RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

NeToBoLa
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la NeToBoLa » 27 jun 2012, 03:06

Dijete Mostara, svih njegovih mahala, kvartova, sokaka kao i svi mi. Pravi pravcati Mostarac, Hercegovac onaj stari ali za razliku od nas, vječan i nesalomljiv. Devedesetu je dočekao, ali to je samo početak. Pradjedovi ga osnovali i podržali, naši djedovi i očevi nastavili tu tradiciju a toga se držimo i mi. I naša djeca će, unuci, praunuci. Nije nas možda mnogo ali ljubavi mu ne fali. Bio je i bit će voljen.
Who dares, wins !

bavarac95
Kontakt:

Post Postao/la bavarac95 » 27 jun 2012, 03:19

90 GODINA PONOSA GRADA MOSTARA !

Sretan rodzendan njemu i svim navijačama koji su ponosni na njega .

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 jun 2012, 03:25

VELEZDOGROBA je napisao/la:OSUDJUJEM UPRAVU
JER IZ KLUBA SE NIKO NIJE OGLASIO POVODOM RODJENDANA PRVE LJUBAVI
NEK VAS JE SRAMOTA
Pa nece se valjda oglasavat na forumu sportsport.ba :lol: :lol: :lol: :lol:

Imas na fkvelez . ba stranici o 90-godisnjoj obljetnici - a stranica je zvanicni medij kluba.

Plus, oni koji su uplacivali donatorsku karticu redovno (najmanje 9 od 12 mjeseci) su dobili veliki kalendar za 90godisnjicu Veleza - eno ga kuci. ;)
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 27 jun 2012, 04:28

slika

moralo se malo i zasladiti ako nista drugo :P
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 jun 2012, 05:22

rodjak je napisao/la:slika

moralo se malo i zasladiti ako nista drugo :P
WOW!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 27 jun 2012, 09:43

AlemC85 je napisao/la:evo jedan sjajan članak o VELEŽU iz Tuzle...... ;)

http://www.tip.ba/2012/06/26/video-deve ... eza%CB%9D/" onclick="window.open(this.href);return false;

svaka čast Tuzlaci......
Davno sam gledao ovu tekmu, ali ovo je drama, ovako nadigrati svabu mogli su samo najbolji i najjaci, stvarno je milina bila gledati ovaj Velez i zavidim ljudima koji su zivjeli u to doba.
Sretan rodjendan Rodjeni.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 27 jun 2012, 13:06

ode LAKI U AMERIKU........

PARDON U MADJARSKU HAHA

Lakičević iz Veleža u mađarski Pecsi

Crnogorski fudbalski internacionalac, Slobodan Lakičević, karijeru će nastaviti u mađarskoj ekipi Pecsi.

Jedan od boljih igrača Veleža u protekloj sezoni, Slobodan Lakičević, napustio je Mostar i karijeru će nastaviti u mađarskoj ekipi Pecsi.

Podsjetimo, Lakičević se povezivao i sa banjalučkim Borcem, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Budućnost iz Podgorice, Wehen i drugu momčad Bayer Levekusena

MAJSTORE SRETNO

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 27 jun 2012, 13:24

Ode naš Laki, bilo je i teško pretpostaviti da će se igrač onakvih kvaliteta duže zadržati u Veležu, ajd, nek mu je sretno
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 27 jun 2012, 13:30

VELEZ IMA SRECE STO SE TICE DOVODJENJA IGRACA

SAMO SE SJETITE VOJVODICA OGNJENOVICA STOKICA OSMANAGICAevo sad ognjenovic i lakicevic.(SVI IZ SRBIJE I CRNE GORE DOSLI)

svi su ostavili dobar utisak u crvenom dresu samo je problem sto godinama nasa nesposobna uprava ne moze da zadrzi ove igrace i da zaradi fino na njima.POTPISU na GODINU DANA i ovdje se dokazu i onda dzabe idu

OVO SE MORA POD HITNO PREKINUT !!!!DA IGRACI DZABE IDU IZ KLUBA

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 27 jun 2012, 13:36

VELEZDOGROBA je napisao/la: OVO SE MORA POD HITNO PREKINUT !!!!DA IGRACI DZABE IDU IZ KLUBA
Odakle će se moj jarane promijeniti kada Velež nema novca da im isplati plaće koje im duguju, nema Velež financijsku pozadinu da potpisuje s igračima višegodišnje ugovore i da " zarađuje " na njima, dugo ćemo mi još gledati kako igrači odlaze iz Veleža " bez pare i dinara "
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 jun 2012, 16:45

Neznam sta drugo i ocekujemo kad Velez ukupno ima manje od 200 clanova sa clanskom ili donatorskom karticom.
A 1936te imao 3500 clanova.

Kako cemo zadrzat igrace kad se svi Velezom gadjaju a niko ne podrzava. 7000 lajkova na fejsubuku manje od 200 clanova kluba. Neznam sta vise da kazem.

Dobro je da imamo igraca ikako.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 27 jun 2012, 17:02

MostaracVelezovac je napisao/la:Neznam sta drugo i ocekujemo kad Velez ukupno ima manje od 200 clanova sa clanskom ili donatorskom karticom.
A 1936te imao 3500 clanova.

Kako cemo zadrzat igrace kad se svi Velezom gadjaju a niko ne podrzava. 7000 lajkova na fejsubuku manje od 200 clanova kluba. Neznam sta vise da kazem.

Dobro je da imamo igraca ikako.
malo ga njake ti opet?

bus? donatori?

posjeta na utakmicama? katastrofa? do donatora možda?

NIJE nego do rezervnog golmana pardon direktora koji mane šlifa da zadovolji potrebe raje, da posjeta bude bolja!

hljeba i igara sinko, igara i hljeba, kojim god redosljedom gledao do uprave je!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 27 jun 2012, 17:10

do zla Boga da se klubovi samo kroz donatore finansiraju? :lol: :oops:
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

TNT
Kontakt:

Post Postao/la TNT » 27 jun 2012, 17:25

Ovako sa strane mislim da nepostoji klub u BIH a mozda ni sire da dijaspora vise gura i da se oslanja na raju i prihode od raznorazni teferica i derneka.
Mislim najlakse je pokazivati na raju i kukati kako se nema, a ko npr. finansira Zvijezdu iz Gradacca da nije mozda dijaspora ?
Ima tu i drugi faktora koji koce razvijanje kao npr sredina u kojoj je klub, grad itd., ali ima i do uprave kluba i sami ljudi koji ga vode.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 27 jun 2012, 17:26

Treba FK Velez da napravi takvu situaciju da privuce gledaoce na tribine ,a ne da ih goni sa tribina.Sramotnom igrom i jos sramotnijim rezultatom kao protiv Goska(eto necu reci da su prodali,i ne govorim)samo gone navijace sa tribina a ne privlace ih.Trebaju napraviti takvu situaciju da navijaci jedva cekaju kad ce utakmica,a ne da razmisljaju hoce li otici na utakmicu ili nece jer predpostavljaju da ce se igraci opet vuci po terenu ko prebijene macke i da ce se opet razocarati i igrom i rezultatom protiv nekog seoskog kluba :o .Narod(raja) nisu prestali voliti Velez(i nece nikada),ali i ne vole da ih neko pravi hajvanima.Evo nek odigraju dobro prvih 4-5 kola i nek budu medju prva 3 mjesta vidit ces kako ce tribine biti popunjene,a ovako kako su do sada igrali(samo im je bitno da ne ispanu)bojim se da ce Vrapcici biti prazni,nema vise niko zivaca za blamaze na koje smo navikli .Nadam se da ce se nesto na bolje promjeniti ali gledajuci kako nam odlaze ponajbolji igraci(i to bez pare i dinara) a dolaze anonimusi iz trecih liga tesko da ce biti nesto bolje,ali haj' dajmo im sansu.mozda da im napokon dodje iz guzice u vugla :roll:

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 jun 2012, 17:32

TNT je napisao/la:Ovako sa strane mislim da nepostoji klub u BIH a mozda ni sire da dijaspora vise gura i da se oslanja na raju i prihode od raznorazni teferica i derneka.
Mislim najlakse je pokazivati na raju i kukati kako se nema, a ko npr. finansira Zvijezdu iz Gradacca da nije mozda dijaspora ?
Ima tu i drugi faktora koji koce razvijanje kao npr sredina u kojoj je klub, grad itd., ali ima i do uprave kluba i sami ljudi koji ga vode.

Potpis od avenije do zalika :!:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 jun 2012, 17:58

od standardnih otišli Brković i Laki.........koliko znam

vidim po oficijelnoj stranici da je u klubu praznička atmosfera. ne znam da li se išta radi, pošto iz uprave šute......

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 27 jun 2012, 18:59

Da je i jedan ovdje izvadio clansku Veleza - znao bi da se radi o 15 maraka.
Toliko popijete pive za 20 minuta kad odete s rajom vani.

Ali bitnije je kukat - to vam najbolje ide.

Eto ispade da to sto manje od 200 ljudi ima clansku karticu Veleza nije nikakva sramota.
Pa nije vama. Jes meni.

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 27 jun 2012, 19:15

znaci jucer sam u pravu bio...
napokon se uprava oglasila na stranici kluba

a adresu Fudbalskog kluba Velež tokom jučerašnjeg dana, ali i danas stigle su brojne čestitke. Stizale su čestitke iz SAD-a, brojnih evropskih destinacija poput Holandije ili Njemačke, ali i čestitka Ilije Kneževića, Konjičanina koji trenutno živi i radi u Pekingu.

Na klupsku adresu stigla je i čestika Kluba navijača Red Army, kao i Fudbalskog kluba Sarajevo. Brojni su jučer sa ponosom isticali da su Veležovci, kako se to uvijek govorilo „od glave do pete“.

- Sigurno da je obilježavanje 90-tog rođendana velika čast za klub koji je u svojoj bogatoj istoriji zabilježio velike uspjehe i na domaćoj i na međunarodnoj sceni. U zadnjih mjesec dana smo intenzivno razgovarali sa nekolicinom Veležovih legendi, kako bi zajednički pronašli najbolje riješenje za obilježavanje jubileja. Zbog toga smo odredili 17. juli kao dan kada ćemo upriličiti svečanost obilježavanja rođendana Veleža, na koju ćemo uputiti pozive svim bivšim igračima kluba, ali i uglednim gostima iz BiH i regiona. Sredinom jula će biti i najveći broj naše dijaspore, a i ekipa će se tek vratiti sa priprema na Bjelašnici, te vrlo vjerovatno dan-dva kasnije otići na drugu destinaciju, rekao je direktor Veleža Sedin Tanović.

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 27 jun 2012, 19:34

VELEZDOGROBA je napisao/la:znaci jucer sam u pravu bio...
napokon se uprava oglasila na stranici kluba

a adresu Fudbalskog kluba Velež tokom jučerašnjeg dana, ali i danas stigle su brojne čestitke. Stizale su čestitke iz SAD-a, brojnih evropskih destinacija poput Holandije ili Njemačke, ali i čestitka Ilije Kneževića, Konjičanina koji trenutno živi i radi u Pekingu.

Na klupsku adresu stigla je i čestika Kluba navijača Red Army, kao i Fudbalskog kluba Sarajevo. Brojni su jučer sa ponosom isticali da su Veležovci, kako se to uvijek govorilo „od glave do pete“.

- Sigurno da je obilježavanje 90-tog rođendana velika čast za klub koji je u svojoj bogatoj istoriji zabilježio velike uspjehe i na domaćoj i na međunarodnoj sceni. U zadnjih mjesec dana smo intenzivno razgovarali sa nekolicinom Veležovih legendi, kako bi zajednički pronašli najbolje riješenje za obilježavanje jubileja. Zbog toga smo odredili 17. juli kao dan kada ćemo upriličiti svečanost obilježavanja rođendana Veleža, na koju ćemo uputiti pozive svim bivšim igračima kluba, ali i uglednim gostima iz BiH i regiona. Sredinom jula će biti i najveći broj naše dijaspore, a i ekipa će se tek vratiti sa priprema na Bjelašnici, te vrlo vjerovatno dan-dva kasnije otići na drugu destinaciju, rekao je direktor Veleža Sedin Tanović.

A druga destinacija je Austrija 7 dana.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.