Nisam rekao da Barcelona postoji samo zbog Reala,ne...cak je osnovana 3 godine prije. Ne izvlaci mi rijeci iz konteksta. Barcu nosi mrznja prema Realu,dok Real nosi samo tradicija. Primjer ponavljam: proslava naslova 2005. godine nabijane frustracijama tada najboljeg strijelca Primere. Kao i cinjenica da je Barcelona posluzila kao odskocna daska bivsem predsjedniku Laporti koji je sada osnovao stranku koja se zalaze za neovisnost Katalonije. Zanimljivo da je ta ideja dosla u trenutku najveceg naboja te pokrajine i teznje za neovisnoscu iste u zoru nakon osvajanje Lige prvaka. Iz toga se ponovno proteze moj zakljucak da je Barcelona kao klub nista drugo nego politicki instrument u rukama neafirmiranih oportunistickih politicara koji je usmjeravaju tamo gdje oni zele. Da,Barca jest mes que un club,ona je nositelj politickog pokreta koji nikad kroz povijest nije zaživio.mma_hz je napisao/la: e jeste bas zbog reala postoji barsa ..imas ti dosta svojih "konaca"pohvatat i samo real ima tradiciju..
Trosenje para i usmjerena politika kluba ovdje uopce nije predmet rasprave te se izvodi zakljucak da si ipak ti taj koji treba pohvatati konce. I sam nisam pobornik ove politike,to znaju ljudi koji su pratili moje stavove po nekim drugim forumima,ali ponavljam nije mi jasno zbog cega se ovoga dotices. Kao da to treba biti neko mjerilo? Evo,jedan placenik Pepe je pokazao vece srce od djece Katalonije i sabotirao sve sto si oni zapoceli. Jel to samo šamar Barcinoj politici i truloj koncepciji? Bjezis s teme,necemo o tome.mma_hz je napisao/la: al ovdje obrnuto ovi stvaraju igrace i ne trose tolike pare dok real samo kupuje ...od kada real nije izbacio nekog dobrog igraca...
Ne fali nista ni Englezima, pa nikad ne bi htio biti Englez jer mi jednostavno nisu simpaticni. Kakve to ima veze sa mrznjom? Objasnio sam ti u zadnjem postu da moj stav nema veze sa mrznjom,tvoj je problem sto u nedostatku argumenata se vracas na isto. Da,dominantiji su u zadnjih par godina i za svaki trofej im je stigla cestitka iz Madrida ,tocnije sa Bernabeua. Nisu im bacane svinje pod noge,paljene prskalice,niti ih je itko nazivao gamadi. Stovise Ronaldinho je nakon predstave na Bernabeu ispracen pljeskom,a ne zvizducima. Ne generaliziraj stvari,pogotovo bez podloge.mma_hz je napisao/la: sta to fali Kataloncima pa pises nedaj Boze...mrznja dragi moj mrznja..jer su dominantiji u zadnjih par godina...
Oni se bore protiv cijele Spanjolske? Molim? Sam si rekao da te ne briga za Reala i za Barcelonu,ocito da nisi dobro upucen. Pogledaj koliko Barca ima kluba uz sebe,a koliko Real. Pogledaj naboj koji oni nose protiv Reala,koliko protiv Barcelone. Pogrijesio si u određivanju te borbe. Rece nedavno Pique: "Uzet cemo klub vaseg kralja" Prije toga je zaigrao za reprezentaciju i igrat ce dalje,covjek je nedosljedan i licemjeran. Ovim porukama kupuje bodove kod navijaca Barce,širi mrznju prema instituciji kralja i prema samoj Spanjolskoj, a svoje licemjerstvo pokazat ce ponovno za par tjedana kada odjene ponovno dres repke koja predstavlja tog kralja. Trulo do bola.mma_hz je napisao/la: Ljudi stvaraju igrace iz svoje skole i bore se protiv cjele Spanije ukljucujuci i klub kojeg finansira drzava (nisam siguran)...
Real financira drzava? Ma daj dragi molim te odustani od ove rasprave jer pises hrpu gluposti. Ovo uopce ne vrijedi komentirati koliko je glupo i koliko si neupucen. Pusti momke koji nesto znaju da nesto suvislo napisu.