NukeR_G1970 je napisao/la:Ja koji sam neutralan mogu reci da je malo glupo osporavati bilo cije osvojene GS titule. Poredjenja radi, kada je Nadal uzeo prvi GS (2005), Federer je do tad imao 4 osvojena GS-a. Kada je Djokovic uzeo prvi GS (2008), Nadal je imao do tad 4 osvojena a Federer 12.
Tako da nije bas istina da je Federer osvajao svoje titule kada nije bilo konkurencije, a takodje je realno da je Djokovic uzeo 10 titula u najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa.
Ono sto meni zapada za oko je cinjenica da Federer sa 34 godine igra vrhunski tenis i ravnopravno se bori za trofeje na najjacim turnirima sto znaci da Djokovic, koji je 6 godina mladji, moze da igra jos 7-8 godina na vrhunskom nivou jer ipak mislim da je dosta fizicki jaci od Federera.
Ako ga povrede zaobidju i ako se Nadal ne vrati u svoj ritam cisto sumnjam da nece preskociti i Federera po broju GS titula. Konkurenciju nema, Marej je kreten, Vavrinka je u poznim godinama dostigao svoj zenit a i igra toplo-hladno, dok ovi ostali nisu taj kapacitet...
To sto si ti naveo pocetkom posta je klasicna manipulacija, Nadal kad je uzeo svoj prvi GS to je bilo kad je bio jos tinejdzer i na njegovoj omiljenoj podlozi na kojoj ce dominirati citavu deceniju dakle iako je on tako rano uzeo GS on je bio daleko od neke ozbiljne konkurencije Federeru na ostalim GS turnirima jer je jso bio zelen, tek kasnije kad je malo sazreo je osvojio je poceo da uzima i ostale GS turnire.
Sto se tice tog drugog dijela djelomicno se slazem a ujedno ismijavam ovu nebulozu Federeroljubca delinja o tome da ce Djokovic za sezonu dvije rpestati igrati, sad ne vjerujem da ce jos 7 godina dominirati ali uvjeren sam da ce bar do svoje 32 godine igrati tenis na ovom nivou. Naravno kad se prica o godinama svi pricaju o fizickom faktoru a niko ne spominje onaj psiholoski a on je dobar razlog zbog kojeg Federer i dalje pobjeduje vecinu igraca na touru, jednostavno bez obzira na godine on ce vecinu igraca dobiti na touru svojom pojavom i na ime, protivnici (tu mislim na ove rangirane inzand 20 mjesta) se saseru kad izlete na teren protiv njega i vec racunaju na samo ime Federer poraz, tako ce vjerujem biti i sa Djokovicem i kad fizicki pocne da pada uzimace vecinu igraca na reputaciju, njihov strah i iskustvo.