Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Bassha
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Bassha » 30 jun 2017, 20:37

MElloo je napisao/la:
Bassha je napisao/la:Korkmaz ode u nba, a nas Atic nije mogao do minutaze pokraj ukrajinskog velemajstora Lipovog
a na u18 prvenstvu Atic izgledao kao Durant za Korkmaza

Upravo zbog toga smo svi ocekivali od Atica da ce napraviti neki iskorak, al on je ....
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 jun 2017, 20:40

Napravio iskorak u nargila bar
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 30 jun 2017, 20:49

Bas se sjecam te utakmice protiv Turske gdje zamalo odosmo u finale
Atic je izgledao kao kompletan igrac dok je Korkmaz samo trojku znao pogodit
Ehh da je ovom nasem da ima nesto u glavi

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 30 jun 2017, 21:03

Tracy3McGrady je napisao/la:Ovaj Stefan Adzic ako bude tu mogao bi biti pravo pojačanje, znam da je davno trebao igrati za nas pa su ga Srbi odveli sebi u njihovu ligu iz koje nije imao pravo igrati za druge reprezentacije, e sad su oni taj zakon promijenili i ako su nam dali njega bilo bi stvarno odlično. Momak je talenat. Šteta za Djakovica od kojeg sam očekivao da bude volja ove nove generacije.

Penny Hardaway #1
Bas tako je isla njegova karijera, samo mislim da ces uzalud nesto vise ocekivati od Adzica. On ni u nikad losijim juniorima Partizana nije bio nesto posebno zapazen i ja licno mislim da nema kapacitet da bude nosilac ove nase reprezentacije. Nije mi jasno zasto i Cerkezovic nije otkazao. Kad su svi drugi mogli, komotno je i on mogao uzivati na ljetnom odmoru. Hajde sto nam otkazuju svi seniori, ali poceli i svi ovi balavci koji nece dogurati dalje od KK Igmana. :rol:

Sto se Atica tice, ja jos ne mogu da vjerujem da je on ovoliko propao. Bas nekunoc sam gledao njegov hajlajts kad su igrali protiv CSKA, nevjerovatno koliko je bio raznovrsan i kompletan. On je prije 2-3 godine bio bolji igrac od Zubca i Zizica, a ovi momci sad razbijaju i u najjacim seniorskim ligama...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 30 jun 2017, 22:07

Da li je Djakovic defitivno out?

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 01 jul 2017, 02:50

Već briljira u Ciboni: Mladi košarkaš iz BiH plijeni pažnju evropskih velikana

Podneblje Bosne i Herccegovine je u svojoj historiji dalo nekoliko nevjerovatnih košarkaša koji su obilježili igru pod obručima u Evropi, a sličan primjer bi mogao biti mladi Stipe Dugandžić koji sa 13 godina nastupa za Cibonu.

Autor: Sport Centar
prije 5 sati

Rođeni Ljubušak je prije nekoliko dana napunio 13 godina, a od lani je član slavne hrvatske Cibone, gdje je etiketiran kao vanserijski talenat i košarkaš koji bi u budućnosti mogao biti planetarno popularna zvijezda.

Riječ je o plejmejkeru koji već plijeni pažnju velikana evropske košarke, te momku koji bi, ispravnom selekcijom i skautingom čelnika košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, u budućnosti mogao biti lider u bh. nacionalnom timu.

“San svakog košarkaša je biti članom velike momčadi kakva je Cibona. Meni se ta želja ispunila s 12 godina. Prezadovoljan sam prijemom u Cibonu, od saigrača do trenera Tomasa, Samca i Marića i svih drugih koji vode klub. Zadovoljan sam igrama u oba uzrasta jer nastupam za 2004. godište i mlađe, te 2003. i starije”, istakao je u razgovoru za “Ljubuški.net”.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 01 jul 2017, 10:28

edinjo-bih je napisao/la:Već briljira u Ciboni: Mladi košarkaš iz BiH plijeni pažnju evropskih velikana

Podneblje Bosne i Herccegovine je u svojoj historiji dalo nekoliko nevjerovatnih košarkaša koji su obilježili igru pod obručima u Evropi, a sličan primjer bi mogao biti mladi Stipe Dugandžić koji sa 13 godina nastupa za Cibonu.

Autor: Sport Centar
prije 5 sati

Rođeni Ljubušak je prije nekoliko dana napunio 13 godina, a od lani je član slavne hrvatske Cibone, gdje je etiketiran kao vanserijski talenat i košarkaš koji bi u budućnosti mogao biti planetarno popularna zvijezda.

Riječ je o plejmejkeru koji već plijeni pažnju velikana evropske košarke, te momku koji bi, ispravnom selekcijom i skautingom čelnika košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, u budućnosti mogao biti lider u bh. nacionalnom timu.

“San svakog košarkaša je biti članom velike momčadi kakva je Cibona. Meni se ta želja ispunila s 12 godina. Prezadovoljan sam prijemom u Cibonu, od saigrača do trenera Tomasa, Samca i Marića i svih drugih koji vode klub. Zadovoljan sam igrama u oba uzrasta jer nastupam za 2004. godište i mlađe, te 2003. i starije”, istakao je u razgovoru za “Ljubuški.net”.

– Nastupom za reprezentaciju Hrvatske ostvario sam svoj i san svojih roditelja. Obući dres Hrvatske je neopisiv osjećaj i ovim putem želim zahvaliti ljudima iz reprezentacije na pozivu, a posebno gospodinu Darki Kuncu, glavnom instruktoru HKS-a koji je uz moje roditelje najzaslužniji što sam zaigrao za Hrvatsku jer je postojala opcija i igranja za BiH, govori nam. Također, u svakom slobodnom trenutku dođe i u matični Ljubuški.

– Kako je čast igrati za reprezentaciju i u velikom klubu kao što je Cibona, tako je i obveza svaki slobodan trenutak iskoristiti za Ljubuški.

Jer tu sam rođen, tu živim, tu sam napravio prve košarkaške korake i sigurno bez svojih trenera Marina Bubala i Maria Škegre ne bih imao napredak kakav sam imao. Evo sad smo u finalu Mini basket festa u Ljubuškom pobijedili ekipu Širokog Brijega što je do prije nekoliko godina bilo nezamislivo.

I tu još jednom želim istaknuti trenera Marina Bubala koji stvara ekipu o kojoj će se pričati.

On živi za košarku i uspjeh KK Ljubuški, te mu zahvaljujem na silnom strpljenju u radu sa mnom, kako bih postao još bolji igrač. Drago mi je i da je Cibona iskazala interes za moju dvojicu kolega iz Ljubuškog Bogdanovića i Markića i nadam se da ćemo jednom opet zajedno zaigrati, govori perspektivni playmaker. Njegova priča do košarke nije išla laganim putem.

– Pa kao i većina vršnjaka prvo sam počeo igrati nogomet. I onda sam nakon dva teška potresa mozga dobio zabranu od roditelja za taj sport. Zatim sam sasvim slučajno otišao na košarku, talent je prepoznat i evo već nekoliko godina intenzivno radim, treniram, igram…, govori nam Dugandžić koji košarkaške uzore vidi u nekoliko igrača, ali jedan je najveći.

– Slušao sam priče o Draženu Petroviću, gledao njegove nastupe na internetu. Svatko tko se bavi košarkom ima uzora u tom čovjeku. Kad spominjemo aktualne igrače, u Europi favoriziram Miloša Teodosića playa CSKA iz Moskve, a u NBA-u Westbrooka, kaže Stipe Dugandžić. Upitali smo ga i što planira kad je škola u pitanju s obzirom da je na relaciji Ljubuški – Zagreb.
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 01 jul 2017, 13:55

Pocinju mladi znaci, sa cak 13 godina, dok mi sjedimo na guzici :lol:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 jul 2017, 13:55

Pa majku mu i njemu i roditeljima.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 01 jul 2017, 13:59

Vucevich je napisao/la:Pocinju mladi znaci, sa cak 13 godina, dok mi sjedimo na guzici :lol:
Sta drugo ocekivati kad nasi na pozicije trenera ovih mladjih kategorija stave ljude koji su javno i tajno lobirali kod djece srpske i hrvatske nacionalnosti da zaigraju za njihove reprezentacije?! Hrvati znaju ko je s 12-13 godina materijal za reprezentaciju u susjednoj drzavi, a nasim trenerima drugi prave spiskove...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 01 jul 2017, 14:22

kobe24 je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:Pocinju mladi znaci, sa cak 13 godina, dok mi sjedimo na guzici :lol:
Sta drugo ocekivati kad nasi na pozicije trenera ovih mladjih kategorija stave ljude koji su javno i tajno lobirali kod djece srpske i hrvatske nacionalnosti da zaigraju za njihove reprezentacije?! Hrvati znaju ko je s 12-13 godina materijal za reprezentaciju u susjednoj drzavi, a nasim trenerima drugi prave spiskove...
Il nacional kljuc :P

Zar nije ovaj Bodiroga koji je sad trener U16 javno privukao djece da igraju za Srbiju?

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 01 jul 2017, 14:30

Vucevich je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:
Il nacional kljuc :P

Zar nije ovaj Bodiroga koji je sad trener U16 javno privukao djece da igraju za Srbiju?
Ma stoji to i za nacionalni kljuc, ali niko se i ne trudi naci nekog trenera koji nije Bosnjak, a da nema cilj maksimalno osiromasiti nase selekcije. Nije ni Pandza Bosnjak, ali je svoj posao odradjivao odlicno i nije vrbovao mladice da igraju za susjede.

Jest, prvi je javljao komsijama za svu iole kvalitetnu djecu u Hercegovini. Problem je sto on nije jedini. Kod nas i na celo Saveza dodje covjek koji lobira za komsije. Apsurdna drzava i tu sve pocinje i zavrsava.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 jul 2017, 15:23

ljudi o čemu pričamo pa nama je fuckin Dami MulaOmerović bio selektor
ja sam mislio da on ne može bez smetanja ni ulicom u BiH proči, kada ono tonu ljudi ga podržavalo, tek kasnije kada je opet usrao motku opet su bili protiv njega
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 01 jul 2017, 18:51

mislim da je ovo aktuelna slika:

http://www.bhbasket.ba/sta-je-selektor- ... u-campari/

ja sam prepoznao samo mirkovica, alikadica, barukciju i cerkezovica (da nebih sad sat vremena uporedjivao slike po google-u, moze li neko napisati ove ostale ako ih poznaje po izgledu). hvala
Zadnja izmjena: edinjo-bih, dana/u 01 jul 2017, 19:34, ukupno mijenjano 1 put.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 01 jul 2017, 19:21

prepoznao sam jos: begica, radosavljevica, savica, soldu, hrstica, omerovica, kraljevica, ilica i adzica
Zadnja izmjena: edinjo-bih, dana/u 01 jul 2017, 19:37, ukupno mijenjano 1 put.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 01 jul 2017, 19:36

da li je Adzic tu?
Anfernee "Penny" Hardaway #1

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 01 jul 2017, 19:41

ostalo jos samo da skontamo ko su 2. i 3. sa lijeve strane u gornjem redu i 5. sa lijeve koji sjedi (mozda je on onaj tabak?).

toliko od mene ;-)

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 01 jul 2017, 19:43

edinjo-bih je napisao/la:ostalo jos samo da skontamo ko su 2. i 3. sa desne strane u gornjem redu i 5. sa desne koji sjedi (mozda je on onaj tabak?).

toliko od mene ;-)
Mislim da je Adzic onaj gore predzadnji sto stoji, lici mi na njega nekako. Znaci drugi sa desna sa nase strane gledista, a sa njihove drugi sa lijeva (logicno :D )
Anfernee "Penny" Hardaway #1

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 01 jul 2017, 19:44

edinjo-bih je napisao/la:ostalo jos samo da skontamo ko su 2. i 3. sa lijeve strane u gornjem redu i 5. sa lijeve koji sjedi (mozda je on onaj tabak?).

toliko od mene ;-)
Kamenjas je treci u gornjem redu s lijeve strane. Ovu dvojicu ne znam.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 01 jul 2017, 19:48

po meni, adzic je skroz desno gore (pisem uvijek iz naseg pogleda/nase strane hehe)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: budzak, Normus90, StevieG8 i 33 gosta.