Mujdza je juce strasno odigrao nek prica ko sta hoce,trcao je gore dole,probijao centrirao kako treba,igrao je kao sat!Henderson je napisao/la:Opet ponavljam priču od prije neki dan.
Neki selektori imaju dva od dva poraza i traži se njegova glava a zatim pobjedi 3 od 3 i odličan je. Ostavio je srce na terenu. Imaju potrebnih plus 16 dvije minute do kraja a onda greškama svojim izgube to vodstvo i ispadnu u zadnjoj minuti. Plaču na presici ali narod ih podržava.
Drugi selektori imaju 6 od 8 pobjeda, nije dovoljno. Nakon prvog poluvremena bilo je Pape napolje, telećea glava strikes again, mutav je, retardiran ( valjda je to narodna kritika o kojoj se dosta piše posljednjih dana ), Salihović je najgori igrač koji je igrao na BH, Miske je guzonja... A onda, sasvim suprotno od naše navike, kad smo uvijek navikli da padamo u zadnjim minutama, Pape čini čuda. Zahirović je neutralisao desnu starnu bolje od Mujdže, od kojeg je nažalost čak i Avdija u prvom meču bolje odigrao, a potom ubacuje Višću i Izeta za pobjedu. Sve to u posljednjih 18 minuta.
Ali džaba sve to, koga narod ne voli, džaba mu sve. Kada bi osvojio SP, rekli bi da su protivnici bili prelagani.
No, nije to bitno. Ja se ovdje smijem miševima.
Safet Sušić - Pape
-
- Kontakt:
Re: Safet Sušić - Pape
U odbrani ga nije bilo, ne znam koliko se razumiješ u fudbal, ali kada je lopta na lijevoj strani, desni bek mora čuvati leđa "svom" stoperu, odnosno zatvarati, on to nije radio i tako smo primili go.bacelonafan je napisao/la:Mujdza je juce strasno odigrao nek prica ko sta hoce,trcao je gore dole,probijao centrirao kako treba,igrao je kao sat!Henderson je napisao/la:Opet ponavljam priču od prije neki dan.
Neki selektori imaju dva od dva poraza i traži se njegova glava a zatim pobjedi 3 od 3 i odličan je. Ostavio je srce na terenu. Imaju potrebnih plus 16 dvije minute do kraja a onda greškama svojim izgube to vodstvo i ispadnu u zadnjoj minuti. Plaču na presici ali narod ih podržava.
Drugi selektori imaju 6 od 8 pobjeda, nije dovoljno. Nakon prvog poluvremena bilo je Pape napolje, telećea glava strikes again, mutav je, retardiran ( valjda je to narodna kritika o kojoj se dosta piše posljednjih dana ), Salihović je najgori igrač koji je igrao na BH, Miske je guzonja... A onda, sasvim suprotno od naše navike, kad smo uvijek navikli da padamo u zadnjim minutama, Pape čini čuda. Zahirović je neutralisao desnu starnu bolje od Mujdže, od kojeg je nažalost čak i Avdija u prvom meču bolje odigrao, a potom ubacuje Višću i Izeta za pobjedu. Sve to u posljednjih 18 minuta.
Ali džaba sve to, koga narod ne voli, džaba mu sve. Kada bi osvojio SP, rekli bi da su protivnici bili prelagani.
Mene interesuje jel vas ovdje par uopste prati nase igrace. Koji ba def vezni????? Mi nemamo tog, Rahimic moze igrati neki 20 minuta, bas me zanima kako bi on izgledao protiv Hamsika. Zaha nije u formi, nije igrao preko 6 mjeseci, isto tako poslije neki pola sata gotov. Valjda ce Zaha odigrati koju utakmicu za Bochum da se vrati u formu, mlad je.
Ovdje se je igralo na posjed lopte. Miske, Medo i Pjana znaju cuvati loptu i to se vidi, imali smo posjed lopte preko 60%. Njihov golman nam je sve skidao.
Nazalost Dzeko nije imao srece ove dvije tekme, ali je jos uvjek prvi strijelac kvalifikacija.
Ona prva sansa Slovaka, bio je prekrsaj na Mujzdi blizo 16sterca koji nije sviran. Odlicna prilika za Seju/Pjanu/Miska.
Ovdje se je igralo na posjed lopte. Miske, Medo i Pjana znaju cuvati loptu i to se vidi, imali smo posjed lopte preko 60%. Njihov golman nam je sve skidao.
Nazalost Dzeko nije imao srece ove dvije tekme, ali je jos uvjek prvi strijelac kvalifikacija.
Ona prva sansa Slovaka, bio je prekrsaj na Mujzdi blizo 16sterca koji nije sviran. Odlicna prilika za Seju/Pjanu/Miska.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
jesmo imali srece a sta je s odlukama izmjenama? Pogodio i sa Zahirovicem nakon cega smo potpuno zatvorili Slovake i s Hajrovicem koji je postigao mozda i najvazniji gol u historiji rep.Donnie Darko je napisao/la:Vidio je to Pape poslije 20 minuta utakmice na Bilinom, samo sto je problem sto je previse tvrdoglav da bi promijenio nesto pred drugu utakmicu. Na srecu svih nas, ukljucujuci i njega, imali smo srece sinoc, napokon.Head je napisao/la:Treba DMF,to svi vide,sigurno i sam Pape.
Odigr'o je 2 utakmice bez njega pa smo lsoe stajali al' imamo rezultat i nema potrebe da dizanjem tenzija i tjeranej selektora koji nam je donio najbolji rezultat i na pragu smo Brazila.
I mi smo imali dosta prilika, nemoj ni to zaboraviti
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
-
- Kontakt:
Kao prvo covjek ih je probijao stalno,jedini nas igrac koji je probijao svaku i centrirao,stvarao nam sanse,zatvarao je svoju stranu koliko je mogao i nije imao pomoci da kad krene naprijed neko pokrije barem malo u defanzivi,i za razliku od Vrsajevica dobro je cuvao svoju stranu,najvise potcijenjen igrac,a uvijek jedan od bolji ako ne i najbolji!kvalitet je napisao/la:U odbrani ga nije bilo, ne znam koliko se razumiješ u fudbal, ali kada je lopta na lijevoj strani, desni bek mora čuvati leđa "svom" stoperu, odnosno zatvarati, on to nije radio i tako smo primili go.bacelonafan je napisao/la:Mujdza je juce strasno odigrao nek prica ko sta hoce,trcao je gore dole,probijao centrirao kako treba,igrao je kao sat!Henderson je napisao/la:Opet ponavljam priču od prije neki dan.
-
- Kontakt:
Ako Kolasinac bude igrao za nas dobicemo sve,strasnog DM-A,po potrebi i beka mada je vise defanzivan nego ofanzivan i stopera,znaci covjek sve pokriva pozicije bez problema,gledao sam ga uzivo decko je armirani beton!soko je napisao/la:Mene interesuje jel vas ovdje par uopste prati nase igrace. Koji ba def vezni????? Mi nemamo tog, Rahimic moze igrati neki 20 minuta, bas me zanima kako bi on izgledao protiv Hamsika. Zaha nije u formi, nije igrao preko 6 mjeseci, isto tako poslije neki pola sata gotov. Valjda ce Zaha odigrati koju utakmicu za Bochum da se vrati u formu, mlad je.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Pisao sam o izmjenama na jednoj drugoj temi, nisam siguran kojoj. Izmjene je potrefio, sta jest jest, pogotovo onu Zahirovic-Mujdza, fantasticna izmjena, dok je Hajrovic-Misimovic bila prilicno ocigledna svakome.Bosniacum Lilium je napisao/la:jesmo imali srece a sta je s odlukama izmjenama? Pogodio i sa Zahirovicem nakon cega smo potpuno zatvorili Slovake i s Hajrovicem koji je postigao mozda i najvazniji gol u historiji rep.Donnie Darko je napisao/la:Vidio je to Pape poslije 20 minuta utakmice na Bilinom, samo sto je problem sto je previse tvrdoglav da bi promijenio nesto pred drugu utakmicu. Na srecu svih nas, ukljucujuci i njega, imali smo srece sinoc, napokon.Head je napisao/la:Treba DMF,to svi vide,sigurno i sam Pape.
Odigr'o je 2 utakmice bez njega pa smo lsoe stajali al' imamo rezultat i nema potrebe da dizanjem tenzija i tjeranej selektora koji nam je donio najbolji rezultat i na pragu smo Brazila.
I mi smo imali dosta prilika, nemoj ni to zaboraviti
Imali smo prilika, bilo bi porazavajuce da nismo sa obzirom na posjed lopte koji smo imali i samu formaciju koja je super ofanzivna. Opet su Slovaci imali jednako, ako ne i vise konkretnih prilika, i to sa duplo manjim posjedom od nas.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
zato sto su igrali na kontre. I u obje tekme su postavili formaciju pogodnu za kontre
- Donnie Darko
- Kontakt:
Jest to jednostavno, samo igras na kontre i imas par zicera po deafultu.Bosniacum Lilium je napisao/la:zato sto su igrali na kontre. I u obje tekme su postavili formaciju pogodnu za kontre

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
igras onoliko koliko ti protivnik dozvoli. Ajd ti igraj na kontre protiv San Marina
Taktika se postavlja prema protivniku jbga. Oni su znali da mi moramo napadati, da moramo pobijediti. Zato su onako igrali i u Zenici. Zato su najvise napadali preko nase desne strane, zato sto su uradili dobar skauting i zato sto su ozbiljna reprezentacija.

- dr.van nostrand
- Kontakt:
Onog Weissa smo upravo toliko upamtili zbog nacina igre njegove reprez.Bosniacum Lilium je napisao/la:zato sto su igrali na kontre. I u obje tekme su postavili formaciju pogodnu za kontre
On se protiv bunkera ne bi naigrao

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
- Donnie Darko
- Kontakt:
Igras onoliko koliko ti protivnik dozvoli, a mi njima ne samo da smo dozvolili da nas siluju preko kontri, vec smo ih maltene preklinjali, pogotovo u Zenici. Dva stopera, dva ofanzivna beka, koja su bekovi samo na papiru, te 3 ofanzivna vezna i Salihovic su se morali borit sa njihovim kontrama. Jedna Barcelona ima vise defanzivaca nego mi u Zenici, i opet se muce sa kontrama protiv svakog iole ozbiljnog protivnika. Kamoli mi.Bosniacum Lilium je napisao/la:igras onoliko koliko ti protivnik dozvoli. Ajd ti igraj na kontre protiv San MarinaTaktika se postavlja prema protivniku jbga. Oni su znali da mi moramo napadati, da moramo pobijediti. Zato su onako igrali i u Zenici. Zato su najvise napadali preko nase desne strane, zato sto su uradili dobar skauting i zato sto su ozbiljna reprezentacija.

I uopste nismo imali imperativ pobjede u Zenici, da smo morali bezglavo napast pod svaku cijenu. Dovoljna su nam bila i 3 boda iz ove dvije utakmice.
Sto je najgore u uzvratu se promijenio samo desni bek. Koji je u defanzivi opet beskoristan sve dok mora jurisati u napad bez ikakvog osiguraca iza sebe. Tek je ulaskom Zahirovica se nesto bitnije promijenilo, i na svu srecu nije bilo prekasno.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
nismo mi imali imperativ, igraci mozda jesu. Psihicki su pali prije svega u Zenici. A Slovaci jesu igrali jer smo im mi to dozvolili sa Misimovicem, Pjanicem, Medunjaninom u veznom redu. Sta ce jadni Mujdza i Vrsajevic, nisu ni mogli vise od ovoga 

-
- Kontakt:
Mujdza je cijele kvalifikacije igrao ofanzinvo i ostavljao puno prostora nazad. To je bila Papetova filozofija - igrati bez krila na desnoj strani, tj. dati Mujdzi tu ulogu. Slovaci su to skontali i dosta dobro koristili.
Imali smo mi srece sinoc.
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
e zato nam je Hajrovic sjeo kao samar budali. Ja bih Hajrovica na desno krilo, Lulica na lijevo. Pjanke bi bio siguran u prvih 11, a za ono zadnje mjesto u sredini bi se otimali Misimovic i destruktivci, ovisno o protivniku...Amar Dzeko je napisao/la:Mujdza je cijele kvalifikacije igrao ofanzinvo i ostavljao puno prostora nazad. To je bila Papetova filozofija - igrati bez krila na desnoj strani, tj. dati Mujdzi tu ulogu. Slovaci su to skontali i dosta dobro koristili.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Slovaci su imali srece sto Dzeko nije bio na nivou, sto im je golman sve branio. Dzeko i Miske 6 minuta, Vedo ubacaj sa desne strane, Pjanicu sta je odbranio. Dzeko kad je sam bio pred golmanom i sjbao se. Sudija nije svirao prekrsaj na Mujdzi. Da je ono uslo u 6 minuti bi njih satrali.Amar Dzeko je napisao/la:Mujdza je cijele kvalifikacije igrao ofanzinvo i ostavljao puno prostora nazad. To je bila Papetova filozofija - igrati bez krila na desnoj strani, tj. dati Mujdzi tu ulogu. Slovaci su to skontali i dosta dobro koristili.
- Consigliere
- Kontakt:
Ajmo realno, ova taktika: Svi u napad, jedan je Pape! je mogla proci samo u ovoj grupi i sa ovim ekipama. Svaka ozbiljnija reprezentacija bi na onu formaciju i taktiku, zabila tri komada, kao sto je sinoc i prosjecna Slovacka mogla. Visio je k'o luster na poluvremenu.
S druge strane, koji dobar trener ce voditu repku za ovu sicu koju on prima? Ni jedan.
S druge strane, koji dobar trener ce voditu repku za ovu sicu koju on prima? Ni jedan.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
- Rockefeller
- Kontakt:
Možete vi hejteri minimalizirati svaki bosanski uspjeh ali je činjenica da nas Pape vodi na Svjetsko prvenstvo prvi put u našoj historiji. Ovo je ogroman uspjeh BiH reprezentacije na čelu sa Safetom Sušićem, legendom BH nogometa.Zeman je napisao/la:Rockefeller je napisao/la:Genije modernog doba:
I ja ću vam samo reći mi smo jedna od pet-šest najjačih ekipa u Europi, top 10 u svijetu, imamo jednog od najboljih stručnjaka na klupi repke i pojedince kojih se niko ne bi postidio.
S pravom nas smatram jednim od favorita predstojećeg svjetskog prvenstva.

Bosna da udje u europsku uniju vi bi rekli da je ušla kad više niko ne želi ulaziti. Takvi ste vi.
Sta se sa tobom desava? Prije si pametne stvari pisao.Rockefeller je napisao/la:imamo jednog od najboljih stručnjaka na klupi repke
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.