Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
A sta onda ti uradis?samozeljo1987 je napisao/la:Gluplje ništa nisi napisao na ovom forumu..pa ta utakmica na Koševu je bila sve samo ne utakmica..kako uopće da napadaju kad je vaš svaki start udri po nogama, neko je na youtube uradio dobar video na tu utakmicu neda mi se trazit sad, al tu ste realno trebali dobit 2 crvena..bilo je mnogo preoštrih startova a sudija vam je teškom mukom davao žuti ,ono baš kad nema kud dalje on ga izvadiMajkl je napisao/la:Sloboda je loša ekipa koja se samo brani i oni sutra mogu pobijediti jedino ako rano povedu.Ako Radnik povede ili bude nerjeseno na poluvremenu,Sloboda nece ni bod osvojiti.Oni su najlosija ekipa koja je ikad bila u vrhu,jebote oni su prvi bili pa su na Kosevo došli i branili se.Mi smo u Mostaru Zrinjskog stisli i na kraju je jedva bod spasio.
Pukom srećom su na poziciji broj 1Majkl je napisao/la:Sloboda je loša ekipa koja se samo brani
Hilmo evo kako ja zamišljam utakmicu u gostima i kući kažem moje viđenje ili mišljenje pa sad je li u redu ne znam ali mislim da bi kući trebali igrati Benko i Cezar -špic krila Dulja i Harba s tim što i Dulja i Harba znaju podvaliti loptu bez tih lopti špicevi su mrtvi.Sredina Emerson-Rustemović(Radovac) kad vodimo ubaciti Mihojevića ili Džemu, half linija :Barbarić(Mihojević)-Kovačević (Kramar) bekovi: Bekić(Kramar),Kallasi-Kadušić(Džemo) golman je OK Pavlović.E sad u gostima :Špicevi-Bekić,krila : Duljević-Simeunović (Okić)sredina :Emerson-Harba(Radovac)-Rustemović-halfovi:isto kao kod kuće i bekovi takođe kao i golman.Razlika je u ovom slučaju u gostima da igramo malo zatvorenije i ubacuješ brze igrače zbog kontre.Bekić-Simeunović a kod kuće teška artiljerija sa Benkom i Cezarom.Realno ko je gledao danas su špicevi bili odsječeni a ništa osim borbenosti nisu pokazali ni Deni ni Amer. Cezara prozivate a koliko je šansi imao, koliko je lopti dobio.Cezar nije niti bilo ko u ligi nije tip igrača kao što je Benko i ja mislim da bi oni jedan drugog dopunjavali pravo samo da ih Harba -Bekić -Dulja i Emerson filuju loptama šou bi napravili .Eto to je moje razmišljanje da su Amer i Deni na domaćem terenu beskorisni a u gostima mogu valjati pravo a ova druga dvojica kod kuće su pravo dobra kombinacija a u gostima mrka kapa gdje se mora puno trčati a i sporiji su od Amera i Denija.hilmo je napisao/la:Vidim nekolicina je možda iznenađena mojim pisanjem u postu od večeras, pa evo, krenut ću od ovog da to malo bolje obrazložim:
(klega da se ne naljuti, svidio mi se ovaj post pa ću od njega krenuti)
Onaj za koga smatramo da treba da vodi našu ekipu ne smije da dopusti ovo iz drugog dijela posta. Ne trebamo se se protiv ekipa ispod šestog mjesta pozivati na sreću, nema tu sreće mi smo ovu utakmicu morali riješiti do 60 minute. Dobar trener ne smoje dopustiti da se njegova ekipa opusti u utakmici sa "slabijim protivnikom" a nama se to evo dešava nekoliko puta. Mi kao velika ekipa smo uvijek magnet za ove "manje" i uvijek će u utakmicama protiv nas tražiti snagu iz malog prsta da se predstave u najboljem svijetlu, a mi uvijek moramo biti bolji. A to je na treneru da sredi, jer ima sve što je želio. Mi kao velika ekipa na domaćem terenu ne smijemo dopustiti da nas protivnik prebije (mada nije bilo pregrube igre, ne žaalim s ena suđenje),a trener treba da "naloži" ekipu za svakog protivnika. Ne smijemo dopustiti da nas ekipa koja je sastavljena od igrača koji nisu uspjeli u drugim klubovima nadigra na našem terenu,a to trener treba da posloži da izgedamo superiorno na terenu. U derbiju smo uništeni u svim segmentima igre od lošijeg protivnika, u Doboju kod Kaknja također, danas smo isto tako bili "donji", ali eto, zahvaljujući našim momcima smo uspjeli okrenuti.recepivedik je napisao/la: miodrag jesic je jako dobar takticar, vjerovatno najbolji u pl, to je dokazao u mnogo navrata u karijeri a i utakmicom u mostaru, vinka marinovica stavio u mali dzep, a pobjedu nam izbile dvije greske odbrane, ali svakako da ima faktora srece, i mora da ima, veceras je bila nama naklonjena, nadajmo se da ce i preostalih 10 kola biti!
sto se tice same utakmice, poprilicno lose, bez klasicnog pritiska, mozda i sa malom dozom podcjenjenosti celika usli smo u utakmicu, nakon prvog pol. vec nam je ponestajalo vremena, igra se prenosila iz odbrane direktno u napad, bez sredine. ulaskom benke stvari su postale mnogo agresivnije, harba stavio tacku na i, utakmica zavrsena, okrecemo se slobodi!
Ja sam danas na terenu vidio jednu veoma rastrčanu ekipu koja je svim silama želila pobjedu, ali i tako izgubljeno djelovala na terenu. Ako je protivnik bliže našem golu odmah je belaj. Pa jbm ga ja za ova četiri mjeseca zar nije uspio naći plan B u slučaju da ti protivnik izađe visoko. A veliki stručnjak?!
U ovakvoj utakmici, gdje si već upisao tri boda i gdje je pobjeda moranje staviti u startih jedanaest igrača koji je u najgoroj formi od svih 20 i kusur igrača. Radovac danas nije smio početi. S obzirom na njegovu formu u ovakvim utakmicama treba da dobija na kapaljku a u "riješenim" utakmicama da pokuša povratiti povjerenje navijača. I onda, u katastrofalno odigranoj utakmici trener ga drži svih 90 minuta a on iz greške u grešku, bez ideje, ali sa željom to se vidi. Nastaje pritisak sa tribina a trener ga još drži na terenu.
Zna fuliti zicer, zna i bespotrebno probleme praviti na terenu, ali bez Benke mi smo druga ekipa.
Brazilci su mi sasvim dobri, Emerson pogotovo, Cesaru ćemo dati još vremena. U Tuzli očekujem Benku i Cesara u špicu. Kadušića treba poštedjeti i Tuzle a dobro je što neće igrati u Prijedoru, neka malo odahne, ohladi se. Odličan je on, ali sve je ovo prebrzo za njega.
Dulja, Almir, pomenuti gospodin Si, Harba, svaka šast.
Ja se nadam da griješim u vezi Ješića i da me on već sredinom sedmice razuvjeri, ali kad pogledaš koliko mi kvalitenih igrača imamo u rusteru a danas nismo tri akcije da valja izveli, onda se moramo zapitati gdje ne štima. I nije to samo danas ni u nekim ranije nismo bili na nekom zavidnom nivou.
Pobjeda kao pobjeda je slatka, zbog nekih nesportskih razloga, ali hrabrom i dobrom igrom su zenišđani zaslužili bod.
Svaka čast prisutnim na utakmici, fina brojka, fina atmosfera.
@francescoTotti
Tebi ću na facebook odgovoriti.
Kakav je to sistem? Kakva ozbiljna prof ekipa igra taj sistem? Ja ne znam sta Jesa vidi, branio sam ga do sada, danas mi je poljuljano sve u vezi njega..muhamedhulk je napisao/la:Kakva utakmica !!!
Ako mislite da Jesa ne vidi propust u sredini, varate se. Ali sistem je takav, svi u napad. Samo igraci moraju da ispostuju zamisao - danas su 8ekic, Cezar, Deni bili ispod nivoa naprijed, Benko, Harba su iskoristili min sanse koje su imali.
Idemo dalje !!!
Evo galaktikosa ,poslije rasturanja Veleza malo analiziraju druge klubove.samozeljo1987 je napisao/la:Gluplje ništa nisi napisao na ovom forumu..pa ta utakmica na Koševu je bila sve samo ne utakmica..kako uopće da napadaju kad je vaš svaki start udri po nogama, neko je na youtube uradio dobar video na tu utakmicu neda mi se trazit sad, al tu ste realno trebali dobit 2 crvena..bilo je mnogo preoštrih startova a sudija vam je teškom mukom davao žuti ,ono baš kad nema kud dalje on ga izvadiMajkl je napisao/la:Sloboda je loša ekipa koja se samo brani i oni sutra mogu pobijediti jedino ako rano povedu.Ako Radnik povede ili bude nerjeseno na poluvremenu,Sloboda nece ni bod osvojiti.Oni su najlosija ekipa koja je ikad bila u vrhu,jebote oni su prvi bili pa su na Kosevo došli i branili se.Mi smo u Mostaru Zrinjskog stisli i na kraju je jedva bod spasio.
Pa to pokušavam da kažem.Vidjeli ste u Banjaluci oni nemaju muda ili znanja da napadnu onako loš Borac ,igraju na remi.Evo vidjecemo sutra kako će napasti Radnik,ne kažem možda dobiju ali baš me interesuje kako .Besic je napisao/la:S mesarima treba mesarski i to se mora znati i ne padat ni pod kakvim pritiscima naših dušmana .
A pod 2 pogledajte pregled sezone od trenutnog prvoplasiranog ,upravu je majkl za ovo sve... ovo danas je bila sreća što mi dobili , a na kakve načine su oni dobijali ovo je mila majka .
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 8 gostiju.