FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
spas je u tome da se ziceri pogode. a tu po meni publika ne pije previše vode.
-
- Kontakt:
Rutina se stice redovnim igranjem,a ne onim "de ga malo na klupu,da dodje sebi."
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Pa nemaš u rosteru 30 igrača da ides s tim izbaci ga da malo odmori. Ionako se krpimo s igracima, nemamo popunjeno adekvatan igracki kadar, nego šutiti i gurati s ovim što imamo..
Kod nas se ide po principu ne valjaš tri utakmice, odmah mrš na klupu. Neur brani tri loše tekme, i po našem ga treba odmah izbaciti. Da je Bogdo nama samo problem golman. Bokačo je dao odličnu analizu, valjda neko proba na nekim prijateljskim tekmama kako će to izgledati..
Kod nas se ide po principu ne valjaš tri utakmice, odmah mrš na klupu. Neur brani tri loše tekme, i po našem ga treba odmah izbaciti. Da je Bogdo nama samo problem golman. Bokačo je dao odličnu analizu, valjda neko proba na nekim prijateljskim tekmama kako će to izgledati..
@ChWilla To druze stoji, ali mislim da ce protiv Zrinjskog krenuti na bolje, jer u odnosu na prve dvije,tri utakmice poceli smo da pravimo sanse,sad ce i golovi krenuti. Nego moze li mi neko "objasniti" Adzemovu izjavu u danasnjem avazu gdje kaze da u ekipi nema ko gol dati i da je zato Varea doveden. Totalno amaterski, ko da indirektno zeli da kaze da ne racuna na Turkovica, Kolicica i ostale..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
- EdinDzekomo
- Kontakt:
protiv zrinjskog na glavu po pobjedu,po moranje 

takve izjave ne treba davati ni kad su tačne. a to ne znamo, da je turković imao neku šansu, pa fulio, hajde de. mada varea bi po minulom radu trebao biti klasu iznad, a bajić nije klasični golgeter.
Zadnja izmjena: ChWilla, dana/u 19 avg 2014, 14:19, ukupno mijenjano 1 put.
- EdinDzekomo
- Kontakt:
i vise od toga,publika mora vrsiti pritisakMinjore je napisao/la:Zelji je jedini spas da na Grbavici u nedjelju bude 4,5 hiljada navijaca koji ce maksimalno "gurati" i koji ce nositi momke do pobjede, bez obzira na sve. Zna li ko imal u planu da se ubrzo potpise ugovor sa Behramom i Zericem, jer kolko vidim da su strasan tandem.
varea daje

Amir Hadžiahmetović, je dječak o kojem smo pisali još prošle sezone, dok je igrajući za kadete Željezničara, predvodio mladi tim do titule prvaka u Omladinskoj Premijer ligi.
Danas, nekoliko mjeseci kasnije, sve se u njegovom životu promijenilo. Dolaskom na mjesto šefa stručnog štaba Admira Adžema, Hadžiahmetović je prekomandovan u prvi tim, zabilježio je i debi u prvom timu.
Prošlog vikenda Amir je na poziv ljudi iz Akademije Manchester Cityja, otišao u Englesku, kako bi mogao trenirati u kampu ovog engleskog kluba, za koji uspješno nastupa kapiten Zmajeva, Edin Džeko.
Amire, kakve su impresije nakon što si proveo par dana u Manchesteru?
- Osjećaj je fenomenalan. Uslovi u samom kampu su odlični, tereni fenomenalni, a treninzi koje obavljaju treneri su vrhunski. Po dolasku u Manchester dočekao me je šef Akademije, koji me upoznao sa svim što se tiče mog boravka u Engleskoj.
Jesi li imao priliku sresti Edina Džeku?
- Džeko mi je puno pomogao oko mog dolaska u Englesku. Vidjeli smo se i on mi je dao korisne savjete oko toga kako se radi ovdje, kako da se ponašam i ja sma mu zahvalan na tome.
Da li si počeo trenirati?
- Jučer sam obavio prvi trening i mogu reći da sam prezadovoljan kako je sve izgledalo. U narednim danima mog boravka ću nastaviti raditi u kampu. Moje je da se što više trudim i radim, a ljudi iz Akademije će ocijeniti i procijeniti i nadam se pozvati me ponovo. Sve u svemu ovo je jedno veliko iskustvo za mene i presretan sam štosam dobio ovakvu priliku.
Danas, nekoliko mjeseci kasnije, sve se u njegovom životu promijenilo. Dolaskom na mjesto šefa stručnog štaba Admira Adžema, Hadžiahmetović je prekomandovan u prvi tim, zabilježio je i debi u prvom timu.
Prošlog vikenda Amir je na poziv ljudi iz Akademije Manchester Cityja, otišao u Englesku, kako bi mogao trenirati u kampu ovog engleskog kluba, za koji uspješno nastupa kapiten Zmajeva, Edin Džeko.
Amire, kakve su impresije nakon što si proveo par dana u Manchesteru?
- Osjećaj je fenomenalan. Uslovi u samom kampu su odlični, tereni fenomenalni, a treninzi koje obavljaju treneri su vrhunski. Po dolasku u Manchester dočekao me je šef Akademije, koji me upoznao sa svim što se tiče mog boravka u Engleskoj.
Jesi li imao priliku sresti Edina Džeku?
- Džeko mi je puno pomogao oko mog dolaska u Englesku. Vidjeli smo se i on mi je dao korisne savjete oko toga kako se radi ovdje, kako da se ponašam i ja sma mu zahvalan na tome.
Da li si počeo trenirati?
- Jučer sam obavio prvi trening i mogu reći da sam prezadovoljan kako je sve izgledalo. U narednim danima mog boravka ću nastaviti raditi u kampu. Moje je da se što više trudim i radim, a ljudi iz Akademije će ocijeniti i procijeniti i nadam se pozvati me ponovo. Sve u svemu ovo je jedno veliko iskustvo za mene i presretan sam štosam dobio ovakvu priliku.
- ZELJOx4xlife
- Kontakt:
Ljudi, kad igramo protiv Zrinjskog, dan i satnica? Hvala!
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!
- DzoleZeljo
- Kontakt:
a ovu tegobu vucemo jos od kraja prvog dijela prosle sezone, gdje smo zbog promasaja zicera sve izgubili.ChWilla je napisao/la:spas je u tome da se ziceri pogode. a tu po meni publika ne pije previše vode.
Treba nam vise pozitive.Opcenito.Pozitivna energija moze pogurati neke stvari na bolje,sigurno. Mi,navijaci Zelje smo upravo bili poznati po tom pozitivnom odnosu prema voljenom klubu. Nekako mi se cini da je sve vise onih navijaca koji su uz klub samo onda kad se pobjedjuje,kad se osvajaju titule,kadje sve potaman.
Klub se voli uvijek,i kad je prvi,i drugi,i kad je u drugoj ligi,i kad izgubi polufinale kupa UEFA u 87 min.,i kad se profula zicer za pobjedu...uvijek.
Kritikovati treba ono sto je za kritiku,ono sto se moze popraviti,ali ne mozemo mi od Rijada Bajica napraviti Van Persija.Ali mozemo pomoci Rijadu da bude bolji nego sto je sad,pruzajuci mu podrsku i onda kad fuli zicer.A s druge strane,Rijada mozemo potopiti,da nikad ne postane bolji. Uzimam njega za primjer jer mi je jedan covjek iz kluba rekao prije jedan mjesec,negdje pred pocetak sezone,kad sam ga pitao sta je sa Rijadom,stagnira,djeluje nezainteresovano,kao da ima nekih problema,rekao mi je otprilike ovako:Baji treba malo paznje,trba mu pruziti ruku, pokazati da mu se vjeruje,pokazati mu da je vrijedan paznje.Predpostavljam da mu je Adzem znao prici na pravi nacin jer ga on poznaje bolje od drugih trenera,i evidentan je njegov napredak u svakom smislu. Na srecu da je tako,a vrlo lako se moglo desiti i drugacije.
Ovo sam napisao iz razloga, da ponekad razmislimo prije nego nekom igracu **** sve po spisku.I oni su ljudi sa svim slabostima i manama,problemima...,i treba pokazati razumijevanje za greske.
Takodje trebamo imati na umu da niko od nas ne moze voljeti vise nego oni sami,da igraju dobro,zabijaju,brane neodbranljivo...,ali,njihove realne mogucnostisu takve kakave jesu i to moramo prihvatiti kao realnost.
Ono sto im ne bi mogao oprostiti,a ne bi trebao ni jedan navijac Zelje,i sto apsolutno trazimo i ocekujemo od njih je borba,i borba,na svakoj utakmici,za svaku loptu,pa kako god zavrsilo.
Ponavljam,vise pozitive ljudi.
Klub se voli uvijek,i kad je prvi,i drugi,i kad je u drugoj ligi,i kad izgubi polufinale kupa UEFA u 87 min.,i kad se profula zicer za pobjedu...uvijek.
Kritikovati treba ono sto je za kritiku,ono sto se moze popraviti,ali ne mozemo mi od Rijada Bajica napraviti Van Persija.Ali mozemo pomoci Rijadu da bude bolji nego sto je sad,pruzajuci mu podrsku i onda kad fuli zicer.A s druge strane,Rijada mozemo potopiti,da nikad ne postane bolji. Uzimam njega za primjer jer mi je jedan covjek iz kluba rekao prije jedan mjesec,negdje pred pocetak sezone,kad sam ga pitao sta je sa Rijadom,stagnira,djeluje nezainteresovano,kao da ima nekih problema,rekao mi je otprilike ovako:Baji treba malo paznje,trba mu pruziti ruku, pokazati da mu se vjeruje,pokazati mu da je vrijedan paznje.Predpostavljam da mu je Adzem znao prici na pravi nacin jer ga on poznaje bolje od drugih trenera,i evidentan je njegov napredak u svakom smislu. Na srecu da je tako,a vrlo lako se moglo desiti i drugacije.
Ovo sam napisao iz razloga, da ponekad razmislimo prije nego nekom igracu **** sve po spisku.I oni su ljudi sa svim slabostima i manama,problemima...,i treba pokazati razumijevanje za greske.
Takodje trebamo imati na umu da niko od nas ne moze voljeti vise nego oni sami,da igraju dobro,zabijaju,brane neodbranljivo...,ali,njihove realne mogucnostisu takve kakave jesu i to moramo prihvatiti kao realnost.
Ono sto im ne bi mogao oprostiti,a ne bi trebao ni jedan navijac Zelje,i sto apsolutno trazimo i ocekujemo od njih je borba,i borba,na svakoj utakmici,za svaku loptu,pa kako god zavrsilo.
- IlProfessore
- Kontakt:
Nikad prežaliti zicer Tome na derbiju... kuknjavaDzoleZeljo je napisao/la:a ovu tegobu vucemo jos od kraja prvog dijela prosle sezone, gdje smo zbog promasaja zicera sve izgubili.ChWilla je napisao/la:spas je u tome da se ziceri pogode. a tu po meni publika ne pije previše vode.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
jovanmaksimovic je napisao/la:iz izvjestaja nista ne mogu da saznam... imam dva pitanja oko utakmice
1) da li neko iz zelje dobio zuti karton?
2) koji brojeve na ledjima nose basa i varea?
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Pratim tvoje postove koji su jako dobri i u vecini se slazem sa tobom mi se moramo pomiriti sa cinjenicom da su godine dominacije prosle i da nismo iskoristili na najbolji nacin sad moramo sve ispocetka jedino meni sto daje neku nadu jest da je Amar jos uvijek tu inace bi mogli staviti katanac .FKZ1921 je napisao/la:Treba nam vise pozitive.Opcenito.Pozitivna energija moze pogurati neke stvari na bolje,sigurno. Mi,navijaci Zelje smo upravo bili poznati po tom pozitivnom odnosu prema voljenom klubu. Nekako mi se cini da je sve vise onih navijaca koji su uz klub samo onda kad se pobjedjuje,kad se osvajaju titule,kadje sve potaman.
-
- Kontakt:
@Carson i u godinama dominacije bilo je ovakvih tekmi i istih komentara. Interesantno je koliko ljudi mijenjaju mišljenje nakon jedne tekme pa čak i u toku same tekme o nekom igraču. Čessto sam navodio primjer Salihovića koji je godinama u Bundes ligi i njegovih centaršuteva protiv LAtvije kad smo gore na poluvremenu imali 0:0. Pa čovjek je ubacio brat bratu 15 puta i sve je otišlo nebu pod oblake. Nevjerovatno je da niko nij eu mojoj blizini to primjeti a gledao sam vani tu tekmu. Nemamo strpljenja a da ne govorim da nakon prvog lošeg centaršuta na tekmi odmah psujemo.
ISto tako ovo što kaže @FKŽ1921 svaki igrač reaguje drugačije. Trener i jeste tu da nekako pokuša da ga vrati. Nažalost mi nemamo psihologa pa je treneru teže, ali i kod takvih ekipa koje imaju sve opet mora trener znati kako sa kojim igračem i kada. NEko je rekao za Nedu i za izjavu Adžemovu. Nedo ne smije pasti, ali isto tako ne treba se ni naaziti u tim izjavama jer mediji često to malo preformulišu. Bitno je ono što njemu govori na treninzima i šta od njega očekuje. Nedo nam je bitan igrač jer nemamo visokog napadača. Valjao bi nam protiv ekipa koje se brane. Ne znači ako kaže da nema ko gola dati da ne računa na NEdu i Količića. Pogotovo za Količića to ne važi.
POgotvo za ove mlade kad čujem da ih se previše kritikuje zlo mi dođe. OK Dadi treba agresivnosti ali mali ima sve ostalo. Kad ga nebi kritikovali možda bi počeo i uklizavati ko zna. VIdi to i Adžem i sigurno mu i on trubi. I TOres se nafulao onih prilika ko Baja i to milion puta, a Baja igra po njivama i odskoči mu lopta ružno. Toresu tepih jbt.
ISto tako ovo što kaže @FKŽ1921 svaki igrač reaguje drugačije. Trener i jeste tu da nekako pokuša da ga vrati. Nažalost mi nemamo psihologa pa je treneru teže, ali i kod takvih ekipa koje imaju sve opet mora trener znati kako sa kojim igračem i kada. NEko je rekao za Nedu i za izjavu Adžemovu. Nedo ne smije pasti, ali isto tako ne treba se ni naaziti u tim izjavama jer mediji često to malo preformulišu. Bitno je ono što njemu govori na treninzima i šta od njega očekuje. Nedo nam je bitan igrač jer nemamo visokog napadača. Valjao bi nam protiv ekipa koje se brane. Ne znači ako kaže da nema ko gola dati da ne računa na NEdu i Količića. Pogotovo za Količića to ne važi.
POgotvo za ove mlade kad čujem da ih se previše kritikuje zlo mi dođe. OK Dadi treba agresivnosti ali mali ima sve ostalo. Kad ga nebi kritikovali možda bi počeo i uklizavati ko zna. VIdi to i Adžem i sigurno mu i on trubi. I TOres se nafulao onih prilika ko Baja i to milion puta, a Baja igra po njivama i odskoči mu lopta ružno. Toresu tepih jbt.
jovanmaksimovic je napisao/la:jovanmaksimovic je napisao/la:iz izvjestaja nista ne mogu da saznam... imam dva pitanja oko utakmice
1) da li neko iz zelje dobio zuti karton?
2) koji brojeve na ledjima nose basa i varea?
D. Sadikovic zuti, Basa 15, Varea 16
Joj ti glupe priče. Ako je iko imao uvijek podršku onda je to bio Željo. Ne vidim razlog da se to ikako spominje. Kao što kaže carson mi smo poslije svih titula i duplih kruna trebali biti svjetlosno godinu ispred svih, a mi smo poslije svega toga sad spali na to da kao nekome treba davati podršku. On će dobijati uvijek bio Željo prvi ili 10, ali zar uvijek kad neko usere stvar se traže neke gluposti tipa tih. Jel teško napisati da je Amar usrao dosta stvari ali ga vade titule pa ovo što je usro se ne prikazuje toliko. Stanje u klubu je izgleda jako loše, što se odrazilo i na tribine. Bolje bi bilo da se počne nešto raditi, tražiti sponzori, dovoditi neke igrače koji su nam prijeko potrebni, nego kukati stalno i tražiti neku milostinju od navijača, a zauzvrat fule 10 zicera NAMJERNO. Hebo tu priču.FKZ1921 je napisao/la:Treba nam vise pozitive.Opcenito.Pozitivna energija moze pogurati neke stvari na bolje,sigurno. Mi,navijaci Zelje smo upravo bili poznati po tom pozitivnom odnosu prema voljenom klubu. Nekako mi se cini da je sve vise onih navijaca koji su uz klub samo onda kad se pobjedjuje,kad se osvajaju titule,kadje sve potaman.
hahah e cuj namjerno 

-
- Kontakt:
Na ovoj temi fakat pišu neki koji imaju problema sa tzv. čitanjem sa razumijevanjem
i nižu nebulozu za nebulozom.

To sto smo trebali biti daleko ispred ostalih je vec prezvakana tema. Nazalost, malo je ljudi u Klubu koji se trude, zato je situacija kakva jeste. Od premijer lige se ne moze "ziivjeti" , jedino od transfera i Evrope. Po pitanju transfera se i pocelo raditi, al nas osnovni problem je Evropa. Kako los marketing,tako i nastupi. Volio bih da Aco iznese svoje misljenje u vezi ovih tema o kojima diskutujemo zadnjih par dana..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987