FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
81
36%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
24%

Ukupno glasova: 223

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 12 nov 2021, 15:07

OsmaDolazi je napisao/la:
12 nov 2021, 15:04
Historicar je napisao/la:
12 nov 2021, 14:30
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
12 nov 2021, 14:22
Kad ce danas na N1 biti Mirvić ?
Ili je već bio, nisam upratio ?
Danas u emisiji Dan uživo na N1, ekskluzivini intervju sa Mirvićem.
U koliko? Baš me zanima taj intervju.
Ni ja ne mogu naći u koliko sati je ta emisija.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 nov 2021, 15:09

Predsjednik UO FK Sarajevo, investitor i biznismen Ismir Mirvić govorio je za N1 o aktuelnom stanju kluba sa Koševa, te o planovima za budućnost jednog od najtrofejnijih klubova u Bosni i Hercegovini.

Prvi čovjek FK Sarajevo smatra kako aktuelna situacija u klubu nije zadovoljavajuća, te kako reorganizacijom strukture kluba, proširenjem tržišta i novim ulaganjima želi poboljšati veliki brend, što FK Sarajevo objektivno jeste.

Mirvić želi promijeniti način poslovanja kluba što će utjecati, ne samo na FK Sarajevo, već i na sponzore Bordo tima.

Predsjednik UO FK Sarajevo Ismir Mirvić govorio je za N1 o aktuelnom stanju kluba sa Koševa, te o planovima za budućnost jednog od najtrofejnijih klubova u Bosni i Hercegovini.

“Stvari su ovakve kakve jesu i ne možete očekivati ništa drugo. Mi gubimo ove godine šest miliona maraka. Prihod kluba dolazi iz četiri kanala. Jedan kanal je prodaja igrača, drugi kanal je prodaja karata, prodaja sponzorstva i izlazak u Evropu. Ako se to pogodi u jednoj godini, na najvećem nivou, vi opet gubite novac ili ste blizu te nule. Mi uz ta četiri kanala planiramo da klub izvedemo na druga tržišta. Već u novembru izlazimo na američko tržište, fksarajevo.com će imati svoj store, tako da ćemo servirati tu dijasporu i ne samo sa produktima, već i kontentom. Mi gledamo u druge kanale, u nova primanja i slažemo organizaciju kluba da se možemo otvoriti na nova tržišta i da dobijemo nove mogućnosti.”, rekao je Mirvić za N1.

Mirvić se osvrnuo i na to šta će novi model konkretno donijeti timu sa stadiona Asim Ferhatović – Hase.

“Ovo je prava priča, ne samo za klub već i za naše sponzore. Širimo se, otvarat ćemo veća tržišta, nova tržišta i ne samo to. Mi smo u kontaktima sa multinacionalnim kompanijama koje žele da otvore i bosansko tržište i oni nas gledaju kao tu pomoć i brend, da otvorimo kanal njima. Radimo u dvosmjernom putu, pomažemo nekome da otvori vanjsko, ali i da se proširi na našem, unutrašnjem tržištu. Mnogo drugačija priča, dosta agresivnija i puno bolja za sve nas.”, dodao je Mirvić.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 12 nov 2021, 15:14

MortemHz je napisao/la:
12 nov 2021, 15:09
Predsjednik UO FK Sarajevo, investitor i biznismen Ismir Mirvić govorio je za N1 o aktuelnom stanju kluba sa Koševa, te o planovima za budućnost jednog od najtrofejnijih klubova u Bosni i Hercegovini.

Prvi čovjek FK Sarajevo smatra kako aktuelna situacija u klubu nije zadovoljavajuća, te kako reorganizacijom strukture kluba, proširenjem tržišta i novim ulaganjima želi poboljšati veliki brend, što FK Sarajevo objektivno jeste.

Mirvić želi promijeniti način poslovanja kluba što će utjecati, ne samo na FK Sarajevo, već i na sponzore Bordo tima.

Predsjednik UO FK Sarajevo Ismir Mirvić govorio je za N1 o aktuelnom stanju kluba sa Koševa, te o planovima za budućnost jednog od najtrofejnijih klubova u Bosni i Hercegovini.

“Stvari su ovakve kakve jesu i ne možete očekivati ništa drugo. Mi gubimo ove godine šest miliona maraka. Prihod kluba dolazi iz četiri kanala. Jedan kanal je prodaja igrača, drugi kanal je prodaja karata, prodaja sponzorstva i izlazak u Evropu. Ako se to pogodi u jednoj godini, na najvećem nivou, vi opet gubite novac ili ste blizu te nule. Mi uz ta četiri kanala planiramo da klub izvedemo na druga tržišta. Već u novembru izlazimo na američko tržište, fksarajevo.com će imati svoj store, tako da ćemo servirati tu dijasporu i ne samo sa produktima, već i kontentom. Mi gledamo u druge kanale, u nova primanja i slažemo organizaciju kluba da se možemo otvoriti na nova tržišta i da dobijemo nove mogućnosti.”, rekao je Mirvić za N1.

Mirvić se osvrnuo i na to šta će novi model konkretno donijeti timu sa stadiona Asim Ferhatović – Hase.

“Ovo je prava priča, ne samo za klub već i za naše sponzore. Širimo se, otvarat ćemo veća tržišta, nova tržišta i ne samo to. Mi smo u kontaktima sa multinacionalnim kompanijama koje žele da otvore i bosansko tržište i oni nas gledaju kao tu pomoć i brend, da otvorimo kanal njima. Radimo u dvosmjernom putu, pomažemo nekome da otvori vanjsko, ali i da se proširi na našem, unutrašnjem tržištu. Mnogo drugačija priča, dosta agresivnija i puno bolja za sve nas.”, dodao je Mirvić.
Lajk lajk lajk.

16h N1, Dan Uživo.

Under
Kontakt:

Post Postao/la Under » 12 nov 2021, 15:17

12 nov 2021, 15:07
Historicar je napisao/la:
12 nov 2021, 14:30

Danas u emisiji Dan uživo na N1, ekskluzivini intervju sa Mirvićem.
Emisija Dan uživo je od 16-18.30h. Nekada bi trebao biti i taj sportski blok. Plus za intervju, minus za televiziju.

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 12 nov 2021, 15:20

Ismir se izgleda angažovao potpuno za klub. Svaka čast Tanu.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 nov 2021, 15:24

Under je napisao/la:
12 nov 2021, 15:17

Emisija Dan uživo je od 16-18.30h. Nekada bi trebao biti i taj sportski blok. Plus za intervju, minus za televiziju.
Fašisti! :kafa:

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 12 nov 2021, 15:27

MortemHz je napisao/la:
12 nov 2021, 15:09

:ljepota: :beba: svaka čast šta znači pametan čovjek na čelu kluba pogotovo ovo za kompanije koje žele otvoriti tržište u BiH mislim da će biti pun pogodak. Hvala Allahu što konačno imamo pametnog čovjeka na čelu kluba.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

Under
Kontakt:

Post Postao/la Under » 12 nov 2021, 15:28

MortemHz je napisao/la:
12 nov 2021, 15:24
Under je napisao/la:

Fašisti! :kafa:
Pred gašenjem :bih: :tralala:

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 12 nov 2021, 15:30

bodi123 je napisao/la:
12 nov 2021, 11:45
Najgore je to što čovjek i da hoće na zimu nam dovest neke igrače - ne može radi je.benog pravila o strancima. A naravno naši su produžili i Velkoskog i Oremuša koji nemaju apsolutno nikakve uloge + Cmiljanić...
Oremušu ističe ugovor na zimu mislim, ako se dobro sjećam potpisao je na jednu godinu.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 12 nov 2021, 15:31

Under je napisao/la:

Hvala puno :bih:
Nadam se da ce odmah u 16h biti intervju, da ne moram cijelo vrijeme cekati kad ce krenuti intervju.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 nov 2021, 15:33

Foux87 je napisao/la:
12 nov 2021, 15:30
bodi123 je napisao/la:
Najgore je to što čovjek i da hoće na zimu nam dovest neke igrače - ne može radi je.benog pravila o strancima. A naravno naši su produžili i Velkoskog i Oremuša koji nemaju apsolutno nikakve uloge + Cmiljanić...
Oremušu ističe ugovor na zimu mislim, ako se dobro sjećam potpisao je na jednu godinu.
Mirko ima ugovor još više od godinu i po dana, ističe mu kada se završi sezona 2023. godine

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 12 nov 2021, 15:34

Foux87 je napisao/la:
12 nov 2021, 15:30
bodi123 je napisao/la:
Mirku ugovor istice na ljeto 2023...Milicevic je bio potpisao na jednu godinu,ali bivsa najgora uprava u historiji kluba uspjela svojim potezima momka i prije natjerati da ode...

Oremusu je 33 godine i on ti jedino moze sluziti kao back up opcija ako se Sabanovic poveijedi/suspenzija ili ako nekako ispadne iz forme sto je bas tesko ocekivati u ovom trenutku.
Mislim da bi Mirko sad potpisao da zavrsi karijeru kod nas,pa makar bio rezerva do kraja.

Koliko vidim,nikome ugovor ne istice na zimu.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 12 nov 2021, 15:50

Mirvic :ljepota: :bih: :bih:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 nov 2021, 15:55

Igrači kojima ugovor ističe na kraju ove sezone:

Darko Bodul
Darko Lazić
Dražen Bagarić
Boris Cmiljanić
Numan Kurdić
Halid Šabanović
Haris Konjalić

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 12 nov 2021, 15:59

miky_hz je napisao/la:
12 nov 2021, 12:23
Nevjerovatno mi je koliko je Ismir posvecen svemu,covjek je 24/7 aktivan. Bravo i za ovo okupljanje,stvarno sam bio skeptik moram priznati ali covjek se stvarno trudi i sve stize,nemogu da ne kazem da nisam odusevljen.
Milina za pogledat kako covjek radi,za razliku od Sjeverne Koreje koju smo imali,neponovilo se.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 12 nov 2021, 16:01

Samo jako Mirvicu. Svi ga moramo podrzati. Barem dok je u ovom extra tripu.

Je.bi predsjednice, ne vadi :kafa:
- FKS -

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 12 nov 2021, 16:05

MortemHz je napisao/la:
12 nov 2021, 15:55
Igrači kojima ugovor ističe na kraju ove sezone:

Darko Bodul
Darko Lazić
Dražen Bagarić
Boris Cmiljanić
Numan Kurdić
Halid Šabanović
Haris Konjalić
Tako je
Bodul i Bagaric imaju mogucnost automatski na jos jednu godinu.Bodul vjerujem da ce ostati i drugu godinu dok kod Bagarica dosta neizvjesna situacija.Ovo do sada je bas onako.Ako se dovede jos neki napadac na zimu,njemu su vrata na kraju sezone

Lazic vjerujem ako ovako nastavi produzit ce mu se ugovor.Meni djeluje odlicno nazad,treba uzeti u obzir da je momak tek u 11/12.kolu dobio pravo nastupa.

Cmiljanicu ponuditi raskid ugovora vec na zimu,u slucaju da odbije to pola godine poslati ga na tribine.

Kurdic dosta borben igrac.Svakako vidi se da se popravio poslije posudba.U Bijeljini izdominirao prvo poluvrijeme i dobar dio drugog.Sacekat jos malo ali ja bi ga prije ostavio na jos jednu godinu nego sto ne bi

Sabanovicu 100% ide produzenje ugovora vec na zimu.

Ovaj Konjalic ima 21 godinu,nema nijedan nastup.Bio je par utakmica na klupi samo ove sezone.Brate ti bi sa 21 godinom trebao biti medju najboljim igracima u klubu i pred velikim transferom a ovaj nema minute...Cisto sumnjam da ce mu se produziti ugovor,realno nema nikakve osnove.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 12 nov 2021, 16:08, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 12 nov 2021, 16:08

Ako Mirvic nastavi ovako kako je počeo, da rastemo na svom nivojima, ja halalim ovu sezonu i bez Evrope kad bi ostali.
Al zato onda sljedecu odmah dati do znanja ko je glavni.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Under
Kontakt:

Post Postao/la Under » 12 nov 2021, 16:17

Evo ide sad :D

Inače novinar Haris je bio u Hastahani ali ne službeno :bih:

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 12 nov 2021, 16:22

U klubu zatekao puno ljudi koji ne znaju raditi svoj posao. :hmmmmm:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Ahrefs [Bot], ErosViverosViv, Jadnimi, muhamedhulk, ubipara, Vanja8 i 66 gostiju.