Tino-Sven Sušić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Tino-Sven Sušić

Post Postao/la Virtu4l » 10 jun 2014, 20:28

mirzatele je napisao/la:Al ok,cuvaj se ti,nemam se ja namjeru s tobom raspravljat,jer to ne vodi nigdje,kontradiktoran si i imas svoje stavove koje ne zelis ni pokusati mjenjati..
Tako ti je najpametnije, bez argumenata nisi nigdje pristao ;) sad ti je to (nadam se) malo jasnije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 10 jun 2014, 20:28

Pa jbg Virtual nazovi kako god hoćeš slučaj Hadzic i Susic junior,ali niko od ostalih kandidata za A tim nije imao takvu sigurnost,da ce nakon sto sredi papire biti pozvan i dobiti sansu... bar ne od ovih igrača koji igraju u ligama koje ne spadaju u lige 5-ICE... Ja sam samo zato da svi dobiju šansu,svi oni za koje selektor i savez misle da su potencijalni,i koji igraju u svojim klubovima... i da nakon sto srede papire budu 100% provjereni u nekoj jakoj utakmici... a ne utakmicama tipa one sinoć,gdje protivniku možeš zabiti 10 komada i više,ako želiš... ne kazem da sad treba gomilati igrače i pričat sa svakim igračem koji se javi,nego samo oni koji igraju u ozbiljnim klubovima i ligama koje su respektabilne,a ne da nam se dovode igrači iz klubova koji nista nisu bolji od naših iz premijer lige... od Hajduka je ostalo samo ime,bas kao i od Crvene Zvezde... To sto je Safet nekako zastao u 80-tim i nikako da skonta da te lige vise nema,kao ni države,i da je s njom nestalo i dosta klubova koji su nekad predstavljali nešto u Europi...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 10 jun 2014, 20:33

Virtu4l je napisao/la:

Gdje sam napisao da Zahirović nije mogao igrati u tvojoj formaciji?
Virtu4l je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:Eto nije mogao izvesti ovu formaciju:

------------------Dzeko------------------------
--Lulic--------Misimovic------Hajrovic-----
--------Pjanic---------Zahirovic-------------
-Salihovic--Spahic--Bicakcic---Mujdza----
-----------------Begovic----------------------

Jedina razlika Zahirovic-Besic.
Mujdža povrijeđen, Vranješ bio bez kluba, Zahirović nije igrao, Hajrović tek dobio papire, niko ga ni u snu ne bi stavio u prvu postavu u finišu kvalifikacija, a Kolašinca nismo ni imali. Nije to baš tako mala razlika kako ti predstavljaš, plus Ibišević u odličnoj formi, a Džeko bio na klupi Cityja. Jeli trebam još da nacrtam?
Ovde relativiras moju formaciju da to nije moglo, jer Zahirovic nije igrao. Eto odakle.

Protiv Egipta nisam trazio analizu igre, nego sam te pitao sto nismo igrali u 4-2-3-1 sistemu kada smo mogli?
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 10 jun 2014, 20:35

Taj Dilaver koga spominjete mi se ne cini neka igracina. Imam osjecaj da njega koristite samo da bi nesto kritikovali. Znaci jos jedan u moru mediokriteta koji su se na forumu velicali kao velike igracine, od onog dvojca iz Azerbejdzana (igraju Europa ligu!!) pa do Cocalica i raznoraznih drugih prosjecnih igraca.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 10 jun 2014, 20:38

calcio je napisao/la:Taj Dilaver koga spominjete mi se ne cini neka igracina. Imam osjecaj da njega koristite samo da bi nesto kritikovali. Znaci jos jedan u moru mediokriteta koji su se na forumu velicali kao velike igracine, od onog dvojca iz Azerbejdzana (igraju Europa ligu!!) pa do Cocalica i raznoraznih drugih prosjecnih igraca.
Pa jbg Calcio,i Avdija i Šunjić,Hadžić,Tino su prosječni ,pa su u repki... Realno Kvržić je barem malo igrao u proslom ciklusu,ako cemo po tome,zasluzio je prije Hadzica i Tine da bude na spisku,uz sve to igra u boljem klubu,na svakom planu...standardan je...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 10 jun 2014, 20:41

1988risha je napisao/la:
calcio je napisao/la:Taj Dilaver koga spominjete mi se ne cini neka igracina. Imam osjecaj da njega koristite samo da bi nesto kritikovali. Znaci jos jedan u moru mediokriteta koji su se na forumu velicali kao velike igracine, od onog dvojca iz Azerbejdzana (igraju Europa ligu!!) pa do Cocalica i raznoraznih drugih prosjecnih igraca.
Pa jbg Calcio,i Avdija i Šunjić,Hadžić,Tino su prosječni ,pa su u repki... Realno Kvržić je barem malo igrao u proslom ciklusu,ako cemo po tome,zasluzio je prije Hadzica i Tine da bude na spisku,uz sve to igra u boljem klubu,na svakom planu...standardan je...
Pa eto recimo da su prosjecni, cijela zbrka je znaci oko toga sto vi hocete taj prosjek da zamjenite sa nekim drugim prosjekom? Oko toga se koljemo znaci? Interesantno. :crazy:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jun 2014, 20:42

@1988risha,

Sve je to jasno kao dan, ali on ima svoje mišljenje koje se ne poklapa sa tvojim. Iza njega stoje rezultati i ispunjeni ciljevi, a iza tebe i mene stoji karijera na SportSport.ba forumu.

Dobili smo Hajrovića, Kolašinca, vratio se Bešić, sasvim dovoljno za ovaj period, posebno jer igraju na veoma bitnim pozicijama. Nebitan je Papetov uticaj na slučaj Hajrović ili Kolašinac, oni su tu i dovedeni su u njegovom mandatu i bez njegovog znanja i potvrde se nije moglo krenuti u proces njihovog dovođenja.
DonCorleone je napisao/la:Protiv Egipta nisam trazio analizu igre, nego sam te pitao sto nismo igrali u 4-2-3-1 sistemu kada smo mogli?

Kako smo mogli igrati u tom sistemu kad protiv Egipta nije bio niti jedan pravi zadnji vezni. Hadžića ne računam, a Rahimić i Zahirović su već tada ispali iz svih kombinacija.
Voli te tvoje Sarajevo.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 10 jun 2014, 20:47

Virtu4l je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:Protiv Egipta nisam trazio analizu igre, nego sam te pitao sto nismo igrali u 4-2-3-1 sistemu kada smo mogli?

Kako smo mogli igrati u tom sistemu kad protiv Egipta nije bio niti jedan pravi zadnji vezni. Hadžića ne računam, a Rahimić i Zahirović su već tada ispali iz svih kombinacija.
Eto sam si dao odgovor na Susicev rad. Uvijek jedno te isto jer nema se rijesenja, a rijesenja mu pred nosom? Imao je sve igrace za 4-2-3-1 izuzev Zahirovica i Besica. Mogao je vratiti Zahirovica nazad? Sto nije? Je li lud da pocinje utakmicu bez zadnjeg veznog? Jeste. Zato je i fasovao a u Slovackoj su ga sve vile svijeta pronosale da bi nakon toga sve ponovo na isto :clap: .

On je bukvalno minut do 12 skontao da onako kako on igra ne ide dalje. Kada se samo sijetim Misimovic-Pjanic-Medunjanin kombinacije, a Hajrovic na klupi :facepalm: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jun 2014, 20:56

DonCorleone je napisao/la:Eto sam si dao odgovor na Susicev rad. Uvijek jedno te isto jer nema se rijesenja, a rijesenja mu pred nosom? Imao je sve igrace za 4-2-3-1 izuzev Zahirovica i Besica. Mogao je vratiti Zahirovica nazad? Sto nije? Je li lud da pocinje utakmicu bez zadnjeg veznog? Jeste. Zato je i fasovao a u Slovackoj su ga sve vile svijeta pronosale da bi nakon toga sve ponovo na isto :clap: .
Ma nemoj. Pa kako smo igrali prije ove krize sa zadnjim veznim, dok su General i Zaha igrali u dobroj formi? Kako smo igrali prošli ciklus, jeli i tada sve bilo isto? Ili smo možda u neke utakmice ulazili sa jednim napadačem i sa skroz promijenjenom taktikom? Čudi me da tako brzo zaboravljaš.

Poenta je da nije imao igrače, da je imao nekoliko nezgodnih povreda i čim se to promijenilo, ponovo smo došli na svoje, što je najbitnije bez posljedica.

Vile me ne zanimaju, kao i ŠBBKBB retorika. Postoji cilj, ili dođeš do njega ili ne dođeš. Pape je došao.
Voli te tvoje Sarajevo.

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 10 jun 2014, 20:59

Je li potpisao ugovor sa Santosom? :zviz:
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 10 jun 2014, 21:03

Pape je nadosao, nista vise. A da je dosao do SP lezi upravo u ironiji onog igraca koji mu je presjedio sve utakmice na klupi.

Ja se ne sijecam da smo mi izuzev protiv Francuske u Parizu odigrali jednom u 4-2-3-1 formaciji, sve je to bila uvijek ista sema sa odprilike 1,5 napadaca, 3 kreativca, Pjanic desno krilo sa Ibisevicem itd.

Elem sve skupa jedan uzas u koji je on samog sebe doveo nepozivajuci prave igrace. Odnose sa Besicem je mogao davno izgladiti u cetiri oka, ali nije. Zahirovica je mogao zvati umjesto Hadzica, ali nije. Iako je Zahirovic Batistuta za Hadzica. To su cinjenice koje ti ne zelis da cujes.

Evo najbolji primjer je sada Zukanovic. Ponovo nema stopera? Pa sto ga nema? Nema ga jer ne razmislja. Neka se krpi sada kako zna i umije.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 jun 2014, 21:05

DonCorleone je napisao/la:
Ja se ne sijecam da smo mi izuzev protiv Francuske u Parizu odigrali jednom u 4-2-3-1 formaciji, sve je to bila uvijek ista sema sa odprilike 1,5 napadaca, 3 kreativca, Pjanic desno krilo sa Ibisevicem itd.
+1
DonCorleone je napisao/la: Evo najbolji primjer je sada Zukanovic. Ponovo nema stopera? Pa sto ga nema? Nema ga jer ne razmislja. Neka se krpi sada kako zna i umije.
+1

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jun 2014, 21:14

DonCorleone je napisao/la:Ja se ne sijecam da smo mi izuzev protiv Francuske u Parizu odigrali jednom u 4-2-3-1 formaciji, sve je to bila uvijek ista sema sa odprilike 1,5 napadaca, 3 kreativca, Pjanic desno krilo sa Ibisevicem itd.
E vidiš, ja se sjećam prijatelju. Npr gostovanje Bjelorusiji, jedna od ključnih pobjeda u ciklusu, gostovanje Rumuniji kad su na zadnjem veznom bili Rahimić i Medunjanin, dvomeč protiv Portugala, itd... dakle to su četiri utakmice, plus ona u Francuskoj, njih sam nabrojao onako iz glave ;)

Vidim tvoja vjerna sjenka te podržava, izgleda da je i njega izdalo sjećanje.

Uživam, samo nastavite :cool:
Voli te tvoje Sarajevo.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 10 jun 2014, 21:24

Koju smo formaciju trebali igrati protiv Slovacke?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jun 2014, 21:26

calcio je napisao/la:Koju smo formaciju trebali igrati protiv Slovacke?
Sačekaj malo, sad Guglaju, da provjere jeli tačno ovo što sam gore napisao.
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 jun 2014, 21:29

Virtu4l je napisao/la:
E vidiš, ja se sjećam prijatelju. Npr gostovanje Bjelorusiji, jedna od ključnih pobjeda u ciklusu, gostovanje Rumuniji kad su na zadnjem veznom bili Rahimić i Medunjanin, dvomeč protiv Portugala, itd... dakle to su četiri utakmice, plus ona u Francuskoj, njih sam nabrojao onako iz glave ;)

Vidim tvoja vjerna sjenka te podržava, izgleda da je i njega izdalo sjećanje.

Uživam, samo nastavite :cool:
Nisam ja nicija sjenka. Nego imam slicno misljenje kao on. Sto se tice formacije u proslim utakmicama ja sam vec rekao da se slazem da je igrao 4-4-2 i da je to potpuno legitimno zbog tadasnje forme Ibisevica ( i nedostatka pravog krila ) zar ne. To vazi DO utakmica sa Slovackom. Ali posto smo prosli kvalifikacije to se naravno zaboravlja. Jer ipak najvazniji je rezultat i to se slazem sa tobom. A sto se tice Zukanovica. Na ovoj zadnjoj kontrolnoj utakmici me je Vranjes poprilicno razocarao. A i Bicakcic mi ne djeluje 100% spreman. Samo zbog tog razloga ta pozicija drugog stopera postaje najosjetljivija. A prvenstvo nije ni pocelo kako treba. Sto se tice poziva 23 igraca ( slazem se sa svima, osim sto nam fali jedan stoper umjesto jednog zadnjeg veznog koji nam ionako nece nista igrat ).

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 jun 2014, 21:37

Odgovorio sam Virtualu. Po meni bi bila bolja 4-5-1 zbog ofanzivnih kvaliteta Slovacke. Znaci posjedovali su kvalitet da nam zabiju gol/ove ako se previse otvorimo sa dva napadaca. I to se je i desilo u prvoj utakmici. Naravno posto je najvazniji uspjeh. To nije bitno jer Pape ima rezultat. Sada posto igra najbolji mogucu formaciju. I posto se je pojacao na deficitarnim pozicijama ( kao sto kaze Virtual ). Sada nam jos samo ostane da pricamo o finesama. I to vise manje i radimo. Osim te jedine Papetove dileme drugog stopera.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 10 jun 2014, 21:40, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jun 2014, 21:39

Ajax, i mene je Vranješ sinoć razočarao, ali protiv Obale Slonovače me je oduševio, jbg, crno bijeli svijet. Prvo su se kleli u njega, a danas ga vrijeđaju i tjeraju iz reprezentacije, malo licemjerno zar ne? Možda mu je lakše igrati kad pored sebe ima Spahića i Kolašinca a ispred sebe Pjanića i Bešića? Šta ti misliš, meni bi bilo lakše...

Ipak, ovih dana su mi puno draži tekstovi ovog tipa, nego žalopojke i mudrosti onih koji uvijek znaju bolje,

https://sports.yahoo.com/blogs/soccer-d ... 58112.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 jun 2014, 21:42

joj ovih plaćenika, sve vas treba banovati, samo zagađujete forum :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 10 jun 2014, 21:44

Ajax je napisao/la:
Odgovorio sam Virtualu. Po meni bi bila bolja 4-5-1 zbog ofanzivnih kvaliteta Slovacke. Znaci posjedovali su kvalitet da nam zabiju gol/ove ako se previse otvorimo sa dva napadaca. I to se je i desilo u prvoj utakmici. Naravno posto je najmjerodavniji uspjeh. To nije bitno jer Pape ima rezultat. Sada posto igra najbolji mogucu formaciju. I posto se je pojacao na deficitarnim pozicijama ( kao sto kaze Virtual ). Sada nam jos samo ostane da pricamo o finesama. I to vise manje i radimo. Osim te jedine Papetove dileme drugog stopera.
To je u redu, ispravno razmisljanje, pokusati napraviti formaciju prema protivniku. Ali u ovom slucaju treba staviti stvari u kontekst.
Na okupljanje protiv Slovacke je Ibisevic dosao sa zabijena tri gola Hoffenheimu u prethodnom kolu.

Ne mogu ni zamisliti koliko bi kritikovali Susica da ga je ostavio na klupi. Ista stvar ako bi ostavio Dzeku na klupi, igraca koji je bio u vrhu liste strijelaca tokom cijelih kvalifikacija i koji je nas najkompletniji napadac, koji uvijek odvlaci paznju protivnika itd. Znaci igranje sa dva napadaca je po svemu sudeci u tom trenutku bila ispravna odluka.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Edincapitano, General505, UtdBiH21, zikerrz21 i 25 gostiju.