FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Letach
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Letach » 22 avg 2014, 10:15

likusa je napisao/la:Što je to ovdje tisina :mrgreen:

Sutra tekma :cool:
Tekma u kojoj moramo pokazati svaki moguci kvalitet da pobijedimo Zrinjski. I igraci, i mi navijaci. Ono u Foci je bio grozan dan, plus na to i los teren, i par nemotivisanih pojedinaca, a ovo sutra ako Bog da mora biti sve suprotno od toga. Hajmo doci u velikom broju, ako nista onako kao protiv Sirokog, pa da ih bodrimo citavu utakmicu. Nadam se da ce se ekipa dobro spremiti, i uci motivisana u mec, pa ovu utakmicu privesti kraju na najbolji moguci nacin. Iskreno, ne zelim niciji uspjeh da obezvrijedim, ali mislim da je proslu sezonu bilo boljih ekipa od Zrinjskog koje nisu uzele titulu, isto tako mislim da ih mozemo pobijediti, jer su losija ekipa od Sirokog.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 avg 2014, 10:23

Eh vidim pričate o psihologiji. Međutiim sve ima dvije strane medalje. Ja sam jučer govorio i o logici da je dobar potez što je Svraka ostao prošlu sezonu u Želji.
Evo sad malo i toj psihologiji. Prvo ne znam na osnovu čega ste vi skontali da naši igrači nisu bili motivisani. Pa daj malo razmislite. Jedine tekme za koje se može tako nešto reći su utakmice sa Izraelcima i to na njihovom terenu. Ovdje samo Makabija razbili prvo pooluvrijeme ali nismo uspjeli zabiti. Maribor jesmo gore izgubili ali ljudi nam dali iz tri šanse četiri gola. Gdje smo tu mi hodali po terenu nek mi neko kaže. Penal ni iz čega bio za jedan jedan. Ovdje isto bili bolji od maribora do 1:0 za njih i isključenja, a i kasnije smo nastavili igrati i to sa devet igrača. Aplaudirali im za borbenost. JEsmo li gore protiv Plzena svi hhvalili igrače na borbenosti? JEsmo li ovjde na 1:0 za Plzen nastavili igrati i izgarali sve do kraja? Jesmo li Šerifa prošli? Protiv ovih Izraleca asmo tamo pali nakon poraza ovdje 2:0 i onda kad smo tamo primili gol jbg pali, ali pitanje je jesmo li realno mogli zabiti tri. MOžda je baš to što je Amar govorio da su bolji bio njegov način da motiviše igrače koji su iskusni i koji su igrali ligu sa 60%. Šta da im je rekao da su bolji od Makabija? Igrali bi sa 60% i protiv njih?
I na kraju krajeva otkud vi znate šta je on njim pričao u svlačionici? Ovoj ebilo za medije.

Pitari su drugačija ekipa. Offanzivno su bolji i na taj način igraju. Otišli su dole bez pritiska u Grčku jer su već bili prežaljeni i onda veoma rano dali gol i to srećan. To je stvorilo protisak Grcima, a njih dodatno oslobodilo. Da su izgubili u produžetku niko im ne bi rekao ni A. Isto tako mi protiv NEwcastlea nismo mogli igrati ofanzivno. Prvo jer su oni bili ekipa koja konttroliše igru a drugo jer smo mi bili ekipa koja igra na kontranapade. Pa šta je trebao Amar krenuti na NEwcastle sa Gredom, Guvom i ostalima koji uopšte nisu kreativni bili u napadu (neko reče da nisu mimo Želje nigdje ni uspjeli igrati). Sarajevo je sinoć napadalo dijelom jer ima takvu ekipu a dijelom jer Borusia inače igra malo povučenije i na kontre jer su tu najjači. Pa sinoć su mogli da su izvršili protisak na zadnju liniju Sarajeva zadnjih 15 min zabiti još 3 gola. Nego i oni se malo čuvali. Prva im tekma, loš teren, kiša padala. Svaka čast Sarajevu na hrabrosti ali samo malo upoređujem. Morate na sve gledati. Naravno da je i Amar imao svojih grešaka, a imaju ih i svi treneri.
Sad je čovjek skontao možda da bolje radi ovaj posao nego trenerski i povukao se. MOžda i on sad malo i sebe analizira. Nekad je dobro povući se i pratiti. Skontati šta si dobro a šta loše uradio. Sad imamo Adžema i trba mu dati podršku a ne od tekme do tekme pljuvati ili dizati u nebesa. Svi sad kude Bandovića, a i njihov golman pogriješio a niko to ne spominje. TO je valjda majstorstvo Puzigaće, a po meni je veći majstor Hrgota koji je nastavio ići i kretati se očekujući grešku. 90% naših igrača bi odustalo. Njega lopta nije ni iznenadila. Samo govorim kakvi smo i jedni i drugi. Mentalitet šta li.

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 22 avg 2014, 10:34

zaboljisportuBiH je napisao/la:Eh vidim pričate o psihologiji. Međutiim sve ima dvije strane medalje. Ja sam jučer govorio i o logici da je dobar potez što je Svraka ostao prošlu sezonu u Želji.
Evo sad malo i toj psihologiji. Prvo ne znam na osnovu čega ste vi skontali da naši igrači nisu bili motivisani. Pa daj malo razmislite. Jedine tekme za koje se može tako nešto reći su utakmice sa Izraelcima i to na njihovom terenu. Ovdje samo Makabija razbili prvo pooluvrijeme ali nismo uspjeli zabiti. Maribor jesmo gore izgubili ali ljudi nam dali iz tri šanse četiri gola. Gdje smo tu mi hodali po terenu nek mi neko kaže. Penal ni iz čega bio za jedan jedan. Ovdje isto bili bolji od maribora do 1:0 za njih i isključenja, a i kasnije smo nastavili igrati i to sa devet igrača. Aplaudirali im za borbenost. JEsmo li gore protiv Plzena svi hhvalili igrače na borbenosti? JEsmo li ovjde na 1:0 za Plzen nastavili igrati i izgarali sve do kraja? Jesmo li Šerifa prošli? Protiv ovih Izraleca asmo tamo pali nakon poraza ovdje 2:0 i onda kad smo tamo primili gol jbg pali, ali pitanje je jesmo li realno mogli zabiti tri. MOžda je baš to što je Amar govorio da su bolji bio njegov način da motiviše igrače koji su iskusni i koji su igrali ligu sa 60%. Šta da im je rekao da su bolji od Makabija? Igrali bi sa 60% i protiv njih?
I na kraju krajeva otkud vi znate šta je on njim pričao u svlačionici? Ovoj ebilo za medije.

Pitari su drugačija ekipa. Offanzivno su bolji i na taj način igraju. Otišli su dole bez pritiska u Grčku jer su već bili prežaljeni i onda veoma rano dali gol i to srećan. To je stvorilo protisak Grcima, a njih dodatno oslobodilo. Da su izgubili u produžetku niko im ne bi rekao ni A. Isto tako mi protiv NEwcastlea nismo mogli igrati ofanzivno. Prvo jer su oni bili ekipa koja konttroliše igru a drugo jer smo mi bili ekipa koja igra na kontranapade. Pa šta je trebao Amar krenuti na NEwcastle sa Gredom, Guvom i ostalima koji uopšte nisu kreativni bili u napadu (neko reče da nisu mimo Želje nigdje ni uspjeli igrati). Sarajevo je sinoć napadalo dijelom jer ima takvu ekipu a dijelom jer Borusia inače igra malo povučenije i na kontre jer su tu najjači. Pa sinoć su mogli da su izvršili protisak na zadnju liniju Sarajeva zadnjih 15 min zabiti još 3 gola. Nego i oni se malo čuvali. Prva im tekma, loš teren, kiša padala. Svaka čast Sarajevu na hrabrosti ali samo malo upoređujem. Morate na sve gledati. Naravno da je i Amar imao svojih grešaka, a imaju ih i svi treneri.
Sad je čovjek skontao možda da bolje radi ovaj posao nego trenerski i povukao se. MOžda i on sad malo i sebe analizira. Nekad je dobro povući se i pratiti. Skontati šta si dobro a šta loše uradio. Sad imamo Adžema i trba mu dati podršku a ne od tekme do tekme pljuvati ili dizati u nebesa. Svi sad kude Bandovića, a i njihov golman pogriješio a niko to ne spominje. TO je valjda majstorstvo Puzigaće, a po meni je veći majstor Hrgota koji je nastavio ići i kretati se očekujući grešku. 90% naših igrača bi odustalo. Njega lopta nije ni iznenadila. Samo govorim kakvi smo i jedni i drugi. Mentalitet šta li.
Sve sto pise stoji, sve si rekao i objasnio onako kako ustvari i jeste, ali zar nije katastrofa igrati za prvi tim Zeljeznicara, i traziti neku dodatnu motivaciju, a imas recimo 18 godina. Obzirom da citam svaki tvoj post, i nekada vise puta, i znam da pratis utakmice, bilo je situacija kada su ti mladici izgledali totalno van utakmice, nekad to bude i na treningu, pa se Adzem, ili prije njega Dino izdere iz petnih zila. Mislim da motiv moraju naci u situaciji u kojoj su se nasli, a to je da tako mladi vec igraju u prvom timu. Ja uvijek presutim na utakmici i los pas, i gresku na terenu, ali ako se vuces kao prebijena macka, i ne pokazujes zelju i motiv, nemas sta traziti na terunu... Slazes se, zar ne...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 22 avg 2014, 10:48

vidite, psihologija je čitava nauka. ono što sa strane izgleda kao nedostatak borbenosti može ustvari biti nedostatak samopouzdanja, i nedostatak pameti. naročito kod mladog igrača. on možda hoće, ali je "pao" i noge su mu se svezale. čak i previše želje može biti problem.

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 22 avg 2014, 10:59

Kada su se povrijedili Kvesic i poslije toga Zolotic, sjecam se da je Amar neke stvari novinarima objasnio kao maloj djeci. Od toga da se cips, kola i hamburger ne jedu nikako, a ne da ga jedes uoci utakmice, do toga da ga volja igraca da igra i trenira ne interesuje, jer sa tim mora da zivi. Sjecam se dobro da je rekao da nece nikoga ganjati i nece nikome narediti da sam sebe forsira na terenu, i da nadje motiv da sam uradi recimo 300 trbusnjaka poslije treninga. To je do igraca, njegove psihe, i ozbiljnosti. I zaista je imao pravo. Psihologija jeste nauka, ucis je na fakultetu, ja o njoj nemam pojma, i necu da polemisem, ali motiv i htijenje ti trener nece usaditi u tebe, vec moras sam sa sobom raskrstiti, i sam sebe forsirati.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 22 avg 2014, 11:02

Igral sutra Nuspahic :D
Željeznicar za život cijeli !

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 22 avg 2014, 11:05

Kad bi Nuspahić mogao zaigrati sutra, pa to bi super bilo

- Antolović
Stana-Kosorić-Zelja-Kvesa
-Hasanović
Nuspahić-Jamak-Tomić-Baša
-Bajić

A onda na klupi imamo Čolića, Memiju, Sadikovića, Vareu, Količića Bučana. Ma tip-top ekipa, možemo se boriti za oba trofeja, samo podršku trebamo dati mladićima, samo podršku! :bih:
Zadnja izmjena: gio10, dana/u 22 avg 2014, 11:05, ukupno mijenjano 1 put.
Ja te volim, volim Željo..

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 22 avg 2014, 11:05

likusa je napisao/la:Igral sutra Nuspahic :D
Nuspahić nikako ne trenira, niti je u trenažnom procesu, mora mirovati da ne bi obnovio povredu. Sigurno ga očekuje jedan duži vremenski period oporavka (po mojoj procjeni, i do mjesec dana)

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 22 avg 2014, 11:07

Koliko se sjecam, rekose da bi krajem mjeseca trebao zaigrati. Vrlo vjerovatno da nece sutra. Nisam bio na ovih par zadnjih treninga, tako da na mogu reci kakva je situacija. A tako bi valjalo da zaigra, taj momak je pravi igrac.

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 22 avg 2014, 11:09

mavi je napisao/la:
Nuspahić nikako ne trenira, niti je u trenažnom procesu, mora mirovati da ne bi obnovio povredu. Sigurno ga očekuje jedan duži vremenski period oporavka (po mojoj procjeni, i do mjesec dana)
Evo jos bolje objasnjeno. Steta za njega, a i za nas.

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 22 avg 2014, 11:11

Nema nama rahatluka dok je ovakav savez i ovakva liga...
Nogometni savez BiH je plasmanom reprezentacije naše zemlje na SP u Brazil od FIFA-e dobio nagradu u iznosu od osam miliona dolara. Kada su uprave bh. klubova koji se takmiče u Premijer ligi počele da trljaju ruke, pošto bi svaki normalan čovjek mogao pomisliti da će Savez veći dio tog novca uložiti upravo u naše klubove i sablasno prazne stadione koji više liče na zaostavštine iz davnih vremena, čelni ljudi krovne kuće bh. fudbala su odlučili da na brazilsko putovanje povedu sve osim čistačica.

Savez se nikada javno nije pojavio sa podacima koliko ljudi je otišlo u Brazil, kako su finansirani i koliko je novca iz kase Saveza potrošeno. Milorad Lale, predsjednik Takmičarske komisije Fudbalskog saveza BiH, tvrdi da je dio novca podijeljen između fudbalera koji nastupaju za reprezentaciju, a da je jedan dio novca namijenjen i za klubove koji se takmiče u Premijer ligi.

Najviše novca su dobili klubovi koji iza sebe imaju najbolje rezultate i ogromno iskustvo. Željezničar je od Saveza dobio oko 170.000 KM. Kada tome dodate da je NSBiH od FIFA-e dobio osam miliona dolara, te da je Željezničar jedan od klubova koji je godinama u vrhu Premijer lige i klub koji je aktivni učesnik lige, onda je maločas spomenuta cifra komična. Primjera radi, vrlo lako možete izračunati koliko novca je potrošio isti Savez koji je gotovo sve svoje uposlenike poveo u Brazil na SP.

Direktor Željezničara tvrdi da nije korektna raspodjela sredstava koju je Savez napravio ove sezone, te naglašava da Željezničar ne može imati isti status kada je raspodjela sredstava u pitanju kao klubovi koji nisu činili dekor Premijer lige u nekoliko prethodnih sezona. Među putnicima u Brazil nije se našao nijedan fudbaler iz domaćeg prvenstva. Odlazak igrača iz Željezničara, Sarajeva, Širokog ili bilo kojeg drugog tima za taj klub bi mnogo značio. Stigla bi finansijska sredstva od 75.000 eura, a to bi bila i idealna promocija Premijer lige i domaćih fudbalera. Selektor Sušić je bio uvjerenja da niko iz Premijer lige nije zaslužio poziv u reprezentaciju.

Možda jeste neskromno poređenje, ali FA pravilno raspoređuje sredstva svojim klubovima od sponzora, TV prava i sredstva koja izdvaja iz vlastite kase. Tako, ukoliko neki klub tek ulazi u Premiership za to će dobiti oko 60 miliona eura. FA brine o svojoj ligi i svojim klubovima, zato Premiership i jeste najjača liga na Planeti. Daleko od toga da klubovi iz Engleske žive od novca koji im dodijeli FA. Svi mi volimo reprezentaciju, ali fudbalska A reprezentacija sama ne čini Savez. Pečat NSBiH daju klubovi koji su na ivici ponora i liga u kojoj se takmiče.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

asko75

Post Postao/la asko75 » 22 avg 2014, 11:13

Šteta **** ti više povrede to je to promjenio rang takmičenja gdje se više trenira i jače i odmah nešto pukne jbga, ali nadam se da će ubrzo biti fit jer je klasa igrač, nema beka koji ga može zaustaviti i čuvati.

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 22 avg 2014, 11:24

Slusam jutros na radiju neku diskusiju sto se tice premijer lige...i dobro je rekao jedan covjek mnogi klubovi nece funkcionirati nikada dok se vode kao udruzenje gradjana i 100%je tako...Gledam spisak susica i ne mogu da vjerujem da stanica nije zvao bgm...pa ni sehica,zukanovica,stilica ...trn u oku smo svima :) VTŽ

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 22 avg 2014, 11:25

Safete Sušiču, sagni mi se i pocuclaj :salut:
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 22 avg 2014, 11:25

Klub koji je najbolji i najkonstantniji u posljednjih 5-6 godina, nema reprezentativca. Bravo Pape :thumbup:

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 22 avg 2014, 11:32

Ako cemo realno mi i nemamo trenutno nikog za reprezentaciju. Ali zato imamo nasu djecu koja igraju po evropi a bolji su 300 puta od Dujkovica, Vranjesa, Sunjica, Hadzica, Cimirota, Vrsajevica i naravno TIne Svena.

Sehic, Zukanovic, Stilic, Cocalic, Zolotic...

Bravo Teleca Glavo ebo te ko te napravio :clap:

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 22 avg 2014, 11:34

gio10 je napisao/la:Klub koji je najbolji i najkonstantniji u posljednjih 5-6 godina, nema reprezentativca. Bravo Pape :thumbup:
Koga ce to da pozove Bgti? Koji to igrac moze da igra u repki? Stanic? pfff daj nemojte da budete smijesni, budite realni!!! Zamarate se glupostima.

Niko nije zasluzio poziv iz Zeljeznicara!!!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 22 avg 2014, 11:37

EmirTM87 je napisao/la:Ako cemo realno mi i nemamo trenutno nikog za reprezentaciju. Ali zato imamo nasu djecu koja igraju po evropi a bolji su 300 puta od Dujkovica, Vranjesa, Sunjica, Hadzica, Cimirota, Vrsajevica i naravno TIne Svena.

Sehic, Zukanovic, Stilic, Cocalic, Zolotic...

Bravo Teleca Glavo ebo te ko te napravio :clap:
Ovo je jedina istina nemamo u klubu reprezentativni kalibar ali ima ovih koji su vani. Opet selektor je taj koji odgovara za rezultate i ako bude propusta leti glava, kad vidim Svraku kontam mozda i bolje da nije nikog zvao.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 22 avg 2014, 11:38

Naravno da je Stanić zaslužio poziv, najbolji prošlosezonski bočni u ligi :arrow:

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 22 avg 2014, 11:38

Zip je napisao/la:
gio10 je napisao/la:Klub koji je najbolji i najkonstantniji u posljednjih 5-6 godina, nema reprezentativca. Bravo Pape :thumbup:
Koga ce to da pozove Bgti? Koji to igrac moze da igra u repki? Stanic? pfff daj nemojte da budete smijesni, budite realni!!! Zamarate se glupostima.

Niko nije zasluzio poziv iz Zeljeznicara!!!
Stanic je zasluzio poziv !!!desni bek u reprezentaciji fali jer na Mujdzu ove sezone ne racunaju u njegovom klubu...a Stana je pokazao u prijateljskoj utakmici jel zasluzuje poziv ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.