Vedad Ibisevic
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- rob do bagro
- Kontakt:
Re: Vedad Ibisevic
ajmo ko zna njemacki ako mu nije mrsko makar komentar salihovica nakon tekme
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html
- Principatus
- Kontakt:
Igrac utakmice: Vedad Ibsevic
Bosanac je ponovo pokazao svoju klasu i ponovo dokazao da nije kratki fenomen. U jednoj utakmici u kojoj je bilo tesko se kao napadac postaviti u scenu, je on ostao miran i iskoristio je rijetke sanse koje su mu se ponudile.
Sinsheim. Vedad Ibisevic nije bio najzapazeniji igrac na polju pri pobjedi od 4:0 njegovih Hoffenheimovca protiv Koblenza u DFB-pokalu, cak u pojedinim fazama igre se nije stvarno vidio. Ali je kao jedan napadac svjetske klase bio spreman i uvjek na pravom mjestu kada se nesto moglo "ubrati". Iako su drugi igraci kao Sejad Salihovic, Carlos Eduardo ili Maicosuel imali vise od igre i iako su se mogli cesce postaviti u scenu, je eficiencija jednog Ibisevica vrijedna paznje. Posebno je defanzivna postava gostiju za svakog napadaca bila problem, a posebno za one koji su u centru napada se morali boriti za svako loptu, kao Ibisevic.
Jedan goal, jedna asistencija
U prvom poluvremenu nijedan igrac Hofenheim nije mogao da stvori dobre sanse. Tek poslije prvog pogodka, od strane nadmocnog Salihovica, koji je isto zasluzio da bude igrac utakmice, je Hoffenheim poceo da igra slobodnije. Gosti nisu nista mjenjali na svojoj taktici i stvorili su okolo svog goala jedan zivi zid od ljudi. Iako je taj zid bio tesko za probiti, je Ibisevic pokazao da je to moguce. Pri 2:0 je Bosanac sam proigrao skoro citavu odbranu i tako nadvladao protivnika. I pri asistenciji za 3:0 je ponovo dokazao da ima pregled za igru i cijepao je rupe u protivnicku odbranu, koje su njegovi suigraci mogli da iskoriste.
Bosanac je ponovo pokazao svoju klasu i ponovo dokazao da nije kratki fenomen. U jednoj utakmici u kojoj je bilo tesko se kao napadac postaviti u scenu, je on ostao miran i iskoristio je rijetke sanse koje su mu se ponudile.
Sinsheim. Vedad Ibisevic nije bio najzapazeniji igrac na polju pri pobjedi od 4:0 njegovih Hoffenheimovca protiv Koblenza u DFB-pokalu, cak u pojedinim fazama igre se nije stvarno vidio. Ali je kao jedan napadac svjetske klase bio spreman i uvjek na pravom mjestu kada se nesto moglo "ubrati". Iako su drugi igraci kao Sejad Salihovic, Carlos Eduardo ili Maicosuel imali vise od igre i iako su se mogli cesce postaviti u scenu, je eficiencija jednog Ibisevica vrijedna paznje. Posebno je defanzivna postava gostiju za svakog napadaca bila problem, a posebno za one koji su u centru napada se morali boriti za svako loptu, kao Ibisevic.
Jedan goal, jedna asistencija
U prvom poluvremenu nijedan igrac Hofenheim nije mogao da stvori dobre sanse. Tek poslije prvog pogodka, od strane nadmocnog Salihovica, koji je isto zasluzio da bude igrac utakmice, je Hoffenheim poceo da igra slobodnije. Gosti nisu nista mjenjali na svojoj taktici i stvorili su okolo svog goala jedan zivi zid od ljudi. Iako je taj zid bio tesko za probiti, je Ibisevic pokazao da je to moguce. Pri 2:0 je Bosanac sam proigrao skoro citavu odbranu i tako nadvladao protivnika. I pri asistenciji za 3:0 je ponovo dokazao da ima pregled za igru i cijepao je rupe u protivnicku odbranu, koje su njegovi suigraci mogli da iskoriste.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Principatus
- Kontakt:
Eto preveo sam text sa goal.com, toliko dobro/doslovno koliko sam mogao.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ma covjek je jednostavno.......IL FENOMENO 

"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
[youtube][/youtube]
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
-
- Kontakt:
Hvala principatus...legenda si..znam da ti ovo nije lako...Principatus je napisao/la:Eto preveo sam text sa goal.com, toliko dobro/doslovno koliko sam mogao.

Sa prvim dijelom recenice se slazem, a za drugi mislim da grijesisNecromacer je napisao/la:Hvala principatus...legenda si..znam da ti ovo nije lako...Principatus je napisao/la:Eto preveo sam text sa goal.com, toliko dobro/doslovno koliko sam mogao.

Vom Jäger zum Gejagten
Lijep clanak o Vedi na bundesliga stranici
Vedad Ibisevic: Always back on his feet
Vedad Ibisevic has gone through many trials. But Ibisevich is a man who gets back on his feet, who fights and who believes in success. The second half of the 2008-09 Bundesliga season was the stage on which he proved it.
With 18 goals in 17 games he shot his way out of the second string of the TSG 1899 Hoffenheim squad and into the spotlight of the league. The magical 30 goal mark seemed to be within reach. Not since Gerd Müller s performance in the 1973-74 season had anyone broken this "sound barrier.”
Nothing Disasterous
And then it happened. The Bosnian suffered a serious injury to his cruciate ligament at the newly promoted side s winter training ground. End of season! Yet another setback. He had already suffered so many. "Disaster happens, but this was no great tragedy. We used to play football and have to take a break while the bombs fell,” he recalled.
Ibisevic was still a boy when his family was forced to leave their old homeland of Vlasenica at the beginning of the Bosnian War and move to Tuzla. At the local club Proleter Slavinoviæi, Ibisevic began to play football. He soon made a name for himself and eventually became part of the young talent at the top flight club Zmaj od Bosne. But the aftermath of the war also caught up with the family there, and they emigrated to Switzerland.
USA: Detour and opportunity
Less than a year passed before the next move, this time to relatives in the U.S. In St. Louis the boy quickly found his footing and dribbled his way into the notebooks of the American scouts. He made it into St. Louis University and went on to play with the youth development at the MLS club Chicago Fire.
He might have spent years chasing after goals in the land of American Football and Baseball if it hadn t been for football legend Michel Platini, whose attention was drawn to the lively striker during a match between the Bosnian youth team against Macedonia.
First Bundesliga appearances for Aachen
Eventually he signed a contract with the renowned club Paris St. Germain. But there too, his career did not seem to get properly off the ground. After only four appearances, he left for second league Dijon FCO during the winter break of 2004-05.
In 2006 Ibisevic made the change to Alemannia Aachen and into the Bundesliga. In 24 games, he featured mainly as a substitute, scored six goals and was relegated together with his club at the end of the season. Even after his change to Hoffenheim, Ibisevic remained only the third choice striker for a long time. But injury problems at the beginning of 1899 s debut season in the Bundesliga cleared the path for him into the starting eleven.
The rest is history. But in the coming years, he wants to be the author of his own destiny. One thing is certain: He has no intention of clearing the stage.
- Žil Kretenie
- Kontakt:
gdje su sad oni koji govore da je vedo krampa,da ne zna sam sve uraditi 

Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO
- miralem444
- Kontakt:
ma to su ti nase uvazenni kriticari...koji samo neke gluposti pisu...al nema veze....Željoman je napisao/la:gdje su sad oni koji govore da je vedo krampa,da ne zna sam sve uraditi

>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.
hajmo Vedaduse nastaviti seriju golova aBd

Godine prolaze, zivot se mijenja nasa ljubav ostaje...
...za sva vremena...
1921
...za sva vremena...
1921
- miralem444
- Kontakt:
bit ce danas prenos freiburg-hofenheim na eurosport2...
al alece sedmice jedva cekam okrsaj hofenheim-wolsburg ( isto i on direktno na eurosport2 od 17:30 h) vedo i sejo protiv dzeke i misketa....uhhhh..bit ce gusto...
al alece sedmice jedva cekam okrsaj hofenheim-wolsburg ( isto i on direktno na eurosport2 od 17:30 h) vedo i sejo protiv dzeke i misketa....uhhhh..bit ce gusto...
i sudare se i povrijede se sve cetvorica hhahahahh ja bih se odmah objesio na najblize drvo............miralem444 je napisao/la:bit ce danas prenos freiburg-hofenheim na eurosport2...
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
evo me ja sam reko da vedad nikad nije sm nista uradioŽeljoman je napisao/la:gdje su sad oni koji govore da je vedo krampa,da ne zna sam sve uraditi
a za ove golove svaka cast
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih
HAHAHAHAHAHA dobra ovavrebac86 je napisao/la:i sudare se i povrijede se sve cetvorica hhahahahh ja bih se odmah objesio na najblize drvo............miralem444 je napisao/la:bit ce danas prenos freiburg-hofenheim na eurosport2...

TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli
Zeljeznicar za zivot cijeli
- Principatus
- Kontakt:
@necromacer i geronimo: Hvala i no problemo. 
Evo za danasnju utakmicu mnogo linkova, jedan ce valjda funkcionisati:
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?match ... art=sports

- miralem444
- Kontakt:
ma imate na eurospotr2 u 15:30 direktno..Principatus je napisao/la:@necromacer i geronimo: Hvala i no problemo.
- el-fighter
- Kontakt:
Vedo danas zabija 100%.
Ja sam na kladiiii stavio cenera da će zabiti
Ja sam na kladiiii stavio cenera da će zabiti
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.