Safet Sušić - Pape

Head
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Head » 11 sep 2013, 13:21

Mourinha pola svijeta smatra najboljim trenerom danasnjice a covjek j dok je vodio Inter odigrao 2 utakmice protiv Barce gdje Inter nije uopste imao igru,igrali su bunker i ispucavali lopte,na kraju takmicenja Inter osvoji titulu a Mourinho pokupi sve pohvale.

Isto tako,Pape ima najbolje rezultate,prvi u grupi,vjerovatno smo i u Brazilu po prvi put u historiji.Vracamo se za poluvrijeme iz minusa,13-ti smo na rang listi,radi za 5 milja a prozvani Vaha nece ispot cifre od milion eura na godisnjem nivou da razgovara i opet nam ne valja.
Sreca pa ste u manjini,vrhunac vam je registrovati se na forum i srati po svemu bez ikakvog razloga.

Vecina Bosanaca je uz Papeta,to su mu jucer i pokazali na stadionu,a uvijek ce se naci neko da remeti mir u kuci.

Odyebite u skokovima.
1946

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 sep 2013, 13:26

Denizmare je napisao/la: definitivno jesmo,ti kao i novinari ,,znas,, nesto sto ostali ne znaju.
Pa tako znas ko se izdize iznad koga. Dzeko je planetarna zvijezda i naravno da je iznad npr Pandje, Miske toliko ne voli ovu repku da insistira da preleti pola planete da bi igrao prijateljsku itd. O postavljanju iznad repke govore rezultati kojima su doprinjeli ti isti igraci. Odnos prema dresu tih igraca sinoc te demantue i teorija ti je na labavim nogama.....
Ti mozgaj i filozofiraj i trazi dlaku u jajetu,a ja cu nastaviti slaviti.....
Opet smo se mimoišli. Ne razumiješ o čemu pišem. Pišem prvenstveno o Misimovićevom odnosu prema dresu, kako se lijepo sredio pred Slovake. Pišem o njegovim predstavama, koje su svi vidjeli, i svima je jasno kako je igrao, no, većina neće da prihvati da je on za klupe, kaže @astra, u reprezentaciji bi bio raskol ako bi Misimovića poslali na klupu. Šta to znači, to znači da su razmišljanja navijača takva, da je jedan igrač iznad reprezentacije. Nisam upravu ?

Na Izetovoj temi su prije gola koji je odškrinuo vrata WC pljuvali po njemu, tjerali ga iz reprezentacije zbog izjava po medijima, jer, ko je on da se k'o cuko vrati nakon svega, i treba da se prema njemu Džeko " ponaša " prema onome što je izneseno u medijima. Da se odmah razumijemo, pošto je toga najmanje ovdje, niti sekunde nisam vjerovao u takve navode koji su sve samo ne logični.

Izet je došao ... to sam već napisao na njegovom topicu, da igru reprezentacije digne na jedan viši nivo, i sve igrače koji su u službi ove reprezentacije, a ne obratno, treba posmatrati na jedan korektan način. Sada, logično je da veći status u reprezentaciji ima Džeko osim Pandže, ALI, samo u okviru te reprezentacije, ne iznad nje, to je poenta.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 11 sep 2013, 13:29

Head je napisao/la:Mourinha pola svijeta smatra najboljim trenerom danasnjice a covjek j dok je vodio Inter odigrao 2 utakmice protiv Barce gdje Inter nije uopste imao igru,igrali su bunker i ispucavali lopte,na kraju takmicenja Inter osvoji titulu a Mourinho pokupi sve pohvale.

Isto tako,Pape ima najbolje rezultate,prvi u grupi,vjerovatno smo i u Brazilu po prvi put u historiji.Vracamo se za poluvrijeme iz minusa,13-ti smo na rang listi,radi za 5 milja a prozvani Vaha nece ispot cifre od milion eura na godisnjem nivou da razgovara i opet nam ne valja.
Sreca pa ste u manjini,vrhunac vam je registrovati se na forum i srati po svemu bez ikakvog razloga.

Vecina Bosanaca je uz Papeta,to su mu jucer i pokazali na stadionu,a uvijek ce se naci neko da remeti mir u kuci.

Odyebite u skokovima.
sekunde jedne narod nema obraza, previše se gleda fudbal na tv-u i igraju razne virtualne igrice
nema potpisa

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 11 sep 2013, 13:33

Covjek godinu i vise igrao bez poraza,igra napadacki fudbal kakav nikad nismo igrali,i pred najvazniju tekmu poslije poraza u Zenici pocnu masovno da ga pljuju to moze samo nas narod,bravo Pape trenerska i igracka legendo,kad je najvaznije bilo iz ponorasmo se vratili pa nek sad laju!

dnevni
Kontakt:

Post Postao/la dnevni » 11 sep 2013, 13:35

Valjda ce pape iz svega ovoga izvici jednu pouku.S jacim ekipama,ekipe koje trce moramo imati defanzivnog veznog igraca!Mi imamo potencijal naprijed kroz cijele kvalifikacije,ali ne mogu "napadaci" kako ih pape sve naziva da se varcaju nazad svaki put.Tu se ljudi trose i onda gubimo i napadacki potencijal.Uvijek se moramo osigurati nazad ,osim kod skrozz slabijih protivnika.Pape ne smije biti tvdoglav i ponosan.To se jednostavno vidi iz ove zadnje utakmice,kad je usao Zaha da su se te brze kontre prekidale,i da je Veis zaustavljen.Tako smo trebali igrat od pocetka,ne bi se ni napad ni ofanzivna veza toliko umorile,a o defanzivcima necu da pricam.Pape uci na greskama i sacuvaj nam zivce! Na kraju uz Boziju pomoc idemo u Brazil!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 sep 2013, 13:35

Head je napisao/la:Mourinha pola svijeta smatra najboljim trenerom danasnjice a covjek j dok je vodio Inter odigrao 2 utakmice protiv Barce gdje Inter nije uopste imao igru,igrali su bunker i ispucavali lopte,na kraju takmicenja Inter osvoji titulu a Mourinho pokupi sve pohvale.
Nisu imali igru? To im je bila igra, sta su zeljeli, to su na kraju i odigrali, SAVRSENO. To je u tom trenutku bio apsolutno jedini nacin da se izbaci Barcelona u dvije utakmice, nije igrao protiv CSKA ili Rubina to polufinale.

Ako je Papetova taktika bila da zabijemo gol na frku iz kornera i iz projektila sa 30 metara, uz propuh u odbrani 2/3 utakmice u kojima su Weiss i Hamsik kako su htjeli dolazili do gola, onda mu svaka cast, savrseno je odradio sinocnju utakmicu.

Kad vec pominjes Mourinha, on i kao fenomenalan trener kakav jeste, nema hrabrosti igrati bez najmanje dva zadnja vezna, cak ni protiv Osasuna, Almerija i slicnih, sa Realom!

Inace nisam protiv Safeta, zelim da ostane na klupi i sljedeci ciklus, ali cu ga uvijek kritikovati kad radi stvari koje je radio u ove dvije utakmice, pogotovo u drugoj gdje je zbog tvrdoglavosti i nicega drugog skoro izgubio bodove i direktan plasman u brazil. Sto ne znaci da mu nisam zahvalan za sve sto je uradio za ovu reprezentaciju.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 11 sep 2013, 13:39

geronimo je napisao/la:
Centre forward je napisao/la:Prije 30 godina Radanović je spasio Papeta te se o'šlo na Euro u Francusku, sad je to napravio Izet. Koji srećković :D .Živjeli nam ovakvi momenti.
:?

Tada je bila ključna utakmica, odnosno zadnja šansa. Ovo je u neku ruku isto tako, ali imamo još dvije tekme za odigrati bez obzira koliko protivnici smiješno izgledali.

Samo ne daj Bože da se i mi provedemo u Brazilu kao Tozina ekipa te davne '84 u Francuskoj. 8-)

Pape je ipak imao sreće. Zasad! 8-)
Ko će drugi neg' Bavarac 8-) . Ma da, znam kako se sve to završilo i kako su naši, ma naši jašta su, prošli kod Platinija, Tigane i društva, kasnije. Iskreno mnogo se zanimam za tay YU fudbal , pa me nekako ova tekma podsjetila na baš tu protiv Bugarske. Nakon greške Papeta ispalo je kako je ispalo, jes da je ta tekma na Poljudu direktno vodila na EP ali kad se sve sagleda i nama je ova tekma baš od takvog značaja, presudnog reklo bi se, jer preostale tekme ne bi nam trebale predstavljat ptoblem. Nebrojeno puta sam pregled'o tu tekmu i mislim da je večeras Pape bio mnogo sretniji nego tad :D .Živio
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 11 sep 2013, 13:40

propuh je napisao/la:
Trinity74 je napisao/la:@propuh....hajde molim te , ko Boga te molim, ti budi trener. Spasi nas molim te !!!
Ne laprdaj bezveze, sa tom djecijom pricom "ti budi trener", "pes menageri" i sl.
Ispodprosjecan trener bi uvidio gresku iz prvog meca i bar pokusao neku promjenu u timu napraviti.
I na kraju garantujem ti da je u ovom dvomecu recimo Baka bio na Papetovom mjestu mi bi vec pakovali kofere za Brazil.
Pape kao igrac nemam rijeci, a kao trener necu dalje ...
ma jasta bili bi kao i do sad,ma svi su bolji od Papeta al svi su svjetsko gledali na tv-u a institucija Pape ce da vodi dole ekipu pa pricajte svoje gluposti i dalje! Spominjete Misimovica to je igrac poteza,jednim potezom rijesi mec,i kad se on povuce dugo necemo imat takvog igraca! Nego nesto niste spomenuli perfektno izveden korner Misketa za 1-1!

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 11 sep 2013, 13:48

zizu1991 je napisao/la:Što je dobro kad su neki igrači veći od reprezentacije. Prvo je to bio Džeko, sad je Misimović. Jes' nam dobro 'vako.
Sta ti hoces? Da se plasiramo bez nerijesenog rezultata,bez primljenog gola,i sa 100 postignutih? Miske je institucija ove repke, stavljao je njega Pape na klupu sjeti se,pa je poslije vidio da smo bez misketa nemocni pa ga je poceo opet forsirati,tako da ti je prica glupa FM menageru!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 sep 2013, 13:53

Prošetaj malo do topica Misimovića, pa čitaj šta sam pisao zadnjih par stranica, mrsko mi se ponavljati.
Usput, nikada nisam igrao tu igricu ako ti to nešto znači.

Ponavljate se k'o djeca za tim FM, nevjerovatno.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 11 sep 2013, 13:58

Donnie Darko je napisao/la:
Nisu imali igru? To im je bila igra, sta su zeljeli, to su na kraju i odigrali, SAVRSENO. To je u tom trenutku bio apsolutno jedini nacin da se izbaci Barcelona u dvije utakmice, nije igrao protiv CSKA ili Rubina to polufinale.

Ako je Papetova taktika bila da zabijemo gol na frku iz kornera i iz projektila sa 30 metara, uz propuh u odbrani 2/3 utakmice u kojima su Weiss i Hamsik kako su htjeli dolazili do gola, onda mu svaka cast, savrseno je odradio sinocnju utakmicu.

Kad vec pominjes Mourinha, on i kao fenomenalan trener kakav jeste, nema hrabrosti igrati bez najmanje dva zadnja vezna, cak ni protiv Osasuna, Almerija i slicnih, sa Realom!

Inace nisam protiv Safeta, zelim da ostane na klupi i sljedeci ciklus, ali cu ga uvijek kritikovati kad radi stvari koje je radio u ove dvije utakmice, pogotovo u drugoj gdje je zbog tvrdoglavosti i nicega drugog skoro izgubio bodove i direktan plasman u brazil. Sto ne znaci da mu nisam zahvalan za sve sto je uradio za ovu reprezentaciju.
On nema hrabrosti igrati u pojedinim utakmicama sa jednim napadacem a mi igramo sa 2.
1946

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 11 sep 2013, 14:03

Hamsik i Waiss su dolazili do nase odbrane to stoji jer je svjesno isao bez dm-a,morao si ih napasti posebno u drugom poluvremenu,al ko je nama kriv sto smo na startu meca fulali dvije sto posto prilike Miske i DZeko,pa poslije i Pjanic? Tad bi postavka igre i nasa i njihova bila totalno drugacija,jos dodaj da nam je odbrana osakacena,da je tu novi igrac koji ima dvije tekme odigrane za repku,da je morao Mensura juce naseg najboljeg ubjedljivo igraca da vadi iz igre,al kako je bilo juce na Face tv-u na kraju programa to procitajte! Ostali koji zive u zabludi da smo mi neka velesila da isamaramo slovake i da imamo toliki kvalitet da nam ljudi nesmiju opucat na gol dobro se varate!

mo-bih
Kontakt:

Post Postao/la mo-bih » 11 sep 2013, 14:09

Sve cvjeta od idile, vrijeme dušu dalo za napisati post koji će me prikovati za zid, ali šta je tu je, ja u pobjedi BiH večeras nisam vidio ništa spektakularno od onoga što se konkretno vezuje za teren. Da, bilo je vjerovatno 75% naših navijača na gostovanju, tribine su gorile, igrači cjepali da ostave dobar utisak ili barem dio njih.

Ako sam nakon prve utakmice sa Slovačkom dvojio kvalitet defanzivne tranzicije ove ekipa sada sam potpuno siguran da je ona na nivou neke drugoligaške ekipe ili još gore. Najavljivalo se je prepuštanje lopte, puštanje inicijative, postavljanje nekog bloka, da blok je trajao nekih pet, šest minuta, a onda se je sve raspalo po starom dobrom običaju. Već sam pisao da je šest igrača nazad u standardnim okolnostima maksimum koji ovaj tim ima, danas je opet bilo isto i niko me ne može uvjeriti da je problem van stručnog štaba i pristupa igrača na terenu. Logično je da bek koji istrči šesdeset metara naprijed, nalazi se u liniji ofsajda nakon gubitka posjeda nije u mogućnosti zatvoriti svoju stranu, logično je da zadnji vezni u tom slučaju pokriva taj odlazak, ali nije logično da i drugi bek na suprotnoj strani radi to isto, a na mjestu holdera igra igrač suspektnih defanzivnih kvaliteta. Ovo nije zemlja logike, ovdje defanzivna tranzicija ne postoji, s tim se pomiri i živi, uzdaj se u srčanost, borbu i greške protivnika u najopasnijim situacijama vjerovatno u čitavoj igri. Veliko ništa ostaje po ovom pitanju. I nije da samo ja kukam o ovome, Baka Slišković je i na poluvremenu i na kraju utakmice govorio o istome, ali i dalje oni koji se pitaju ostaju slijepi.

Loopside romb koji BiH igra, Pjanić je organizator igre na jednoj strani, Lulić je krilo na drugoj ostavlja veliku rupu uz desnu aut liniju jer taj prostor brani jedan ili nijedan igrač. Slovaci su to odlično detektirali i za meč u Zenici, večeras su čitav plan igre sa loptom u nogama smjestili u taj prostor i na Weissa koji je bio najopasniji igrač, njegovom zaslugom ili zaslugom selektora BiH ne bih se usudio prognozirati, ali ovo je definitivno problem broj 1, vjerovatno bi i pitanje defanzivne tranzicije, odnosno igrača koji igraju odbranu generalno se djelimično rješio ako bi se duplirao taj prostor, odnosno stavio još jedan igrač iznad desnog beka. Večeras je Ibišević sporadično zatvarao taj prostor, napadač kojem se vjerovatno ne da spuštati na 40 metara od svog gola jer bi se potrošio samo u jednom poluvremenu.

Takav romb ima i dva vrlo agresivna beka i nikakvog holdera (Medunjanin je solidan sa loptom u nogama, ima fin pregled igre i općenito jako dobar pas, ali u pokrivanju prostora je daleko od savršenog, ali na njemu je samo dio krivice, ostatak i to veći otpada na sistem) pa sam sebi skače u stomak svaki put kad izgubi loptu. Dva napadača, četvorica veznih igrača jako usko i plus dva beka koja su opet primarni plan gradnje napada, ali o tome više poslije. U situaciji kada ekipa igra sa dva agresivna beka dva holdera moraju pokrivati prostor koji ostave, tada Medunjanin može biti jedan od njih, dok drugi mora biti poziciono znatno odgovorniji. Ovako sa jednim holderom sumnjivih kvaliteta je nemoguće braniti kontra napade, Busquets koji je vjerovatno najbolji u ulozi usamljenog holdera na svijetu to ne može.

Ono što konstantno prati Bosnu, što pobjede prikrivaju, a što dođe do izražaja kada se traži rezultat je nemogućnost stvaranja konkretnih prilika, u dvije utakmice protiv Slovačke BiH nije stvorila niti jednu kojoj bi se pripisao atribut mrtve šanse. Prvi gol nakon kornera je guranje lopte u mrežu sa pola metra, drugi trenutak inspiracije. Problem stvaranja prilika ostaje glavno pitanje za struku. Centaršutevi bekova to nisu, to ne mogu biti i to su pokazali, na postavljenog protivnika to je lutrija, otvaranje prostora za ulazak desetke u šansu to ne može biti jer Misimović je daleko od pokretne, moderne desetke koja je prijetnja iz drugog plana, da Misimović stvara šanse - teško protiv kvalitetnog protivnika koji uvijek ima igrača blizu i ne boji se udvajati istog pa ili se petljanjem gubi lopta ili se toliko uspori ionako spor napad i protok lopte da je nemoguće naći prostor. Usporedbe radi treba samo pogledati kretanje i stil igre Hamšika koji konstatno zuji, daje opcije uz aut linije krilima i pravi višak i Misimovića koji ne može ispratiti igrača nakon izgubljene lopte.

Na kraju pobjeda je tu, igra će vjerovatno ostati ista jer ''mi imamo takav profil igrača, nama je nemoguće da igramo bilo kako drugačije osim napadački'', ok igrajmo napadački, ali nemojmo od napadačke igre praviti cirkus koji nam se svako toliko obije o glavu. Napadačka igra podrazumijeva i stvaranje gol prilika, ne držanje lopte 60% od čega je 30% imaju štoperi, a u onih 40% protivnik stvori duplo više šansi.

Zabi ga Izet, svi ga vole, svima je duhovit, valjda će nas taj gol odvesti u Brazil uprkos svim nedostacima igre u oba smjera.

prenesno sa sportnet

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 11 sep 2013, 14:11

Opet ponavljam priču od prije neki dan.
Neki selektori imaju dva od dva poraza i traži se njegova glava a zatim pobjedi 3 od 3 i odličan je. Ostavio je srce na terenu. Imaju potrebnih plus 16 dvije minute do kraja a onda greškama svojim izgube to vodstvo i ispadnu u zadnjoj minuti. Plaču na presici ali narod ih podržava.
Drugi selektori imaju 6 od 8 pobjeda, nije dovoljno. Nakon prvog poluvremena bilo je Pape napolje, telećea glava strikes again, mutav je, retardiran ( valjda je to narodna kritika o kojoj se dosta piše posljednjih dana ), Salihović je najgori igrač koji je igrao na BH, Miske je guzonja... A onda, sasvim suprotno od naše navike, kad smo uvijek navikli da padamo u zadnjim minutama, Pape čini čuda. Zahirović je neutralisao desnu starnu bolje od Mujdže, od kojeg je nažalost čak i Avdija u prvom meču bolje odigrao, a potom ubacuje Višću i Izeta za pobjedu. Sve to u posljednjih 18 minuta.
Ali džaba sve to, koga narod ne voli, džaba mu sve. Kada bi osvojio SP, rekli bi da su protivnici bili prelagani.

No, nije to bitno. Ja se ovdje smijem miševima. 8-)
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 sep 2013, 14:17

Head je napisao/la:On nema hrabrosti igrati u pojedinim utakmicama sa jednim napadacem a mi igramo sa 2.
Sto samo potvrdjuje ono sto ja govorim od petka. Bez zadnjeg veznog, i sa dva spica, i onda molit boga da Slovaci fulaju zicere.

I da se razumijemo, ne trazim dva zadnja vezna kao kod Mourinha, sasvim je dovoljan jedan. Kao u svim normalnim ekipama, kao i nama uostalom do ovog dvomeca.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 sep 2013, 14:19

Nama treba k'o protiv Grka. Jedan bek da igra do pola, i nazad. Klasični DMF sa dvojicom štopera pozadi. Na taj način uvijek imaš 4 igrača pozadi, a ovih ostalih 6 nek' ide u juriš.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 11 sep 2013, 14:22

Head je napisao/la:On nema hrabrosti igrati u pojedinim utakmicama sa jednim napadacem a mi igramo sa 2.
Sto samo potvrdjuje ono sto ja govorim od petka. Bez zadnjeg veznog, i sa dva spica, i onda molit boga da Slovaci fulaju zicere.

I da se razumijemo, ne trazim dva zadnja vezna kao kod Mourinha, sasvim je dovoljan jedan. Kao u svim normalnim ekipama, kao i nama uostalom do ovog dvomeca.
Treba DMF,to svi vide,sigurno i sam Pape.
Odigr'o je 2 utakmice bez njega pa smo lsoe stajali al' imamo rezultat i nema potrebe da dizanjem tenzija i tjeranej selektora koji nam je donio najbolji rezultat i na pragu smo Brazila.
1946

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 11 sep 2013, 14:24

slika

Naš najveći trener svih vremena došao da ukaže poštovanje prema onom koji je to zaslužio.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 11 sep 2013, 14:26

Genije modernog doba:
slika
8-)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 sep 2013, 14:28

Head je napisao/la:Treba DMF,to svi vide,sigurno i sam Pape.
Odigr'o je 2 utakmice bez njega pa smo lsoe stajali al' imamo rezultat i nema potrebe da dizanjem tenzija i tjeranej selektora koji nam je donio najbolji rezultat i na pragu smo Brazila.
Vidio je to Pape poslije 20 minuta utakmice na Bilinom, samo sto je problem sto je previse tvrdoglav da bi promijenio nesto pred drugu utakmicu. Na srecu svih nas, ukljucujuci i njega, imali smo srece sinoc, napokon. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.