sudije vise...svaka greska sudija odmah nas napadate...vise ni skim ne raspravljam...odavno je jasno da juventus nema prijatelja i da nas svi mrze i jedva cekaju neku gresku da kazu evo vidis.......eto to je to.ja zavrsavam daljnju raspravu a istina ce na kraju pobijediti abd......htjeli vi to ili ne

Inter vaffan culo...i svi ostali naravno :D

JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE

PROUD TO BE JUVENTINO
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 29 jan 2010, 00:42

slika

Molim juventine da ne raspravljamo sa neprijateljima...ko mrzi juve..mrzi i mene :D ;)

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 29 jan 2010, 10:26

ni jedan klub na svijetu na mrzim,sem intera i smradova na celu sa onom spodobom na tribinama,polumrtvim idiotom,ne znam koji k se mi s njima poredimo i prepiremo u bilo cemu kad nam nisu ni do koljena
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 29 jan 2010, 11:08

Alberto Zacheroni je novi trener juventusa prema pisanju Tutosporta
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 jan 2010, 11:30

valjda vam sa Zakom krene nabolje jbg....
1974---1975---1976---2001---2013---2020

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 29 jan 2010, 11:34

juventini pa nemoj te tako , nismo mi krivi sto smo puno kvalitetniji od vas pa cak i kad nam sudija ne svira 2 penala , ruka mela i lakat chelinia u lice balottelia , a to bi mu bio 2 zuti mada kako je sinoc igrao trebao je dobiti bar 4 kartona ali jbg to je neizvodljivo sto zbog pravila sto zbog sudije koji se pravio slijep , posebno mi je draga ova pobjeda sa sudjenjem kao u vrijeme moggia , tako da znate da vas ni on vise ne moze dovesti do titule , prejaki smo za vas .......ciao

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 29 jan 2010, 14:46

SLUŽBENO: Zaccheroni novi trener Juventusa

Na oficijelnoj stranici kluba je potvrđeno ono o čemu se danima nagađalo. Ciro Ferrara je bivši trener, a umjesto njega na klupi će do kraja sezone biti Alberto Zaccheroni...

Zaccheroni će danas voditi prvi trening za početkom u 15:00h, a poslije njega, oko 17:00h, će biti održana press konferencija na kojoj će stručnjak biti predstavljen.

Alberto Zaccheroni je rođen 1. aprila 1953. godine u Meldoli (provincija Emilia-Romagna), Italija. Igračku karijeru je morao prekinuti u samim počecima zbog teške povrede. Tada se posvetio trenerskom poslu. Sa 30 godina preuzima lokalni klub Cesenatico, a do prvog ozbiljnijeg trenerskog posla vodio je još neke nižerazredne klubove kao Riccione, Boca San Lazzaro, Baracca Lugo, Veneziu, Bolognu i Cosenzu. Godine 1995. preuzima Udinese, a u sezoni 1997/98. postiže značajan uspjeh završivši sa timom iz Udina na trećem mjestu Serie A tako izborivši kvalifikacije za Kup UEFA.

Ti rezultati nisu ostali nezapaženi, pa tako ga Milan postavlja kao šefa stručnog štaba 1998. godine nadajući se da će klub dovesti do boljih rezultata nakon dvije katastrofalne sezone koje je ovaj tim proživio. Zaccheroni u Milan za sobom dovodi Thomasa Helvega i Olivera Bierhoffa iz Udinesea. Njegovo dovođenje će se pokazati sjajnim potezom budući da je Milan u toj sezoni osvojio Scudetto ispred Lazia i Fiorentine. Iduća sezona nije bila uspješna za Zaccheroniev tim jer su završili treći u Serie A i rano ispali iz Lige prvaka. Onda je uslijedila sezona 2000/01. u kojoj je Zaccheroni dobio otkaz nakon ponovne eliminacije iz Lige prvaka i nezapažene uloge u Serie A, a zamijenio ga je Cesare Maldini.

Alberto je bez posla bio par mjeseci, a onda ga je Lazio doveo na trenersku klupu njime zamijenivši Dinu Zoffa. Sezona je krenula katastrofalno, ali je Zaccheroni na kraju ipak izborio Kup UEFA završivši 6. na tabeli Serie A. Navijači i mediji su mu zamjerili zbog toga što je Fiorea i Mendietu stavljao na pogrešne pozicije i tako nisu mogli da pruže svoj maksimum. Ta sezona će biti upamćena i po katastrofalnom porazu od Rome u Derbyju della Capitale od 1:5. Na kraju sezone je smijenjen, a na klupu Lazia je došao Roberto Mancini.

U januaru u sezoni 2003/2004. dobio je poziv od intera da sjedne na njihovu klupu i izvuče ih iz teške situacije kroz koju je klub prolazio u to vrijeme. Tako je Zaccheroni zamijenio Hectora Raula Cupera. Iz te sezone će se pamtiti težak poraz od Arsenala na Meazzi od 1:5, ali je Zaccheroni u Serie A ipak uspio ostvariti dobar rezultat završivši 4. na tabeli. Ipak, massimo moratti nije bio siguran da li je on čovjek sa kojim će se moći nastaviti projekat i na kraju sezone je smijenjen, a opet ga je zamijenio Roberto Mancini.

Uslijedio je period od dvije godine u kojem je bio bez posla. Pominjao se njegov odlazak u Englesku i preuzimanje Crystal Palacea, ali se to nije desilo. Sedmog septembra 2006. godine postaje trener Torina u sezoni koja je obilježila 100. obljetnicu kluba zamijenivši Giannia De Biasia. Nije uspio da ostvari rezultate kakvi su se priželjkivali pred početak sezone, a smijenjen je sredinom februara 2007. godine nakon 6 uzastopnih poraza.

Od tada je bio bez angažmana, a 29. januara 2010. godine je preuzeo naš klub zamijenivši Ciru Ferraru. Potpisao je ugovor do kraja sezone.

Poželimo mu sreću i da sa našim klubom bilježi sjajne rezultate do kraja sezone!

Iako nisam zadovoljan izborom trenera..sta se moze...ako nista nadam se da ce to imati pozitivan sok za ekipu i da cemo poceti bolje igrat...samo iz tog razloga mi je "drago" sto je ciro otiso jer on vise nije imao rijesenja kako da digne ekipu.....zao mi je cire jer nije imo srece al tako je to

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 29 jan 2010, 15:32

gledaj zavidnih dusa sto se nasladjuju.. a najjaci su mi milanezi, njima krivo sto oni nemaju 9 Coppa Italia pa da mogu i oni sebi usiti jos jednu zvijezdu.. i onako imaju samo jednu :lol: :lol:

da smo izbacili primaveru, imali bi mozda sanse.. sa ovakvim timom, nikakve..

Forza Juve
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 29 jan 2010, 15:35

zavidne duse, mogu da nam sepu..

puno srece Zaccheroni.. i da vratis Juve u CL ;)

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 29 jan 2010, 15:39

daffy je napisao/la:zavidne duse, mogu da nam sepu..

kao sto rekoh nisam za njeg bio...al eto nadam se da ce znati donijeti taj pozitivni sok za ekipu....a sa ovim ne treba raspravljat...svi nas mrze..opce poznato...al samo to i mogu.

dafy vidio sam da si poceo koristiti taj autoritet i titulu koju imas na jb...mojne psovke aaa?? :lol: :lol:

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 29 jan 2010, 15:45

Eto mozda nam krene na bolje. Puno srece Zacciju :mrgreen:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

zlatan.edvin
Kontakt:

Post Postao/la zlatan.edvin » 29 jan 2010, 15:56

Juve mi je uvijek bio drag klub i nadam se da će se stanje popraviti i sa novim trenerom krenuti u pobjednički niz.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 29 jan 2010, 16:07

daffy je napisao/la:gledaj zavidnih dusa sto se nasladjuju.. a najjaci su mi milanezi, njima krivo sto oni nemaju 9 Coppa Italia pa da mogu i oni sebi usiti jos jednu zvijezdu.. i onako imaju samo jednu :lol: :lol:

da smo izbacili primaveru, imali bi mozda sanse.. sa ovakvim timom, nikakve..

Forza Juve
meni je strašno krivo, jedva naveče zaspim razmišlčjajući o zvijezdama klubova na dresu, al hajd ti sad nađi koji klub na svijetu i u kojoj normalnoj državi na svijetu iko stavlja ikakve zvijezde za kup???
pa to je isto da stavljaš za intertoto ili kup uefa-to se jednostavno ne radi.
a zac nemože biti gori od ferare ni da se trudi, tako da šta god da uradi biće bolji za juve, žao mi ćire od legende kluba sad je spao da ga navijači neću reći zamrze al svakako puno manje cijene, umjesto da je sam otišao čim je vidio da nije on taj kalibar trenera
Zadnja izmjena: tony-mortale, dana/u 29 jan 2010, 16:57, ukupno mijenjano 1 put.
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 29 jan 2010, 16:54

Nista posebno, ja sam nekako ocekivao zvucnije ime tipa Benitez ili Guss...al sta je tu je
anyway
Ima dobar roster igraca, sad sve je do njega.
pi.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 29 jan 2010, 17:37

sarajlija89 je napisao/la:
daffy je napisao/la:zavidne duse, mogu da nam sepu..

kao sto rekoh nisam za njeg bio...al eto nadam se da ce znati donijeti taj pozitivni sok za ekipu....a sa ovim ne treba raspravljat...svi nas mrze..opce poznato...al samo to i mogu.

dafy vidio sam da si poceo koristiti taj autoritet i titulu koju imas na jb...mojne psovke aaa?? :lol: :lol:
sad sam ugledni clan JB zajednice :mrgreen:

nije Zac dosao bezveze na 4 mjeseca.. to je samo privremeno, dok ne srede posao sa Rafom ili Guusom :mrgreen:

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 29 jan 2010, 19:23

Ma i nije Rafa nesto posebeno. Ligu nikad nije uzeo, dobar je u Evropi. Tesko bi s njim do Scudetta. Forsira 4-4-2 znaci Diego nema mjesta, iako nije pokazao NISTA, on bi trebao biti nosioc igre. Valjda nekad proradi. :roll:.

Zac je u odnosu na Ciru ipak vodio malo vece klubove, i dugo je u trenerskim vodama. Stara lisica. Sjecam se dok je bio u Udinama i Milanu da je forsirao jednu vrstu 3-4-3, sa relativnom dozom defanzive, sa wingbacks. Neznam da li je sta mjenjao dok je bio u Torinu, jer nevjerujem da je ova taktika najbolja za nas.

Ja se nadam da ce Zac unijeti bar malo pozitive u svlacionicu, koja nam je jako potrebna, da bi ovaj uzasan period zaboravili i okrenuli se boljim vremenima.

Inace, ja bi na kraju najvise volio da vidim Prandellija na klupi sljedece sezone. Moj kandidat broj jedan. :D

Ili kad bi se desilo cudo da Englezi izlete u 1/16 finala od tamo neke bananarepublike, onda mi dovedemo Capella, siguran sam da bi on izvukao svaku kap znoja i krvi iz ovog igrackog kadra :mrgreen: :mrgreen:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 29 jan 2010, 22:05

Zaccheroni: Želim ostati i nakon ljeta

Novi trener Juventusa Alberto Zaccheroni poručio je danas poslijepodne na promociji da želi na klupi Bianconera ostati i nakon ove sezone.

"Potpisao sam ugovor do 30. juna, ali se nadam da ću uspjeti da vođstvo kluba bacim u dilemu na ljeto kada budu razmatrali o dovođenju novog trenera. Ponosan sam što sam ovdje, biti trener Juventusa je najbolje što se može postići. Radit ću posao sa velikim entuzijazmom."

Dodao je kako mu je minimalni cilj odvesti ekipu do kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Krećem sa velikom odlučnošću i nadam se da ću to prenijeti i na ekipu."

O mogućoj formaciji koju će primjeniti Zaccheroni ej rekao:

"Sistem igre uvijek može biti drugačiji. Ne postoji jedan idealan. Svaki ima prednosti i mane u zavisnosti od karakteristika igrača. Želim da moj tim ima mogućnost da se mijenja iz sedmice u sedmicu. Čak i ako bude jedan standardan sistem, biće i nekoliko alternativa. Već imam ideju, poznajem igrače po tehničkim i taktičkim aspektima, ali ne po karakterima."

Ma ti nas odvedi u lp...pa cemo vidjet,nisam nesto bio za tebe..al imam dobar osjecaj da ce napravit nesto.....i Benitez je izjavio da mu je cast sto se juve interesuje za njeg..kao sto i prilici ;)

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.