Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

siempreblancos
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la siempreblancos » 23 apr 2011, 12:49

Idem taktikom jednom svog prijatelja
mma_hz je napisao/la: e jeste bas zbog reala postoji barsa ..imas ti dosta svojih "konaca"pohvatat i samo real ima tradiciju..
Nisam rekao da Barcelona postoji samo zbog Reala,ne...cak je osnovana 3 godine prije. Ne izvlaci mi rijeci iz konteksta. Barcu nosi mrznja prema Realu,dok Real nosi samo tradicija. Primjer ponavljam: proslava naslova 2005. godine nabijane frustracijama tada najboljeg strijelca Primere. Kao i cinjenica da je Barcelona posluzila kao odskocna daska bivsem predsjedniku Laporti koji je sada osnovao stranku koja se zalaze za neovisnost Katalonije. Zanimljivo da je ta ideja dosla u trenutku najveceg naboja te pokrajine i teznje za neovisnoscu iste u zoru nakon osvajanje Lige prvaka. Iz toga se ponovno proteze moj zakljucak da je Barcelona kao klub nista drugo nego politicki instrument u rukama neafirmiranih oportunistickih politicara koji je usmjeravaju tamo gdje oni zele. Da,Barca jest mes que un club,ona je nositelj politickog pokreta koji nikad kroz povijest nije zaživio.
mma_hz je napisao/la: al ovdje obrnuto ovi stvaraju igrace i ne trose tolike pare dok real samo kupuje ...od kada real nije izbacio nekog dobrog igraca...
Trosenje para i usmjerena politika kluba ovdje uopce nije predmet rasprave te se izvodi zakljucak da si ipak ti taj koji treba pohvatati konce. I sam nisam pobornik ove politike,to znaju ljudi koji su pratili moje stavove po nekim drugim forumima,ali ponavljam nije mi jasno zbog cega se ovoga dotices. Kao da to treba biti neko mjerilo? Evo,jedan placenik Pepe je pokazao vece srce od djece Katalonije i sabotirao sve sto si oni zapoceli. Jel to samo šamar Barcinoj politici i truloj koncepciji? Bjezis s teme,necemo o tome.
mma_hz je napisao/la: sta to fali Kataloncima pa pises nedaj Boze...mrznja dragi moj mrznja..jer su dominantiji u zadnjih par godina...
Ne fali nista ni Englezima, pa nikad ne bi htio biti Englez jer mi jednostavno nisu simpaticni. Kakve to ima veze sa mrznjom? Objasnio sam ti u zadnjem postu da moj stav nema veze sa mrznjom,tvoj je problem sto u nedostatku argumenata se vracas na isto. Da,dominantiji su u zadnjih par godina i za svaki trofej im je stigla cestitka iz Madrida ,tocnije sa Bernabeua. Nisu im bacane svinje pod noge,paljene prskalice,niti ih je itko nazivao gamadi. Stovise Ronaldinho je nakon predstave na Bernabeu ispracen pljeskom,a ne zvizducima. Ne generaliziraj stvari,pogotovo bez podloge.
mma_hz je napisao/la: Ljudi stvaraju igrace iz svoje skole i bore se protiv cjele Spanije ukljucujuci i klub kojeg finansira drzava (nisam siguran)...
Oni se bore protiv cijele Spanjolske? Molim? Sam si rekao da te ne briga za Reala i za Barcelonu,ocito da nisi dobro upucen. Pogledaj koliko Barca ima kluba uz sebe,a koliko Real. Pogledaj naboj koji oni nose protiv Reala,koliko protiv Barcelone. Pogrijesio si u određivanju te borbe. Rece nedavno Pique: "Uzet cemo klub vaseg kralja" Prije toga je zaigrao za reprezentaciju i igrat ce dalje,covjek je nedosljedan i licemjeran. Ovim porukama kupuje bodove kod navijaca Barce,širi mrznju prema instituciji kralja i prema samoj Spanjolskoj, a svoje licemjerstvo pokazat ce ponovno za par tjedana kada odjene ponovno dres repke koja predstavlja tog kralja. Trulo do bola.

Real financira drzava? Ma daj dragi molim te odustani od ove rasprave jer pises hrpu gluposti. Ovo uopce ne vrijedi komentirati koliko je glupo i koliko si neupucen. Pusti momke koji nesto znaju da nesto suvislo napisu.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 apr 2011, 12:59

Jbt. ovi navijaci Reala iz nase zemlje bolje upuceni i u politiku i u fudbal Spanije i samog Madrida, nego navijaci Reala koji zive svaki dan u Spaniji i Madridu. Zaista zanimljivo. Sve ljudi znaju, dobijaju informacije iz prve ruke kako od Kralja tako od predsjednika Reala i igraca Reala, ne slusaju novinare, niko im ne ispire mozak, trezveno razmisljaju, samo se ispire mozak navijacima Barce. Koji cirkus jbt. :lol: .
Visca el Barca, visca Catalunya.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 23 apr 2011, 13:05

adriano_leite je napisao/la:Jbt. ovi navijaci Reala iz nase zemlje bolje upuceni i u politiku i u fudbal Spanije i samog Madrida, nego navijaci Reala koji zive svaki dan u Spaniji i Madridu.
A ti inace znas ljude iz Madrida i Spanije :lol: .
Upuceni smo, jer su stvari prilicno jednostavne. Ne treda da budes Einstein da skontas neke stvari.
adriano_leite je napisao/la:. Sve ljudi znaju, dobijaju informacije iz prve ruke kako od Kralja tako od predsjednika Reala i igraca Reala, ne slusaju novinare, niko im ne ispire mozak, trezveno razmisljaju, samo se ispire mozak navijacima Barce. Koji cirkus jbt. :lol: .
Visca el Barca, visca Catalunya.
Na sta konkretno mislis? Dobijamo informacije iz prve ruke? Pa jbt, to su tako prose i transparentne stvari da je svaki navijac upucen u iste.
Zaista ste smijesni, ne znam da li je iko od vase garde(osim t-maca) iskreno cestitao i kazao bili ste bolji. Ne vjerujem. Kriv je Franco, kriva je kraljica, kralj, drzava Spanija, visoka trava, "ludosti" Pepea, sudije...svi su krivi za vas poraz. Svijet je protiv vas, inace bi vi dobili. :|
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 apr 2011, 13:09

Ne znam ljude iz Spanije isto kao sto ih ni ti ne znas, nemas informacije iz prve ruke kao sto ih ni ja nemam. Sve sto neko ko navija za Barcu kaze, vi na to imate odgovor kako neko manipulise tom osobom koja je nesto izjavila. Kada neko kaze nesto sto su novine objavile, vi kazete da novine lazu. Ko vama daje informacije pa da mozete sve to reci sto kazete? Ako vama niko ne manipulise onda su to informacije iz prve ruke, informacije od Kralja, informacije od menadzera, od predsjednika kluba i samih igraca.

Mes Que Un Club!

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 23 apr 2011, 13:12

[youtube][/youtube]
Pošto navijači Farse prave klipove kako mi njih udaramo, sad ćemo i mi kako oni nas, ali kako i glume, padavičari!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 23 apr 2011, 13:19

anonymousHD je napisao/la:[youtube][/youtube]
Pošto navijači Farse prave klipove kako mi njih udaramo, sad ćemo i mi kako oni nas, ali kako i glume, padavičari!
Haha ti postavio nesto kako bi raskrinkao Barcelonu, a ti pokazao kako Real tuce. Prvi faul na Iniesti, sigurno nije bio penal, ali se vidjelo kako ga je Arbeloa udario rukom u rebra i da je Iniesta pao unutra i odbie se od Ramosa, to svakako nije bio faul, ali zato Arbeloa je sigurno udario Iniestu. Na tom klipu ima faul Dani Alvesa koji nije grub kao 70% faula koje je Real pravio. Ima zuti karton koji je dobio Xabi jer je tukao Messia s ledja, po koljenu a onda ga docekao drugi igrac Reala kada je padao. Fkt. ne kontam sta si htio ovim klipom da dokazes? Pregledaj klip brate

Mes Que Un Club!

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 23 apr 2011, 13:25

Pa da sam htio da se vi nasikirate sigurno bih postavio na temu Farselone. ;) Ma sigurno ga je udario Arbeloa, lik posle toga još dva metra trčao i upo isto da ga je neko snajperom pogodio. Ako imaš nešto napisati, napiši na temi onog polukluba ili se žali Platiniju. ;)

real_madrid
Kontakt:

Post Postao/la real_madrid » 23 apr 2011, 13:35

pepe je kralj, nemoze mu niko nista...u ove dvije utakmice messi-a je u dzep stavio, prilike nije imao

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 23 apr 2011, 13:40

real_madrid je napisao/la:pepe je kralj, nemoze mu niko nista...u ove dvije utakmice messi-a je u dzep stavio, prilike nije imao
Ne mogu mu nista :mrgreen: Mou ga stavio tamo gdje treba i sad placu, fol mesar :lol: :lol: :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 23 apr 2011, 13:43

Veceras trio : Benz,Pipita,Kaka deru.. Pokazat ce veceras da nisu za staro gvozdje i da su sva trojica zasluzila vise prilike..

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 23 apr 2011, 13:48

L_blancos je napisao/la:Veceras trio : Benz,Pipita,Kaka deru.. Pokazat ce veceras da nisu za staro gvozdje i da su sva trojica zasluzila vise prilike..
od svakog po 1 gol veceras i dosta je :D

Pepe je najbolji defanzivni vezni nek prica ko sta hoce 8-)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 23 apr 2011, 14:02

Ne mogu vjerovati koliki ste se uzdigli nakon pobjede u kupu... :roll: ...uredu je ako slavite i slicno,ali neki se usudjuju nazivati barcu poluklubom,barcu protiv koje u zadnjih 7susreta imate jednu pobjedu... ;)
Zadnja izmjena: enobarca, dana/u 23 apr 2011, 14:14, ukupno mijenjano 1 put.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 23 apr 2011, 14:03

@siemperblancos priznajem da nisam upucen toliko u real ,jer sam navijac Sarajeva i nisam virtualni navijac i pratim ligu i klubove iz drzave u kojoj zivim i u kojoj sam rodzen.. al kume i ti kolko se pretvaras i pravis da si upucen to je cudo...prov napises da je barsa nastala prije reala i onda napises nevidzenu glupost..."barcelonu nosi mrznja prema Realu"...toliko gluposti za jednog "upucenog"covjeka ...zasto bi vas ljudi mrzili ..zaadnjih godina vas deru i ponizavaju
a jos su i nastali prije vas i onda njih vodi mrznja ahahahah mislim da je obrnuto al eto kako ti "upuceni " i cesti posjetitelj reealovih utakmica kazes ahhahaha
pocni malo pratiti klub iz kojeg grada dolazis i ucini nesto na tom polju maloo jer nam je klubski fudbal u sranju velikom...i onda kazu **** nasu ligu a nikada nisu tekme gledalii...
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

adas_barca
Kontakt:

Post Postao/la adas_barca » 23 apr 2011, 14:12

Edin TM87 je napisao/la:
real_madrid je napisao/la:pepe je kralj, nemoze mu niko nista...u ove dvije utakmice messi-a je u dzep stavio, prilike nije imao
Ne mogu mu nista :mrgreen: Mou ga stavio tamo gdje treba i sad placu, fol mesar :lol: :lol: :lol:
zaustavio ga uz pomoc jos 5 igraca, a i tako ga je nekoliko put messi bacio :D

siempreblancos
Kontakt:

Post Postao/la siempreblancos » 23 apr 2011, 14:39

mma_hz je napisao/la:@siemperblancos priznajem da nisam upucen toliko u real ,jer sam navijac Sarajeva i nisam virtualni navijac i pratim ligu i klubove iz drzave u kojoj zivim i u kojoj sam rodzen.. al kume i ti kolko se pretvaras i pravis da si upucen to je cudo...prov napises da je barsa nastala prije reala i onda napises nevidzenu glupost..."barcelonu nosi mrznja prema Realu"...toliko gluposti za jednog "upucenog"covjeka ...zasto bi vas ljudi mrzili ..zaadnjih godina vas deru i ponizavaju
a jos su i nastali prije vas i onda njih vodi mrznja ahahahah mislim da je obrnuto al eto kako ti "upuceni " i cesti posjetitelj reealovih utakmica kazes ahhahaha
pocni malo pratiti klub iz kojeg grada dolazis i ucini nesto na tom polju maloo jer nam je klubski fudbal u sranju velikom...i onda kazu **** nasu ligu a nikada nisu tekme gledalii...
Pretpostavljam da si htio rec da su moje recenice vezane uz Barcu kontradiktorne,samo sto nemas dovoljno razvijen rijecnik da se tako izrazis. U krivu si u potpunosti. Negirao sam tvoj navod da je Barca osnovana zbog mrznje prema Realu jer je netocan. Ali sam ustvrdio da Barcu nosi mrznja prema Realu unatrag 30-40 godina. Jer nogomet 1902. i danas je nemoguce usporediti. Ja govorim o sadasnjosti,opet bjezis s teme.
Za sebe nikad nisam rekao da sam upucen,hvala ti sto si to izvukao iz konteksta. O mrznji Barce prema Realu sam ti vec napisao gore iznad i to potvrdio primjerima,tvoj problem sto u nedostatku argumenata se vracas na stvari u kojima sam te vec pobio. Ako stvarno moram ponoviti hocu: bacanje svinjske glave,nazivanje Reala gamadi nakon osvajanja naslova znaci direktno natjecanje s njima i stvaranje rivalstvo utemeljenog na mrznji. Real nakon nijednog naslova se nije osrvćao na neke druge klubove,tek bi prokomentirao sam susret,nista vise. Dolazi se do zakljucka da Real nosi tradicija,nikako ne mrznja kako zelis ustanovit.

Sad sto se tice mene i mog praćenja nogometa. Volim Real i ljudi koji me poznaju znaju da je on dio mene i mog identiteta. Sebe ne smatram navijacem Reala jer pojam navijaca gledam sa potpuno druge strane i ne shvacam ga kao gledanja iz tople fotelje preko internet live streama. Pitaj Boga kako si samo taj zakljucak izveo.
Nadalje,nisam iz Bosne i Hercegovine i prije ispitaj podrucje o kojem donosis definiciju prije njenog donošenja. Hrvat sam iz Dalmacije i navijac,da navijac Hajduka. Hajduk ne volim kao Real.ali mogu reci da sam njegov navijac jer idem na svaku domacu utakmicu,a ove sezone imam 7 gostovanja. Nikad nisam rekao da nam/vam je domaci nogomet sranje i ne izvlaci zakljucak koji nema apsolutno nikakve podloge. Gubis se dragi u igrama rijeci,donosenju zakljucaka i definiranja situacije,trazis nova polja koja odskacu od prve teme koje smo zapoceli samo kako bi pokrio rupe u svom znanju. Zalosno. Vec si nekoliko puta rekao za sebe da si neupucen,da te ne briga niti za Real,niti za Barcu onda prepusti argumentiranje nekim drugim pojedincima

Madridista18
Kontakt:

Post Postao/la Madridista18 » 23 apr 2011, 14:45

anonymousHD je napisao/la:[youtube][/youtube]

A sramote ovog Maskerana.Adebayor ga rukom malo dirnuo frajer pada ko da ga je šestotonac pokupio

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 23 apr 2011, 14:46

siempreblancos je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:@siemperblancos priznajem da nisam upucen toliko u real ,jer sam navijac Sarajeva i nisam virtualni navijac i pratim ligu i klubove iz drzave u kojoj zivim i u kojoj sam rodzen.. al kume i ti kolko se pretvaras i pravis da si upucen to je cudo...prov napises da je barsa nastala prije reala i onda napises nevidzenu glupost..."barcelonu nosi mrznja prema Realu"...toliko gluposti za jednog "upucenog"covjeka ...zasto bi vas ljudi mrzili ..zaadnjih godina vas deru i ponizavaju
Pretpostavljam da si htio rec da su moje recenice vezane uz Barcu kontradiktorne,samo sto nemas dovoljno razvijen rijecnik da se tako izrazis. U krivu si u potpunosti. Negirao sam tvoj navod da je Barca osnovana zbog mrznje prema Realu jer je netocan. Ali sam ustvrdio da Barcu nosi mrznja prema Realu unatrag 30-40 godina. Jer nogomet 1902. i danas je nemoguce usporediti. Ja govorim o sadasnjosti,opet bjezis s teme.
Za sebe nikad nisam rekao da sam upucen,hvala ti sto si to izvukao iz konteksta. O mrznji Barce prema Realu sam ti vec napisao gore iznad i to potvrdio primjerima,tvoj problem sto u nedostatku argumenata se vracas na stvari u kojima sam te vec pobio. Ako stvarno moram ponoviti hocu: bacanje svinjske glave,nazivanje Reala gamadi nakon osvajanja naslova znaci direktno natjecanje s njima i stvaranje rivalstvo utemeljenog na mrznji. Real nakon nijednog naslova se nije osrvćao na neke druge klubove,tek bi prokomentirao sam susret,nista vise. Dolazi se do zakljucka da Real nosi tradicija,nikako ne mrznja kako zelis ustanovit.

Sad sto se tice mene i mog praćenja nogometa. Volim Real i ljudi koji me poznaju znaju da je on dio mene i mog identiteta. Sebe ne smatram navijacem Reala jer pojam navijaca gledam sa potpuno druge strane i ne shvacam ga kao gledanja iz tople fotelje preko internet live streama. Pitaj Boga kako si samo taj zakljucak izveo.
Nadalje,nisam iz Bosne i Hercegovine i prije ispitaj podrucje o kojem donosis definiciju prije njenog donošenja. Hrvat sam iz Dalmacije i navijac,da navijac Hajduka. Hajduk ne volim kao Real.ali mogu reci da sam njegov navijac jer idem na svaku domacu utakmicu,a ove sezone imam 7 gostovanja. Nikad nisam rekao da nam/vam je domaci nogomet sranje i ne izvlaci zakljucak koji nema apsolutno nikakve podloge. Gubis se dragi u igrama rijeci,donosenju zakljucaka i definiranja situacije,trazis nova polja koja odskacu od prve teme koje smo zapoceli samo kako bi pokrio rupe u svom znanju. Zalosno. Vec si nekoliko puta rekao za sebe da si neupucen,da te ne briga niti za Real,niti za Barcu onda prepusti argumentiranje nekim drugim pojedincima
dobro ti tako pricas u Dalmaciji ja ovako u Sarajevu...tvoja stvar sto ti je draza rijec kontradiktorno od suprotno...
Ja u Sarajevu govorim suprotno a ne kontradiktorno i svi me gleda cuda razumiju...i nije ti ovo forum nadmudrivanja i takmicenja negoo razmijenje misljenja!!!
Moj rjecnik i moje misljenje moja stvar ...tvoje tvoja hehehe tako da bezze ii dalje trujemo temu..
tjeras ljude s tema ovako dugim postovima a samo se ponavljas ..svinjska glava ,pa svinjska glava ...pa ne mrzi barsu nego barsa mrzi njih ahahahte barsa starija i ujedno politicka "stranka" ahhahaha kontra spanije i kontra reala....
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 23 apr 2011, 14:51, ukupno mijenjano 2 puta.
FK SARAJEVO.

siempreblancos
Kontakt:

Post Postao/la siempreblancos » 23 apr 2011, 14:50

Ni tu rijec nigdje ne pronalazim. Al dobro,cim se za to hvatas znaci da nemas sto drugo demantirati.
Slazem se,ovo jest razmljena misljenja,ali u korist prevladavanja onog ispravnog i logicnog. Do "trovanja teme" je dovolo tvoje bježanje s iste od cega također bježiš. Drago mi je da uviđaš neke stvari. Ajd' živ mi i zdrav bio!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 23 apr 2011, 14:53

siempreblancos je napisao/la:Ni tu rijec nigdje ne pronalazim. Al dobro,cim se za to hvatas znaci da nemas sto drugo demantirati.
Slazem se,ovo jest razmljena misljenja,ali u korist prevladavanja onog ispravnog i logicnog. Do "trovanja teme" je dovolo tvoje bježanje s iste od cega također bježiš. Drago mi je da uviđaš neke stvari. Ajd' živ mi i zdrav bio!
e gdje si ti dokazao da je barsa politicki aparat ili da vas ljudi mrze(svinjska glava je isla figu a ne madridu) ..vidjelo se na bernabeu kako ih vi volite ba ...skontao sam da vi navijaci reala imate prevelike komplexe prema barceloni... :D :D al eto ti si logicniji i ispravniji od mene ahahhaha
Zivi za real a redovan je na tekmama Hajduka WTF....pravi blancos nema sta ahahah
FK SARAJEVO.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 23 apr 2011, 15:21

mma_hz je napisao/la: Zivi za real a redovan je na tekmama Hajduka WTF....pravi blancos nema sta ahahah
...iz foteLje :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.