FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Tuzla950
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Tuzla950 » 01 jun 2012, 10:36

U Slobodi ništa novo

slika

Proteklo je deset dana od sramotnog ispadanja FK Sloboda u niži rang, a situacija u Rudarskoj 2 odgovara uvriježenoj konstatciji - mrtvo more. Poslije ispadanja niko nije preuzeo krivicu, niko nije ponudio niti podnio ostavku. I dalje je mnoštvo neriješenih pitanja, a vrlo brzo će početi sezona.

Znači li to da će Sloboda u prvoligaški boj sa istim ljudima s kojima je ispala? Ako se to dogodi bit će nezabilježeni nonsens, pogotovo ako se zna da Sloboda nije novokomponovani klub već da je na svojim plećima iznijela 93 godine bremenitog života.

Doduše stidljivo se priča o organizovanju vanredne Skupštine kluba koja je, htjeli to priznati ili ne, zakasnila godinu dana. Vanredna sjednica kluba se morala organizovati u pauzi između dva prvenstva prošle godine kada su Tušanj napuštali standardni prvotimci Darko Raca, Stefan Gavarić, Senad Mujić, Almir Bekić... Međutim, tadašnji predsjednik Skupštine Bahrudin Bajramović je ostao nijem, kriza se produbila tokom jesenje polusezone, da bi eskaliralia u proljeće ove godine kada su Sloboda i grad Tuzla pretrpjeli najveću sramotu u posljednjih pola vijeka.

Spekulise se kako su mandati u Skupštini kluba ponuđeni predstavnicima Općine Tuzla i Tuzlanskog kantona, ali kod vjernih navijača preovladava strah da FK Slobodu ne zadesi sudbina Sloboda Dita ako novi skupštinski delegati budu glasali po instrukcijama političkih moćnika. U svakom slučaju Sloboda je svaki dan na gubitku. Klub će i ovoga ljeta napustiti veliki broj prvotimaca, dok će na Tušanj doći neki novi klinci. Hoće li imati snage za ekspresni povratak u Premijer ligu BiH? Teško ako se rukovodeće kockice ne poslože u dobitni mozaik.

Izvor/Foto

AlmirexSTB
Kontakt:

Post Postao/la AlmirexSTB » 01 jun 2012, 17:35

AboveTheLaw je napisao/la:@AlimirexSTB kako ste onda dosli u Gracanicu, kad ste igrali protiv Bratstva ?
skupili se svi i privatnim autima isli na svoju odgovornost :r

Tuzla950
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla950 » 01 jun 2012, 19:54

AlmirexSTB je napisao/la:
skupili se svi i privatnim autima isli na svoju odgovornost :r
kao Fukare u Gabelu ;)

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 01 jun 2012, 23:12

Rizvanovic napusta Slobodu,lagano se igracki kadar Slobode rasipa :(
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 01 jun 2012, 23:42

Ne znam kako ću zaspat' jer nas je Rizvanović napustio :lol:
Bilo koji igrač da ga zamijeni, ne može biti lošiji ..
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 02 jun 2012, 01:29

JTS je napisao/la:Ne znam kako ću zaspat' jer nas je Rizvanović napustio :lol:
uzeo si mi rijec iz usta...kakav crni rizvanovic...dobro kazes...ko god da dodze odigrace u najmanju ruku isto kao on..
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 02 jun 2012, 01:31

slani grad je napisao/la:
JTS je napisao/la:Ne znam kako ću zaspat' jer nas je Rizvanović napustio :lol:
uzeo si mi rijec iz usta...kakav crni rizvanovic...dobro kazes...ko god da dodze odigrace u najmanju ruku isto kao on..
Napravite neki kostur od 5-6 iskusnih igraca i onda samo podmlagak gurajte. ABogda dogodine nam se vratite....
Eh sto volim ove dvije boje :D
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Tuzla950
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla950 » 02 jun 2012, 10:14

Biće to sve uredu,ja vjerujem u naš klub :mrgreen: 8-)

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 jun 2012, 10:57

Jes da nije neki igrac,ali jbg nama je svaki iskusniji igrac potreban u prvoj ligi federacije ;)

Bojim se da je samo Rizvanovic pocetak,vidjecemo ko ce sve imat obraza napustit klub kada su ga odveli u nizi rang..

Tuzla950
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla950 » 02 jun 2012, 11:36

harry_90 je napisao/la:Jes da nije neki igrac,ali jbg nama je svaki iskusniji igrac potreban u prvoj ligi federacije ;)

Bojim se da je samo Rizvanovic pocetak,vidjecemo ko ce sve imat obraza napustit klub kada su ga odveli u nizi rang..
Mi ćemo da budemo bosanski Juventus,kada ih je pola igrača napustilo,ostali samo najvjerniji,i kroz godinu dana se vratili u Seriu A. 8-)

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 jun 2012, 11:42

Tuzla950 je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Jes da nije neki igrac,ali jbg nama je svaki iskusniji igrac potreban u prvoj ligi federacije ;)

Mi ćemo da budemo bosanski Juventus,kada ih je pola igrača napustilo,ostali samo najvjerniji,i kroz godinu dana se vratili u Seriu A. 8-)
Tesko bgmi da cemo biti bosanski Juventus.. niti smo mi Juventus,niti su oni Del Piero,Camoranesi,Nedved,Buffon itd.. :mrgreen:

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 02 jun 2012, 11:44

Po meni najgori igrac u odbrani ovu sezonu...

Vjerovatno bih i ja mogao odigrati ono sto je on odigrao tako da nikakav problem samo neka ide....kako samo covjek ispada i kakav osjecaj za prostor ima kao da nikad nije igrao fudbal

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 02 jun 2012, 12:43

nije to stvar obraza , jednostavno ako se ljudima daju ugovori-svako bi ostao..jos poslije svega sto su prosli ove sezone razumijem ih sto nikom ne vjeruju...

mi kad bi naredne sezone imali tim: Divkovic; Efendic, Joguncic, Salihovic, Omic; Jahic, Hasanovic; Okanovic, Smigalovic, Borogovac; Mesic..i ovo je fantazija , tesko da ce se ostvariti , a ovaj tim nema sanse da udje u premijer ligu ekspresno. Cak ni za Jogeta nisam siguran da ce ostati.

dosta nas je je.ao ulazak Gradine u prvu ligu, ljudi ce vjerovatno moci placati bolje i redovnije nego Sloboda, a Joge, Zoleta, Cejvan su sigurno za klasu kvalitetniji od vecine igraca koje oni imaju na tim pozicijama jos im nije daleko iz Tuzle ic u Srebrenik na treninge tako da ni selit ne moraju a paru ce imat..
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Tuzla950
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla950 » 02 jun 2012, 13:20

ultrasstyle_tz je napisao/la:nije to stvar obraza , jednostavno ako se ljudima daju ugovori-svako bi ostao..jos poslije svega sto su prosli ove sezone razumijem ih sto nikom ne vjeruju...

mi kad bi naredne sezone imali tim: Divkovic; Efendic, Joguncic, Salihovic, Omic; Jahic, Hasanovic; Okanovic, Smigalovic, Borogovac; Mesic..i ovo je fantazija , tesko da ce se ostvariti , a ovaj tim nema sanse da udje u premijer ligu ekspresno. Cak ni za Jogeta nisam siguran da ce ostati.

dosta nas je je.ao ulazak Gradine u prvu ligu, ljudi ce vjerovatno moci placati bolje i redovnije nego Sloboda, a Joge, Zoleta, Cejvan su sigurno za klasu kvalitetniji od vecine igraca koje oni imaju na tim pozicijama jos im nije daleko iz Tuzle ic u Srebrenik na treninge tako da ni selit ne moraju a paru ce imat..
Otkud njima lova za sve to,mada nikada se ne zna ;)

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 02 jun 2012, 13:45

Hocemol za Zlatka Berbica? :)

Vrijeme je da se faraon svrgne

" onclick="window.open(this.href);return false;!

Tuzla950
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla950 » 02 jun 2012, 13:49

delpiero20 je napisao/la:Hocemol za Zlatka Berbica? :)

Nije lijepo govoriti za koga će se glasati :P :P :P

A ko se sve kandidovao :?:

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 02 jun 2012, 14:03

Tuzla950 je napisao/la:
delpiero20 je napisao/la:Hocemol za Zlatka Berbica? :)

Nije lijepo govoriti za koga će se glasati :P :P :P

A ko se sve kandidovao :?:
Realno je ne poznajem covjeka ali mi se svidja to sto prica :)
Kaze vratiti sjaj sportskim kolektivima ;) Jos je i Tuzlak

Emir Kabil, koji je u dugovima do guse pa zato i hoce da bude i da smice pare
Izudin Kapetanovic, davno izlapio...ako se ne varam SDA stranska, mator je i nez sto se vracao u politiku
Ima tu Dr Adi Rifatbegovic, Zlatko Berbic...

ostalo vjeruj mi da nez, ova imena se spominju :)

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 jun 2012, 15:21

Maloprije citam avaz i vijest da su igraci Mujkic,Zoletic,Joguncic i zaboravih jos jednom ime dali otkaz kod Zahirovica u firmi jer im nije isplatio plate i sada se nalaze na birou za zaposljavanje :roll:

zmaj od b.
Kontakt:

Post Postao/la zmaj od b. » 02 jun 2012, 15:30

harry_90 je napisao/la:Maloprije citam avaz i vijest da su igraci Mujkic,Zoletic,Joguncic i zaboravih jos jednom ime dali otkaz kod Zahirovica u firmi jer im nije isplatio plate i sada se nalaze na birou za zaposljavanje :roll:
Jahić

zuka_TM
Kontakt:

Post Postao/la zuka_TM » 02 jun 2012, 15:45

Tuzla950 je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:nije to stvar obraza , jednostavno ako se ljudima daju ugovori-svako bi ostao..jos poslije svega sto su prosli ove sezone razumijem ih sto nikom ne vjeruju...

Otkud njima lova za sve to,mada nikada se ne zna ;)
Ima neki prica da bi Zoletic i Joguncic doci u Gradinu jer je njima menadzer Husara koji je i uveo Gradinu u premijer ligu ;) On im je davao pare i dok su igrali u Slobodi kad nije bilo plata,sto ne bi i sad :)

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 7 gostiju.