Nek samo paze na kartone i ko je suspendovan, a ko ne, i vec su napravili pomak. A, nema sumnje da je mlada repka napokon u pravim rukama.
U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Re: U-21, U-19, U-17
Odlican izbor!
Nek samo paze na kartone i ko je suspendovan, a ko ne, i vec su napravili pomak. A, nema sumnje da je mlada repka napokon u pravim rukama.
Marinović: Grupa je teška, posla je dosta, a malo vremena
"Zahvalio bih se FSRS što me predložio i NSBiH na ukazanom povjerenju što me izabrao za selektora. Posla je dosta, a malo vremena, ali moramo napraviti ekipu kako bismo ostvarili što bolji rezultat. Trebamo ići utakmicu po utakmicu, prvi ispit nam je Lihtenštajn i moramo se fokusirati na nju", kaže Marinović
Osim Lihtenštajna, koji je autsajder, u grupi se nalaze i Portugal, Švicarska, Rumunija i Vels.
"Grupa je teška, ali takav je sistem takmičenja da je nemoguće dobiti laganu grupu. Najbitnije je da napravimo dobru selekciju", kaže Marinović koji će imati dosta posla s obzirom da čak 15 igrača koji su igrali u prošlim kvalifikacijama nema pravo nastupa u ovom ciklusu.
To su Pirić, Vasilj, Saničanin, Jovičić, Šatara, Popović, Sadiković, Ćerimagić, Milošević ,Govedarica, Hajradinović, Musić, Bajić, Zec i Hodžić.
"Veliki broj igrača koji su iznijeli prošle kvalifikacije nemaju pravo nastupa u ovom ciklusu, tako da moramo uvesti neke nove igrače umjesto njih. Vjerujem da ćemo naći prave zamjene za njih", dodaje Marinović.
U21 selekcija BiH je ostala praktički bez kompletnog napada, što će, čini se, biti najveća Marinovićeva briga.
"Osim što ne mogu računati na Bajića, Zeca i Hodžića, problem nam može biti to što je Gojak pozvan u seniorsku selekciju. Vidjet ćemo šta će biti sa njim. Dobro je što su ostali Karačić, Memija, Hadžiahmetović...", kaže Marinović koji će spisak igrača objaviti najvjerovatnije iduće sedmice.
Dobar izbor! Grupa jeste teska, ali ne sumnjam da ce Vinko imati dobre rezultate... 
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Odlican izbor u skladu s generacijama koje dolaze! Dosta talentiranih momaka kojima je potreban pravi selektor.
Jos samo da smijene Karačića i imamo 3 dobra selektora.
Jos samo da smijene Karačića i imamo 3 dobra selektora.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
-
edinjo-bih
- Kontakt:
Sretno 
Selektor „U-17“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević je odabrao sljedećih 18 igrača na koje računa za ovaj turnir: To su: Jasmin Kršić (Željezničar), Enio Zilić (Željezničar), Dobrica Tegeltija (Vojvodina, Srbija), Dino Kurbegović (Mainz, Njemačka), Rijad Sadiku (Sarajevo), Jusuf Gazibegović (Red Bull Salzburg, Austrija), Marko Brkić (Crvena Zvezda, Srbija), Stefan Santrač (Crvena Zvezda, Srbija), Đani Salčin (Sarajevo), Milan Šikanjić (Crvena Zvezda, Srbija), Eldin Omerović (Sloboda), Matej Perković (Široki Brijeg), Emir Sejdović (FSV Frankfurt, Njemačka), Armin Imamović (Sarajevo), Nemanja Vještica (Partizan, Srbija), Domagoj Marušić (Široki Brijeg), Elvis Mehanović (Genk, Belgija), Milan Savić (Crvena Zvezda, Beograd).
Selektor „U-17“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević je odabrao sljedećih 18 igrača na koje računa za ovaj turnir: To su: Jasmin Kršić (Željezničar), Enio Zilić (Željezničar), Dobrica Tegeltija (Vojvodina, Srbija), Dino Kurbegović (Mainz, Njemačka), Rijad Sadiku (Sarajevo), Jusuf Gazibegović (Red Bull Salzburg, Austrija), Marko Brkić (Crvena Zvezda, Srbija), Stefan Santrač (Crvena Zvezda, Srbija), Đani Salčin (Sarajevo), Milan Šikanjić (Crvena Zvezda, Srbija), Eldin Omerović (Sloboda), Matej Perković (Široki Brijeg), Emir Sejdović (FSV Frankfurt, Njemačka), Armin Imamović (Sarajevo), Nemanja Vještica (Partizan, Srbija), Domagoj Marušić (Široki Brijeg), Elvis Mehanović (Genk, Belgija), Milan Savić (Crvena Zvezda, Beograd).
-
edinjo-bih
- Kontakt:
ko li namje ovaj momciluk 
Hrvatska reprezentacija do 16 godina starosti sudjelovala je od 26. veljače do 3. ožujka na Uefinom razvojnom turniru u Škotskoj
Hrvatske su boje branili Renato Josipović (Dinamo), Patrik Braun (Dinamo), Raul Milinović (Hajduk), Marin Vujčić (Hajduk), Marko Putnik (Rijeka), Marko Bulat (Šibenik), Luka Jančić (Dinamo), Toni Fruk (Hypo Limač), Ivan Šarić (Hajduk), Edin Julardžija (Dinamo), Bruno Jenjić (Hajduk), Luka Dubrović (Osijek), Nino Vukasović (Dinamo), Damir Magdić (Dinamo), Ilan Pejić (Zagreb), Josip Palić (Lokomotiva), Ivijan Svržnjak (Slaven Belupo), Nicolas Christopher White (Vancouver Whitecaps), Bruno Zdunić (Lokomotiva) i Domagoj Stranput (Dinamo).
Hrvatska reprezentacija do 16 godina starosti sudjelovala je od 26. veljače do 3. ožujka na Uefinom razvojnom turniru u Škotskoj
Hrvatske su boje branili Renato Josipović (Dinamo), Patrik Braun (Dinamo), Raul Milinović (Hajduk), Marin Vujčić (Hajduk), Marko Putnik (Rijeka), Marko Bulat (Šibenik), Luka Jančić (Dinamo), Toni Fruk (Hypo Limač), Ivan Šarić (Hajduk), Edin Julardžija (Dinamo), Bruno Jenjić (Hajduk), Luka Dubrović (Osijek), Nino Vukasović (Dinamo), Damir Magdić (Dinamo), Ilan Pejić (Zagreb), Josip Palić (Lokomotiva), Ivijan Svržnjak (Slaven Belupo), Nicolas Christopher White (Vancouver Whitecaps), Bruno Zdunić (Lokomotiva) i Domagoj Stranput (Dinamo).
Hasanovic bez poziva za Elitni krug, to je bas veliko iznenadjenje... Prvi strijelac kadetske lige takodjer
Inace ocekivana ekipa koje vec igra godinu dana zajedno. Mislim da je Ahmed definitivno zasluzio poziv prije ovoga iz Genka i Marusica koji ukupno imaju 13 nastupa za U17 i nisu postigni nijedan gol.
Sretno! Idemo po drugo uzastopno prvenstvo!

Sretno! Idemo po drugo uzastopno prvenstvo!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Desava se isto kao i sa n. Hadzicem sramota a selektora idiota
Kakav je ovaj Tegeltija iz kadeta, vidim vec odigrao jednu utakmicu za seniorski team vojvodine a tek mu 16 godina
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- PrinceofVeresija
- Kontakt:
Haman bio povrijedjen i doveli Itandje-a kao zamjenu....i sad valjda je trebao ici kao na posudbu u Sanliurfaspor ali nista jos konkretno....mada ja stvarno ne znam zasto je uopste izabrao Tursku i to fenjerasa Adanaspor kad vec ima Hrvatski pasos mogao je naci lako jedan stabilan Evropski prvoligas i cak odmah mozda uskocit u prvu postavuVucevich je napisao/la:Zna li neko sta se desava sa Goranom Karacicem? Vec mjesecima ga nema ni na mapi u Adanasporu.
Zato Turci imaju pare a i očito vole naše igrače. Još kad im ponude platu kakvu ovdje ne bi zaradili ni za 10 godina, onda nije ni čudo što iz naše lige idu tamo.
Ocito da ova kadetska i juniorsk liga nema smisla i treba je komotno ukinuti, kada ti najbolji strijelac lige ne dobije poziv u reprezentaciju... Da Bog mili sacuva.. Sramotan potez Sakibe, sramotan potez... Fuj

Nije glupan nista naucio iz prislogodisnje greske sa Nedimom Hadzicem. Sada radi doslovno istu stvar. Ne razumijem kojom logikom se njegov mozak vodio. Taman kad sam pomislio da se dozvao pameti i da imamo iole normalnog trenera kadeta, on napravi ovakvu glupost...sajo10 je napisao/la:Ocito da ova kadetska i juniorsk liga nema smisla i treba je komotno ukinuti, kada ti najbolji strijelac lige ne dobije poziv u reprezentaciju... Da Bog mili sacuva.. Sramotan potez Sakibe, sramotan potez... Fuj![]()
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Slazem, kritikovao sam ga toliko (s pravom) i onda pocne pruzati solidne rezultate, momci cak odu na prvenstvo (Opet Nedim igrao krucialnu ulogu) i onda opet ovo.. Mislim, Ahmeda nece ovo demoralisati sigurno jer je momak veliki talenat i ja ocekujem da vec iduce sezone polahko se pridruzuje A-timu ali izostaviti najboljeg strijelca kadetske lige i tima koji vodi tu istu ligu bez poziva za elitni krug je fakat sramota. Pa bilo to rijec o Ahmedu iz Zelje ili nekom drugom ili trecem iz bilo kojeg tima. Kakve to signale salje djeci? Zabijajte, asistirajte, pruzajte super partije i opet necete vidjeti drzavni dres. Ne razumijem kojom logikom barem ovaj mali iz Genka ima prednost nad Ahmedom.. Marusic hajd i nekako jer je treci najbolji strijelac lige ali i on je prije neku godinu igrao za kockaske. Opet kazem, nadam se i vjerujem da ovo nece momka demoralisati ali nikad se nezna. Ipak su to djeca u pitanju..
Ekipi sretno i daBogda ostvarili jos jedan plasman na sampionat, sto bi stvarno bila velika steta kad se uzme u obzir grupa i domaci teren. Ali ovaj potez Sakiba je stvarno sramotan, a ovaj intervju mi je pravo fuj sto je dao za SS. "Uvijek ce biti oni koji se zale". Pa u pm ne pricamo o nekim tatinim sinom iz neke vukoyebine vec mozda o najvecem potencijalu iz ove generacije, barem sto se tice ofansivnog dijela.
Ekipi sretno i daBogda ostvarili jos jedan plasman na sampionat, sto bi stvarno bila velika steta kad se uzme u obzir grupa i domaci teren. Ali ovaj potez Sakiba je stvarno sramotan, a ovaj intervju mi je pravo fuj sto je dao za SS. "Uvijek ce biti oni koji se zale". Pa u pm ne pricamo o nekim tatinim sinom iz neke vukoyebine vec mozda o najvecem potencijalu iz ove generacije, barem sto se tice ofansivnog dijela.
nedim hadzic ponovo nije pozvan dva najbolja strijelca u svojim uzrastima nisu pozvana pa ja neznam dokle ovo ide
-
edinjo-bih
- Kontakt:
znas li ko je sve pozvan (od juniora)?
Ne znam ovo sam procito na stranici sarajeva