La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Blejzer10
Kontakt:

Re: La Liga

Post Postao/la Blejzer10 » 06 maj 2018, 14:49

Prije 10 godina, sedmog maja 2008. godine Barcelona priređuje pasillo Realu, koji ih šamara 4 - 1 kući. Jasno je da je Barcina kratka era s Ronaldinhom i Decom gotova. Završili treći iza Villareala, drugu godinu bez trofeja.

No jedan od momaka koji je čestitao tada titulu, iduće godine dobiva ključeve ekipe. Evo ravno deset godina kasnije, suprotna situacija. Barcelona već osvojila ligu, Real bi trebao da napravi pasillo, ali neće. Savršeni pokazatelj kakav je zaokret napravio Leo Messi. Između tih deset godina, trofeji:

Liga : 7 - 2
Kup: 6 - 2
LP: 3 - 3(4) ako osvoje ove godine.

Naravno, potrefila se tu i dobra generacija, sve to stoji. Ali recimo u ekipi iz 2008. godine je igrao i 28godišnji Xavi, koji se nije svrstavao među najbolje veznjake Barce u historiji a kamoli svijeta, 24godišnji Iniesta, čija magija nije bila aman poznata van Pirineja, te Valdes i Puyol s tri osvojena trofeja u karijeri. Tako da je jasno ko je tu bio prekretnica. (+ Guardiola, naravno :salut: )

Uvijek ostaje žal što se nije uzelo više LP, jer se moglo, i trebalo. Ovo šetkanje u KO zadnjih godina mu je velika mrlja na karijeru, i ne opravdavam ga tu. Pogotovo će ostati crna mrlja ako Real uzme 3/3. Ali je.biga, niko nije savršen.

Večeras Real igra rasterećeno. Poraz im ništa ne igra, jedino da izbjegnu debakl, a s pobjedom prekidaju Barcinu nepobjedivu sezonu, tako da Barca ima više da izgubi. Zato neki moj osjećaj je 1-3 večeras.

Naravno, navijački očekujem 2-0 :mrgreen:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 06 maj 2018, 15:09

Riziko je napisao/la:Apsolutno je tačno da je Liga šampiona najbitnije klupsko takmičenje.
Može ti se desiti da imaš sreće da ga osvojiš, odnosno moraš imati sreće, ali to ne umajuje da je debelo najbitnije takmičenje.

NPR, garant sam ubjeđen da bi većina navijača Bajerna i Juventusa potpisala LŠ, a da neko drugi titulu uzme u ligi.
Naravno, i ja bi kao fan BArselone radije titulu evropskog šampiona nego Španije, mada je kod Barse specifična situacija zbog političkih zbivanja, ali svakako prje LŠ nego domaća liga.
Liga Prvaka je krema, vuce sponzore, najvise se prica o tome i po tome jeste najbitnije. Medjutim, zna se koje je starije takmicenje i koje je teze osvojiti jer moras kontinuirano dobro igrati citavu sezonu i nema tima na svijetu koji ce nezasluzeno uzeti taj trofej.

Moras da znas da nije isto uzeti 7/10 trofeja u Ligi gdje moras zavrsiti ispred Real Madrida i Atletica, i to recimo napraviti u Bundesligi ili Serie A.

Recimo jedan Liverpool ima toliko trofeja LP a nisu uzeli domacu titulu od 1990 godine. Valjda i to nesto govori.

Oba trofeja podjednako su vazna jer osvajanjem makar jednog od njih se smatra da je sezona bila itekako uspjesna.

Za Rejal je sramota 7/10 jer imaju bolju i siru ekipo od nas. S takvom sirinom i kvalitetom trebalo bi u najmanju ruku da bude u bod-dva razlika.
27.10.2020

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 06 maj 2018, 15:21

Dio gdje se spominju Juve i Bayern je totalno irelevantan.Ubacio bih tu i PSG.Naravno da bi sve tri ekipe potpisale LP jer im je nacionalno prvenstvo trening pred utakmice LP.Klubovi koji nemaju konkurencije u domacem takmicenju imaju jedini nacin da se iskazu preko LP.LaLiga i EPLsu ipak drugi par cipela.
U koliko Barca zavrsi sezonu bez poraza to ce biti extreman podvig.Jednu ovakvu ligu 38 utakmica igrati bez poraza to je frapantno.Losa utakmica u Rimu je mrlja,losu je imao i Real protiv Juventusa na SB, pometeni su 180 minuta od mixanog tima Bayerna , igrom slucaja su u finalu.Vise sretno i uz pomoc sudija nego li svojom zaslugom.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 06 maj 2018, 15:23

Ono čega u Madridu nisu svjesni je da ovim odbijanjem da se poklone prvacima vjerovatno zauvijek prekidaju dugogodišnju tradiciju. Recimo da Real ovo isto napravi u nekoj od narednih sezona, zašto bi Barcelona njima priredila Pasillo? Odbili ste vi nama da iskažete poštovanje, zašto bi mi vama. :kafa:
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 06 maj 2018, 15:25

Bolju i siru ekipu Real ima zadnje 2 godine mozda. Ne tako davno Khedira i Ozil su bili standardni igraci u Realovoj vezi, a u napadu je pored celavog francuskog debila igrao i argentinski panj. Barca je negdje do 2014. godine imala sigurno bolju ekipu.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 06 maj 2018, 15:30

Epidaurus je napisao/la:Bolju i siru ekipu Real ima zadnje 2 godine mozda. Ne tako davno Khedira i Ozil su bili standardni igraci u Realovoj vezi, a u napadu je pored celavog francuskog debila igrao i argentinski panj. Barca je negdje do 2014. godine imala sigurno bolju ekipu.
Evidentno je da Real ima bolju ekipu.Prvih 11 ne bih poredio iako smatram da je Realovih 11 za koplje bolje , jedina prevaga na stranu Barce je Messi koji je koplje iznad svih ostalih.
Kada pogledas klupu i igrace rotacije u Realu vidis igrace koji mogu prelomiti utakmicu i unijeti neku novinu,Barca to definitivno nema.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 maj 2018, 15:38

Barca nama klupe za razliku od RM. Mislim, ima je, al bolje da je nema.
Prvih 11 su tu negdje, prevaga je Lionel koji pravi razliku godinama.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 06 maj 2018, 15:40

leorey je napisao/la:
Za Rejal je sramota 7/10 jer imaju bolju i siru ekipo od nas. S takvom sirinom i kvalitetom trebalo bi u najmanju ruku da bude u bod-dva razlika.
Ovo ja pricam vec dugo vremena. Ovo je skoro pa neoprostivo sta se desilo.I liga prvaka ako je osvoje ce ih oprat ali ne toliko da se zaboravi.
U sezoni kada Barca dovodi nogog trenera , navikavaju se na novi sistem igre razlicit od onog u zadnjih 10 godina, kada ih izdominiramo u kupuu i imamo jacu ekipu mi kasnimo 15 bodova.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 06 maj 2018, 16:53

Ma qrchina.
Kmecanje i ovako i onako.
Prosle godine uzesmo i ligu i odbranismo usput ligu prvaka i opet su isti kmecali koji to rade i sad.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 maj 2018, 19:14

let3 je napisao/la:Barca nama klupe za razliku od RM. Mislim, ima je, al bolje da je nema.
Leo je prevaga al' definitivno ne može sam sve.

Real je jednostavno kvalitetniji u veznom redu, a i odbrana ide na stranu Madriđana.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 06 maj 2018, 19:25

Raonffa je napisao/la:
let3 je napisao/la:Barca nama klupe za razliku od RM. Mislim, ima je, al bolje da je nema.

Real je jednostavno kvalitetniji u veznom redu, a i odbrana ide na stranu Madriđana.
Barcelona godinama prima manje golova, al eto, njihova obrana bolja.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Sebby
Kontakt:

Post Postao/la Sebby » 06 maj 2018, 19:34

Madrid se nikada nije znao braniti.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 maj 2018, 19:39

Lillard je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Barcelona godinama prima manje golova, al eto, njihova obrana bolja.
Ma nisu to samo golovi, govorim o kompaktnosti, individualnom kvalitetu i tim stvarima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 06 maj 2018, 19:41

Posljednji ples BBC-a.
Derdiyok je napisao/la: Šta ovo i Cvija spominje Karima The Great :lol: :mrgreen:

Vrela soba hotela
Sa reči na dela
Da niko ne zna
Ugasi telefon, ugasi svetla
Moja si želja haljina bela
Ti ko Morena odavno te čekam
Jedan na jedan ko Karim Benzema
Svi bi guzice dali da makar jedan dan budu Karim Veliki.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 06 maj 2018, 19:45

Sebby je napisao/la:Madrid se nikada nije znao braniti.
Možda. A možda je obrana Barcelona kvalitetnija, jer uzorak je prevelik da bi neko rekao da je RM jači u tom segmentu.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 06 maj 2018, 19:48

Bbc se oprasta veceras kada ih messi sam zguzi po zadnji puta 3:0 hladno uzimate

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 06 maj 2018, 19:54

Lillard je napisao/la:
Sebby je napisao/la:Madrid se nikada nije znao braniti.
Možda. A možda je obrana Barcelona kvalitetnija, jer uzorak je prevelik da bi neko rekao da je RM jači u tom segmentu.
Nema veze, zato su znali primiti. :lol:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 06 maj 2018, 20:25

Sumo sumarum
Ako barca dobije, mi ćemo govoriti nebitna utakmica
Ako Real dobije, culesi će govoriti raduju se nebitnoj utakmici

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 06 maj 2018, 20:26

anonymousHD je napisao/la:Ako barca dobije, mi ćemo govoriti nebitna utakmica
Ako Real dobije, culesi će govoriti raduju se nebitnoj utakmici
Jok, ako Real dobije, Valverde može odyebat i 2 trofeja mi ne znače ku.rca.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 06 maj 2018, 20:27

anonymousHD je napisao/la:Sumo sumarum
Ako Barca dobije, mi ćemo govoriti nebitna utakmica
Ako real dobije, culesi će govoriti raduju se nebitnoj utakmici
Ko ti je hakovao account?

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.