FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- themaniaks
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Hoce li se probati dovesti jos neko ili je zavrsen prelazni rok za nas?
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
-
- Kontakt:
Ne kontam ove sto nemogu prepoznati sta se radi u klubu. Nisam insider i nikoga ne poznajem ali prepoznajem da se po prvi put pravi koliko toliko dugorocni program za ozdravljenje kluba. Mozda ozdravljenje nije prava rijec ali me shvatate. Ni jedan klub u ovoj drzavi nema takav plan, nismo ga ni mi prije imali ali sad je tu fala bogu. Izvuci se iz dugova, podmladiti tim i afirmisati dosta nasih momaka i za koju godinu stvarno ici u evropu sa jakim timom. A ja mislim da ovaj tim ima dobre sanse u buducnosti naravno sa nekim pojacanjima ili se mozda ova omladima profilise pa i ne bude potrebe za mnogo pojacanja( to bi mi se vise svidjalo). Onda ce doci i sponzori svima je jasno kakva je situacija u regionu i da niko nema para za marketing ( bar onoliko koliko to mi trazimo) ali kad se ovaj period ozdravljenja odradi doci ce sponzori i sami.
Ja sam ubijedjenja da ova generacija moze dosta pokazati i to jos u ovoj sezoni. Fali par igraca na pojedinim pozicijama ali sta je, tu je, treba im dati sto vecu podrsku sa tribine, mnogo mnogo znaci za mlade igrace kad cuju koju lijepu kad im bas ne ide najbolje. Sam sam ganjao nakav sport a i sin mi sada trenira i znam da je stalna kritika i psovanje ubica samopouzdanja. A to ovoj nasoj djeci sada najvise treba. Oni ce nositi ovaj klub dalje , ekonom obicno ne ulazi u igru pa mnogo nece pomoc
Ja sam ubijedjenja da ova generacija moze dosta pokazati i to jos u ovoj sezoni. Fali par igraca na pojedinim pozicijama ali sta je, tu je, treba im dati sto vecu podrsku sa tribine, mnogo mnogo znaci za mlade igrace kad cuju koju lijepu kad im bas ne ide najbolje. Sam sam ganjao nakav sport a i sin mi sada trenira i znam da je stalna kritika i psovanje ubica samopouzdanja. A to ovoj nasoj djeci sada najvise treba. Oni ce nositi ovaj klub dalje , ekonom obicno ne ulazi u igru pa mnogo nece pomoc

-
- Kontakt:
Ma jarane i ne moraju prepoznati sami. Evo ovdje mi pišemo non stop i iznosimo mišljenja. Ne mora se slagati sa našim mišljenjem, ali mora uzeti jedan dio koji je sto posto istinit. Daj dio bi bio dovoljan da ne lupa ko maksim po diviziji. Svašta je nešto rekao što ni blizu nije tačno. Ovaj govori da je Amar za Džeku rekao da je kloc što blage veze nema. Onda onaj govori kako n epričamo o prodaji Svrake i ne kritikujemo Amara. Ja iskreno ne znam ko to nije bar spomenuo i svi smo se složili da je Amar pogriješio, ali ljudi koji rade i griješe. Međutim niko nije pljuvao nego smo konstatovali. Ovaj koristi jako ružnu terminologiju. Desila se i njemu pogrešna procjena prodaje. Međutim mogli smo gledati i na drugi način. Prošle godine je Svraka svojim golovima riješio najmanje tri, a čini mi se i više jako bitnih tekmi i bez tih pobjeda mi vjerovatno ne bi izašli u Evropu. To mi govori da je Amar pogovdio jer je dobio 500.000 od Evrope ove godine i to čiste love, a pitanje je da li je i najboja ponuda za Svraku bila toliko. Vrlo lako smo mogli uzeti i milion od Evrope, a min nas je dijelio.KontraNogama je napisao/la:Ne kontam ove sto nemogu prepoznati sta se radi u klubu. Nisam insider i nikoga ne poznajem ali prepoznajem da se po prvi put pravi koliko toliko dugorocni program za ozdravljenje kluba. Mozda ozdravljenje nije prava rijec ali me shvatate. Ni jedan klub u ovoj drzavi nema takav plan, nismo ga ni mi prije imali ali sad je tu fala bogu. Izvuci se iz dugova, podmladiti tim i afirmisati dosta nasih momaka i za koju godinu stvarno ici u evropu sa jakim timom. A ja mislim da ovaj tim ima dobre sanse u buducnosti naravno sa nekim pojacanjima ili se mozda ova omladima profilise pa i ne bude potrebe za mnogo pojacanja( to bi mi se vise svidjalo). Onda ce doci i sponzori svima je jasno kakva je situacija u regionu i da niko nema para za marketing ( bar onoliko koliko to mi trazimo) ali kad se ovaj period ozdravljenja odradi doci ce sponzori i sami.
Za forumaše poput ovoga, a pogotovo ovih koji spominju sadašanju upravu u negativnom smislu misleći na tri čovjeka koji jedini rade je najbolja dijagnoza ignorisanje. Kad se pojavi još deset ljudi i Greda bude najlošiji među njima ja ću isto tako tražiti od Grede da malo odmori. U suprotnom je to sve šega. Nek se ovi njihovi igrači poput Žuje, Telibećirevića ili bilo koga drugog uključe i nek sponzorišu klub. Od sujete neeć dobiti ništa ni oni a ni Željo. NIsam ni ja insajder ali imam logiku i rekao sam kad po njoj vidim da stvari ne štimaju prvi ću tražiti objašnjenja i smjene.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Almir Gredić je na čelo Kluba došao u januaru 2013. godine. Sa 31.12.2012. godine ukupna dugovanja Želje su iznosilia oko 5.700.000,00KM.
Poreska uprava 1.200.000,00KM glavnica +1.400.000,00KM kamata = 2.600.000,00KM
Dugovanja prema uposlenicima Kluba, igračima, trenerima, dobavljačima i sve ostalo.......3.100.000,00KM
Od 31.12.2012. godine do sada je vraćeno 1.700.000,00KM, tako da je trenutno ukupan dug 4.000.000,00KM. Kada od ove cifre odbijemo 1,2 mil. KM glavnice prema Porskoj upravi i otpišu nam se kamate, dug nam je 1.400.000,00KM. Ovaj dug od 1,4 mil.KM se planira vratiti do kraja naredne godine i tada bi bili čisti. Mislim da se to može, gledajući dinamiku dosadašnjeg saniranja duga u prethodih godinu i pol- koliko je Almir Gredić na čelu Kluba.
Matematika je jednostavna i ja se u najskorije vrijeme nadam dobrim stvarima vezanim za naš Klub općenito (sponzor, investitor, igrači...).
P.S.Za ekonoma
Almir Gredić je na čelo Kluba došao u januaru 2013. godine. Sa 31.12.2012. godine ukupna dugovanja Želje su iznosilia oko 5.700.000,00KM.
Poreska uprava 1.200.000,00KM glavnica +1.400.000,00KM kamata = 2.600.000,00KM
Dugovanja prema uposlenicima Kluba, igračima, trenerima, dobavljačima i sve ostalo.......3.100.000,00KM
Od 31.12.2012. godine do sada je vraćeno 1.700.000,00KM, tako da je trenutno ukupan dug 4.000.000,00KM. Kada od ove cifre odbijemo 1,2 mil. KM glavnice prema Porskoj upravi i otpišu nam se kamate, dug nam je 1.400.000,00KM. Ovaj dug od 1,4 mil.KM se planira vratiti do kraja naredne godine i tada bi bili čisti. Mislim da se to može, gledajući dinamiku dosadašnjeg saniranja duga u prethodih godinu i pol- koliko je Almir Gredić na čelu Kluba.
Matematika je jednostavna i ja se u najskorije vrijeme nadam dobrim stvarima vezanim za naš Klub općenito (sponzor, investitor, igrači...).
P.S.Za ekonoma

Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Zna li iko koji su Valjicevi propusti za tekmu Zeljo-Siroki?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
- Kontakt:
Koliko ja znam samo Antoloviću crveni što nije dao. Onaj go je do pomoćnika.bhsport je napisao/la:Zna li iko koji su Valjicevi propusti za tekmu Zeljo-Siroki?
Mene interesuje druga stvar kod te situacije. Jel se gleda gdje su bile noge golmana u trenutku hvatanja ili da li je lopta ušla u 16 kao kod kornera recimo kad lopta u vazduhu izađe van granica terena? Mislim ako je dosudio ondje indirekt onda je morao dati crveni, ali me ta situacija intersuje jer ako je kao kod kornera onda nije trebao ni suditi indirekt jer mi se čini da je bila lopta unutar 16. ISto mi nije jasno, kad sam gledao Sarajevo - Velež drugo poluvrijeme da dadne igraču Veleža žuti što je ostavio loptu da izvede aut beku. Ok zadržavanje ali isto to sam gledao par puta u drugim tekmama pri kraju tekmi pa nije bilo žutog. Interesuju me tu pravila. Čisto onako. NE pokušavam ništa reći pogotvo ne navući pitare ovdje.
I zna li neko radi li još produžavanje članskih? Hoće li biti neki tu standardan termin? Da se zna majka mu stara.
Po meni je najveći propust napravio, kada Antoloviću nije dao crveni karton zbog igranja rukom izvan 16 metara. Bilo negdje oko linije i kada je već svirao, morao mu je dati crveni karton. Ostale greške su također na signalizaciju pomoćnika (poništen gol Širokom - pomoćnik mahao ofsajd). Bila je i jedna situacija kad je Wagner pao u duelu sa Antolovićem (jest penal-nije penal).bhsport je napisao/la:Zna li iko koji su Valjicevi propusti za tekmu Zeljo-Siroki?
Vjerovatno je još bilo grešaka na obje strane kod procjene faulova i dodjeljivanja kartona. Ne mogu se sad sjetiti.
Mene interesuje kako nije kažnjen sudija utakmice Olimpic - Željo, kada nije sviran očigledan penal nad Bajićem kod 0:0, a bilo je jedno igranje rukom igrača Olimpica u 16 na upućen centaršut.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Nedavno sam pisao o tome da bi konacno,nakog duzeg vremena,iz omladinskog pogona mogli imati i dobrog stopera,aludirajuci na Osmankovica i Durakovica.
I sad gledam sastav koji je jucer igrao u Vogosci,i vidim,i jako se obradujem cetvorici kadeta 97.g,koji su sad prebaceni u juniorsku selekciju:Kemal Osmankovic,Ismail Durakovic, Kerim Palic i Emir Cutahija. Ovo je pokazatelj da se vjeruje u te momke i ocigledno je da ce njih cetvorica biti sljedeci koji ce se postepeno priblizavati prvom timu.
Jucerasnji sastav su cinile tri grupe igraca:prvotimci,koji iz raznoraznih razloga nisu igrali puno u uvodu sezone,juniori koji su potpisali ugovore i prikljuceni prvom timu, te ova cetvorica navedenih,kojima je dato do znanja da se na njih,pored Amira koji je vec tu,ozbiljno racuna.
Ovo nam pokazuje da se zaista radi planski,dugorocno i smisleno. Pogledajte sad grupu igraca koje ima Zeljo,u rasponu od 94-97.godista:Kjosevski,Bajic,Sadikovic,Memija,Kolicic,Haskovic,Mekic,Kasic,Hadzovic,Beganovic,Hadziahmetovic,Durakovic,Osmankovic,Palic,Cutahija.I svi pod ugovorima od tri do pet godina. I ne radi se tu samo o nadarenim igracima. Oni su osvojili u svojim selekcijama sve trofeje,sto znaci da su najbolji u drzavi. Cinjenica je da ovakvu situaciju nikad ranije nismo imali. Medjutim,apsolutno ne znaci da ce svi nabrojani postati dobri igraci. Vjerujem da vecina njih hoce.Ali svi imaju idealnu priliku. Sve je do njih.
Ovo cijeloj prici o ciljevima,kadrovskoj politici u klubu...,daje pravi smisao.
I sad gledam sastav koji je jucer igrao u Vogosci,i vidim,i jako se obradujem cetvorici kadeta 97.g,koji su sad prebaceni u juniorsku selekciju:Kemal Osmankovic,Ismail Durakovic, Kerim Palic i Emir Cutahija. Ovo je pokazatelj da se vjeruje u te momke i ocigledno je da ce njih cetvorica biti sljedeci koji ce se postepeno priblizavati prvom timu.
Jucerasnji sastav su cinile tri grupe igraca:prvotimci,koji iz raznoraznih razloga nisu igrali puno u uvodu sezone,juniori koji su potpisali ugovore i prikljuceni prvom timu, te ova cetvorica navedenih,kojima je dato do znanja da se na njih,pored Amira koji je vec tu,ozbiljno racuna.
Ovo nam pokazuje da se zaista radi planski,dugorocno i smisleno. Pogledajte sad grupu igraca koje ima Zeljo,u rasponu od 94-97.godista:Kjosevski,Bajic,Sadikovic,Memija,Kolicic,Haskovic,Mekic,Kasic,Hadzovic,Beganovic,Hadziahmetovic,Durakovic,Osmankovic,Palic,Cutahija.I svi pod ugovorima od tri do pet godina. I ne radi se tu samo o nadarenim igracima. Oni su osvojili u svojim selekcijama sve trofeje,sto znaci da su najbolji u drzavi. Cinjenica je da ovakvu situaciju nikad ranije nismo imali. Medjutim,apsolutno ne znaci da ce svi nabrojani postati dobri igraci. Vjerujem da vecina njih hoce.Ali svi imaju idealnu priliku. Sve je do njih.
Ovo cijeloj prici o ciljevima,kadrovskoj politici u klubu...,daje pravi smisao.
- molotovljev
Nije vazno gdje je golman stajao, vazno je da li je lopta u 16 ili izvan, kao u korner situaciji.zaboljisportuBiH je napisao/la:Koliko ja znam samo Antoloviću crveni što nije dao. Onaj go je do pomoćnika.bhsport je napisao/la:Zna li iko koji su Valjicevi propusti za tekmu Zeljo-Siroki?
Mene interesuje druga stvar kod te situacije. Jel se gleda gdje su bile noge golmana u trenutku hvatanja ili da li je lopta ušla u 16 kao kod kornera recimo kad lopta u vazduhu izađe van granica terena? Mislim ako je dosudio ondje indirekt onda je morao dati crveni, ali me ta situacija intersuje jer ako je kao kod kornera onda nije trebao ni suditi indirekt jer mi se čini da je bila lopta unutar 16. ISto mi nije jasno, kad sam gledao Sarajevo - Velež drugo poluvrijeme da dadne igraču Veleža žuti što je ostavio loptu da izvede aut beku. Ok zadržavanje ali isto to sam gledao par puta u drugim tekmama pri kraju tekmi pa nije bilo žutog. Interesuju me tu pravila. Čisto onako. NE pokušavam ništa reći pogotvo ne navući pitare ovdje.
I zna li neko radi li još produžavanje članskih? Hoće li biti neki tu standardan termin? Da se zna majka mu stara.
Poenta je da u ovim situacijama ne postoji zuti karton. Dakle, ako sudija smatra da je golman igrao rukom
izvan 16, po svim kriterijama duzan je dati crveni karton. U ovom slucaju sudija je procijenio da je golman
Zeljeznicara igrao rukom i dao mu je samo zuti karton, sto je klasicna amnestija i neko novo pravilo.
Eh sad, druga je stvar ako je naknadno utvrdjeno da je lopta bila u 16 metara, ali to opet ne mijenja cinjenicu
da je sudija katostrofalno pogrijesio. Imao je dvije solucije; ili crveni karton ili nastavi igrati sve je cisto.
F.K.SARAJEVO
teško da je ovo bilo unutar 16m

HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
-
- Kontakt:
A isto tako i vrlo moguce da nije cijelim obimom izvan 16-erca, jeldeKevin je napisao/la:teško da je ovo bilo unutar 16m

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
- molotovljev
Kevine, nije uopste vazno da li je unutar 16 ili izvan, ako je vec dosudio indirekt za Siroki znaci da je u tom
trenutku procijenio da je golman igrao rukom izvan 16 metara i po svim pravilima morao mu je dati crveni k...
Ovako se samo provalio kao nijedan sudija do sada.
trenutku procijenio da je golman igrao rukom izvan 16 metara i po svim pravilima morao mu je dati crveni k...
F.K.SARAJEVO
Jakupovic sudi protiv Zrinjskog..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Salemov arbitar, moglo bi biti picenja po zivcima, iritantan je pofinoMinjore je napisao/la:Jakupovic sudi protiv Zrinjskog..
-
- Kontakt:
Sve se slažem, samo pitam za pravilo jel kao kod kornera ili drugačije. Hvala.molotovljev je napisao/la:Nije vazno gdje je golman stajao, vazno je da li je lopta u 16 ili izvan, kao u korner situaciji.zaboljisportuBiH je napisao/la:Koliko ja znam samo Antoloviću crveni što nije dao. Onaj go je do pomoćnika.bhsport je napisao/la:Zna li iko koji su Valjicevi propusti za tekmu Zeljo-Siroki?
Poenta je da u ovim situacijama ne postoji zuti karton. Dakle, ako sudija smatra da je golman igrao rukom
izvan 16, po svim kriterijama duzan je dati crveni karton. U ovom slucaju sudija je procijenio da je golman
Zeljeznicara igrao rukom i dao mu je samo zuti karton, sto je klasicna amnestija i neko novo pravilo.
Eh sad, druga je stvar ako je naknadno utvrdjeno da je lopta bila u 16 metara, ali to opet ne mijenja cinjenicu
da je sudija katostrofalno pogrijesio. Imao je dvije solucije; ili crveni karton ili nastavi igrati sve je cisto.
Nije bitno gdje se igrac nalazi bitno je gdje je lopta da li je u granicama igralista ili odredjenih prostora
-
- Kontakt:
NIsam ja zaustavljao sliku, samo sam rekao da mi se čini. Veoma su nezgodni ovi uglovi i kod zaustavljanja i to nisu velike greške ali kad odlučiš da je van a ne dati crveni onda jbg. Procijenio je da je van 16 i trebao je biti crveni i to je suština ovog slučaja, ali ja pitam genrealno kakvo je pravilo.Kevin je napisao/la:teško da je ovo bilo unutar 16m
-
- Kontakt:
Sto posto, ne može svirati igranje rukom van šesnaesterca i dati žutimolotovljev je napisao/la:Kevine, nije uopste vazno da li je unutar 16 ili izvan, ako je vec dosudio indirekt za Siroki znaci da je u tom

@Lisander Ne može dati golmanu žuti za igranje rukom van kaznenog prostora, to je crveni po svim mogućim pravilima. Ukoliko je procijenio da je bilo unutra onda ne bi trebalo biti ni žutog.
Ja sam prvi rekao da je Široki drastično oštećen na Grbavici.
Pravilo XII-4 iskljucenje igraca ako igra rukom u idealnoj poziciji za postizanje, osim golmana unutar 16 metara, postoje i nekakve preporuke gdje golman iskoraci ili inercijom se ne uspije zaustaviti, moze po procijeni zuti, al' ovo je klasicni crveni, al' vrlo teska situacija, granicna. Situacija koja direktno utjece na rezultat i iz tog razloga i je takva kazna za Valjica.zaboljisportuBiH je napisao/la:NIsam ja zaustavljao sliku, samo sam rekao da mi se čini. Veoma su nezgodni ovi uglovi i kod zaustavljanja i to nisu velike greške ali kad odlučiš da je van a ne dati crveni onda jbg. Procijenio je da je van 16 i trebao je biti crveni i to je suština ovog slučaja, ali ja pitam genrealno kakvo je pravilo.Kevin je napisao/la:teško da je ovo bilo unutar 16m
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
Da stvar bude gora, on nije dosudio INDIREKT, nego slobodan udarac. Kada se dosudi indirekt sudija mora podići ruku uspravno/vertikalno, a kod izvođenja tog prekršaja Valjićeva ruka nije bila u položaju koja zahtjevaju pravila fudbalske igremolotovljev je napisao/la:Kevine, nije uopste vazno da li je unutar 16 ili izvan, ako je vec dosudio indirekt za Siroki znaci da je u tom

Trenutno korisnika/ca: Argentina, BarbareZeljin, Brkooo, GangEvil, Kajkutenjoyer, sebalos, Stole i 76 gostiju.