Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

darker10
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la darker10 » 15 sep 2015, 12:18

ppppp je napisao/la:
darker10 je napisao/la:Cuj razlika u kvaliteti velika,kao da govori o Djokovicu i Cilicu,a ne Djokovicu i Federeru.
Naravno da je kvalitetniji čim ga jbe evo 3 gs finala uzastopno.Čovjek je od 4 GS turnira ove godine uzeo 3 i u četvrtom izgubio od Vavrinke.Uzeo I.W,Majami,MC i Rim a ovaj osvojio samo Sinsinati
Pa nije sve ovo uzeo na sreću nego na kvalitet,valjda
Ali Federer nije u prajmu :D

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 15 sep 2015, 12:25

Ja koji sam neutralan mogu reci da je malo glupo osporavati bilo cije osvojene GS titule. Poredjenja radi, kada je Nadal uzeo prvi GS (2005), Federer je do tad imao 4 osvojena GS-a. Kada je Djokovic uzeo prvi GS (2008), Nadal je imao do tad 4 osvojena a Federer 12.

Tako da nije bas istina da je Federer osvajao svoje titule kada nije bilo konkurencije, a takodje je realno da je Djokovic uzeo 10 titula u najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa.

Ono sto meni zapada za oko je cinjenica da Federer sa 34 godine igra vrhunski tenis i ravnopravno se bori za trofeje na najjacim turnirima sto znaci da Djokovic, koji je 6 godina mladji, moze da igra jos 7-8 godina na vrhunskom nivou jer ipak mislim da je dosta fizicki jaci od Federera.

Ako ga povrede zaobidju i ako se Nadal ne vrati u svoj ritam cisto sumnjam da nece preskociti i Federera po broju GS titula. Konkurenciju nema, Marej je kreten, Vavrinka je u poznim godinama dostigao svoj zenit a i igra toplo-hladno, dok ovi ostali nisu taj kapacitet...

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 15 sep 2015, 13:25

NukeR_G1970 je napisao/la:Ja koji sam neutralan mogu reci da je malo glupo osporavati bilo cije osvojene GS titule. Poredjenja radi, kada je Nadal uzeo prvi GS (2005), Federer je do tad imao 4 osvojena GS-a. Kada je Djokovic uzeo prvi GS (2008), Nadal je imao do tad 4 osvojena a Federer 12.

Tako da nije bas istina da je Federer osvajao svoje titule kada nije bilo konkurencije, a takodje je realno da je Djokovic uzeo 10 titula u najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa.

Ono sto meni zapada za oko je cinjenica da Federer sa 34 godine igra vrhunski tenis i ravnopravno se bori za trofeje na najjacim turnirima sto znaci da Djokovic, koji je 6 godina mladji, moze da igra jos 7-8 godina na vrhunskom nivou jer ipak mislim da je dosta fizicki jaci od Federera.

Ako ga povrede zaobidju i ako se Nadal ne vrati u svoj ritam cisto sumnjam da nece preskociti i Federera po broju GS titula. Konkurenciju nema, Marej je kreten, Vavrinka je u poznim godinama dostigao svoj zenit a i igra toplo-hladno, dok ovi ostali nisu taj kapacitet...
Stvarno mislis da ce Djokovic moci igrat ovako ko sto igra do 34. godine?

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 15 sep 2015, 13:45

Ne kazem da ce igrati kao sad nego da ce biti konkurent za osvajanje najvecih turnira, evo imas primer Federera a mislim da je Djokovic fizicki jaci igrac od Federera i ne vidim zasto ne bi mogao u tim godinama da igra kao sto igra Rodzer sad...

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 15 sep 2015, 14:09

darker10 je napisao/la:
ppppp je napisao/la:
darker10 je napisao/la:Cuj razlika u kvaliteti velika,kao da govori o Djokovicu i Cilicu,a ne Djokovicu i Federeru.
Naravno da je kvalitetniji čim ga jbe evo 3 gs finala uzastopno.Čovjek je od 4 GS turnira ove godine uzeo 3 i u četvrtom izgubio od Vavrinke.Uzeo I.W,Majami,MC i Rim a ovaj osvojio samo Sinsinati
Nema ali,Novak je u ovom trenutku kvalitetniji igrač od Rodžera kao što je Rodžer bio kvalitetniji prije 7-8 godina kada ga je redovno dobijao(nije ni Novak tada bio u prajmu ali ko te pita)
Jbote,pa zar je to teško priznati :facepalm:

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 15 sep 2015, 14:11

ppppp je napisao/la:
darker10 je napisao/la:
ppppp je napisao/la: Naravno da je kvalitetniji čim ga jbe evo 3 gs finala uzastopno.Čovjek je od 4 GS turnira ove godine uzeo 3 i u četvrtom izgubio od Vavrinke.Uzeo I.W,Majami,MC i Rim a ovaj osvojio samo Sinsinati
Nema ali,Novak je u ovom trenutku kvalitetniji igrač od Rodžera kao što je Rodžer bio kvalitetniji prije 7-8 godina kada ga je redovno dobijao(nije ni Novak tada bio u prajmu ali ko te pita)
Jbote,pa zar je to teško priznati :facepalm:
Amin! Prosto i jednostavno objasnjeno, kraj price.

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 15 sep 2015, 14:12

NukeR_G1970 je napisao/la:Ne kazem da ce igrati kao sad nego da ce biti konkurent za osvajanje najvecih turnira, evo imas primer Federera a mislim da je Djokovic fizicki jaci igrac od Federera i ne vidim zasto ne bi mogao u tim godinama da igra kao sto igra Rodzer sad...
Stil i način nakoji Novak igra nije isti kao kod Rodžera.Ovaj drugi nastoji da igra i igra kraće poene za razliku od Novaka .Novakovo tijelo se dosta više troši od rodžerovog samim tim logičan zaključak je da će se prije i potrošiti(primjer Rafe)
Novak što ubode sledeće 3 godine ubo je,poslije...teško

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 15 sep 2015, 14:21

Ima i toga ali Novak ce verovatno imati slabiju konkurenciju nego sto Federer ima sada, ovi koji su sad medju prvih 20 nemaju taj kvalitet a nema ni u najavi nekih novih klinaca...

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 15 sep 2015, 14:36

Ako će Novak sa 34 bit konkurentan za osvajanje Mastersa ili Grand Slama onda priznajem da nemam pojma o životu a kamo li o sportu. Moje mišljnje je da tada više neće ni igrati i slažem se sa @ppppp da što ubode u sljedeće 3 godine je to što će ubost do kraja. Ali daj Bože svima zdravlja pa da vidimo ko će bit u pravu :)

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 sep 2015, 14:53

apropo godina, uvijek se sjetim connorsove predaje changu u RG i malo poslije toga suludih mečeva na US openu u 5 setova (mislim da je to bila 90-ta ili 91-a) ... a imao je skoro četrdeset kuka :mrgreen:

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 15 sep 2015, 14:54

Pa koje si ti godište yebote ? @jestamaji :mrgreen:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 15 sep 2015, 14:59

NukeR_G1970 je napisao/la:Ima i toga ali Novak ce verovatno imati slabiju konkurenciju nego sto Federer ima sada, ovi koji su sad medju prvih 20 nemaju taj kvalitet a nema ni u najavi nekih novih klinaca...
Imaš u najavi 10ak vrhunskih igrača, koji će na vrhunsku scenu za 2-3 godine

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 15 sep 2015, 15:00

Djokovic jos godinu eventualno dvije i odlazi iz tenisa...cak je jednom priznao da mu tijelo sve teze podnosi napore...on i nadal igraju tenis koji zahtjeva mnpgo trke i koji nije lijep na oko...dok Roger igra napadacki za gem vise...i Rpger ce njig dvojicu ispratiti iz tenisa siguran sam...Rafu vec jeste
..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 15 sep 2015, 15:11

jestamaji je napisao/la:apropo godina, uvijek se sjetim connorsove predaje changu u RG i malo poslije toga suludih mečeva na US openu u 5 setova (mislim da je to bila 90-ta ili 91-a) ... a imao je skoro četrdeset kuka :mrgreen:
[youtube][/youtube]

:thumbup:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 15 sep 2015, 15:19

delinjo je napisao/la:Djokovic jos godinu eventualno dvije i odlazi iz tenisa...cak je jednom priznao da mu tijelo sve teze podnosi napore...on i nadal igraju tenis koji zahtjeva mnpgo trke i koji nije lijep na oko...dok Roger igra napadacki za gem vise...i Rpger ce njig dvojicu ispratiti iz tenisa siguran sam...Rafu vec jeste
..
Miljan novakov fiziotarapeut je nedavno izjavio da novakovo tijelo u ovom ritmu može još 3-5 godina pod uslovom da ne bude povreda.
Tačno je da Rodžer igra napadački,agresivno,oslanjajući se na servis volej igru i to prolazi protiv ostalih igrača sa slabijim riternom.Protiv Novaka ne,i ona cirkuzanija sa SABR riternom gdje je na kraju ispao smiješan nakon par ritern udaraca pod noge i par lobova.
Što se tiče GS mečeva između Novaka i Rodžera mislim da je tu priča završena ,Rodžer ima šansu na dva dobijena ali pod uslovom da ovaj "zakaže" za sve ostalo pita se Novak.

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 15 sep 2015, 15:21

shminka je napisao/la:
NukeR_G1970 je napisao/la:Ima i toga ali Novak ce verovatno imati slabiju konkurenciju nego sto Federer ima sada, ovi koji su sad medju prvih 20 nemaju taj kvalitet a nema ni u najavi nekih novih klinaca...
Po meni ih nema toliko,mali Rus,Zverev Švabo i Borna,četvrtog ne vidim ai njima trojici će trebati još dosta pure

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 15 sep 2015, 15:27

Greivis je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la: Federer od svoje 22 do 26 godine osvaja impresivnih 12 GS titula, pazi to sve do 26 godine. Od 26 do 30 osvaja 4 GS titule dakle to su nam lako dostupne cinjenice.
Je li ovo tacno? Ako jeste onda je Paja na dobrom tragu.
Apsolutna istina to mozes lako provjeriti imas na wikipediji fino pod Roger Federer sve GS titule osvojene i koje godine su. DAkle ovbo sto pricam su cinjenice na koje kao sto vidimo nijedan od ovih strucnjaka nije dao valjan argument jer ga nemaju. Lik je hladno do 26 uzeo 12 GS titula dakle kad je bio na svom vrhuncu do tridesete je uzeo 4. Dakle jos jednom strucnjake pitam koji je razlog pada Federerovog GS uspjeha u 26 godini kada su to godine gdje igrac dozivljava svoj vrhunac igre pa sve do tridesete godine, zasto tri puta manje titula? Naravno da ne ocekujem valjan odgovor vec neke nebuloze i uvrede...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 15 sep 2015, 15:28

ppppp je napisao/la:
shminka je napisao/la:
Po meni ih nema toliko,mali Rus,Zverev Švabo i Borna,četvrtog ne vidim ai njima trojici će trebati još dosta pure
Gdje su ti Kokinakis i Kyrgios? :beba:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 15 sep 2015, 15:36

NukeR_G1970 je napisao/la:Ja koji sam neutralan mogu reci da je malo glupo osporavati bilo cije osvojene GS titule. Poredjenja radi, kada je Nadal uzeo prvi GS (2005), Federer je do tad imao 4 osvojena GS-a. Kada je Djokovic uzeo prvi GS (2008), Nadal je imao do tad 4 osvojena a Federer 12.

To sto si ti naveo pocetkom posta je klasicna manipulacija, Nadal kad je uzeo svoj prvi GS to je bilo kad je bio jos tinejdzer i na njegovoj omiljenoj podlozi na kojoj ce dominirati citavu deceniju dakle iako je on tako rano uzeo GS on je bio daleko od neke ozbiljne konkurencije Federeru na ostalim GS turnirima jer je jso bio zelen, tek kasnije kad je malo sazreo je osvojio je poceo da uzima i ostale GS turnire.

Sto se tice tog drugog dijela djelomicno se slazem a ujedno ismijavam ovu nebulozu Federeroljubca delinja o tome da ce Djokovic za sezonu dvije rpestati igrati, sad ne vjerujem da ce jos 7 godina dominirati ali uvjeren sam da ce bar do svoje 32 godine igrati tenis na ovom nivou. Naravno kad se prica o godinama svi pricaju o fizickom faktoru a niko ne spominje onaj psiholoski a on je dobar razlog zbog kojeg Federer i dalje pobjeduje vecinu igraca na touru, jednostavno bez obzira na godine on ce vecinu igraca dobiti na touru svojom pojavom i na ime, protivnici (tu mislim na ove rangirane inzand 20 mjesta) se saseru kad izlete na teren protiv njega i vec racunaju na samo ime Federer poraz, tako ce vjerujem biti i sa Djokovicem i kad fizicki pocne da pada uzimace vecinu igraca na reputaciju, njihov strah i iskustvo.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 15 sep 2015, 15:45

Gdje su ti Kokinakis i Kyrgios? :beba:
Hajde ovaj drugi možda ali pod hitno mora prestati biti klovn,ovaj prvi će biti prosjek(moje neko mišljenje )

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.