Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

muxa
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la muxa » 06 okt 2025, 19:12

Pogba je napisao/la:
06 okt 2025, 18:49
muxa je napisao/la:
06 okt 2025, 18:14
Kažem na papiru jer naša odbrana još nije primila gol iz igre.
Juventus lani tipa jedan gol primio u prvih 8 tekmi ili nešto tako. Znamo kako je završilo. Poredjenja ekipa u ovom momentu nema nikakvog smisla. Svako svoje hvali, ako me pitas da uzmem nekog igrača milana gratis i prebacim u Juventus, plafon 2-3, a to ti govori neko ko je iznimno kritičan prema ekipi koju bodri i koji ce naći desetine mahana Juventusu, a svako ima pravo na licni dozivljaj ekipa koje bodre. Malo vam je septembarski scudetto udario u glavu.
Star sam ja za te gluposti i skudeta po mjesecima. Evo ni ja nebi vise od 2-3 igrača Juventusa uzeo i sta ćemo sad? Nije mi cilj da bilo koga ubjedjujem, zato sam i napisao ovo da imaju ujednačen roster. Mogu razumjeti da neko kaze Milan/Juventus ima nijansu jaci roster. Svako gleda iz svog ugla i to je ok. Osvrnuo sam se na komentar prema kojem ispada da je Juventus sinoć igrao sa ekipom čiji roster je u najboljem slučaju za Serie B.
Il Club più titolato al mondo!

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 06 okt 2025, 21:56

Milan ima odlican roster, dosta je tu zanimljivih igraca.
Sinoc ulaze onaj cheek i leao kao zamjene, to je za ekipu koja ne igra evropu vise nego dobar sastav, rekao bih odlican sastav.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 06 okt 2025, 23:38

Nekako ispod radara prolazi kako je Chivu malo-pomalo od Intera napravio ekipu koja ponovo igra najbolji fudbal u Italiji, zadnjih 5 utakmica (3 u Seriji A i 2 u CL) kao u vrijeme prime Inzaghija samo još napadačkije. Obzirom da nije dobio pojačanja koja je tražio za svoju planiranu formaciju i stil, umjesto da izmišlja tople vode kao Amorim ili Tudor, Chivu se inteligentno prilagodio onome što ima i samo prekopirao dokazanu Inzaghijevu taktiku na koju su igrači navikli ("star se konj ne uči" a Inter je najstarija ekipa u ligi) uz neke manje ali prijeko potrebne modifikacije (veći presing, nepredvidivost pri odabiru igrača i nepovlačenje nakon što povedemo), čini se da je fizička sprema dosta bolja, glavni igrači su svi odreda vratili staru formu, mladi dobijaju i koriste priliku i sad-zasad to sve izgleda fenomenalno. I dalje sam mišljenja da bi za njega bilo bolje da je ostao još sezonu-dvije u Parmi radi sticanja iskustva ali uz, iskusnijeg, Fabregasa po meni je najveći trenerski potencijal u ligi i ko zna možda nas sve već ove sezone pozitivno iznenadi.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 06 okt 2025, 23:49

Biscione je napisao/la:
06 okt 2025, 23:38
Nekako ispod radara prolazi kako je Chivu malo-pomalo od Intera napravio ekipu koja ponovo igra najbolji fudbal u Italiji, zadnjih 5 utakmica (3 u Seriji A i 2 u CL) kao u vrijeme prime Inzaghija samo još napadačkije. Obzirom da nije dobio pojačanja koja je tražio za svoju planiranu formaciju i stil, umjesto da izmišlja tople vode kao Amorim ili Tudor, Chivu se inteligentno prilagodio onome što ima i samo prekopirao dokazanu Inzaghijevu taktiku na koju su igrači navikli ("star se konj ne uči" a Inter je najstarija ekipa u ligi) uz neke manje ali prijeko potrebne modifikacije (veći presing, nepredvidivost pri odabiru igrača i nepovlačenje nakon što povedemo), čini se da je fizička sprema dosta bolja, glavni igrači su svi odreda vratili staru formu, mladi dobijaju i koriste priliku i sad-zasad to sve izgleda fenomenalno. I dalje sam mišljenja da bi za njega bilo bolje da je ostao još sezonu-dvije u Parmi radi sticanja iskustva ali uz, iskusnijeg, Fabregasa po meni je najveći trenerski potencijal u ligi i ko zna možda nas sve već ove sezone pozitivno iznenadi.
Do kraja 11. mjeseca će se tek moći nešto više reći.. Jesmo li uboli sa Chivuom i imamo potencijalno trenera za nešto više, ili će se tražiti njegova zamjena..

Do kraja 11 mjeseca gostujemo Romi i Napoliju kao i Atletico Madridu u LP, a kući imamo utakmice protiv Fiorentine, Lazija i Milana..

Na stranu lijepa, atraktivna igra, mi smo imali jednog ozbiljnog protivnika od početka sezone i izgubili smo od lopova iz Torina..
Vidjet ćemo, kako će se snaći u ozbiljnijim tekmama..
Ako ćemo gledati realno, opet imamo najkvalitetniji sastav u Ligi (malo ispred Juventusa i Napolija) a dosta iznad ostalih ekipa u ligi..
Ali eto, imao je i Inzaghi pa se nije naosvajao titula u prvenstvu...
Volio bih da se Chivu snađe, jer je vojnik kluba, ali kada gledam ovaj raspored utakmica koje dolaze, nisam uopšte optimista, kakav sam bio prethodnih godina..
Zadnja izmjena: TheTruth34, dana/u 06 okt 2025, 23:53, ukupno mijenjano 1 put.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 06 okt 2025, 23:52

Ne treba biti skroman pa se ograniciti samo na Italiju, ja bi rekao u Evropi da igraju najbolji fudbal.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 06 okt 2025, 23:56

milanist je napisao/la:
06 okt 2025, 23:52
Ne treba biti skroman pa se ograniciti samo na Italiju, ja bi rekao u Evropi da igraju najbolji fudbal.
To ipak igra Milan sa moćnim Gimenezom u špicu i supermoćnim veznim redom koji predvodi čovjek u petoj deceniji života, a o kvalitetu wing backova, nemam dovoljno snažne epitete da upotrijebim..
Čestitam na još jednoj septembarskoj tituli :tokralju:

Uživajte dok traje, jer na kraju ispred vas su sigurno četiri kluba.. Inter juve, Napoli i Roma..
Vaša sreća pa je liga loša, pa ih valjda još neće biti puno :wave:

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 07 okt 2025, 00:08

Taj nepoznati lik u petoj deceniji zivota, bolji od svih veznih u ligi... :kafa:
Ako ga budu pratili ostali, spremda nemaju evropu, mogu i do scudetta... ;)

Jedino ga moze unistiti nasa Hamajlija... :mrgreen:

Touches: Locatelli 89 - 87 Modrić
Passes: Locatelli 78 - 76 Modrić
Key Passes: Locatelli 2 - 2 Modrić
Passing Accuracy: Locatelli 96.2% - 89.5% Modrić
Aerials Won: Locatelli 1 - 1 Modrić
Accurate Long Balls: Locatelli 3 - 6 Modrić
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 07 okt 2025, 00:10

TheTruth34 je napisao/la: Na stranu lijepa, atraktivna igra, mi smo imali jednog ozbiljnog protivnika od početka sezone i izgubili smo od lopova iz Torina..
Mene je Chivu kupio upravo tom utakmicom protiv Juveta, ne pamtim u zadnjih 10 godina da se Inter u Torinu tako postavio napadački, satjerali ih na njihovu polovicu a oni samo ganjali kontre poput kakve ekipe koja se bori za opstanak. Nažalost desio se nevjerovatni Sommer, poklonio im čak 3 gola i izgubili ali to ne mijenja činjenicu da je Chivu po meni u toj utakmici zaslužio pohvale za pristup i taktiku. Ali u pravu si, nakon pauze slijede pravi testovi pa ćemo vidjet od čega smo.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 07 okt 2025, 06:38

TheTruth34 je napisao/la:
06 okt 2025, 23:56
milanist je napisao/la:
To ipak igra Milan sa moćnim Gimenezom u špicu i supermoćnim veznim redom koji predvodi čovjek u petoj deceniji života, a o kvalitetu wing backova, nemam dovoljno snažne epitete da upotrijebim..

Uživajte dok traje, jer na kraju ispred vas su sigurno četiri kluba.. Inter juve, Napoli i Roma..
A Roma i Juventus imaju vrhunske wing backove? De bolan dodji pameti počni pratit fudbal, možda te ljudi prestanu ismijavati ovdje.
Il Club più titolato al mondo!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 07 okt 2025, 14:23

TheTruth34 je napisao/la:
06 okt 2025, 23:56
milanist je napisao/la:

Niko od nas Rossonera ne rece da Milan igra najbolji fudbal na cizmi, to si ipak samo ti licno konsultovao.
I onda se sjetim price kako se milanisti bahate jel :D a to sto jedan od vas umisli u svojoj glavi i smogne snage da to iznese na forum kako Inter igra najbolje, apsolutno ne znaci da je u pravu.
Mogu i ja isto izjaviti za Milan, ili neko za Romu sl..
Sto se tice veznog reda Milana, ja prezadovoljan za sad, iako sam vecinom kriticki opredjeljen prema rosteru i upravi, ovaj vezni od pocetka sezone funkcionise super, izuzmemo li samo uvodno kolo, a prvi macici se u vodu bacaju jel'. Jos kad uzmemo u obzir da su na klupi Ricci, RLC, te Jashari kad se oporavi. Sasvim kvalitetna veza.
Ali ti si zaslijepljen glupostima pa to i ne vidis. Pricas o Modricu kao nekom starcu, a pola ekipe Intera u poznim godinama. Navece se mazu voltaren gelom i ustaju po 5 put do kupatila :urnebes:
Ajde daj sljedecu tvoju glupost da cujemo?
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 07 okt 2025, 16:54

Biscione je napisao/la:
07 okt 2025, 00:10
TheTruth34 je napisao/la: Na stranu lijepa, atraktivna igra, mi smo imali jednog ozbiljnog protivnika od početka sezone i izgubili smo od lopova iz Torina..
Mene je Chivu kupio upravo tom utakmicom protiv Juveta, ne pamtim u zadnjih 10 godina da se Inter u Torinu tako postavio napadački, satjerali ih na njihovu polovicu a oni samo ganjali kontre poput kakve ekipe koja se bori za opstanak. Nažalost desio se nevjerovatni Sommer, poklonio im čak 3 gola i izgubili ali to ne mijenja činjenicu da je Chivu po meni u toj utakmici zaslužio pohvale za pristup i taktiku. Ali u pravu si, nakon pauze slijede pravi testovi pa ćemo vidjet od čega smo.
Vama nijedan trener ne pomaže protiv nas. Juventusov omjer protiv Intera je kao protiv nekog drugoligša, ja mislim da imamo 40 pobjeda više :urnebes:
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.