FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Minjore
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Minjore » 25 avg 2014, 14:06

Nema potrebe igrat sa Hasanovicem utakmice protiv objektivno slabijih ekipa, on mora igrati u jacim utakmicama.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 25 avg 2014, 14:44

Ja stvarno ne znam na cemu se gradi takav optimizam i ocekivanja u iducih nekoliko kola. Osim dva druga poluvremena u utakmicama sa Olimpikom i Slavijom , sve ostalo je bilo srednja zalost i neko peto- sesto mjesto po nekoj kvaliteti :(
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Buu
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Buu » 25 avg 2014, 14:55

Baja_Zvjerka je napisao/la:Ne, ne mora... ;) Sto bi opet vrli navijaci da se oni pitaju za nesto i tjeraju trenere, direktore, predsjednike i sl.
Mora. Ako nisu u stanju iz sljedeća 3 kola uzeti 9 bodova, neka se kolektivno roknu.
NO PYRO NO PARTY

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 25 avg 2014, 15:29

Gledam trening, gledam utakmice(prijateljske i prvenstvene), po meni ono sto vidim(nisam strucnjak) od trenutnog kadra kojeg imamo idealna postava bi bila ova za narednu utakmicu:

-----------------------------Antolović------------------------------

--Stanic-----------Bogdanović-----Zeljković----------Kvesić---

----------------------------Hasanović------------------------------

--------Memija--------------Tomić----------------Baša----------

----------------------Varea-----------------------------------------
----------------------------------------Turković-------------------

Ako se neko pita zašto ova formacija(4-1-3-2), jednostavno Memija i Baša su tipovi igrača koji mogu da igraju i neku vrstu sredine terena, a samim tim imaju sposobnost i da su ubacuju na krilne pozicije. Suzbijanje protivničke odbrane i onda jednostavno imaš prostor na krilu. Varea i Tomić znaju podvaliti loptu, dok Varea ima osjacaj za gol(mnogi ce reci da nije spreman, ali on svojim iskustvom moze nadomjestiti trku, jer imamo u ekipi i Sadikovica koji sigurno ne pretrci vise od Varee). Varea i Tomić svojim mogucnostima mogu da navuku vise igraca na sebe, onda ostaje puno prostora i za "krila", koje sam namjerno malo povukao u sredinu. Siguran sam da bi Turković u ovom slučaju bio manje rasterečen i imao bi više prostora i lopti od krila i veznih igrača. Rotiranjem(krilo/odbrana) Memije i Stanića za vrijeme utakmice puno bi značilo i jednom i drugom, a i sa drugom stranom gdje su Kvesa i Basa. Stana bi bio puno bolji nego sto trenutno jeste. Hasanovic nije neki znalc na sredini terena ali po meni on jako dobro obavlja odbranbene zadatke i nosi visoke lopte, to puno i odbrani olakšava. Kod prekida imali bi 3 igraca koji su visoki za prekide, te Vareu i Memiju koji znaju igrati glavom sto je sasvim solidno i za kornere i slobodne udarce. Za ulazak sa klupe bi ostavio, Jamaka i Bučana. Kad se vrate Bajic i Kosoric onda bi oni zauzeli svoja mjesta u ekipi, ali sa ovom formacijom, Umjesto Baše Nuspahić kad se vrati.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 25 avg 2014, 15:52

U sjeni ovog poraza prvog tima,koji nam je svima jako tesko pao,ostale su sjajne pobjede nasih omladinaca nad Zrinjskim u Mostaru.
Juniori su rutinski uzeli 2:0,a kadeti uvjerljivo 6:2. Briljantan je bio Zeric sa tri gola. Trebamo znati da su ovo prvi porazi i jednoj i drugoj selekciji Zrinjskog u ovom prvenstvu.Ovo nam samo potvrdjuje da su odlicno izvrsene smjene generacija u nasim omladinskim selekcijama,te da nastavljamo sa olicnim rezultatima.Iako su i jednima i drugima najbolji igraci prekomandovani u prvitim(Amir i Memija).
Ne ozemo zaboraviti da je i to dio naseg Zelje,ito vrlo bitan.Takodje,treba imati na umu da je taj segment znacajna karika u strateskom opredjeljenju kluba,kad je u pitanju politika finansijske stabilizacije.
Kao sto kritikujemo,opravdano,neke stvari za koje mislimo da nisu dobre,trebamo isticati i hvaliti ono sto je dobro.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 25 avg 2014, 15:52

pobjeda bi nam bila vrijedna kao suho zlato u bijeljini !
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 25 avg 2014, 16:02

fedeltafrotta je napisao/la:pobjeda bi nam bila vrijedna kao suho zlato u bijeljini !
Ne mogu ni zamislit da zijanimo u toj tekmi, uuf kako bi se sve sjebalo onda..
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Camoranesi
Kontakt:

Post Postao/la Camoranesi » 25 avg 2014, 16:19

Količić? Sve mi se čini da se on neće naigrati kod nas, ko onaj japanac Yoshida..

Dosta raje je reklo da je dobar, treba mu dati priliku, gore od ovog ne može..
Ja ti dajem sve - dušu, tijelo i srce cijelo, jer ludo volim te!

1921

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 25 avg 2014, 16:21

Naigrace se on jer nema alternative, odnosno alternativa mu je Bogdanovic koji je bio poprilicno pogubljen u ovim tekmama koje je odigrao..
BUDI ŽELJO !!!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 25 avg 2014, 16:22

bogdanovi je stoper ba, i on ce sad igrat u bijeljini jer kosoric ima kartone

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Camoranesi
Kontakt:

Post Postao/la Camoranesi » 25 avg 2014, 16:22

champions1921 je napisao/la:Naigrace se on jer nema alternative, odnosno alternativa mu je Bogdanovic koji je bio poprilicno pogubljen u ovim tekmama koje je odigrao..
Količić je napadač, a Bogdanović štoper.. ne znam zašto to porediš :?

P.S. Taman da Kosorić 'ohladi' malo, nadam se da će šef Tomu i Dadu malo na hlađenje poslati..
Zadnja izmjena: Camoranesi, dana/u 25 avg 2014, 16:23, ukupno mijenjano 1 put.

1921

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 25 avg 2014, 16:23

champions1921 je napisao/la:Naigrace se on jer nema alternative, odnosno alternativa mu je Bogdanovic koji je bio poprilicno pogubljen u ovim tekmama koje je odigrao..
Kolicic je napadač pomjeso si ga sa kosoricem ;)

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 25 avg 2014, 16:25

Ja procitao iz nekog razloga Kosoric umjesto Kolicic :lol: Za njega si dao dobru prognozu.. Po do sada vidjenom na treninzima ne gine mu sudbina Josia..
BUDI ŽELJO !!!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 25 avg 2014, 16:26

jesi siguran ? poklopi se :shh:

http://sportsport.ba/bh_fudbal/grbavica ... ama/138795" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: fedeltafrotta, dana/u 25 avg 2014, 16:27, ukupno mijenjano 1 put.

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 25 avg 2014, 16:27

boccaccio
Sjedio sam na tribini sa jednim likom koji ima pedesetak godina i kojeg mnogo uvazavam jer ima mnogo odgledanih utakmica. Pa mi kaze da posmatram kako se svaka odbijena lopta , bilo na sredini terena ili na bilo kojem dijelu terena, odbija u noge igracima Zrinjskog. I ja sam to primijetio, a zakljucak je logican. Kvalitetno postavljanje tih igraca i bez puno trke i problema, lopta sama dolazi do njih, dok se mi slomismo da to nesto kao ganjamo, a sami nismo postavljeni dobro.
To je segment igre ili element gdje u koraku dobijes tri prednosti, inzistiranje na kretanju u poziciji, neprestano skipiranje je kljuc , nema stani kreni. Dobro si to primjetio, definitivno se tu gubi utakmica, ekipa koja uzme nicije lopte ima daleko vise napada, a kada vise napadas moras i realizirati. Nove metode ne dozvoljavaju statiku ni trena, ali ni nekonvencionalno kretanje -ganjamo, izgorimo.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Camoranesi
Kontakt:

Post Postao/la Camoranesi » 25 avg 2014, 16:35

tm8782 je napisao/la:Gledam trening, gledam utakmice(prijateljske i prvenstvene), po meni ono sto vidim(nisam strucnjak) od trenutnog kadra kojeg imamo idealna postava bi bila ova za narednu utakmicu:

-----------------------------Antolović------------------------------

--Stanic-----------Bogdanović-----Zeljković----------Kvesić---

----------------------------Hasanović------------------------------

--------Memija--------------Tomić----------------Baša----------

----------------------Varea-----------------------------------------
----------------------------------------Turković-------------------

Ako se neko pita zašto ova formacija(4-1-3-2), jednostavno Memija i Baša su tipovi igrača koji mogu da igraju i neku vrstu sredine terena, a samim tim imaju sposobnost i da su ubacuju na krilne pozicije. Suzbijanje protivničke odbrane i onda jednostavno imaš prostor na krilu. Varea i Tomić znaju podvaliti loptu, dok Varea ima osjacaj za gol(mnogi ce reci da nije spreman, ali on svojim iskustvom moze nadomjestiti trku, jer imamo u ekipi i Sadikovica koji sigurno ne pretrci vise od Varee). Varea i Tomić svojim mogucnostima mogu da navuku vise igraca na sebe, onda ostaje puno prostora i za "krila", koje sam namjerno malo povukao u sredinu. Siguran sam da bi Turković u ovom slučaju bio manje rasterečen i imao bi više prostora i lopti od krila i veznih igrača. Rotiranjem(krilo/odbrana) Memije i Stanića za vrijeme utakmice puno bi značilo i jednom i drugom, a i sa drugom stranom gdje su Kvesa i Basa. Stana bi bio puno bolji nego sto trenutno jeste. Hasanovic nije neki znalc na sredini terena ali po meni on jako dobro obavlja odbranbene zadatke i nosi visoke lopte, to puno i odbrani olakšava. Kod prekida imali bi 3 igraca koji su visoki za prekide, te Vareu i Memiju koji znaju igrati glavom sto je sasvim solidno i za kornere i slobodne udarce. Za ulazak sa klupe bi ostavio, Jamaka i Bučana. Kad se vrate Bajic i Kosoric onda bi oni zauzeli svoja mjesta u ekipi, ali sa ovom formacijom, Umjesto Baše Nuspahić kad se vrati.
I ja bi volio da bude nešto slično:

------------------------Antolović---------------------
Stana--------Bogdanović----------Zelja--------Kvesa
-------------Jamak-----------Hasanović------------
Memija--------------------------------------Baša (Nuspahić ako sanira povredu)
---------------Varea---------Nedo------------------

Tomić na klupu, previše zicera fulio u posljednje tri utakmice, i da vidi da niko nije nedodirljiv da treba malo više trčati dobar dribling nije dovoljan.. Za Benju i Dadu sve je već rečeno, pa da ne ponavljam..

1921

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 25 avg 2014, 17:18

Svo vrijeme kukamo na veznu liniju,a vi bi je jos oslabili. Sem ako ne mislite da Varea moze trcati.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 25 avg 2014, 17:18

FKZ1921 je napisao/la:U sjeni ovog poraza prvog tima,koji nam je svima jako tesko pao,ostale su sjajne pobjede nasih omladinaca nad Zrinjskim u Mostaru.
Juniori su rutinski uzeli 2:0,a kadeti uvjerljivo 6:2. Briljantan je bio Zeric sa tri gola. Trebamo znati da su ovo prvi porazi i jednoj i drugoj selekciji Zrinjskog u ovom prvenstvu.Ovo nam samo potvrdjuje da su odlicno izvrsene smjene generacija u nasim omladinskim selekcijama,te da nastavljamo sa olicnim rezultatima.Iako su i jednima i drugima najbolji igraci prekomandovani u prvitim(Amir i Memija).
Ne ozemo zaboraviti da je i to dio naseg Zelje,ito vrlo bitan.Takodje,treba imati na umu da je taj segment znacajna karika u strateskom opredjeljenju kluba,kad je u pitanju politika finansijske stabilizacije.
Kao sto kritikujemo,opravdano,neke stvari za koje mislimo da nisu dobre,trebamo isticati i hvaliti ono sto je dobro.
Meni to nije promaklo i pratim itekako. Uz to treba napomenuti da recimo Mujagić kao dvije godine mlađi igra za juniore, a mogao bi za kadete igrati. Isto tako negdje sam pročitao možda baš na ovom portalu da će nam izbrisati pobjedu nad Olimpicom u juniorima. Navodno neko igrao ko nije trebao, ali nema veze na zelenom terenu je bila pobjeda.

Što se tiče ovih komentara od tekme sa Zrinjskim (mada nisam sve čitao jer ima toliko gluposti) moram vas pitati par stvari:

1. Jesmo li rekli da ćemo se strpiti ovu godinu? POgotovo treba djecu da istrpimo. Vi ovdje pljujete Dadu jer je to sad postao trend. Mali je dobro odigrao ovu tekmu sem što je imao par pogrešnih pasova od toga dva da svi vide i to je to. Nemojte kakit bezveze od malog će biti nešto a vi mu ne pomažete u tome. I Benjo je bolji iz tekme u tekmu. Jedini koji je za kritiku je Bučan. Ubjedljivo najgori igrač od početka sezone. Isto kadet a ne junior.
2. Imamo li potpuno novu ekipu i novog tenera i treba li vrijeme da se sve to posloži, a lošije smo djelovali samo od Širokog i Zrinjskog koji su objektivno bolji od nas?
3. Ja nisma ni očekivao da ćemo nadigrati Zrinjskog, a ipak smo imali više zrelijih šansi od njih. Jel kriv možda trener što smo ih promašili?
4. Jesmo li isto tako nastavili igrati u istom tempu i kod 2:0 i stvorili par šansi? Meni se upravo svidja to što igramo sa dosta više tempa i brzine, a vremenom to može biti samo bolje. Čovjek koji nas najviše usporava u igri je BUčan. Analizirajte i vidjet ćete da nikad ništa konkretno nije napravio
5. Jesu li i Dino i Amar imali ovakvu kriu rezultata na početku prošlih sezona, čak goru dva puta od ove sad? Zar treba da Adžema tjeramo ranije? zar i on nije zaslužio šansu? Ili je on uzet na zub zbog mišljenja pojedinaca da je Edis trebao dobiti šansu?
6. Mora vam biti jasno da ne može svih 30 igrača dobiti šansu ove godine, da ne možemo svake godine biti prvaaci kao nijedan klub na svijetu

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 25 avg 2014, 17:22

Molim Vas jeli ima iko kompetentan na ovom forumu da mi na PP Objasni Šta se desava na Jugu!
Ko vodi navijanje, zašto baš oni?!!?

Gdje je stara raja sto je bila u Copu??
Ma vi stvarno niste normalni !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.