FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

mavi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la mavi » 21 avg 2014, 11:21

Nadam se samo da će savez imati iste aršine. pa kazniti i Čuića zbog očiglednog, nedosuđenog penala nad Bajićem u utakmici protiv Slavije. Vidim da je savez odlučio da nam Jakupović sudi u meču protiv Zrinskog, biće veselo.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 21 avg 2014, 11:28

Minjore je napisao/la:Jakupovic sudi protiv Zrinjskog..
Ma daj. Ovaj izgleda pretplaćen na derbije. Ako ne sudi pitarima onda sudi nama. Ne džasvi mi se to nikako. Poznati sudija zadatka.

Valjić je pogubljen odavno. Ja mislim da je on na Koševu prekinuo tekmu protiv Leotara kad je bila zastava Armije.
A ovo sa Širokim, frajer je napravio kompromis mimo svih pravila. Nije siguran gdje je bila lopta (ruku na srce nisam ni ja mada sam gledao više puta) i onda našao komprimisno rješenje, svirat ću ali samo žuti. Već je neko rekao ako je sviro onda ide crveni. Ili da nije svirao, igraj dalje. Neka je dobio pet tekmi.

Što se tiče offside-a ne mogu da nađem nijedan snimak gdje ima ta situacija, ali mislim da se je desilo slijedeće (neka me neko ispravi ako griješim). U akciji prije one kad je pao go igrači Širokog su uputili loptu prema svom napadaču koji je bio u offside-u. Pomoćni ne svira ništa (ali pamti) jer lopta do ovog nije ni došla (što je ok po novim mada nisu više tako ni nova, pravilima već čekaju šta će dalje biti), naši izbijaju. Igrači Širokog opet vraćaju loptu u 16, a do tada se onaj napadač već izvukao iz offside-a. Sudija svira jer je došlo do aktiviranja (u smislu da napadač dolazi do lopte) iz ranijeg offside-a. Ovo je klasična situacija i može se vidjeti mnogo puta. E sad pošto nemam snimak da pogledam možda nije ovako bilo. Ako jeste onda je sve čisto i 100% offside.
Zadnja izmjena: rodom s Mejtaša, dana/u 21 avg 2014, 11:31, ukupno mijenjano 1 put.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 21 avg 2014, 11:28

mavi je napisao/la:Nadam se samo da će savez imati iste aršine. pa kazniti i Čuića zbog očiglednog, nedosuđenog penala nad Bajićem u utakmici protiv Slavije. Vidim da je savez odlučio da nam Jakupović sudi u meču protiv Zrinskog, biće veselo.
Savez neće imati iste aršine, jer nije kaznio ni sudiju koji je sudio u prvom kolu protiv Olimpica i školski primjer penala nad Bajiće. Ljudi iz Saveza su već donijeli odluku za prva tri kola - vezano za suđenje i kazne sudijama. Jakupović nije ništa bolji od Valjića i Čuića, tako da će i na toj utakmici biti sr.anje od suđenja.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 avg 2014, 11:29

Kad golman igra rukom van šesnaesterca izvodi se slobodan udarac, ne indirektan udarac.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 21 avg 2014, 11:31

rodom s Mejtaša je napisao/la:
Ma daj. Ovaj izgleda pretplaćen na derbije. Ako ne sudi pitarima onda sudi nama. Ne džasvi mi se to nikako. Poznati sudija zadatka.
a, jedan od lošijih sudaca, definitivno. Nema igre kad ovaj mulac sudi.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 21 avg 2014, 11:32

Biće veselo protiv Zrinje, Jakupović sudi, ali ja očekujem nekako pobjedu, mada i remi ne bi bio loš samo eto da nastavimo niz bez poraza :opaopa:
Ja te volim, volim Željo..

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 21 avg 2014, 11:34

FKZ1921 je napisao/la:Nedavno sam pisao o tome da bi konacno,nakog duzeg vremena,iz omladinskog pogona mogli imati i dobrog stopera,aludirajuci na Osmankovica i Durakovica.
I sad gledam sastav koji je jucer igrao u Vogosci,i vidim,i jako se obradujem cetvorici kadeta 97.g,koji su sad prebaceni u juniorsku selekciju:Kemal Osmankovic,Ismail Durakovic, Kerim Palic i Emir Cutahija. Ovo je pokazatelj da se vjeruje u te momke i ocigledno je da ce njih cetvorica biti sljedeci koji ce se postepeno priblizavati prvom timu.
Jucerasnji sastav su cinile tri grupe igraca:prvotimci,koji iz raznoraznih razloga nisu igrali puno u uvodu sezone,juniori koji su potpisali ugovore i prikljuceni prvom timu, te ova cetvorica navedenih,kojima je dato do znanja da se na njih,pored Amira koji je vec tu,ozbiljno racuna.
Ovo nam pokazuje da se zaista radi planski,dugorocno i smisleno. Pogledajte sad grupu igraca koje ima Zeljo,u rasponu od 94-97.godista:Kjosevski,Bajic,Sadikovic,Memija,Kolicic,Haskovic,Mekic,Kasic,Hadzovic,Beganovic,Hadziahmetovic,Durakovic,Osmankovic,Palic,Cutahija.I svi pod ugovorima od tri do pet godina. I ne radi se tu samo o nadarenim igracima. Oni su osvojili u svojim selekcijama sve trofeje,sto znaci da su najbolji u drzavi. Cinjenica je da ovakvu situaciju nikad ranije nismo imali. Medjutim,apsolutno ne znaci da ce svi nabrojani postati dobri igraci. Vjerujem da vecina njih hoce.Ali svi imaju idealnu priliku. Sve je do njih.
Ovo cijeloj prici o ciljevima,kadrovskoj politici u klubu...,daje pravi smisao.
nama ne treba da svi postanu, to je nerealno. al' neka postanu tri-četiri, to je više nego dovoljno za izlazak iz govana. a mislim da je to i više nego realno za očekivati.

hoće l' biti šta za žerića i behrama?

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 21 avg 2014, 11:37

Utakmica sa Zrinjskim u subotu u 21 sat, glavni sudija Edin Jakupović

http://fkzeljeznicar.ba/utakmica-sa-zri ... vic/11183/" onclick="window.open(this.href);return false;

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 21 avg 2014, 11:37

avlami97 je napisao/la:
mavi je napisao/la:Nadam se samo da će savez imati iste aršine. pa kazniti i Čuića zbog očiglednog, nedosuđenog penala nad Bajićem u utakmici protiv Slavije. Vidim da je savez odlučio da nam Jakupović sudi u meču protiv Zrinskog, biće veselo.
Savez neće imati iste aršine, jer nije kaznio ni sudiju koji je sudio u prvom kolu protiv Olimpica i školski primjer penala nad Bajiće. Ljudi iz Saveza su već donijeli odluku za prva tri kola - vezano za suđenje i kazne sudijama. Jakupović nije ništa bolji od Valjića i Čuića, tako da će i na toj utakmici biti sr.anje od suđenja.
Ma sudiće na neriješeno kao i zadnji derbi sa pitarima na Grbavici. To je tzv. adaptivno suđenje zavisno od trenutnog rezultata. Morat će neko biti dobro bolji da ovo dobije. Zrinjski ove godine nije kandidat za titulu jer su je prošle godine dobili ni našta. Klasični deal. Nismo ni mi Juventus da uzmemo treću u nizu. Željo je bio nemoćan (i na terenu i van njega) i bila je odlična prilika da ode titula dole i pitanje kad će više. Hamzić zvani hu-ha ispade je zorno pokazao kako to ide kad ide.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 21 avg 2014, 11:42

molotovljev je napisao/la:Kevine, nije uopste vazno da li je unutar 16 ili izvan, ako je vec dosudio indirekt za Siroki znaci da je u tom
trenutku procijenio da je golman igrao rukom izvan 16 metara i po svim pravilima morao mu je dati crveni k...
Ovako se samo provalio kao nijedan sudija do sada.
ma slažem se druže..i pisao sam tada još ako si svirao onda je crveni, a ako nisi siguran ili si na granici onda ga brate barem ne treba ni svirat..a ne svirat i izmišljat pravila neka svoja..sve ok..razumijemo se svi ovdje..

a ovaj jakupovic nije nista bolji od valjica..ista bagra..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 21 avg 2014, 11:43

Čuj kažnjen Valjić sa 5 utakmica a Živković ili kako se zove što nam je sudio protiv olimpika nikako i još nagrađen zajedno sa Jakupovićem da sude derbije kola. Jakupović kao poznati željomrzac i dokazani pitar na Grbavici za svaki slučaj. Bravo Saleme Proliću samo naprijed.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 21 avg 2014, 11:46

Šta je uradio ovaj Spahalić (nikad čuo za njega) pa dobio 8. Da nije dao go, nisam u toku.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 21 avg 2014, 11:50

Jesu li ovi iz saveza normalni,je.bo ih jakupović više,nema utakmice gdje nas taj de.bil nije oštetio,najlošiji sudija u ligi i oni ga nama stavljaju skoro svaki derbi da nam taj dokazani le.vat i osoba koja mrzi Želju iz dna duše sudi.Saleme Proliću svu ti familiju nabijem na racku
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 21 avg 2014, 11:51

rodom s Mejtaša je napisao/la:Šta je uradio ovaj Spahalić (nikad čuo za njega) pa dobio 8. Da nije dao go, nisam u toku.
ma katastrofa čovjek..meni skupa sa onim terzićem izgleda kao nema posla pa mu onda daj da sudi da ima plaću.. :facepalm:
prvo je faul unutar 16m izvukao van 16m...
onda je sudio bezvezne neke faule, loše postavljenje konstantno..
sve je zašećerio kad je srušen igrač viteza u zadnjoj minuti i on mu dao žuti za simuliranje, a na terenu i po snimci izgleda čist penal..

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 21 avg 2014, 11:52

Onaj za pedofiliju nije dobio 8 utakmica kazne, sta ovaj zgrijesi :D :D
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 21 avg 2014, 11:54

Minjore je napisao/la:Onaj za pedofiliju nije dobio 8 utakmica kazne, sta ovaj zgrijesi :D :D
nije 8 nego dozivotnu :D

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 21 avg 2014, 12:00

Kevin je napisao/la:
rodom s Mejtaša je napisao/la:Šta je uradio ovaj Spahalić (nikad čuo za njega) pa dobio 8. Da nije dao go, nisam u toku.
ma katastrofa čovjek..meni skupa sa onim terzićem izgleda kao nema posla pa mu onda daj da sudi da ima plaću.. :facepalm:
prvo je faul unutar 16m izvukao van 16m...
onda je sudio bezvezne neke faule, loše postavljenje konstantno..
sve je zašećerio kad je srušen igrač viteza u zadnjoj minuti i on mu dao žuti za simuliranje, a na terenu i po snimci izgleda čist penal..
E svašta. I ovo je razlog zašto ovu ligu treba pod hitno smanjiti i isto vrijeme jedan od razloga zašto neće da je smanje. Čuva se socijalni mir. Sa 12 klubova bi max 10-ak glavnih sudija moglo iznjet kompletnu ligu, a ovako :o
Kad je manje sudija veće su šanse da zavedeš red. Oko sokolovo svako kolo i svaku odluku vagat i griješnike kažnjavati. Nema druge.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 21 avg 2014, 12:03

Minjore je napisao/la:Onaj za pedofiliju nije dobio 8 utakmica kazne, sta ovaj zgrijesi :D :D
Demantovano je to, izgleda montirka žešća bila. Ne bih ni ja znao da mi ne rekoše ljudi koji ga lično znaju. Kakva korist, s.jeb.ali su frajeru karijeru, a izgleda da je bio perspektivan.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 21 avg 2014, 12:06

Pa to je naručeno bilo, i to svi znaju, uspio čovjek u životu, počeo utakmice po Evropi da sudi i neko ga skresa u korijenu :oops:
Ja te volim, volim Željo..

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 21 avg 2014, 12:12

lisander je napisao/la:
Salemov arbitar, moglo bi biti picenja po zivcima, iritantan je pofino
Naravno da ce biti handrenja od strane jakupovica,kao i uvjek do sada kad nam je sudio.

A ovog valjica,neka su suspendovali i svaka cast sirokom brijegu,nadam se da ce nasi nauciti kako se zali na sudjenje. Nas su ishandrili vise puta prosle godine,a jedini odgovor kluba je bio "nije nase da komentarisemo sudjenje". Široki :clap: :clap: :clap:

NAma su takodjer ponistavani regularni pogodci,umjesto penala za nas,hodzic je dobivao drugi zuti,isl.

NAUCITE GOSPODO U KLUBU,KAKO SE TO KULTURNO RADI !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 29 gostiju.