FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

shevchenko 88
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la shevchenko 88 » 22 okt 2010, 19:47

Lijepi starh...

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 22 okt 2010, 19:47

FKSINFO
UNFKS jucer, u cetvrtak, je izdalo saopstenje u kojem je jasno i precizno upoznalo bh. javnost o propustima čelnika NK Željeznicar , te o svojim namjerama i eventualnim potezima pred vjeciti derbi. Udruženje navijaca nezadovoljno zaključcima sastanka koji je odrzan uoci derbija između predstavnika klubova i policije, te nezadovoljno predviđenim, premalim, kapacitetom i neuslovnim smjestajem za ljubitelje bordo boje, javno je pozvalo clanove uprave NK Zeljeznicar da na narednom sastanku prvenstveno iz sigurnosnih i bezbjednosnih razloga prosire dio sjeverne tribine namijenjen navijacima FK Sarajevo u predstojecem derbiju.

Udruzenje navijaca nije trazilo nista veci kapacitet nego sto je bio slucaj u posljednjem derbiju na stadionu Grbavica, iako se i tada mogao steci dojam da je u prodaju za nas dio sjevera pusteno vise karata nego sto taj dio sjevera smije primiti. Kao argument tome navedene su brojne intervencije hitne pomoci na prethodnim mecevima između gradskih rivala, upravo zbog skucenosti prostora na kojem se nalaze pripadnici grupe Horde Zla, nemogucnost odlaska u toalet od strane policije itd. A sada malo o drugoj tribini predviđenoj za navijače FK Sarajevo. Tribina istok , koja je blago receno u katastrofalnom stanju, i koja je uvijek zatvorena na svim utakmicama (domacim NK Zeljeznicar i utakmicama reprezentacije BiH), ista je prema (ne)razmisljanju čelnika kluba sa Grbavice dovoljno kvalitetna i kvantitativna da primi cak 1500 navijaca FK Sarajevo. Treba li dodati da tribina istok nema licencu N/FSBiH?!

I pored molbe, saopstenja i urgiranja od strane uprave naseg kluba i od strane UNFKS, uprava NK Zeljeznicar ostala je gluha na sve to. Ocito ih ne pogađa cinjenica da bi neko mogao izgubiti zivot na tako malom prostoru sa tako puno ljudi, ne pogađa ih ni cijenica da bi djeca koja dođu na gradski derbi mogla pasti u nesvijest iz istog razloga. Da li su upoznati sa tragedijom pod imenom Heysel? I ako jesu, ne dotice ih previse, jer su ocito spremni rizikovati ljudske zivote i nemile scene na stadionu zbog licnih interesa ljudi koji se ne nalaze u klubu, vec izvan i oko njega. Sto bi se reklo u carsiji, obicna mahalska posla. I uspjeli su pokazati kako su niski. Nacinili su ogroman korak ka propasti jedine svijetle tačke bosanskohercegovackog fudbala, jer derbi bez navijača FK Sarajevo nije pravi derbi.

Posebno ako znamo da se na derbiju najvise i najglasnije cuju upravo oni koji se nalaze u tom malom cosku na sjevero-istoku. Upravo oni, koji prave daleko najbolju atmosferu i pod kojima se tribina trese. Upravo oni koji stvaraju gorcinu onima sa one strane stadiona, upravo oni koji bezrezervno i uvijek i svugdje bodre svoj tim. Upravo oni nece biti u nedjelju tamo. Oni ce biti na drugom mjestu, na sjeveru stadiona Asim Ferhatović – Hase, zbog toga sto oni i njihov klub vise ne daju da se iko igra s njihovim imenom, da se licni kompleksi i strah od FK Sarajevo i Hordi Zla lijeci ovim putem
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

edinedin
Kontakt:

Post Postao/la edinedin » 22 okt 2010, 19:49

-A- je napisao/la:Pa stadion vam i jeste na nivou onoga u Vogosci.

MI IMAMO STADION A VI ????? platite KIRIJU pa onda pričajte .Viste vječni PODSTANARI u NAŠEM GRADU......
Jer si JEDAN JEDINI...........

Har3
Kontakt:

Post Postao/la Har3 » 22 okt 2010, 19:50

Posebno ako znamo da se na derbiju najvise i najglasnije cuju upravo oni koji se nalaze u tom malom cosku na sjevero-istoku. Upravo oni, koji prave daleko najbolju atmosferu i pod kojima se tribina trese. Upravo oni koji stvaraju gorcinu onima sa one strane stadiona, upravo oni koji bezrezervno i uvijek i svugdje bodre svoj tim. Upravo ...

HAHAHAHAHA

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 22 okt 2010, 19:53

Ne vidim razlog zasto se pristupilo bojkotu i sta to smeta istocnoj tribini na Grbavici? Tvrdim da je ista ta istocna tribina uslovnija i bolja za pracenje i navijanje nego 90 % tribina sirom BIH na kojima ste boravili i navijali. Znali ste navijati po skelama, kojekakvim gredama a smeta vam istok koji ste ruku na srce nekoliko godina unazad uvijek popunjavali dok je to u ovo nesto skorije vrijeme koja godina prije rijetkost, jer se svi zelite zgurati na sjever, da li kao izgovor da mozete nekome pricati da ste bili na sjeveru ili vec nesto drugo! Razumijem ja da nije isto bar sto se tice psihe navijati sa istoka i sa sjevera isto kao sto nije ni nama isto navijati i biti na jugu ili zapadu, ali stadion Grbavica je takakv kakav je, i pored to ga sto ima 10 000 sjedecih mjesta omoguceno je da dobijete tribinu koja je zatvorena i u slucaju bilo kakvih nezgoda Zeljeznicar bi bio taj koji bi snosio posljedice, druga stvar obezbjedjeno vam je 3 000 karata koliko ste i trazili. Ovo oko derby.a se sve sjebalo. Zao mi je ali zivot ide dalje. Nisam se javio da provociram nego da kazem ono sto mislim, a kroz pricu sa dosta drugava inace navijaca sarajeva nisu bili protiv te istocne tribine tako da mi je zao sto ce ovaj po meni jedan od jacih derby-a poslije rata zavrsiti samo sa nasim PLAVIM dekorom. NEKA BOLJI POBJEDI. Pozdrav

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 22 okt 2010, 19:55

Nekima je mozak toliko razvijen da ne mogu da skontaju da nije problem 3000 karata.
Neka stoji 3000 al' neka daju slovo O,jer kako ocekujes da stane 1500 ljudi u zdenku,nemas vode,nemas soka,ne mozes u WC.Je li treba neko da se ugusi?
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 22 okt 2010, 19:57

shevchenko 88 je napisao/la:
Lijepi starh...
:lol:

Molim malo orginalnosti.

slika

Megamon je napisao/la:Nekima je mozak toliko razvijen da ne mogu da skontaju da nije problem 3000 karata.
Neka stoji 3000 al' neka daju slovo O,jer kako ocekujes da stane 1500 ljudi u zdenku,nemas vode,nemas soka,ne mozes u WC.Je li treba neko da se ugusi?
Krkace..
Zadnja izmjena: 1921, dana/u 22 okt 2010, 19:58, ukupno mijenjano 1 put.
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 22 okt 2010, 19:58

dino lj je napisao/la:S obzirom na sve ove medjusobne negativne tenzije,svadje,prijetnje koje su stvarno neprirodne za ovaj grad mozda je i najbolje da nas Fifa i Uefa u martu diskvalifikuju na neko vrijeme.Pa da se onda klubovi vrate amaterizmu i da na tekme idemo kao da gledamo Hrid i Pofalicki,barem cemo biti rahat i vratiti se normalnom zivotu bez ikakvih frustacija.Derbi i jeste izgubio dusu onoga trenutka kada se pocelo vrijedjdti i psovati drugoga samo sto navija za suprotan tim.Gdje ces bolan mrziti komsiju pa samo koliko smo krvi jedni drugima dali u ratu a da ne govorim nesto drugo.
nisam bio u toku,jer sam imao puno posla.stvarno svaka cast cemu ovo sve vodi.derbi nam je postao kita obicna.sta se desava.sve vise nesto bojkotujemo stvari.a znas zasto, zato sto su sada na sceni kurcine od navijaca.eto cemu vode ovakvi odnosi .bravo majstori ,najpametniji su brate,pokazujemo ljubav taKO sto vise mrzimo druge.pogresni ljudi nas vode.papci se docepali moci.nema smisla za ovakvim stvarima.ja bi pitarima dao kompletan istok i dio sjevera pa nek kupe karte.sta hoce ,nasli se uvrijedjeni sto su im smanjili nesto,pa bojkot odmah,a kako bolan zaboravite prije 3 godine.kada su manijaci bojkotovali derbi.tada ste sutili i smijali se,kontali lakse ce te dobiti.
zapitajte se svi sto se to dogadja.losi odnosi ,eto na sta smo spali,ali valjda je to papcima normalno.u sarajevu je sve vise papaka,pa svoje seljacke manire namecu.turbo folk generacijo zaglupili ste zobg seke,dara,rade i ostalih ,normalno je da sa komsijom ne pricate,normalno je kod vas da zbog medje ides nozem na komsiju.
ja sam bio ponosan sto sam mogao sa salom zelje i sa svojim jaranom pitarom proci ispod sjeverne tribine pored 10000 pitara,da mi niko ruzne rijeci ne kaze.ali sada su dosle na svoje neke nove hairlije i elektricari ,i neki novi sto nozevima bodu .meni bolan derbi nije derbi bez vas.nabijem i vas i navijace zelje i te sve vase furke o bojkotima i strajkovima . i sve vas sto bojkotujete.**** vas kao da ste sindikat.bojkotuje se slavija,bojkotuje se derbi.bojkotuj te sto ste se rodili to vam je najpametnije.
bravo ,svaka cast na ovakom odnosu ,svaka cast sto nas papci vode.svaka cast na kampanji koju je u ratu koristio karadzic .svaka cast za parole sami protiv svih,ili ko nije sa nama odmah je protiv nas.
to je ta propaganda,uce vas da mrzite.mozda vam je smijesno,ali poceli smo se ubadati,pucati,ginuti.neka polako nastavite ,sve dok vam neko vas ne strada.
Zadnja izmjena: barbarez, dana/u 22 okt 2010, 19:59, ukupno mijenjano 1 put.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Mačor
Kontakt:

Post Postao/la Mačor » 22 okt 2010, 19:58

HZ
slika

TM
slika

steta bez hordi zbog ovoga al hajd' :mrgreen:
Sunderland F.C. - "The Black Cats"
Indiana Pacers
GGMU

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 22 okt 2010, 19:58

Majke ti ne valjaj gluposti opet ces zapoceti neke bezveze komentare ali kad vec govoris tako ruzno o Grbavici(kojoj se u ratu desilo valjda znas vec sta i znas kakva je iz rata izasla) Boga ti meni reci na kojem je nivou stadion u vasem vlasnistvu,taj sto koristite i nas je koliko i vas.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 22 okt 2010, 20:00

Megamon je napisao/la:FKSINFO
UNFKS jucer, u cetvrtak, je izdalo saopstenje u kojem je jasno i precizno upoznalo bh. javnost o propustima čelnika NK Željeznicar , te o svojim namjerama i eventualnim potezima pred vjeciti derbi. Udruženje navijaca nezadovoljno zaključcima sastanka koji je odrzan uoci derbija između predstavnika klubova i policije, te nezadovoljno predviđenim, premalim, kapacitetom i neuslovnim smjestajem za ljubitelje bordo boje, javno je pozvalo clanove uprave NK Zeljeznicar da na narednom sastanku prvenstveno iz sigurnosnih i bezbjednosnih razloga prosire dio sjeverne tribine namijenjen navijacima FK Sarajevo u predstojecem derbiju.

Udruzenje navijaca nije trazilo nista veci kapacitet nego sto je bio slucaj u posljednjem derbiju na stadionu Grbavica, iako se i tada mogao steci dojam da je u prodaju za nas dio sjevera pusteno vise karata nego sto taj dio sjevera smije primiti. Kao argument tome navedene su brojne intervencije hitne pomoci na prethodnim mecevima između gradskih rivala, upravo zbog skucenosti prostora na kojem se nalaze pripadnici grupe Horde Zla, nemogucnost odlaska u toalet od strane policije itd. A sada malo o drugoj tribini predviđenoj za navijače FK Sarajevo. Tribina istok , koja je blago receno u katastrofalnom stanju, i koja je uvijek zatvorena na svim utakmicama (domacim NK Zeljeznicar i utakmicama reprezentacije BiH), ista je prema (ne)razmisljanju čelnika kluba sa Grbavice dovoljno kvalitetna i kvantitativna da primi cak 1500 navijaca FK Sarajevo. Treba li dodati da tribina istok nema licencu N/FSBiH?!

I pored molbe, saopstenja i urgiranja od strane uprave naseg kluba i od strane UNFKS, uprava NK Zeljeznicar ostala je gluha na sve to. Ocito ih ne pogađa cinjenica da bi neko mogao izgubiti zivot na tako malom prostoru sa tako puno ljudi, ne pogađa ih ni cijenica da bi djeca koja dođu na gradski derbi mogla pasti u nesvijest iz istog razloga. Da li su upoznati sa tragedijom pod imenom Heysel? I ako jesu, ne dotice ih previse, jer su ocito spremni rizikovati ljudske zivote i nemile scene na stadionu zbog licnih interesa ljudi koji se ne nalaze u klubu, vec izvan i oko njega. Sto bi se reklo u carsiji, obicna mahalska posla. I uspjeli su pokazati kako su niski. Nacinili su ogroman korak ka propasti jedine svijetle tačke bosanskohercegovackog fudbala, jer derbi bez navijača FK Sarajevo nije pravi derbi.

Posebno ako znamo da se na derbiju najvise i najglasnije cuju upravo oni koji se nalaze u tom malom cosku na sjevero-istoku. Upravo oni, koji prave daleko najbolju atmosferu i pod kojima se tribina trese. Upravo oni koji stvaraju gorcinu onima sa one strane stadiona, upravo oni koji bezrezervno i uvijek i svugdje bodre svoj tim. Upravo oni nece biti u nedjelju tamo. Oni ce biti na drugom mjestu, na sjeveru stadiona Asim Ferhatović – Hase, zbog toga sto oni i njihov klub vise ne daju da se iko igra s njihovim imenom, da se licni kompleksi i strah od FK Sarajevo i Hordi Zla lijeci ovim putem
evo citam ovo i ne mogu da vjerujem da se ovako plitki ljudi nalaze u UNFKS,gradska raja intelektualci,e jada nasih kad nam se ovakvi nazivaju gradskom rajom...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 22 okt 2010, 20:00

dino lj je napisao/la:
Majke ti ne valjaj gluposti opet ces zapoceti neke bezveze komentare ali kad vec govoris tako ruzno o Grbavici(kojoj se u ratu desilo valjda znas vec sta i znas kakva je iz rata izasla) Boga ti meni reci na kojem je nivou stadion u vasem vlasnistvu,taj sto koristite i nas je koliko i vas.
Vidjecete na proljece,ako uspijeti uopste prismirditi.
Odavno nisam vidio poganije ljude kao one vase iz uprave.

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 22 okt 2010, 20:01

Megamon je napisao/la:Nekima je mozak toliko razvijen da ne mogu da skontaju da nije problem 3000 karata.
Razumijem sve sto hoces da kazes, ali skontaj sam da je prosli put istok bio poluprazan a sjever prepunjen! Naveo sam u prethodnom postu i stojim iza toga sto u neku ruku i razumijem da 90 % navijaca insisitra po svaku cjenu da bude na sjeveru iako ce istok ostati prazan, ali moras i i ti i mnogi drugi razumjeti da je interesovanje ogromno i sa vase i nase strane i u upravi Zelje su svjesni mogucih posljedica jer bi se vas na dio sjeverne tribine koja po slobodnon procjeni moze primiti 1500 ljudi zguralo 2500 ljudi ne razmisljajuci o posljedicama a u slucaju ne daj boze nesrece znas i sam ko bi odgovarao. A vjerujem da znas i da se sjecas i prije je taj istok bio popunjen od sjevera do lokomotive dok je to unazaad nekoliko godina rijetkost.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 22 okt 2010, 20:03

Ali, dobili bi vi slovo O da ne pravite sr@nja. Em bi počupali stolice, em bi mi morali da oslobodimo još dva slova ( da ne bi vi gađali žene, djecu, starce bakljama, stolicama, topovskim udarima) . Samo ste krivi, uvijek pravite belaje.

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 22 okt 2010, 20:03

Pirke_TM87 je napisao/la:
Razumijem sve sto hoces da kazes, ali skontaj sam da je prosli put istok bio poluprazan a sjever prepunjen! Naveo sam u prethodnom postu i stojim iza toga sto u neku ruku i razumijem da 90 % navijaca insisitra po svaku cjenu da bude na sjeveru iako ce istok ostati prazan, ali moras i i ti i mnogi drugi razumjeti da je interesovanje ogromno i sa vase i nase strane i u upravi Zelje su svjesni mogucih posljedica jer bi se vas na dio sjeverne tribine koja po slobodnon procjeni moze primiti 1500 ljudi zguralo 2500 ljudi ne razmisljajuci o posljedicama a u slucaju ne daj boze nesrece znas i sam ko bi odgovarao. A vjerujem da znas i da se sjecas i prije je taj istok bio popunjen od sjevera do lokomotive dok je to unazaad nekoliko godina rijetkost.
Ionako nece biti popunjen vas dio sjevera.Eto idite vi na istok spojite se sa jugom?
ako vam je istok dobar idite na njega prepustite nama pola sjevera.

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 22 okt 2010, 20:06

Megamon je napisao/la:
Pirke_TM87 je napisao/la:
Ionako nece biti popunjen vas dio sjevera.Eto idite vi na istok spojite se sa jugom?
ako vam je jug dobar idite na njega prepustite nama pola sjevera.
Brate skontaj da je taj istok tik uz teren, i znam da znas, ali sutis, da je isti taj istok koji vam je godinama nudjen i koji ste redovno punili ali sada odjednom necete uslovniji i bolji od 90 % tribina na kojima ste bili i bodrili svoje sarajevo! Za sarajevo ste navijali sa skela, greda, livada, a sada ne mozete na tribinu koja je ako ne ista onda slicna onoj u Lukavici i sta je tu problem? Pa haveru skontaj da je taj istok odmah uz teren a da je nas Jug udaljen od terena nekih 30 m minimalno.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 22 okt 2010, 20:08

barbarez je napisao/la:
dino lj je napisao/la:S obzirom na sve ove medjusobne negativne tenzije,svadje,prijetnje koje su stvarno neprirodne za ovaj grad mozda je i najbolje da nas Fifa i Uefa u martu diskvalifikuju na neko vrijeme.Pa da se onda klubovi vrate amaterizmu i da na tekme idemo kao da gledamo Hrid i Pofalicki,barem cemo biti rahat i vratiti se normalnom zivotu bez ikakvih frustacija.Derbi i jeste izgubio dusu onoga trenutka kada se pocelo vrijedjdti i psovati drugoga samo sto navija za suprotan tim.Gdje ces bolan mrziti komsiju pa samo koliko smo krvi jedni drugima dali u ratu a da ne govorim nesto drugo.
nisam bio u toku,jer sam imao puno posla.stvarno svaka cast cemu ovo sve vodi.derbi nam je postao kita obicna.sta se desava.sve vise nesto bojkotujemo stvari.a znas zasto, zato sto su sada na sceni kurcine od navijaca.eto cemu vode ovakvi odnosi .bravo majstori ,najpametniji su brate,pokazujemo ljubav taKO sto vise mrzimo druge.pogresni ljudi nas vode.papci se docepali moci.nema smisla za ovakvim stvarima.ja bi pitarima dao kompletan istok i dio sjevera pa nek kupe karte.sta hoce ,nasli se uvrijedjeni sto su im smanjili nesto,pa bojkot odmah,a kako bolan zaboravite prije 3 godine.kada su manijaci bojkotovali derbi.tada ste sutili i smijali se,kontali lakse ce te dobiti.
zapitajte se svi sto se to dogadja.losi odnosi ,eto na sta smo spali,ali valjda je to papcima normalno.u sarajevu je sve vise papaka,pa svoje seljacke manire namecu.turbo folk generacijo zaglupili ste zobg seke,dara,rade i ostalih ,normalno je da sa komsijom ne pricate,normalno je kod vas da zbog medje ides nozem na komsiju.
ja sam bio ponosan sto sam mogao sa salom zelje i sa svojim jaranom pitarom proci ispod sjeverne tribine pored 10000 pitara,da mi niko ruzne rijeci ne kaze.ali sada su dosle na svoje neke nove hairlije i elektricari ,i neki novi sto nozevima bodu .meni bolan derbi nije derbi bez vas.nabijem i vas i navijace zelje i te sve vase furke o bojkotima i strajkovima . i sve vas sto bojkotujete.**** vas kao da ste sindikat.bojkotuje se slavija,bojkotuje se derbi.bojkotuj te sto ste se rodili to vam je najpametnije.
bravo ,svaka cast na ovakom odnosu ,svaka cast sto nas papci vode.svaka cast na kampanji koju je u ratu koristio karadzic .svaka cast za parole sami protiv svih,ili ko nije sa nama odmah je protiv nas.
to je ta propaganda,uce vas da mrzite.mozda vam je smijesno,ali poceli smo se ubadati,pucati,ginuti.neka polako nastavite ,sve dok vam neko vas ne strada.
Prijatelju to i jest poenta ovih kvazi navijaca sa obadvije strane mrzi jer se neznaju se normalno ponasati,pa kada se nesto lose desi onda okrivljuju drustvo i trenutno stanje u drzavi,kao los standard nema se posla i slicno.Sjedite kuci i dobro razmislite o svemu jer ubrzo ce mnogi od vas postati roditelje pa tek tada spoznati sta znace ove tenzije,mrznja i belaji i sta mogu donijeti.Ovo je seher u kojem komsija bio svetinja i mogao si se na njega osloniti vise nego na familiju bez obziraza koga navija,zar treba da se tucete i bodete zbog toga,zar nas nije dosta izginulo i postalo invalidima u ratu.SABUR
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 22 okt 2010, 20:09

ama skocis jace otpadne pola tribine.Ubila se za kamenovanja.Skela u Mostaru je bolja od vasih uslova.Jedino su gori uslovi u Tuzli

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 22 okt 2010, 20:09

[youtube][/youtube]

evo da ste nam dali kao i prosle godine sve bi bilo ok, ovdje se vidi gdje smo bili smjesteni to smo trazili i ovaj out, al znam prepali se posto smo vas prosli derby u navijanju poderali....to ste i sami priznali ;)

derby vise nije derby, zalosno al istinito ;)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 22 okt 2010, 20:11

Pirke_TM87 je napisao/la:Ne vidim razlog zasto se pristupilo bojkotu i sta to smeta istocnoj tribini na Grbavici? Tvrdim da je ista ta istocna tribina uslovnija i bolja za pracenje i navijanje nego 90 % tribina sirom BIH na kojima ste boravili i navijali. Znali ste navijati po skelama, kojekakvim gredama a smeta vam istok koji ste ruku na srce nekoliko godina unazad uvijek popunjavali dok je to u ovo nesto skorije vrijeme koja godina prije rijetkost, jer se svi zelite zgurati na sjever, da li kao izgovor da mozete nekome pricati da ste bili na sjeveru ili vec nesto drugo! Razumijem ja da nije isto bar sto se tice psihe navijati sa istoka i sa sjevera isto kao sto nije ni nama isto navijati i biti na jugu ili zapadu, ali stadion Grbavica je takakv kakav je, i pored to ga sto ima 10 000 sjedecih mjesta omoguceno je da dobijete tribinu koja je zatvorena i u slucaju bilo kakvih nezgoda Zeljeznicar bi bio taj koji bi snosio posljedice, druga stvar obezbjedjeno vam je 3 000 karata koliko ste i trazili. Ovo oko derby.a se sve sjebalo. Zao mi je ali zivot ide dalje. Nisam se javio da provociram nego da kazem ono sto mislim, a kroz pricu sa dosta drugava inace navijaca sarajeva nisu bili protiv te istocne tribine tako da mi je zao sto ce ovaj po meni jedan od jacih derby-a poslije rata zavrsiti samo sa nasim PLAVIM dekorom. NEKA BOLJI POBJEDI. Pozdrav
Tribina istok je neuslovna potpuno..znaju oni koji su bili bar jednom,cak se ne bi smjeli pustati navijaci na istu jer nema licencu od saveza..al jbg...

haj i to da preskocimo...pa da kazemo nebitno

al jel uredu da nas podjele??

a upravo to su htjeli uraditi... iz razloga poznatih svima,svi ste vidjeli nas sjever prosi derby.Neki jednostavno to nisu mogli podnijeti(poraz na tribinama) da se ponovi(ponovilo bi se sigurno) i ovo je ciljano bilo da se razdvoje HZ.......jer na sjever ne mozemo svi stati....tj mogli bi da su nam omogucili slovo O,odnosno taj dio prostora...ovako pola raje sa sjevera bi bilo na istoku i to ne bi bila ta atmosfera i navijanje...jednostavno to necemo dopustit..trazili smo minimum uslova i nece nas niko zaebavat...

Steta zbog atmosfere i derbya...bice bolje valjda
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Lecler, napoleon72, Vanja8 i 42 gosta.