FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 06 mar 2016, 00:08

VelikiKemo je napisao/la: mozda ce prenositi ali samo ako Sloboda bude zadovoljna iznosom novca za taj prenos,jer kup se NE MORA dati za tv prenos kao prvenstvene tekme...nadam se da bh telekom odriješi kesu :)
Nije sve ni u parama!

Da ljudi iz rukovodstva vašeg kluba razmišljaju malo šire, prenos bi dopustili bez naknade.

hapuc
Kontakt:

Post Postao/la hapuc » 06 mar 2016, 00:16

Kad danas nisam srčani udar dobio od nerviranja zbog igre, pogrešaka igrača i sudije do gola u 93oj, neću nikad.
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 06 mar 2016, 00:22

Danas smo vidjeli da je bolje gram sreće nego kila bilo čega. :D
Naumpadne mi odmah prošle godine Čelik, jedna lopta i otkaz Kodri. Prije toga Zenica, Todorović tri puta jedan na jedan sa golmanom. Pa mi naumpadne "okupacija" Veleža, dok je Jarni još bio trener, to stative, to pršti, preko dvadeset šuteva, jedan zaeb, Haurdić i 1:1

Igra danas nije bila loša, nije bila ni dobra, igra nije postojala, ovo ako je osmišljeno u fazonu nabij je naprijed nek' Deni ili Dulja probaju stići pa da nešto urade, moglo se uštedjeti dosta sa neimanjem stručnog štaba. Formacija koju igramo trenutno zahtijeva dva krljatora u sredini i to je to, zato nemojte napadati vezni red, jer u ovakvoj postavci on je sve do defanzive isključen iz igre. U eri strašnog Mančester Junajteda, vezni red su bili Kin i Skols, krila Bekam i Gigs, i koliko je to golova napadački tandem Jork i Kol i dao na asistencije obojice veznjaka !?

Dalje, Radovac danas fakat nije bio toliko loš, ali hajde de. Bekić nova asistencija, odlično. Benko je centarfor! Brazilci bezveze, k'o i sve ostalo.

I sve ovo su mi zapažanja za vrijeme utakmice, a sad da dodam kako mi je ovo jedna od najslađih pobjeda ikad. Nekih dvadesetak minuta, do pola sata, dok mi vjetar nije mozak popio sam bio uključen u utakmicu, a onda sam raspamećen svim izgubio nadu, dig'o ruke od svega, razočarao se u svijet, život, fudbal, pitchku, drogu, more Jadransko, znaš ono kad ti više nije ni žao, a oni pobjede. Drama dobro.

PS Totalno je glupa konstatacija da su Horde Zla najbolja navijačka skupina u BiH, jer u zemlji u kojoj postoji pe'šes' navijačkih skupina, naprosto je bogohulno onaj Sjever i koristiti za usporedbu.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 06 mar 2016, 00:25

Kao da niko ne igra 442 sistem u Evropi...samo nisu mogli ispostovati ono sto im je sef rekao, i zato je bila patnja. Da smo dali gol na vrijeme, lakse bi bilo - ali sta ces kad nije islo napadace. Polako, mozemo samo napredovati u igri, bitni su bodovi trenutno, a igra ce se popraviti do kraja...
Kako bi volio da bar remi izvucemo u srijedu; imacemo dan vise za oporavak, sto ne mora biti nevazno....
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 06 mar 2016, 00:34

[youtube][/youtube]
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 06 mar 2016, 00:43

danas po meni najlosiji igrac je bio deni , upravo radi celikove taktike , deni ce vise koristit u gostima , protiv slobode gdje ce biti otvoreno i mjesto za kontre , cezar po meni solidan imao je par driblinga i faulova na njemu ... Polako doci ce na svoje ... vidjet cete kako cemo rasuti slobodu u srijedu ..

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 06 mar 2016, 00:44

Kakav pogled Ješića dok Igor postavlja prvo pitanje. :kralj:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

High

Post Postao/la High » 06 mar 2016, 00:45

Dajte statistiku s međusobnih utakmica protiv Tuzlaka. :)
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 mar 2016, 00:47

uNbx je napisao/la:Kakav pogled Ješića dok Igor postavlja prvo pitanje. :kralj:
slika

:mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 06 mar 2016, 00:47

Ovo su najsladje pobjede svakako na ovaj nacin, ali ruku na srce sto se igre danas tice ono nije licilo ni na sta. Vjerovatno smo malo i podcijenili Celik, ali eto ispade sve dobro na kraju. I neshvatljiva je odluka Jesica da najboljeg strijelca lige drzi na klupi zbog nekog svog igraca koji je nevidljiv u ove obje utakmice bio. I velike pohvale za SJEVER, brojnost i sadrzaj odlicni :thumbup:

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 06 mar 2016, 00:48

Ka'e ''Nadam se da smo sami sebe zadovoljili kao sto jesmo'' :lol:
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 06 mar 2016, 00:54

High je napisao/la:Dajte statistiku s međusobnih utakmica protiv Tuzlaka. :)
UKUPNI OMJER
Broj utakmica: 92
Pobjede: 40
Remiji: 25
Porazi: 27

Gol-razlika: 122:91
by pozz (plus dodana zadnja pobjeda i uračunat postignut gol)

Od ovih 27 poraza, 24 su doživljena na Tušnju, gdje smo slavili 9 puta, i igrali neriješeno 12 puta...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 mar 2016, 01:03

Utakmica ocekivana, tvrda obicna prosjecna desavaju nam se 2-4 utakmice po sezoni vakve utakmice gdje gubimo bodove. Npr: orasje,velez,travnik,celik itd. Danas smo uzeli sva tri boda al netreba bit slijep pored ociju. Ako jesic hoce da natjera neku provincisku ekipu rudar celik radnik i takve ekipe da se nadigravaju on je lud. Pa Sarajevo da ogra sa kadetima takve ekipe ce lezat namjestat stucne golman sabah klanjat u 5 minuti prvog poluvremena. Dozovise jesa nije ovo bundes liga ovo je pl bih.

Benko se nije sto posto oporavio zato i ne igra od prve min (vidjeli smo da nije dao da ga igraci grle i to)

Oba brazilca 0 bodova, radivcu treba dat podrsku los je bio danas al mnogo bolji nego sto je bio u zadnji 15 utakmica.

Izbacit cezara ubacit benku, izbacit bekica1 ubacit rustema 451 i uzimamo slobodu.

Jesa ako bude tvrdoglav mislim da ce prookockat evropu.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 06 mar 2016, 01:05

Halalite ako je bilo:

HZ još jednom dižu standarde i nabijaju komplekse! :thumbup:

slika

:tokralju: :tokralju:

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 06 mar 2016, 01:08

Oerde je napisao/la:Danas smo vidjeli da je bolje gram sreće nego kila bilo čega. :D
Naumpadne mi odmah prošle godine Čelik, jedna lopta i otkaz Kodri. Prije toga Zenica, Todorović tri puta jedan na jedan sa golmanom. Pa mi naumpadne "okupacija" Veleža, dok je Jarni još bio trener, to stative, to pršti, preko dvadeset šuteva, jedan zaeb, Haurdić i 1:1
To je to.
Mnogi kao da su to vec zaboravili. Zaboravilo se kad smo sa Kodrom, pa jedno vrijeme sa Uscuplicem gazili i jeli protivnika na terenu, milion sansi, ogroman posjed a rezultat cesto bio nerijesen a nerijetko smo znali i gubit.

Jesic igra takticki, i to se bas vidi. Dobro si to usporedio sa Fergusonovim Manchesterom, isto tako je igrao i Mourinho u Realu. Kod nas su sad bitna krila, sredina terena nije glavni faktor. Sve sto treba je da imamo brza i prodorna krila (sto i imamo) i napadac koji zna pospremit loptu u mrezu (vidi moj avatar :kralj: ).

Sto se mene tice, nek nas protivnik ubije na terenu, neka imaju milion prilika, ma ne moramo opucat po golu, al ako na kraju mi imamo 3 boda ja sam prezadovoljan !

Danas smo i mi i Celik bili losi.. Isto tako smo bili losi protiv Travnika sad u prijateljskoj pa ste svi ocajavali, halalili i titulu i sve, pa onda u Mostaru zrinjski jedva izvuce bod.
Isto tako u srijedu je nova utakmica, pa oza nje opet sasvim nova.

Sjetite se kako je bilo prosle sezone, u kojem skripcu smo bili, al kad se pocelo ici iz utakmice u utakmicu OSVAJATI BODOVE a ne nadigrati protivnika tad je sve sjelo na svoje.
Ja se ne sekiram ni najmanje, ako sa ovakvom igrom nasi momci nastave uzimat bodove to ce bit fenomenalno.
Jesicu puna podrska od mene.

#NEDAMOTITULU :cool:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 06 mar 2016, 01:13

Kar'ne bi titule mi vidjeli da nije bilo tog Mehe Kodre, vrlog ublehaša inače. Nikad ga prežalit neću, i da se usput nayebem majke svim akterima njegovog protjerivanja iz kluba.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 06 mar 2016, 01:20

FrancescoTotti je napisao/la:
Oerde je napisao/la:Danas smo vidjeli da je bolje gram sreće nego kila bilo čega. :D
To je to.
Mnogi kao da su to vec zaboravili. Zaboravilo se kad smo sa Kodrom, pa jedno vrijeme sa Uscuplicem gazili i jeli protivnika na terenu, milion sansi, ogroman posjed a rezultat cesto bio nerijesen a nerijetko smo znali i gubit.

Jesic igra takticki, i to se bas vidi. Dobro si to usporedio sa Fergusonovim Manchesterom, isto tako je igrao i Mourinho u Realu. Kod nas su sad bitna krila, sredina terena nije glavni faktor. Sve sto treba je da imamo brza i prodorna krila (sto i imamo) i napadac koji zna pospremit loptu u mrezu (vidi moj avatar :kralj: ).

Sto se mene tice, nek nas protivnik ubije na terenu, neka imaju milion prilika, ma ne moramo opucat po golu, al ako na kraju mi imamo 3 boda ja sam prezadovoljan !

Danas smo i mi i Celik bili losi.. Isto tako smo bili losi protiv Travnika sad u prijateljskoj pa ste svi ocajavali, halalili i titulu i sve, pa onda u Mostaru zrinjski jedva izvuce bod.
Isto tako u srijedu je nova utakmica, pa oza nje opet sasvim nova.

Sjetite se kako je bilo prosle sezone, u kojem skripcu smo bili, al kad se pocelo ici iz utakmice u utakmicu OSVAJATI BODOVE a ne nadigrati protivnika tad je sve sjelo na svoje.
Ja se ne sekiram ni najmanje, ako sa ovakvom igrom nasi momci nastave uzimat bodove to ce bit fenomenalno.
Jesicu puna podrska od mene.

#NEDAMOTITULU :cool:
Problem je što neće, jer sa karinaškom taktikom gdje sredina faktički ne postoji i sve se svodi na izbij-nabij naprijed i nadaj se najboljem jednostavno nećeš dobiti više tekmi zaredom, osim ako imaš neku ludu sreću! Nadam se da griješim i rado ću pojesti ove riječi ali bojim se da nema napretka dok god Ješić ne pojača sredinu terena, jer je evidentno da je Samir i Emerson ne mogu držati tj. treba još jedan koji će trčati za ovu dvojicu! Vidjeli smo ranije kako je Radovac najbolje igrao dok je imao Cimija koji je trčao i za sebe i za njega pa je ovaj mogao svu snagu usmjeriti prema naprijed a ovako se samo troši uzalud! :salut:

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 06 mar 2016, 01:25

Ama ne mora znacit da cemo vec sljedecu utakmicu imat ovako slabu igru.. Pa evo ja sam uvjeren da cemo u srijedu razbit slobodu!
Ako fakat mislite da ce igraci svaki dan imati 'los dan' onda ne znam evo...
Zasto se niste zalili na losu igru na pripremama???
Tad je bila prica "igramo ekstra, rezultat ce doci" a sad potpuno obrnuto.
Ne mjenjajte misljenja i stavove kako vjetar zapuse .
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 06 mar 2016, 01:28

Izgledaće to dosta bolje sa DMF-om, koji će dati Reisu više prostora prema naprijed. Samir ne može iznijet tu ulogu, a pogotovo u 442 formaciji. On bi mogao jedino biti taj igrač koji će se fokusirati pretežno na ofanzivne zadatke, ali s obzirom na njegovo stanje i činjenicu da imamo Emersona, moraće se pakleno potrudit da preuzme primat na toj poziciji.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 mar 2016, 02:24

Rejz danaa nije pokazo nista. Samir je bio bolji danas od njega. Covjek iz 6 kornera nije dobacijo do prve stative. BEZ KONDICIJE. Tek 2 go kolo.

Tesko je pobjedit bilo koga u prvi 5 kola u nastavku (igraci se odmore 100 dana pauza) zaljece manje povrede, odrade pripreme tesko je pobjedivat.

Jedino je celo iz bjeljune podero mladost cinimi se da je u drugom pol dao 2 gola, pa skretnica velez uze 1:0 (penal) velez imo 3 100 % sanse.

Borac izgubio od olimpika tek u 2 pol,sloboda jedva bod uzela borcu, skretnica jedva protiv ubica. Tesko ce iko igdje uzet 3 boda.

Ocekujem sutra x u listici i u tuzli. Tuzlake sa danasnjom igrom na tusnju bi otresli ko slinu, jer bi oni igrali otvoreno bez odugovlacenja (9 puta medecinsko osoblje) i posle toga cim izade za 2 sekunde trazi da ude. Celik je iz jedine sanse dao go, i polu sanse sa 45 metara pogodio precku. Mi smo imali 5 sansi 2 gola i stativa.

Btw; mi smo pogodili stativu (kova) nakon vodatva zenice i pored toga nismo pali duhom.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.