Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Prestat će u po frke, ne može do vijeka ovako, a Kokkinakis će vrlo vjerovatno imati najbolji forhend na svijetu, uz Rubleva, visok je pa će i servis biti ok i nikako se ne smije isključiti iz ove priče...a pogotovo ne smije Borna biti ispred njega, momak bez forhenda
Imaš Chunga, još par igrača iz Azije, USA...uglavnom bit će dobrih igrača
Imaš Chunga, još par igrača iz Azije, USA...uglavnom bit će dobrih igrača
Ma mogu oni bit dobri, Berdych je ekstra igrač pa ne može meda. Nije dovoljno bit dobar da se Đokovića skine.
Borna će biti ispred njih sviju, jer je 100% u tenisu za razliku od australskih klaunova, džaba njima 100 puta bolji udarci. Veća prijetnja Borni su Zverev i Rubljev, mada i oni su mi malo previše mušičavi, pogotovo Rubljev.
Borna će biti ispred njih sviju, jer je 100% u tenisu za razliku od australskih klaunova, džaba njima 100 puta bolji udarci. Veća prijetnja Borni su Zverev i Rubljev, mada i oni su mi malo previše mušičavi, pogotovo Rubljev.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ma i Ferrer je posvečen tenisu pa ništa jer nema dominantne udarce. Borna bez fh nema nikakve šanse da uzme GS, na tome mora podhitno radit. Ovi ostali će ga ubit, kao što se vidjelo i na RG protiv Socka.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Dobio si raspravu. Neshvatljivo je da neko u najboljim godinama uzme toliko manje titula nego dok jos nije bio na vrhuncu. Ne sjecam se da je imao problema sa povredama pa da je to razlog. Znaci radi se o losoj konkurenciji.BigBigBang je napisao/la:Apsolutna istina to mozes lako provjeriti imas na wikipediji fino pod Roger Federer sve GS titule osvojene i koje godine su. DAkle ovbo sto pricam su cinjenice na koje kao sto vidimo nijedan od ovih strucnjaka nije dao valjan argument jer ga nemaju. Lik je hladno do 26 uzeo 12 GS titula dakle kad je bio na svom vrhuncu do tridesete je uzeo 4. Dakle jos jednom strucnjake pitam koji je razlog pada Federerovog GS uspjeha u 26 godini kada su to godine gdje igrac dozivljava svoj vrhunac igre pa sve do tridesete godine, zasto tri puta manje titula? Naravno da ne ocekujem valjan odgovor vec neke nebuloze i uvrede...Greivis je napisao/la:Je li ovo tacno? Ako jeste onda je Paja na dobrom tragu.BigBigBang je napisao/la: Federer od svoje 22 do 26 godine osvaja impresivnih 12 GS titula, pazi to sve do 26 godine. Od 26 do 30 osvaja 4 GS titule dakle to su nam lako dostupne cinjenice.
Ali evo ima i Novak sada srece sto je Nadal propao. Siguran sam da bi imao mozda nekih osam umjesto deset slamova da se to nije desilo.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Kako nista a covjek jedan od najboljih tenisera zadnjih desetak godina? Stalno se vrti oko prvih pet, upadao je mislim i medju prva tri.Unofficialpage je napisao/la:Ma i Ferrer je posvečen tenisu pa ništa jer nema dominantne udarce. Borna bez fh nema nikakve šanse da uzme GS, na tome mora podhitno radit. Ovi ostali će ga ubit, kao što se vidjelo i na RG protiv Socka.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Tehnicki je tu Borna vjerovatno i najslabiji, vidjet cemo da li moze fizikom i X faktorom, kojeg bez sumnje posjeduje, nadoknaditi nedostatke koje ima u igri
Nemoguce je sada sa sigurnoscu reci ko ce od njih biti najbolji, ali onaj koji ode do samog vrha ce sigurno skinuti i Novaka, koji ce neminovno pasti u igri za godinu i po-dvije
Nemoguce je sada sa sigurnoscu reci ko ce od njih biti najbolji, ali onaj koji ode do samog vrha ce sigurno skinuti i Novaka, koji ce neminovno pasti u igri za godinu i po-dvije
Ta dvojica su budale. Ovaj momak ce biti najbolji.ppppp je napisao/la:Hajde ovaj drugi možda ali pod hitno mora prestati biti klovn,ovaj prvi će biti prosjek(moje neko mišljenje )Gdje su ti Kokinakis i Kyrgios?

ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Tvoj je problem sto osporavas Federera i njegove titule,a Novaku je evo dvije godine taj isti Federer sa 33-34 godine glavna konkurencija na touru.I sa 34 godine Novaku treba 3.5h da ga dobije.Zasto Djokovic jednostavno ne otpuse sa terena covjeka koji po vama ni sa 24 godine nije bio dobar,a kamoli sa 34?Zasto jednostavno ne zavrsi te meceve za sat i po vremena ne dopustajuci protivniku 24 brejk lopte?BigBigBang je napisao/la:Apsolutna istina to mozes lako provjeriti imas na wikipediji fino pod Roger Federer sve GS titule osvojene i koje godine su. DAkle ovbo sto pricam su cinjenice na koje kao sto vidimo nijedan od ovih strucnjaka nije dao valjan argument jer ga nemaju. Lik je hladno do 26 uzeo 12 GS titula dakle kad je bio na svom vrhuncu do tridesete je uzeo 4. Dakle jos jednom strucnjake pitam koji je razlog pada Federerovog GS uspjeha u 26 godini kada su to godine gdje igrac dozivljava svoj vrhunac igre pa sve do tridesete godine, zasto tri puta manje titula? Naravno da ne ocekujem valjan odgovor vec neke nebuloze i uvrede...Greivis je napisao/la:Je li ovo tacno? Ako jeste onda je Paja na dobrom tragu.BigBigBang je napisao/la: Federer od svoje 22 do 26 godine osvaja impresivnih 12 GS titula, pazi to sve do 26 godine. Od 26 do 30 osvaja 4 GS titule dakle to su nam lako dostupne cinjenice.
Ako je Djokovic bolji od prajm Federera zasto onda ne podere covjeka sa 34 godine?
Zadnja izmjena: darker10, dana/u 15 sep 2015, 19:11, ukupno mijenjano 1 put.
I po meni Chung od svog ovog mladjeg narastaja,ima najvise sansi da uspije,djeluje najposvecenije tenisu od svih,zadivljuje podatak da je uz velike probleme sa vidom uspio da se izbori i da zaigra na vrhunskom nivou.Greivis je napisao/la: Ta dvojica su budale. Ovaj momak ce biti najbolji.
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..
Federer je najveci svih vremena i to ce vjerovatno ostati tako. Njegov stil igre je takav da i sa 34 godine na ledjima ga moze igrati i bez problema dobiti sve osim Novaka na touru. Razlog tome je sto je Djokovic vjerovatno takticki najsavrseniji teniser ikad i sto se moze prilagoditi protivniku. Federer jednostavno nema odgovor za njegovu igru, ali je i dalje toliko kvalitetan da moze uzeti set ili dva ovisno od raspolozenja. Da dobije Novaka u mecu koji se igra na 3 dobijena seta vjerovatno vise nikada necemo vidjeti.
Eh sad sto se tice Novaka. Istina da njegov stil igre zahtjeva dosta napora i da zbog toga nece mozda moci igrati tako dugo kao Roger. Ali treba uzeti u obzir da on uz sebe ima vjerovatno najbolji tim ljudi i da sve radi kako bi produzio svoj prime. Pored toga, njegova sposobnost da se prilagodi nastaloj situaciji i odigra najbolje u njoj, te psiholoska snaga koja je ubjedljivo najjaca na touru, dovest ce do toga da ce on promijeniti svoj nacin igre kada osjeti da ovakav tijelo vise ne moze iznijeti. Siguran sam da ce jos sigurno 2 godine Novak imati apsolutnu dominaciju u svijetu tenisa jer ne vidim igraca koji bi za godinu mogao toliko napredovati da dobije Novaka na GS-u. Nakon toga, kada novi klinci stasaju, Novak ce biti kao Roger sada. Igrac u poznim teniskim godinama koji jos uvijek moze doci do finala GS-a, ali ce se za nejgovo osvajanje morati dobro oznojiti.
Eh sad sto se tice Novaka. Istina da njegov stil igre zahtjeva dosta napora i da zbog toga nece mozda moci igrati tako dugo kao Roger. Ali treba uzeti u obzir da on uz sebe ima vjerovatno najbolji tim ljudi i da sve radi kako bi produzio svoj prime. Pored toga, njegova sposobnost da se prilagodi nastaloj situaciji i odigra najbolje u njoj, te psiholoska snaga koja je ubjedljivo najjaca na touru, dovest ce do toga da ce on promijeniti svoj nacin igre kada osjeti da ovakav tijelo vise ne moze iznijeti. Siguran sam da ce jos sigurno 2 godine Novak imati apsolutnu dominaciju u svijetu tenisa jer ne vidim igraca koji bi za godinu mogao toliko napredovati da dobije Novaka na GS-u. Nakon toga, kada novi klinci stasaju, Novak ce biti kao Roger sada. Igrac u poznim teniskim godinama koji jos uvijek moze doci do finala GS-a, ali ce se za nejgovo osvajanje morati dobro oznojiti.
-
- Kontakt:
PItanje koje sam vec odgovorio Novak je vec dokazao svoje on je pored Nadala u prajmu jednu godinu zavrsio sa tri GS bas kao i ovu dakle ne mzoes porediti osvajanje GS Novaka Djokovica i Federera od 22 do 26 gdje je taj naklepao bruku GS titula pored solidnih limitiranih igraca koje sam sto puta nabrojao da ih sad ne nabrajam. Ponovo te pitam objasni mi zasto "najveci teniser svih vremena" kako ganazivate do 26 godine pored navedenih levata osvoji 12 slamova a od 26 (opet ponavljam vrijeme kad igraci dostizu vrhunac svoje igre) do 30-e osvaja 4 GS? REci mi razlog zasto je to tako zasto takav pad na GS? Sta je bilo hajde molim te reci mir azlog da cujem sta se desilo jel omatorio sa 26? preforsirao tijelo mozda do 26-e fizicki zahtjevnom igrom gdje se oslanjao na fizikalije kao Nadal pa platio danak ili je do konkurencije jer ovog puta tu je umjesto Rodicka u prajmu Nadal koji ulazi u prajm a dolazi i Djokovic pa se stvari mijenjaju?Tvoj je problem sto osporavas Federera i njegove titule,a Novaku je evo dvije godine taj isti Federer sa 33-34 godine glavna konkurencija na touru.I sa 34 godine Novaku treba 3.5h da ga dobije.Zasto Djokovic jednostavno ne otpuse sa terena covjeka koji po vama ni sa 24 godine nije bio dobar,a kamoli sa 34?Zasto jednostavno ne zavrsi te meceve za sat i po vremena ne dopustajuci protivniku 24 brejk lopte?
Ako je Djokovic bolji od prajm Federera zasto onda ne podere covjeka sa 34 godine?
Zasto Djokovic ne razvali Federera? hahaha salis se to ti je neki argument zasto ne pobjedi u ranijoj fazi nekog autsajdera sa nulom umjesto sto nekad izgubi set? Sad ste poceli brojati trajanje meca kao neki argument valjda u nedostatku pobjeda, jer se svaki put nafurate da ce Federer dobiti ali Djokovic a ranije NAdal vas uvijek u finalu spuste na zemlju. Djokovic je toliko bolji od Federera da ovaj moze imati i 40 brejk lopti opet ce izgubiti, dakle Federer nema sanse pobjediti Djokovica djaba mu publika koja navija na Djokoviceve servis greske i ofirno radovanje na svaku pogodjenu mrezicu sve su mu podredili da pobjedi ali opet je suha ku?ca ostao. Da Djokovica dovedes u arenu ga stavis sve srbe da navijaju za njega a protiv Federera mislim da bi Djokovic nosen publikom razvalio Federera tako da bi ovaj mozda uzeo 2-3 gema ukupno
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Stari moj, sačekaj par godina, pa na ista pitanja traži odgovor i za Đokovića 
Od trenutka kada je Novak prvi put dobio Federera, omjer osvojenih GSova je 10-6 za Novaka, što i nije neka velika razlika kakvom je predstavljaš

Od trenutka kada je Novak prvi put dobio Federera, omjer osvojenih GSova je 10-6 za Novaka, što i nije neka velika razlika kakvom je predstavljaš
Covjek je dostigao svoj vrhunac kada je imao 24-25 godina isto kao i taj Nadal.Sta je bgt trebao 10 godina zaredom uzimat 3 GS-a u sezoni da bi samo ti shvatio da je covjek najbolji svih vremena,a 99% tenisera i bivsih tenisera tvrdi da je to tako.Tebi je ocito zabavno da budes kontra svih.
Felix Auger AlliasimeGreivis je napisao/la:Ta dvojica su budale. Ovaj momak ce biti najbolji.ppppp je napisao/la:Hajde ovaj drugi možda ali pod hitno mora prestati biti klovn,ovaj prvi će biti prosjek(moje neko mišljenje )Gdje su ti Kokinakis i Kyrgios?

R.I.P Grande campione - Michele Scarponi
nemoj se ljutiti al veze ti nemas,Novak ne moze u istu recenicu sa Rogerom,shvati drug sto prijhe shvatis bice ti lakse ,Roger sa 34 godine na ledjima igra finala i pobjedjuje u nekim mecevima tvog tenisera koji je na vrhuncu karijere,pametnom dosta,a do 17 Novak ce tesko doci,mislim na GS titule,a vjeruj igrat ce Roger jos koje finale GSBigBigBang je napisao/la:PItanje koje sam vec odgovorio Novak je vec dokazao svoje on je pored Nadala u prajmu jednu godinu zavrsio sa tri GS bas kao i ovu dakle ne mzoes porediti osvajanje GS Novaka Djokovica i Federera od 22 do 26 gdje je taj naklepao bruku GS titula pored solidnih limitiranih igraca koje sam sto puta nabrojao da ih sad ne nabrajam. Ponovo te pitam objasni mi zasto "najveci teniser svih vremena" kako ganazivate do 26 godine pored navedenih levata osvoji 12 slamova a od 26 (opet ponavljam vrijeme kad igraci dostizu vrhunac svoje igre) do 30-e osvaja 4 GS? REci mi razlog zasto je to tako zasto takav pad na GS? Sta je bilo hajde molim te reci mir azlog da cujem sta se desilo jel omatorio sa 26? preforsirao tijelo mozda do 26-e fizicki zahtjevnom igrom gdje se oslanjao na fizikalije kao Nadal pa platio danak ili je do konkurencije jer ovog puta tu je umjesto Rodicka u prajmu Nadal koji ulazi u prajm a dolazi i Djokovic pa se stvari mijenjaju?Tvoj je problem sto osporavas Federera i njegove titule,a Novaku je evo dvije godine taj isti Federer sa 33-34 godine glavna konkurencija na touru.I sa 34 godine Novaku treba 3.5h da ga dobije.Zasto Djokovic jednostavno ne otpuse sa terena covjeka koji po vama ni sa 24 godine nije bio dobar,a kamoli sa 34?Zasto jednostavno ne zavrsi te meceve za sat i po vremena ne dopustajuci protivniku 24 brejk lopte?
Zasto Djokovic ne razvali Federera? hahaha salis se to ti je neki argument zasto ne pobjedi u ranijoj fazi nekog autsajdera sa nulom umjesto sto nekad izgubi set? Sad ste poceli brojati trajanje meca kao neki argument valjda u nedostatku pobjeda, jer se svaki put nafurate da ce Federer dobiti ali Djokovic a ranije NAdal vas uvijek u finalu spuste na zemlju. Djokovic je toliko bolji od Federera da ovaj moze imati i 40 brejk lopti opet ce izgubiti, dakle Federer nema sanse pobjediti Djokovica djaba mu publika koja navija na Djokoviceve servis greske i ofirno radovanje na svaku pogodjenu mrezicu sve su mu podredili da pobjedi ali opet je suha ku?ca ostao. Da Djokovica dovedes u arenu ga stavis sve srbe da navijaju za njega a protiv Federera mislim da bi Djokovic nosen publikom razvalio Federera tako da bi ovaj mozda uzeo 2-3 gema ukupno

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Prosječna starost pobjednika Grand Slamova u Open eri iznosi 25 godina što bi značilo da je to najčešći prime.BigBigBang je napisao/la:Ponovo te pitam objasni mi zasto "najveci teniser svih vremena" kako ganazivate do 26 godine pored navedenih levata osvoji 12 slamova a od 26 (opet ponavljam vrijeme kad igraci dostizu vrhunac svoje igre) do 30-e osvaja 4 GS? REci mi razlog zasto je to tako zasto takav pad na GS?
U prosjeku su igrači do 26 godina osvojili 69% svih Grand Slamova, Federer je do 26 osvojio 12/17 znači 70% svojih Grand Slamova. Federer je najbolje igrao 2006. kad mu je bilo 25 što pokazuje da je Federerov vrhunac igre sasvim normalan.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Samo da ga visina ne zezne, ako je tačno na ATP stranici on već sad ima 185 cm a ima tek 14 god. i tek mu preostaje rast.Forster je napisao/la: Felix Auger Alliasime
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Valjda ne ode predaleko, momak je izvanserijski talenat, kakav Kyrgios, Coric i ostaliUnofficialpage je napisao/la:Samo da ga visina ne zezne, ako je tačno na ATP stranici on već sad ima 185 cm a ima tek 14 god. i tek mu preostaje rast.Forster je napisao/la: Felix Auger Alliasime

R.I.P Grande campione - Michele Scarponi
Jeli itko upratio Opelku ? Gledao sam ga u finalu juniorskog Wimbledona, ako se ne varam.Karakteristični Amer, dobar servis i više nego solidan forhend za svoje godine...Nisam upratio da je igrao na nekim jačim turnirima...
Smijesno je nekoga od 14 godina i ubacivati u raspravu. Decko nije ni blizu profesionalnog tenisa.Unofficialpage je napisao/la:Samo da ga visina ne zezne, ako je tačno na ATP stranici on već sad ima 185 cm a ima tek 14 god. i tek mu preostaje rast.Forster je napisao/la: Felix Auger Alliasime
Sto se tice rasta. Moze da ostane na tome a moze i 20cm narasti.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.