Leeds United Football Club

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

mexy_whites
Kontakt:

Re: Leeds United Football Club

Post Postao/la mexy_whites » 26 avg 2020, 10:00

Extra pojačanje, posebno jer je reprezentativac Španije i mislim da ima reputaciju high-class igrača koji može utjecati na kompletan projekat Leedsa. S druge strane, goal-scoring rekord mu nije posebno dobar, zadnju sezonu je u Primeri dao samo 4 gola. Nisam siguran da li je Rodrigo namijenjen da igra devetku ili će ga Bielsa koristiti po krilu.

White nažalost neće doći iz Brightona tako da Leeds trenutno "ganja" Robina Kocha iz Freiburga za daleko manji novac nego što bi White koštao.
Side before self

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 29 avg 2020, 10:28

Defanzivac Freiburga Robin Koch blizu potpisa.
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 29 avg 2020, 11:18

Rodrigo zvanično potpisao, Koch će za vikend obaviti medicinske preglede. 13m funti je odlična cijena za njemačkog reprezentativca.
Side before self

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 29 avg 2020, 22:26

Koch potpisao 😎
Side before self

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 30 avg 2020, 15:18

Kako prenose italijanski mediji, Leeds Utd je ozbiljno zagrizao za igrača Udinesea Rodriga de Paula. Transfer bi mogao iznositi između 30 i 35 miliona eura.

Zanima me vase misljenje :hmmmmm:, vrijedi li ga dovesti za ovu cijenu ?

Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 avg 2020, 15:42

deno_TM87 je napisao/la:
30 avg 2020, 15:18
Kako prenose italijanski mediji, Leeds Utd je ozbiljno zagrizao za igrača Udinesea Rodriga de Paula. Transfer bi mogao iznositi između 30 i 35 miliona eura.

Zanima me vase misljenje :hmmmmm:, vrijedi li ga dovesti za ovu cijenu ?

Vrijedi, nije neki virtuoz ali je od Valencie gdje nije bio toliko uspjesan izrastao u kvalitetnog igraca. Po meni najbolji igrac Udinesea i opravdao bi cijenu jer danas svako kosta 25 mil funti. Uz to prednost je sto nema jezicke barijere sa trenerom, sto poznaje mentalitet. On bi ga isklesao u jos boljeg igraca...

Recimo zadnjih godina je problem novajlija u EPL-u bio sto su nerijetko dovodili za dobre sume novca veoma neprovjerene igrace. Ovdje se radi o provjerenom igracu koji moze igrati od prvog dana.

Ovo sto Leeds radi je dostojno transfera recimo Evertona koji je stabilan premijerligas. S tim da Leeds dosta mudro uzima igrace, Rodrigo je reprezentativac Spanije, Robin Koch rubni reprezentativac Njemacke za cijenu od 13 mil funti.

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 30 avg 2020, 23:11

@tuzlak1987 :thumbup:

Navodno, u pregovorima smo sa igracem DInamo Zagreba Josko Gvardiol i cijena se krece oko 20 miliona funti. Po meni, veoma dobar igrac, ali mislim da je cijena malo prenapuhana ako se ispostavi tacnom.
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 31 avg 2020, 10:13

Samo de se utefterim jerbo planiram pratiti temu češće sada kada je United tu gdje i pripada. Usput bih i da čestitam svim fanovima povratak u EPL, a pogotovo onima koji su upamtili i bolje dane, kao i sunovrat i ispadanja u niže rangove. Vjerujem da sva ta iskustva ovo današnje čine još slađim :salut:

Što se De Paula tiče sve se svodi na to šta planiraju s njim odnosno u kojem kapacitetu ga misle iskoristiti. Tuzlak je gore spomenuo loš period u Valenciji čemu je ponajviše kumovala konkurencija zbog koje je De Paul bio prisiljen igrati uz lijevu ili desnu aut liniju kao neko kvazi krilo što nije njegova zona komfora. Tu je bio i eksperiment sa Gary Nevilleom kao trenerom koji je njemu kao youngsteru donijeo posudbu nazad u Argentinu, a Valenciji kao klubu apsolutno ništa dobro. Prelaskom u Italiju treneri ga uvlače više u sredinu, daju mu apsolutno svu kreativnu slobodnu svijeta i momak ubrzo postaje najbitnija karika Udinesea i jedan od traženijih fudbalskih eksponata na čizmi koji je nerijetko bio povezivan sa svih top 6 klubova u jednom trenutku. Eh sad, da li vrijedi ovih para? Ako za Gvardiola sa 30ak seniorskih utakmica kažu da košta 20, onda je 30+ za De Paula bagatela.

Kada je Joško u pitanju, na Football Manageru ga redovno potpisujem jer jedan od boljih ljevonogih štopera koji znaju sa loptom. Kakav je u stvarnosti nisam siguran jer sam ga gledao u tek par utakmica i bio je solidan. Ovako na prvu godine i njegovo dosadašnje iskustvo mi govore kako je ovaj potpis ulaganje u budućnost, a ne u nekoga ko će uletiti u prvih 11 i pojačati odbranu, ali me ne bi ni iznenadilo da ga Bielsa ubaci u vatru odmah. Doduše on je samo jedan u nizu od imena koja se spominju. Tu su još i Matveyenko i Tuanzebe.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 31 avg 2020, 20:52

Dobri transferi za sada.Ugodno sam iznenađen.Možda mrvicu prevelike cifre,ali Englezi su to.
Evil Genius II je napisao/la:
31 avg 2020, 10:13
Samo de se utefterim jerbo planiram pratiti temu češće sada kada je United tu gdje i pripada. Usput bih i da čestitam svim fanovima povratak u EPL, a pogotovo onima koji su upamtili i bolje dane, kao i sunovrat i ispadanja u niže rangove. Vjerujem da sva ta iskustva ovo današnje čine još slađim :salut:
Dobrodošao :kafa: Na temi najprivlačnijeg engleskog kluba imamo ljude iz tabora Rome,Juventusa i Intera,fali još neki Milanista :hmmmmm:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 01 sep 2020, 06:03

Sta je ovo pola Serie A gotivi Leeds Utd :mrgreen:

Ko ih nije zagotivio uz Smitha, Harta, Kewella, Ferdinanda, Viduku, Radebea i onog meca protiv Valensije kad su se svi nacelavo osisali onda nece nikad.

Jos sad tu veliki Bielsa. Bit ce spektakl :kafa:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 02 sep 2020, 14:14

Spekulisu se neki odlasci iz kluba. Navodno su tome najblizi Kiko Casilla ( spominje se iznos od 1.5 miliona funti, vjerovatno nazad u Spaniju ), Ezgjan Alioski ( 3.5 miliona funti, zainteresovani su neki klubovi iz Svicarske i Championshipa ), Barry Douglas ( 2 miliona funti, kao i za Alioskog zainteresovani su neki klubovi iz Championshipa i Premier League Skotske ), Ouasim Boyy ( vjerovatno free u Zwolle ), Tyler Roberts ( 10 miliona funti, navodno ga traze neki klubovi iz Premier League i Championshipa.

Po meni, jedina bi steta bila Alioskog i Tylera za koje smatram da jos mogu puno toga punuditi za ekipu. Ocekuju se odlasci jos nekih igraca koji nisu u planu Bielse.
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 05 sep 2020, 14:19

Kako prenose Engleski mediji, Joško Gvardiol je blizu prelaska u Leeds Utd i najvjerovatnije će potpisati ugovor tokom naredne sedmice. :thumbup:
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 05 sep 2020, 18:29

Prijateljska tekma:

Leeds Utd. - Pacos Fereirra 3:1 :kafa:

Bamford 2x + asistencija :mrgreen: i Pablo Hernandez :kafa:
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 05 sep 2020, 19:12

Mislim da Leeds neće pustiti Robertsa i Alioskog, nisu to ozbiljne informacije. Danas sam gledao utakmicu protiv PDF, Bamford imao dvije asistencije, ali inače beskoristan protiv igrača vrhunskog nivoa. Baš me zanima da li će Bijelsa njega koristiti ispred Rodriga.

Po meni protiv Liverpoola treba početi ovako:

Meslier

Dallas Koch Cooper Ayling

Phillips

Harrison Klich Pablo Costa

Rodrigo

Ne bi me iznenadilo da ipak Bamford počne, pa Rodrigo s klupe.

Za De Paula, vrhunski igrač koji bi mogao zaista unaprijediti tim. Ja bi ga koristio na 10-tki jer ima odličnu statistiku created chances u Italiji (treći najbolji). Jedino bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi se uklopio sa Pablom.

Gvardiol, prevelika cijena zaista. Ja mislim da je ovo strukturirano 10-12 mil odmah, a ostatak na rate i sell-on klauzula. Nema smisla za 18-godišnjaka platiti 20 mil odmah. S druge strane, ovog momka je Bijelsa lično morao pratiti ako odobrava transfer.

Na kraju Bijelsa. Još nije produžio ugovor sa Leedsom iako vodi tim i ostalo. Vrlo moguće da čeka koga će mu uprava dovesti pa da onda ozvaniči, inače mi nema smisla da sezona počinje za 7 dana, a vijesti o njegovom produženju još nema.
Side before self

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 06 sep 2020, 23:06

U drugom kolu Carabao Cupa docekujemo ekipu Hull City na Elland Roudu.

Izvesti kombinirani sastav i fokusirati se na PL, pa sta bude. :kafa:
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 08 sep 2020, 22:49

Tezak poraz nase U21 ekipe rezultatom 7:0 od Accrington FC u prvom kolu EFL Trophy ( inace kup u kojem igraju klubovi od treceg ranga takmicenja kao i neke rezervne ekipe prvoligasa i drugoligasa ).U narednom kolu gostujemo ekipi Barrow FC.
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 10 sep 2020, 12:21

Jel ovo Rafinha dolazi?!? :ljepota: :ljepota: :ljepota:

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 10 sep 2020, 13:12

SiamoNoi je napisao/la:
10 sep 2020, 12:21
Jel ovo Rafinha dolazi?!? :ljepota: :ljepota: :ljepota:
Rafinha i Draxler :pray:
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

mirgerr
Kontakt:

Post Postao/la mirgerr » 10 sep 2020, 16:04

mexy_whites je napisao/la:
05 sep 2020, 19:12

Na kraju Bijelsa. Još nije produžio ugovor sa Leedsom iako vodi tim i ostalo. Vrlo moguće da čeka koga će mu uprava dovesti pa da onda ozvaniči, inače mi nema smisla da sezona počinje za 7 dana, a vijesti o njegovom produženju još nema.
"I wouldn't say I was the best manager in the business. But I was in the top one" - Brian Clough

Spamm

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 11 sep 2020, 10:36

Jedna zanimljivost.

Leeds Utd. nikad' do sada nije izgubio utakmicu na otvaranju PL. Ostvarili smo: 7 pobjeda i 5 remija. iskreno se nadam da nastavljamo taj niz u subotu :mrgreen: .

Inace, opasno smo zagrizli za Draxlera, postoji dobra sansa da ga dovedemo, dok je Josko Gvardiol pod upitnikom iz razloga sto je sam igrac izjavio da jos nije spreman da ode iz DInama, dok Dinamo naravno, zeli da ga proda za iznos od 22 milona funti.
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.